Ce vin ar trebui să bei și de ce?

Patru pahare cu vinuri diferite.

Vinul este cu adevărat una dintre cele mai întâlnite băuturi alcoolice. Nu există nimic la fel de bun ca un pahar de vin rose rece într-o zi fierbinte, un vin alb cu o masă gustoasă de pui sau un pic de vin roșu bogat servit cu friptură sau paste.

Dintre toate băuturile alcoolice, vinul este probabil singurul care face mai mult bine decât rău. În timp ce majoritatea băuturilor alcoolice vă oferă doar mai mult zahăr, calorii și alcool toxic, vinul oferă de fapt unele beneficii pentru sănătate.

Dar care vin este cel mai bun? În această postare, vom arunca o privire la tot ce trebuie să știți.

Ce trebuie să știți despre vinuri

Nu există doar trei tipuri de vinuri, de fapt există șase:

 1. Vin roșu

Strugurii negri sunt folosiți pentru a face vin roșu, inclusiv cojile, pentru a adăuga pigment. Principala diferență între vinurile roșii și celelalte este prezența taninurilor, care provin din coji.

 1. Vin rosé

Vinul rose este, de asemenea, făcut din struguri negri, dar cojile sunt îndepărtate după doar un scurt contact. Acest vin conține foarte puțini tanini, de unde și gustul natural dulce.

 1. Vin alb

Strugurii albi sunt folosiți pentru a face vinuri albe, deși unele sunt făcute cu struguri negri. Nu există contact cu coaja, deci nu există culoare.

 1. Vinuri spumante

Aceste vinuri pot fi obținute din aproape orice tip de struguri și conțin bule de dioxid de carbon – prin urmare sunt frizzante. Majoritatea oamenilor numesc acest tip de vin șampanie, dar numai vinul spumant produs în regiunea Champagne poate fi etichetat astfel.

 1. Vinuri îmbogățite

Aceste vinuri nu sunt doar vinuri tradiționale, ci băuturi spirtoase mai puternice precum Brandy sunt adăugate în vin. Adăugarea de alcool mai puternic determină un conținut mai ridicat de zahăr și există o fermentație mai mică.

 1. Vinuri de desert

Aceste vinuri sunt mai bogate în zahăr, deoarece sunt fie recoltate târziu, fie uscate pe covoare de paie pentru a concentra zahărul. Sunt dulci, deci serviți ca desert.

Toate aceste tipuri de vin sunt gustoase, dar nu toate oferă aceleași beneficii.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Cine bea, ce?

Știați că s-au făcut studii care examinează tipurile de oameni care beau anumite tipuri de vin? Potrivit unui studiu:

 • Cei care beau vin roșu au tendința de a bea mai frecvent decât cei care beau vin alb sau rose.
 • Cei care beau vin alb tind să se mulțumească cu poziția lor în carieră.
 • Este mai frecvent ca băutorii de vin roșu să fie căsătoriți și să aibă o diplomă.
 • Consumatorii de vin alb tind să se mulțumească să rămână acasă și să iubească sărbătorile.
 • Consumatorii de vin roșu sunt de obicei mai relaxați când vine vorba de preferințele pentru vin.
 • Băutorilor de vin rose le place să încerce lucruri noi și diferite.
 • Este obișnuit ca băutorii de vin alb să bea în mod regulat aceeași recoltă.
 • 55% dintre consumatorii de vin rose au părăsit școala la vârsta de 18 ani.
 • 86% dintre consumatorii de vin roșu se află într-o căsnicie fericită și stabilă.
 • 85% dintre consumatorii de vinuri rose și alb sunt fie singuri și nu caută o relație, fie într-o relație fericită, necăsătoriți.

Ce spun despre tine preferințele tale despre vin?

Cele mai sănătoase vinuri

Știm cu toții că vinul este sănătos, dar știi cât de sănătos? Unele vinuri oferă beneficii mai mari pentru sănătate decât altele, așa că iată vinurile pe care ar trebui să le încercați cu siguranță:

Cabernets/Madirans – Aceste două tipuri de vin provin din struguri din soiul Tannat, despre care se știe că ar conține niveluri foarte ridicate de antioxidanți cunoscuți sub numele de procianidine. Antioxidantul vă poate îmbunătăți sănătatea inimii și a sistemului vascular și chiar s-a dovedit că vă sporește speranța de viață.

Pinot Noir – Dintre toate vinurile, Pinot Noir are cele mai mari concentrații de resveratrol compus pentru combaterea cancerului, în special cele cultivate în climă răcoroasă, care primesc o mulțime de precipitații.

Merlot/Syrahs – Aroma acestor vinuri este diferită de Cabernets și Madirans și conțin și mai multe procianidine. Syrah se face cu coacăze negre adăugate în vin, iar Merlot se face cu struguri albaștri.

Acestea sunt cele trei vinuri pe care doriți să le beți, deoarece oferă cele mai bune beneficii pentru sănătate. Da, există multe alte tipuri de vinuri roșii, dar acestea enumerate mai sus sunt cele mai bune dintre cele roșii.

Când vine vorba de vinul rose și alb, primești multă aromă dulce, dar aproape nimic în ceea ce privește antioxidanții. Culoarea roșu închis a vinului este dovada conținutului de antioxidanți, iar vinurile albe și rose aproape nu au culoare. Este ca și cum ai compara o varză roșie cu o varză albă obișnuită – există o valoare, dar nici pe departe la fel de mare!

Vezi și: Cel mai bun șampon împotriva căderii părului 

Iată un scurt videoclip care arată diferențele dintre vinul roșu, rose și vinul alb.

Sec sau dulce?

Știați că vinurile seci oferă beneficii mai mari pentru sănătate decât vinurile dulci?

Vinurile roșii care au un profil de aromă mai sec tind să aibă niveluri mai ridicate de antioxidanți precum flavonoidele și procianidinele. Acești antioxidanți sunt produși de taninurile care provin din coaja strugurilor și sunt cei care oferă toate beneficiile pentru sănătate. Cabernets și Madirans au cele mai ridicate niveluri de flavonoide, deși toate vinurile roșii sunt încărcate cu antioxidanți.

Vinurile mai dulci au de obicei niveluri mai scăzute de flavonoide, oferind mai puține beneficii pentru sănătate. Dacă sunteți în căutarea unui vin bun pentru inimă, este mai bine să alegeți unul sec de fiecare dată!

Beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu

Deci, știm că majoritatea beneficiilor pentru sănătate vin din vinul roșu, dar ce beneficii puteți obține consumând mai mult vin?

Vezi și: Cele mai bune șampoane pentru părul alb

Creșteți energia

Știați că vinul conține culturi vii similare cu cele care locuiesc în intestinele dvs.? Vinul este o formă de probiotic, iar consumul de vin ajută la stimularea creșterii bacteriilor sănătoase din intestine. Poate debloca mai multă energie în corpul tău.

Extindeți durata de viață

Ați fi interesați să știți că a consuma vin roșu este cel mai bun mod de a trăi mai mult. În timp ce berile întunecate pot oferi câteva beneficii pentru sănătate, doar vinul roșu oferă o creștere a longevității.

Prevenirea îmbătrânirii

Vinul roșu conține polifenoli, despre care s-a dovedit că pot combate efectele îmbătrânirii. Un pahar sau două de vin roșu pe zi vă poate ajuta să vă mențineți pielea tânără, să luptați împotriva toxinelor și să reduceți efectele pe care vârsta le are asupra corpului.

Risc redus de diabet

Interesant este faptul că cei care beau un pahar sau două de vin roșu pe zi au un risc cu 30% mai mic de a dezvolta diabet decât cei care nu beau deloc. Având în vedere faptul că diabetul este una dintre amenințările majore, este evident că un consum de vin este calea inteligentă de urmat!

Încetinirea declinului mental

Pentru băutorii de vin roșu, vă puteți aștepta ca funcția creierului dvs. să scadă mult mai lent pe măsură ce îmbătrâniți.

Combate colesterolul

Vinul roșu conține antioxidanți speciali care nu numai că vă pot reduce nivelul colesterolului total, dar chiar pot crește producția de colesterol „bun”. Creșterea chiar și ușoară a colesterolului bun este cel mai potrivit mod de a scădea colesterolul rău în general și vă va ajuta să vă protejați arterele împotriva deteriorării.

Vezi și: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Risc redus de boli de inimă

Potrivit Clinicii Mayo, studiile efectuate la șoareci au descoperit că vinul roșu poate contribui la reducerea riscului atât de coagulare, cât și de inflamație. Coagularea ca urmare a leziunilor arteriale este ceea ce duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, iar inflamația duce de obicei la hipertensiune arterială și alte afecțiuni cardiace. Prin reducerea acestor două probleme, vinul roșu reduce drastic riscul bolilor de inimă.

Sporiți imunitatea

Greu de imaginat că a bea un pahar de vin roșu este cheia luptei împotriva frigului, nu? În mod ciudat, antioxidanții din paharul de vin vă stimulează sistemul imunitar, reducând riscul de răceli obișnuite cu până la 40%. Acest lucru se datorează faptului că antioxidanții luptă împotriva infecțiilor, previn deteriorarea celulară și elimină radicalii liberi.

Lucruri destul de uimitoare, nu? E timpul să deschid o sticlă și să-mi torn un pahar de sănătate!

Știați că: vinul roșu vă stimulează pofta de mâncare, deci este mai bine să-l beți cu puțină mâncare.

Cât de mult vin?

Acum vine partea dificilă: să știi cât să bei.

Toate beneficiile pentru sănătate enumerate mai sus nu sunt rezultatul consumului de cinci sau șase pahare de vin pe zi. De fapt, aproape toate studiile referitoare la beneficiile vinului roșu au dovedit că doar UN pahar de vin roșu pe zi este cel mai bun mod de a obține efectele pozitive.

Studiile vor folosi întotdeauna termenul „moderat” atunci când descriu consumul de vin, ceea ce înseamnă între unul și două pahare pe zi. Mai mult decât atât, începeți să pierdeți beneficiile pentru sănătate din cauza creșterii aportului de calorii și a efectelor alcoolului asupra corpului dumneavoastră.

Cu doar un pahar de vin roșu pe zi, veți rămâne sănătos fără să exagerați cu alcoolul!

Citește și: Cele mai bune suplimente cu Boswellia

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc