Care este cel mai bun unt?

Unt pe un fund de lemn langa un cutit rosu.

Îmi amintesc cu bucurie de o bucată proaspătă de pâine prăjită scoasă din toaster, unsă cu unt și miere și de savurarea unei gustări delicioase – completată cu un pahar de lapte rece.

Pur și simplu îmi este dor de acele zile în care puteam să mănânc orice îmi doream, fără să-mi fac griji că mă îngraș, să acumulez grăsimi în corp și să-mi mențin colesterolul scăzut.

Untul este unul dintre cele mai gustoase tartine, dar, din păcate pentru noi, iubitorii de unt, are o mulțime de grăsimi saturate. Aceasta înseamnă că va începe să-mi înfunde arterele peste câțiva ani, așa că trebuie să nu îl mai mănânc.

Sau trebuie …?

Tipuri de unt

Știați că există diferite tipuri de unt produse în zilele noastre?

Unde era odată doar unt, acum există:

Unt bătut

Acesta este untul tradițional, pe care l-ai mâncat de când erai in creștere. Untul se face prin amestecarea smântânii, iar sarea este uneori adăugată la unt pentru a-i da o aromă delicioasă. Untul batut are 100 de calorii pe lingură și există 11 grame de grăsimi și 7 grame de grăsimi saturate în doar o lingură.

Unt dulce

Acesta este untul care nu are sare adăugată, deci lactoza – zahărul din lapte – îi conferă o aromă dulce. Are același număr de calorii și grame de grăsime pe lingură ca untul batut, dar este mai scăzut în sodiu datorită lipsei de sare.

Unt frecat spumă

Untul frecat spumă se face prin frecarea untului obișnuit. Vestea bună este că acest unt are aproximativ 70 de calorii pe lingură, precum și 7 grame de grăsimi și 5 grame de grăsimi saturate. Este puțin mai scăzut în grăsimi, dar nu are la fel de multă aromă.

Unt de întins

Pe aceasta il primești în pachetele mici atunci când mănânci la bufet, untul care se întinde mult mai ușor. Acest unt are ulei de canola adăugat, deci smântâna a fost contrafăcută. Există aproximativ aceeași cantitate de grăsimi și calorii în acest unt ca în untul bătut.

100% unt, untul mai bun?

Știați că: Procesul de frecare asigură doar un conținut de grăsime de 80% pentru unt?

Motivul pentru care untul bătut 100%, este cel mai bun este simplu: vă ajută să vă simțiți plini. Un articol lansat de fundația Weston A. Price afirmă că, deoarece untul este bogat în substanțe nutritive – substanțe nutritive precum vitaminele A, D și E – vă va ajuta să vă simțiți plini. Nu același lucru se poate spune și pentru unturile mai ușoare, deoarece le lipsește nutrienții.

Există multe alte beneficii uimitoare care sunt evidențiate în acest articol fascinant, cum ar fi:

Promovarea creșterii

Untul conține vitamina A, care îi ajută pe copii să crească. Ajută la dezvoltarea fețelor, oaselor, dinților și caracteristicilor sexuale ale acestora.

Reducerea bolilor de inimă

Acest lucru contravine tot ceea ce știți, dar untul poate ajuta la reducerea bolilor de inimă datorită lecitinei care vă ajută corpul să proceseze mai ușor grăsimile și colesterolul. Conține antioxidanți pentru a preveni acumularea colesterolului și vă va reduce riscul de boli de inimă.

Combaterea cancerului

Untul este bogat în acid linoleic, seleniu și vitamine A și E, toate acestea vă pot ajuta să vă protejați corpul împotriva cancerului.

Prevenirea artritei

Untul conține stigamasterol, ceea ce face ca acesta să fie rigid. Acest „factor de rigiditate” ajută la prevenirea calcificării articulațiilor.

Războiul dintre margarină și unt

Războiul dintre unt și margarină a provocat de mult timp dispute între nucile sănătoase. Oamenii își iau cuțitele pentru unt și se duelează pe alegerea lor preferată.

Să aruncăm o privire la avantajele și dezavantajele margarinei:

Pro

  • Cu steroli vegetali adăugați, poate ajuta la reducerea colesterolului.
  • Are un conținut scăzut de grăsimi saturate, ceea ce înseamnă că nu va crește nivelul colesterolului.
  • Nu are colesterol.

Contra

  • Este fabricat din uleiuri vegetale.
  • Poate conține grăsimi trans, care sunt mai dăunătoare pentru sănătatea inimii decât grăsimile saturate.
  • Are 27 de ingrediente artificiale și ești la o distanță mică de a mânca plastic.

Ați văzut mai sus ce poate face untul, dar ce părere aveți despre margarină?

Truc: Utilizați untul de cocos pentru tarte în loc de margarină sau unt. Untul de cocos este ca uleiul de cocos, dar folosește 2/3 din grăsimi și conține mai multe proteine, fibre și alți nutrienți. Poate fi folosit ca înlocuitor al tartinantelor lactate și va fi mai scăzut în grăsimi saturate și trans, mai ridicat în nutrienți și surprinzător de delicios.

Cu greu veți observa diferența în timp ce ungeti pâinea prăjită cu unt delicios de nucă de cocos cu gem sau miere! untul de cocos este cu adevărat untul mai bun.

Citește și: Cea mai bună pudră pentru piele uscată

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc