Care este cel mai sănătos măr?

Diferite mere in cosuri.

Majoritatea oamenilor știu că merele sunt bune pentru sănătate, dar există ceva numit cel mai sănătos măr din lume?

De fapt există. Un studiu științific recent, efectuat la Universitatea din Australia de Vest, a constatat că soiul Pink Lady avea cel mai înalt nivel de flavonoide antioxidante. În consecință, au o bună pretenție la titlul de cel mai sănătos măr de mâncat.

În timp ce și alți factori sunt de luat în considerare, cum ar fi solul în care sunt cultivate, care poate afecta conținutul de minerale și dacă sunt sau nu organice, flavonoidele sunt cu siguranță o parte importantă din ceea ce face merele atât de bune pentru dvs. Iată de ce.

Ce sunt flavonoidele?

Flavonoidele sunt un termen larg pentru mai multe clase diferite de compuși nutritivi solubili în apă, pe bază de plante. Acestea au fost studiate în primul rând pentru capacitatea lor de a contracara daunele cauzate de radicalii liberi în corpul dumneavoastră, care pot duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă și pot grăbi semnele vizibile ale îmbătrânirii, cum ar fi ridurile.

În esență, se consideră că o dietă bogată în flavonoizi antioxidanți ajută la prevenirea și chiar la repararea leziunilor și inflamațiilor celulare din corpul dumneavoastră. Acest lucru poate duce la șanse mai mici de a dezvolta boli cardiovasculare, Alzheimer, demență, anumite tipuri de cancer și multe alte probleme de sănătate.

6 flavonoizi importanți în mere

  • Quercetin – Acest flavonoid este asociat cu reducerea inflamației, în special a sistemului cardiovascular și îmbunătățirea imunității. Quercetina a fost, de asemenea, utilizată pentru a ajuta la reducerea alergiilor și studiile in vitro arată că încetinește creșterea unor tipuri de celule canceroase.
  • Myricetin – Acesta este un alt flavonoid găsit în merele cu proprietăți anticanceroase. Studiile la animale au demonstrat că are acțiuni specifice împotriva cancerului de colon, pancreatic și de piele. Se crede, de asemenea, că inhibă oxidarea colesterolului LDL, care este un factor de risc cunoscut atât pentru accidentele vasculare cerebrale, cât și pentru atacurile de cord.
  • Kaempferol – Se crede că puternicul antioxidant kaempferol reduce efectele oxidative ale celulelor noastre și ale ADN-ului acestora. Ca și quercetina și miricetina, kaempferolul este deosebit de valoros pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Acest flavonoid are, de asemenea, puternice proprietăți antiinflamatorii și a fost asociat cu un risc redus atât de cancer de piele, cât și de cancer pancreatic.
  • Catehină – Catehina este un polifenol găsit în mere care este legat de rate mai mici de cancer, boli de inimă și diabet, precum și de o memorie îmbunătățită. Studiile au arătat o reducere a depozitelor de grăsime și degenerarea arterelor cu supliment de catehină.
  • Acid clorogenic – Pe lângă faptul că are proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii, acest acid fenolic poate ajuta la scăderea în greutate prin îmbunătățirea toleranței la glucoză a insulinei care depozitează astfel mai puține grăsimi. Extractul de boabe de cafea verde este cea mai puternică sursă de acid clorogenic, dar un măr zilnic poate ajuta cu siguranță.
  • Procianidina B2 – În mod neobișnuit, acest flavonoid, dintre care merele sunt cea mai mare sursă, pare să aibă un efect special asupra părului și cât de repede crește. Se spune că procianidina B2 stimulează creșterea părului prin activarea fazei anagene (de creștere) a foliculului de păr și prin scăderea timpului în care foliculii rămân latenți.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Studiile științifice asupra acestor antioxidanți individuali, deși sunt interesante (cel puțin pentru unii oameni ciudați ca mine), nu spun însă întreaga poveste. Este aproape sigur că, mai degrabă decât unul sau doi compuși individuali responsabili de beneficiile pentru sănătate ale merelor, suma totală a tuturor substanțelor nutritive pe care le conțin și care funcționează împreună este ceea ce le face un fruct atât de puternic de prevenire și anti-îmbătrânire.

Există totuși ceva ce facem mulți dintre noi pentru a reduce considerabil valoarea nutritivă pe care o obținem din merele noastre. Am făcut-o ani de zile, dar acum am găsit o cale mai bună.

De ce ar trebui să vă curățați merele sau nu?

Majoritatea antioxidanților utili enumerați mai sus, cum ar fi quercetina, kaempferolul și miricetina, se găsesc în sau chiar sub coaja merelor. Din păcate, mulți dintre noi le curățăm, eliminând astfel cea mai bogată parte din nutrienți a fructului.

Există motive întemeiate pentru a face acest lucru, merele cultivate în mod convențional fiind o cultură puternic pulverizată cu pesticide. De asemenea, au ceară aplicată pe coajă pentru a le face mai strălucitoare în supermarket.

S-ar putea să arate bine, dar cine dorește să mănânce substanțe chimice cu nume precum tiabendazol, azinphos metil sau carbendazim și ceruri adesea derivate din secrețiile de gândaci.

Ori de câte ori puteți, cumpărați mere organice care nu au fost cultivate cu îngrășăminte chimice și pulverizate cu pesticide toxice. Probabil că nu vor arăta la fel de strălucitori ca merele obișnuite de supermarket, dar vor fi mult mai bune pentru dvs.

Dacă puteți achiziționa doar mere cultivate în mod convențional și doriți să eliminați reziduurile de pesticide și ceruri de pe ele, se crede că următoarea metodă reduce substanțele chimice de pe produsele dvs.

Într-un castron suficient de mare pentru a se potrivi fructelor adăugați apă fierbinte și un strop de oțet și lăsați merele să se înmoaie timp de cel puțin 30 de secunde, un minut sau două ar fi mai bine. Apoi frecați-le bine cu o perie de bucătărie. Odată ce ați terminat, clătiți-le sub apă de la robinet și sunt gata să fie consumate.

Deși nu este garantată eliminarea tuturor pesticidelor, unele surse afirmă că o soluție de oțet alb și apă va elimina 98% din pesticide și va ucide orice bacterie din fructe sau legume.

Concluzie

Merele sunt fructe foarte sănătoase și se pare că abia acum descoperim cât de adevărată este vechea zicală al mărului pe zi. Și dacă puteți găsi soiul Pink Lady cu un nivel ridicat de antioxidanți, cultivat organic, acestea pot fi doar unul dintre cele mai nutritive fructe pe care le veți mânca mult timp.

Cum îți place să mănânci merele? Cu coajă sau decojite, spălate sau direct din castronul cu fructe? De asemenea, aș fi foarte interesat să aud care este tipul tău preferat de măr. M-am orientat întotdeauna după Red Delicious (”bot de iepure”) organic, dar după ce am cercetat pentru această pagină, voi căuta acele Pink Lady în magazinele alimentare.

Citește și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc