Cele mai bune suplimente alimentare cu antioxidanți

Lingura cu diferite pastile langa o gramada de legume si fructe.

Antioxidanții sunt acum un termen uzual, luptătorii radicalilor liberi ai corpului. Este destul de sigur să afirmăm că sunt esențiali pentru sănătate și bunăstare.

Cu atât de multe cercetări mediatizate despre beneficiile antioxidanților și volumul de oameni care caută în permanență un stil de viață sănătos, popularitatea suplimentelor alimentare cu antioxidanți este acum copleșitoare.

Dar cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, pare o luptă greu de dus să știi pe care să le alegi.

Așa că m-am gândit că ar fi o idee bună să aruncăm o privire în detaliile mai fine și să aflăm care sunt cele mai bune suplimente alimentare cu antioxidanți.

Top 4 cele mai bune suplimente alimentare cu antioxidanți

Flacon cu suplimente alimentare Optimizer Jarrow Formulas.Supliment alimentar antioxidant Optimizer Jarrow Formulas

Are  o combinație bună de antioxidanți pentru a ajuta sistemul de apărare al organismului împotriva stresului oxidativ, susținând în același timp sistemul imunitar.

Flacon cu suplimente alimentare Haya Labs.Supliment nutritiv, complex antioxidant, Haya Labs

Complexul este o combinație de antioxidanți endogeni și exogeni care includ o serie de minerale, vitaminele B, C, E și extracte din plante, printre alte ingrediente.

Flacon cu suplimente alimentare Now Foods.Complex Antioxidant, Now Foods

Acidul alfa lipoic este un antioxidant metabolic solubil în apă și grăsimi,puternic agent de combatere a radicalilor liberi.

Cutie suplimente alimentare Biocyte, Oxygene Forte.Supliment alimentar antioxidant si detoxifiant Biocyte, Oxygene Forte

Formulat cu clorofilă, Ginkgo biloba,  rutin din salcâm japonez și vitamina C, Biocyte Oxygène forte® este conceput pentru cei care constată aspectul de piele obosită și oricărei persoane care are cearcăne pronunțate .

Cum funcționează antioxidanții?

Pentru a înțelege rolul principal al antioxidanților, trebuie să înțelegi imaginea de ansamblu a radicalilor liberi.

Antioxidanții și radicalii liberi formează un fel de relație de ură-dragoste în organism pentru a păstra echilibrul corect, astfel încât să poți funcționa corect și să duci o viață sănătoasă.

Radicalii liberi sunt produși în organism atunci când faci mișcare sau când corpul tău procesează alimentele pentru energie.

Există, de asemenea, alți factori externi care îi activează pe „băieții răi”, cum ar fi prea mult soare, fumatul și poluarea, toate îşi pun amprenta asupra corpului.

Antioxidanții țin sub control radicalii liberi, neutralizând lanțul și împiedicându-i să crească în continuare.

Antioxidanți despre care ar trebui să știi

Când spui antioxidant, primul lucru care îți vine în minte este probabil ce beneficii ai de la unele lucruri precum ceaiul verde, resveratrolul sau fructele acai și goji.

Dar antioxidanții care nu par a fi atât de cunoscuți?

Ei sunt la fel de importanți, dar nu sunt prea mult în „lumina reflectoarelor”. În cele din urmă, obiectivele lor sunt să te mențină sănătos și toate au și funcțiile lor speciale:

Glutation

Glutationul este un puternic antioxidant. Este sigur să spunem că este și unul dintre cei mai importante. Acesta joacă un rol vital pentru sănătatea ta și pentru lupta împotriva bolilor grave, cum ar fi cancerul, Parkinson și boala”ficatului gras”.

Reduce stresul oxidativ potențial

Poți să îți iei rămas bun de la acei radicali liberi. Glutationul este deosebit de eficient deoarece combate radicalii liberi din interiorul celulelor neutralizând efectele  dăunătoare ale oxidării.

Îmbunătățește performanța altor antioxidanți

Glutationul poate, de asemenea, să maximizeze efectele altor antioxidanți din organism, crescând performanța acestora sau chiar regenerându-i pe măsură ce scad, în special vitaminele A și C.

Rezistenta la medicamente

În cazul chimioterapiei, cu cât ești subiectul mai multor tratamente, cu atât corpul tău devine mai rezistent, de aceea este necesar să ţi se administreze doze mai frecvente și mai puternice pentru a lupta împotriva cancerului.

Creșterea imunității

Cercetările arată că sistemul imunitar funcționează cel mai bine dacă celulele limfoide au un nivel intermediar fin echilibrat de glutation, ceea ce înseamnă că dacă ai niveluri adecvate de glutation, acesta ar trebui să împiedice organismul să se infecteze și astfel să se mențină in bună formă.

Vitamina C

Vitamina C poate ca este deja renumită ca nutrient vital, dar poate să nu fie atât de cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante.

Stimulează sistemul imunitar

Vitamina C este foarte benefică pentru stimularea sistemului imunitar. Dacă vreodată ai o răceală sau gripă, o sa apară mereu cineva care o să-ţi spună „nu ți-ai luat vitamina C”.

Și există un motiv bun pentru a sugera acest lucru, un studiu clinic efectuat a constatat că simptomele de răceală și gripă se reduc cu 85% atunci când vitamina C a fost administrată grupului aflat în studiu.

Bună pentru piele

Vitamina C este, de asemenea, foarte bună la îmbunătățirea factorilor pielii sănătoase.

Radicalii liberi produc daune pielii prin raze ultraviolete (UV) create de lumina soarelui, acesta este un factor important în procesul de îmbătrânire și cancer de piele.

Vitamina C combinată cu vitamina E este o combinație deosebit de eficientă pentru inhibarea daunelor UV ale pielii, deoarece sunt agenți depigmentanți puternici.

Acestea ajută în lupta cu radicalii liberi ai UV, fapt care întârzie efectele îmbătrânirii și bolilor asociate cu daunele aduse de expunerea în exces la soare.

Seleniu

Seleniul este un mineral esențial care are calități antioxidante foarte importante:

Ajută la metabolizare

Seleniul crește producția de hormoni tiroidieni activi, ceea ce este benefic pentru un metabolism sănătos.

Reduce astmul

Se pare ca seleniul ar putea avea beneficii pentru cei care suferă de astm cronic.

S-a sugerat că persoanele care suferă de astm au niveluri mai scăzute decât cel normal de seleniu în corpul lor.

Un studiu a analizat efectele suplimentării seleniului pe un grup de voluntari cu astm cronic. Studiul a raportat îmbunătățiri clinice semnificative la grupul care a luat suplimentul în comparație cu grupul placebo.

Cei care mănâncă dezechilibrat

Regula obișnuită este că, dacă mănânci o dietă bine echilibrată, în teorie ar trebui să obții toți nutrienții – inclusiv antioxidanții – prin alimentele din dietă, din lucruri precum fructe și legume.

Cu toate aceste superalimente pe care le ai la îndemână pe piață, ești într-adevăr răsfățat cu o mulțime de alegeri.

Dar studiile sugerează că majoritatea populației nu obține nivelurile recomandate de alimente nutritive necesare, de fapt. Spre exemplu, un studiu efectuat în SUA arată că din populația adultă doar aproximativ 22,1% dintre bărbați și 32,2% dintre femei consumă legume de 3 sau mai multe ori pe zi.

Astfel un supliment ar putea fi benefic, deoarece ai putea umple golurile din nutriție și ai putea lupta împotriva radicalilor liberi.

Adulții în general

Pe măsură ce îmbătrânești, capacitatea ta de a genera antioxidanți scade și corpul tău este mai greu să se ocupe de radicalii liberi din interior, astfel încât un supliment ar putea fi benefic pentru a-ți crește nivelul antioxidantilor și a recrea acel echilibru necesar stării de bine.

Comunitatea Fitness

Toți cei care se antrenează ar putea fi expuși stresului oxidativ indus de efort. Cu toate acestea, cercetările clinice arată rapoarte contradictorii cu privire la efectele suplimentelor antioxidante.

Conform unor studii s-a raportat că suplimentarea cu vitaminele C și E, alți antioxidanți sau amestecuri de antioxidanți poate reduce simptomele sau indicatorii stresului oxidativ  rezultat din exercițiile fizice.

De asemenea, un alt studiu sugerează că suplimentarea cu antioxidanți poate fi justificată în anumite condiții, atunci când sportivii sunt expuși la stres oxidativ ridicat sau nu îndeplinesc cerințele dietetice de antioxidanți.

Dar multe studii returnează concluziile ca neconcludente din cauza datelor insuficiente pentru a susține eficacitatea.

Care sunt cele mai bune suplimente alimentare cu antioxidanți?

Există o serie de produse din care poți alege și deseori poate fi greu de spus care producător oferă suplimentul de cea mai bună calitate. Așa că am analizat opțiunile disponibile și am ales patru suplimente alimentare cu antioxidanți,formule propuse de branduri farmaceutice cunoscute, care cred că se vor potrivi aproape tuturor.

Supliment alimentar antioxidant Optimizer Jarrow Formulas

Flacon cu suplimente alimentare Optimizer Jarrow Formulas.

Antioxidant Optimizer este un amestec sinergic de extracte botanice și vitamine, oferind atât antioxidanți solubili în apă, cât și în grăsimi. Formula conține Luteina și Licopenul (carotenoizi antioxidanți solubili în grăsimi), care descurajează oxidarea lipidelor din membranele biologice pentru a sprijini sănătatea vizuală și cardiovasculară.

Gamma tocoferolul este un antioxidant solubil în grăsimi legat de vitamina E (alfa-tocoferol) care susține sănătatea cardiovasculară.

Flavonoidele antioxidante din extractul de ceai verde, extractul de ciulin de lapte, extractul de fructe de măsline Oleaselect® și extractul de semințe de struguri Leucoselect® descurajează stresul oxidativ și pot sprijini funcția vasculară și circulația sângelui.

Este potrivit pentru vegani, fără gluten și fără soia, deci ar putea fi benefic pentru cei cu intoleranțe sau cu cerințe dietetice speciale.

Avantaje

 • Conține extracte naturale
 • Potrivit pentru vegani
 • Fără gluten
 • Fără soia
 • Flacon de 90 comprimate

Dezavantaje

  • Prețul destul de mare

Verifică preț supliment Optimizer Jarrow Formulas aici!

Supliment nutritiv, complex antioxidant, Haya Labs

Flacon cu suplimente alimentare Haya Labs.

Complexul Haya antioxidant conține mai mulți antioxidanți puternici care reduc procesul radicalilor liberi care are loc în organism în timpul metabolismului oxidativ, procesării alimentelor și expunerii la toxine. Complexul este o combinație de antioxidanți endogeni și exogeni care includ o serie de minerale, vitaminele B, C, E și extracte din plante, printre alte ingrediente.

Combină cei mai eficienți antioxidanți pentru a încetini procesul de îmbătrânire şi a încuraja regenerarea celular. Aceste ingrediente funcționează împreună cu N-acetil cisteina pentru a îmbunătăți nivelul glutationului din corp, care protejează sistemul imunitar.

Produsul include, de asemenea, zinc, calciu, seleniu și mangan, minerale care ajută procesele biologice și favorizează acumularea vitaminelor extrem de importante B, C și E.

O altă componentă care are un impact puternic asupra stării bune a celulelor și a capacității lor de a preveni activitatea radicalilor liberi este combinația de vitamine B, C și E. Proprietățile lor sinergice optimizate de formula din spatele complexului Haya antioxidant sunt îmbunătățite de extracte din plante precum ceai verde, rozmarin, usturoi și gingko, printre altele.

Avantaje

 • Conține extracte naturale
 • Conține vitaminele B, C, E
 • Conține zinc, calciu, seleniu si mangan

Dezavantaje

  • Nu am găsit

Verifică preț supliment Haya Labs aici!

Complex antioxidant, Now Foods

Flacon cu suplimente alimentare Now Foods.

Acidul alfa lipoic (ALA) este un antioxidant metabolic solubil în apă și grăsimi. Este un puternic agent de combatere a radicalilor liberi.

ALA este produs în mod natural în corpul uman în cantități foarte mici, dar este disponibil și prin surse de hrană.

ALA promovează producția de glutation și poate recicla și vitaminele C și E, sporind astfel activitățile lor antioxidante. ALA ajută la menținerea țesuturilor neuronale sănătoase, coroborat cu susținerea metabolismului adecvat al glucozei și a funcției cardiovasculare.

Nu conține grâu și derivatele lor, ouă și derivatele lor, pește și derivatele lor, crustacee, lapte și derivatele sale, nuci și derivate ale acestora, fiind de asemenea  produs vegan.

Avantaje

 • Combate stresul oxidativ
 • Îmbunătățește funcția cardiacă
 • Scade colesterolul

Dezavantaje

  • Nu am găsit

Verifică preț supliment Now Foods aici!

Supliment alimentar antioxidant si detoxifiant Biocyte, Oxygene Forte

Cutie suplimente alimentare Biocyte, Oxygene Forte.

Formulat cu clorofilă, Ginkgo biloba,  rutin din salcâm japonez și vitamina C, Biocyte Oxygène forte este conceput pentru cei care constată aspectul de piele obosită și oricărei persoane care are cearcăne pronunțate .

Acest produs se prezintă sub formă de pliculețe cu pulbere care se diluează în apă si are  un gust delicios de mentă.

Nu conține alergeni obișnuiți și este potrivit pentru vegetarieni, ceea ce reprezintă un bonus pentru cei cu cerințe dietetice sau intoleranțe. În schimb, nu este recomandat persoanelor care urmează tratamente cu antidepresive.

S-ar putea rezuma la factori personali, dar unii oameni nu au simțit nici o îmbunătățire după ce l-au luat.

Avantaje

 • Absorbție rapidă
 • 250 mg Vit.C
 • 160 mg Ginkgo biloba

Dezavantaje

  • Aprovizionare doar pentru 15 zile
  • Unele persoane nu au observat îmbunătățiri

Verifică preț supliment Biocyte Oxygene Forte aici!

Alegerea noastră

Dacă ar fi să aleg unul dintre cele de mai sus, Jarrow Formulas ar fi câștigătorul clar.

Pentru mine motivul evident este faptul ca are în  conținut un spectru larg de antioxidanți diferiți. După cum am descoperit, cu cât mai multă varietate, cu atât mai multe beneficii pentru întregul corp.

Reputația solidă a companiei, întărește doar calitatea produsului și îţi oferă încredere în ceea ce pui în corp.

Așadar, din aceste motive, dacă te-ai gândit ca ar trebui să iei un supliment antioxidant, aș recomanda această opțiune care se potrivește celor mai mulți oameni.

Citește și: Cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc