Perierea pielii uscate: beneficii și cum se poate face asta

Cos cu diverse perii pentru piele.
  • Perierea pielii uscate este o tehnică de periere a pielii în mod specific pentru a stimula și împrospăta pielea.
  • Există multe beneficii legate de perierea pielii uscate, incluzând îmbunătățirea aparenței pielii, scăzând nivelul celulitei, îmbunătățirea circulației și stimularea sistemului limfatic.
  • Este important să folosiți echipamentul și tehnica potrivită pentru a avea parte de beneficii și pentru a evita capcanele perierii pielii uscate.

Conform anumitor celebrități, perierea pielii uscate este rezolvarea tuturor problemelor!  Bine, poate nu chiar a tuturor – nu va rezolva toate problemele legate de sărăcie și nu va putea realiza pacea mondială, dar se pare că are câteva beneficii impresionante legate de sănătate și înfrumusețare.

Perierea pielii uscate există de mult timp. A fost menționată în textele din Grecia Antică, și este parte din cultura Japoneză de generații.

Perierea pielii uscate este inclusă și în practica indiană medicinală Ayurvedic ce datează de 5 mii se ani.

În zilele moderne le avem pe Gwyneth Paltrow, Miranda Kerr și Tracee Ellis Ross ce practică în mod regulat perierea pielii pentru a elimina celulita, pentru a se relaxa și pentru a avea o frumusețe radiantă.

Deci, despre ce este vorba? Ce este mai exact perierea pielii uscate? Chiar funcționează – și chiar face tot ce spun oamenii că face? În acest articol vom analiza beneficiile perierii pielii uscate și cum se poate face acest lucru.

Ce este perierea pielii uscate?

Perierea pielii uscate implică folosirea unei perii pentru stimularea pielii când aceasta este uscată. Nu este fizică cuantică, dar este important să folosiți echipamentul corespunzător și să efectuați corect perierea pielii uscate.

Persoanele ce folosesc această tehnică susțin că pielea devine strălucitoare, este mai sănătoasă și această tehnică reduce celulita, multe persoane susțin o stare de vitalitate și de bine după efectuarea perierii pielii uscate.

De ce ar trebui să vă periați pielea uscată?

Mai multe beneficii ale perierii pielii uscate au fost raportate în mass media. Cea ce dorim să știm cu adevărat, totuși, este cât de multe dintre aceste beneficii sunt susținute de dovezi științifice.

Mai jos veți afla ce spun cercetătorii că poate face perierea pielii uscate.

Exfoliere

Majoritatea oamenilor știu cât de importantă este eliminarea celulelor moarte de pe suprafața corpului.

Știm deja că pierdem celulele folosite, și vechi zilnic; o mare parte dintre aceste celule se transformă în praful pe care trebuie să-l măturăm de pe podele. Multe persoane își exfoliază pielea în mod regulat.

Este normal atunci ca perierea pielii uscate să ajute la eliminarea unora dintre acele celule, scoțând la iveală acele celule active și strălucitoare de dedesubt. Când vine vorba de această parte, cercetările științifice ne pot spune la fel de mult precum simțul practic.

Curăță murdăria

Cercetătorii estimează că aproximativ o treime din toxinele și impuritățile procesate de corp în fiecare zi sunt eliminate prin piele. Unele dintre toxine se stochează în piele.

Experții de la Clinica din Cleveland au raportat că impulsionarea oferită circulației sanguine de către perierea pielii uscate ajută la eliminarea acelor toxine stocate în piele drept produse toxice și ajută și la curățarea porilor blocați.

Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Periază sistemul imunitar

Ne bazăm zilnic pe sistemul imunitar pentru protejarea de mediul înconjurător și apărarea împotriva surselor de infecții și boli. Sistemul imunitar este inima sănătății.

Așa cum perierea pielii uscate ajută la impulsionarea circulației, în același mod promovează funcționarea sistemului limfatic. Acesta este sistemul din corp ce produce majoritatea celulelor albe folosite de sistemul imunitar pentru a lupta cu infecțiile.

Stimulând circulația și sistemul limfatic, perierea pielii uscate ajută la impulsionarea sistemului imunitar și la menținerea unei funcționări optime a acestuia.

Cum să periați pielea uscată

https://youtu.be/7ANy_2xWLAo

În primul rând, alegeți o perie ce a fost creată special pentru perierea pielii uscate. Folosirea unei perii de păr veche nu este recomandată. Peria ar trebui să aibă peri naturali destul de fermi pentru a stimula circulația, dar nu prea fermi, pentru a nu fi inconfortabili în momentul folosirii.

Când achiziționați o perie pentru perierea pielii uscate, optați pentru o perie cu un mâner lung, pentru a fi practică pentru zonele greu de ajuns. După ce ați achiziționat o perie corespunzătoare, nu mai aveți nevoie de alte tipuri de echipament.

Acestea fiind spuse, dacă mai multe persoane din familie doresc să efectueze perierea pielii uscate, fiecare persoană va trebui să aibă propria perie pentru piele, și acestea trebuie să fie curățate în mod regulat.

Asigurați-vă că pielea este complet uscată înainte de a începe procedura. Un moment bun pentru perierea pielii uscate este dimineața înainte de a face un duș, sau o baie. Funcționează bine deoarece perierea pielii uscate elimină toate celulele moarte și toxinele, iar baia va ajuta la curățarea pielii de acestea.

Începeți ușor și încet, periind mâinile și picioare, asigurându-vă că peria merge către inimă. De fapt, perierea întregii pieli ar trebui să se îndrepte către inimă, pentru a stimula circulația și sistemul limfatic.

Periați treptat cu mișcări scurte în sus, pe mâini și picioare, mergând către trunchi, trecând peria peste corp numai o singură dată pentru a evita iritarea oricărei zone de piele.

Întregul proces de periere al pielii uscate ar trebui să dureze câteva minute și nu ar trebui să implice deloc frecarea pielii dintr-o direcție în alta.

Atunci când periați pielea uscată abdominală, folosiți mișcări scurte, în direcția acelor de ceasornic, pentru a peria pielea și pentru a ajuta la susținerea sistemului digestiv, încurajând conținutul stomacului să se miște în direcția colonului.

Când simțiți că ați devenit experți în perierea pielii uscate, puteți crește presiunea aplicată asupra perilor puțin , pentru a crește nivelul de stimulare, dar faceți acest lucru treptat, în timp, pentru a evita iritațiile cutanate.

Este complet normal ca pielea să se înroșească ușor de la perierea pielii uscate, dar nu trebuie să fie de un roșu puternic sau să aveți senzația de iritație. Dacă acest lucru se întâmplă, aplicați mai puțină presiunea la următoarea periere a pielii uscate.

După ce ați terminat de periat întregul corp, faceți un duș pentru a scoate la iveală pielea strălucitoare. Folosiți apă călduță la început, urmată de apă rece pentru a închide porii. Terminați procesul prin masarea pielii cu un tratament pe bază de ulei de măsline, cocos sau jojoba.

Perierea pielii uscate poate fi efectuată odată sau de două ori pe zi, dacă nu vă cauzează nici o iritație cutanată. Multe persoane susțin că după efectuarea aceste tehnici pielea este mai strălucitoare și că au parte și de alte beneficii de sănătate după perierea pieli uscate de două sau trei ori pe săptămână.

Dacă peria pe care o folosiți lasă pielea prea roșie, sau prea sensibilizată, încercați să folosiți o perie cu peri mai moi. Fiecare persoană este diferită, inclusiv când vine vorba de nivelul de sensibilitate al pielii, anumite persoane pot tolera perii mai duri (și presiunea mai puternică), și alte persoane nu.

Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Ce nu poate perierea pielii uscate să facă

Știm care sunt beneficiile perierii pielii uscate, și știm clar ce poate această tehnică să facă, deci e momentul să spulberăm câteva mituri.

Reducerea celulitei

În prezent, nu există dovezi științifice clare care să susțină că perierea pielii uscate ajută la reducerea celulitei. Asta nu înseamnă că nu ajută deloc la reducerea sau îmbunătățirea celulitei; înseamnă că nu s-a dovedit că perierea pielii uscate poate reduce semnificativ celulita prin teste clinice și cercetări.

Persoanele ce își periază pielea uscată în mod regulat au observat că pielea se simte mai moale i mai fină după periere. Este posibil să impulsioneze circulația și să umfle puțin pielea, și să ajute la reducerea celulitei.

În orice tabără v-ați afla, dacă vă interesează perierea pieli uscate și aveți celulită, nu aveți nimic de pierdut dacă încercați și vă monitorizați rezultatele.

Ajută perierea pielii uscate digestia?

Metoda perierii pielii uscată implică mișcări circulare în direcția acelor de ceasornic. Se sugerează că aceste mișcări ar putea avea un efect asupra sistemului digestiv.

Are sens să periați pielea uscată cu mișcări ce corespund cu direcția naturală în care corpul funcționează. Cu toate acestea, nu există cercetări ce să indice faptul că perierea pielii uscate ajută digestia.

De ce să nu vă exfoliați pur și simplu pielea în duș?

Aceasta este o întrebare foarte bună! Dacă nu este un duș rece – ce nu este suportat de multe persoane – apa caldă din duș va relaxa mușchii și va deschide porii.

Astfel, li se permite umezelii, prafului și celulelor moarte să scape de pe corp. Perierea pielii uscate permite exfolierea pielii și îmbunătățirea circulației în timp ce menține cât mai multă umezeală pe piele.

Dușul de după perierea pielii deschide porii ușor pentru a curăța pielea și pentru a elimina celulele moarte ce au fost dezlipite prin perierea pielii uscate.

Cine ar trebui să evite perierea pielii uscate?

Există câteva cauțiuni importante legate de perierea pielii uscate – nu este recomandată oricui.

O regulă importantă pentru toată lumea este că nu trebuie să vă periați prea des pielea uscată, sau prea violent, deoarece poate cauza micro traume pielii ce pot duce la infecții.

Practica Ayurvedică medicinal recomandă ca pielea feței, gâtului, a zonei genitale și a pieptului să nu fie periate.

Persoanele cu o piele sensibilă consideră chiar și cele mai delicate perieri ale pielii uscate ca fiind iritante pentru piele, deci ar trebui să evite în totalitate această tehnică.

Oricine are rupturi cutanate ar trebui să evite perierea pielii uscate în zona afectată deoarece poate deteriora și mai puternic zona.

Persoanele ce au condiții de piele extreme precum eczemele sunt adesea sfătuite să evite perierea pielii urcate de către dermatologi, deoarece poate cauza iritații cutanate.

Concluzii legate de perierea pielii uscate

Acum știți destul de multe despre perierea pielii uscate, ce beneficii de sănătate are, și cum să o practicați. Este clar că perierea pielii uscate are beneficii semnificative pentru sănătate și înfrumusețare. Este cu siguranță o bună modalitate de exfoliere a pielii și de stimulare a circulației și a sistemului limfatic – deci și a sistemului imunitar.

Perierea pielii uscate ajută la exfolierea pielii, eliminând celulele de piele moarte și lăsând pielea strălucitoare să iasă la suprafață. Ajută și la îmbunătățirea sănătății și a circulației. ,multe persoane susțin că se simt energizate după ce își periază pielea uscată.

Cea ce perierea pielii uscate nu poate face este să îndeplinească afirmația ce susține că poate reduce celulita, și nu există cercetări de calitate să susțină că poate facilita digestia.

Cu toate aceste, este foarte puțin probabil ca perierea pielii uscate să vă strice în vreun fel din aceste două puncte de vedere, deci multe persoane încearcă această tehnică chit că nu există dovezi clare și își evaluează propriile rezultate.

Dacă nu aveți motive clare pentru care ar trebui să evitați perierea pielii uscate, precum pielea sensibilă, pielea uscată sau posibilele iritații provocate de această tehnică precum eczemele sau rupturile cutanate – sau dacă sunteți predispuși la erupții cutanate – este o idee bună să o încercați.

După ce achiziționați o perie de bună calitate cu peri naturali, nu este greu să vă specializați în această tehnică, și durează numai câteva minute, pentru mine este mereu un bonus că nu îmi ia foarte mult timp din programul personal!

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc