Cum să descoperiți care este subtonul pielii dumneavoastră? 8 Modalități ușoare de a afla

Trei linii de fond de ten pe o mana.
 • Pielea are tonuri și subtonuri.
 • Cunoașterea subtonului ajută la alegerea hainelor potrivite, a fondului de ten potrivit și a celor mai bune culori de fard pentru a scoate în evidență trăsăturile.
 • Subtonul pielii poate fi cald, rece sau neutru.

V-ați gândit vreodată de e anumite culori vi se potrivesc mai bine decât altele? Sau de ce anumite farduri de pleoape sau rujuri pot să vă facă pielea strălucitoare sau lipsită de culoare? Sau de ce fondul de ten, chit că se potrivește cu tenul, în momentul în care îl aplicați arată complet diferit? Asta poate să se întâmple din cauza subtonului pielii.

Știu la ce vă gândiți…

Care este diferența dintre tonul și subtonul pielii? Va trebui să facem o analiză amănunțită și să vă explicăm cum vă puteți găsi subtonul pielii.

Tonul pielii

Oamenii au diferite culori și tonuri ale pielii, legate de gene. Tonurile pielii se pot schimba după anotimpuri, fiind mai închise și mai bronzate vara și mai palide iarna.

Când vine vorba de culoarea tenului sau de tonul pielii, sunt mai multe categorii, ce pot fi determinate dacă vă uitați la pielea din jurul maxilarului la lumină naturală, aceasta fiind zona ce este, în generală, afectată mai puțin de schimbările de culoare ale pielii. Tonurile de piele includ:

 • Ten palid; pielea dumneavoastră este palidă sau translucidă cu posibilitate de pistrui sau roșeață. Vă ardeți ușor de la soare.
 • Ten deschis; pielea dumneavoastră este foarte deschisă, în general, și este posibil să vă ardeți de la soare, dar se va transforma în bronz.
 • Ten mediu; pielea dumneavoastră se bronzează ușor și în general nu aveți o piele sensibilă și nu vă ardeți de la soare.
 • Ten închis; pielea dumneavoastră este închisă sau măslinie, și vă ardeți foarte rar de la soare, și bronzul se poate păstra chiar și iarna.

Culorile menționate mai sus descriu tonurile de suprafață ale pielii, dar există o altă culoare sub acea suprafață; acea culoare reprezintă subtonul pielii. Cu toate că puteți avea același ton de piele cu al altei persoane, puteți avea subtonuri complet diferite.

Ce este subtonul pielii?

Subtonul pielii este reprezentat de culoarea aflată sub piele, este o culoare mult mai subtilă față de tonul pielii.

Sfatul majorității experților cosmeticieni este să folosiți subtonul pielii drept opusul tonului atunci când alegeți culoarea fondului de ten, pentru a o alege pe cea care vi se potrivește cel mai bine, la fel și în cazul fardurilor de pleoape și al rujurilor.

Puteți folosi subtonul pielii pentru a decide care este cea mai potrivită culoare de păr pentru dumneavoastră. Folosind o culoare similară cu cea a subtonului veți da un efect radiant și sănătos.

Diferitele tipuri de subtonuri ale pielii

Subtonurile pielii sunt de trei tipuri, calde, reci și neutre.

 • Subtonurile calde; galben, piersică și auriu.
 • Subtonurile reci; roșu, roz și albastru.
 • Subtonurile neutre; o combinație dintre cele două sau măsliniu.

Acum că am stabilit diferențele dintre tonurile și subtonurile pielii, să ne uităm cu atenție la modalitățile de a afla ce subton are pielea dumneavoastră.

Modalități de a descoperi subtonul pielii

Există mai multe moduri de a afla ce subton are pielea dumneavoastră. Unele dintre rezultate pot fi în conflict, deci cel mai bine este să încercați fiecare metodă pentru a vedea care rezultat apare de cele mai multe ori.

Puteți sprijini descoperirea prin încercarea unor haine ce au culorile potrivite pentru subtonul descoperit, pentru a vedea dacă vi se potrivesc.

Înainte de a începe, spălați-vă pe față și eliminați orice urme de machiaj, cu o soluție sau o loțiune specială pentru curățare și așteptați 15 minute pentru ca roșeața să dispară.

După ce ați făcut acest lucru, găsiți un loc cu lumină naturală, deoarece lumina artificială poate intra în conflict cu rezultatele, afectând culoarea pielii. Stați lângă o fereastră prin care lumina intră bine, sau ieșiți afară.

Verificați venele din zona interioară a încheieturii mâinilor

Țineți mâna în sus și uitați-vă la venele din zona interioară a încheieturii mâinilor.

 • Subtonuri calde; venele par verzui.
 • Subtonuri reci; venele par albastre sau mov.
 • Subtonuri neutre; venele sunt o combinație între albastru și verde sau nu vă puteți da seama.

Cum reacționează pielea dumneavoastră  la soare?

Nivelul de melanină din piele determină modul în care pielea reacționează atunci când este expusă la soare și această reacție vă poate ajuta să vă descoperiți subtonul pielii.

Asta nu înseamnă că tonurile reci nu vă vor permite să vă bronzați; trebuie să vă expuneți la soare treptat. Persoanele cu o culoare închisă sau măslinie a tenului nu se ard ușor de la soare, însă pot avea subtonuri reci.

Testul alb

Pentru acest test aveți nevoie de o foaie albă de hârtie, sau de un prosop alb. Uitați-vă în oglindă și observați cum arată pielea în contrast cu prosopul sau hârtia.

 • Subtonuri calde; pielea va părea monotonă și poate să pară ușor gălbuie sau palidă.
 • Subtonuri reci; pielea arată bine și poate părea roz, rozalie sau ușor înroșită.
 • Subtonuri neutre; nu vă puteți da seama dacă pielea pare monotonă sau dacă arată bine și pare să aibă tente ușoare de gri.

Testul bijuteriilor

Pentru acest test veți avea nevoie de folie aurie și argintie, sau de bijuterii aurii și argintii.

Țineți folia în așa fel încât lumina să se reflecte pe față, încercați cu ambele pentru a vedea dacă dau o tentă de gri pielii, sau dacă pielea dacă fac pielea să arate lipsită de viață sau plină de culoare.

Dacă folosiți bijuterii, puneți-le una lângă alta peste încheietura mâinii și uitați-vă care dintre ele arată mai bine pe piele.

 • Subtonuri calde; aurul artă mai bine.
 • Subtonuri reci; argintul arată mai bine.
 • Subtonuri neutre; argintul și aurul arată la fel de bine.

Verificați pielea din spatele urechii

Testul este imposibil de efectuat pe cont propriu, deci va fi nevoie să vă ajute cineva. Dacă suferiți de roșeță, acnee sau alte condiții ale pielii ce pot ascunde tonul pielii, pielea din zona pliului din spatele urechii cel mai probabil nu va fi afectată, și poate să indice subtonul pielii.

Rugați pe cineva să se uite la pielea din spatele urechii dumneavoastră și să vă spună categoria în acre se potrivește.

 • Subtonuri calde; pielea are o tentă gălbuie.
 • Subtonuri reci; pielea are tente roz sau rozalii.
 • Subtonuri neutre; nu puteți determina dacă tonurile sunt galbene, roz sau rozalii.

Ar putea să ajute ca persoana care vă va efectua testul să țină o bucată de hârtie albă sau un prosop alb lângă piele, pentru a face determinarea subtonului mai simplă.

Ce culoare au ochii și părul dumneavoastră?

Culoarea ochilor și a părului pot indica subtonul pielii.

 • Subtonuri calde; ochii sunt aurii sau maro închis, verzi sau căprui cu zone aurii iar părul este castaniu, negru cu tente roșiatice sau blond căpșuniu.
 • Subtonuri reci; ochii sunt albaștrii, gri sau maro deschis, verzi sau căprui cu zone albastre sau verzi, iar părul este blond, castaniu sau negru.

Roșiți ușor în obraji?

Dacă roșiți adesea în obraji, cel mai probabil aveți un subton rece al pielii.

Cu cine semănați cel mai bine?

Poate ajuta să vă comparați cu celebritățile, pentru a decide dacă subtonul pielii dumneavoastră este cald, rece sau neutru.

Celebritățile cu subtonuri calde le includ pe Beyonce, Kim Kardashian, Jenifer Lopez, Jessica Alba și Lucy Liu.

Celebritățile cu subtonuri reci le includ pe Anne Hathaway, Adele, Emma Stone, Viola Davis și Nicole Kidman.

Celebritățile cu subtonuri neutre le includ pe Jennifer Aniston, Angelina Jolie, Sandra Bullock, Kerry Washington și Julia Roberts.

Ce culori vi se potrivesc?

Anumite culori vi se vor potrivi și altele nu, atunci când vine vorba de haine. Anumite culori vă pot șterge frumusețea, altele făcându-vă să străluciți. Cu toții avem culori preferate ce ni se potrivesc perfect, fiind complimentate de subtonul pielii.

Subtonuri calde

Se potrivesc mai bine cu roșu, portocaliu, piersică, ambră, galben auriu și alte tonuri calde ale culorilor reci  precum măsliniul, verde mușchi și violetul roșiatic. Puteți purta culori neutre precum griul, ciocolatiul, cremul și albul iernatic.

Subtonuri reci

Se potrivesc mai bine cu albastrul, movul, verdele smarald și alte tonuri reci ale culorilor calde precum rubiniul, roșul rozaliu și galbenul pal. Puteți purta culori neutre precum griul, bleumarinul și albul.

Subtonuri neutre

Se potrivesc cu orice culoare. Cu toate acestea, orice culori foarte deschise vor fi prea puternice, precum albastrul deschis sau galbenul deschis.

Există câteva culori ce se potrivesc oricărui ton de piele deoarece au un echilibru între cald și rece. Albul pur se potrivește oricui, la fel și rozul pal, movul vinețiu și azuriul sau albastrul verzui.

Ce puteți face acum că vă cunoașteți subtonul pielii

Acum că v-ați aflat subtonul pielii cum vă poate ajuta să decideți ce machiaj să cumpărați și ce culoare de păr vi se potrivește cel mai bine?

Atunci când alegeți un fond de ten, anumite brand-uri indică subtonurile cu care se potrivesc. Dacă nu, anumite cuvinte din descrierea produsului vă pot ajuta să decideți dacă se potrivește cu subtonul dumneavoastră.

Dacă includ tente precum bejul, auriul, caramelul sau castaniul, este posibil să aibă subtonuri calde. Dacă includ tente precum porțelanul, rozeul, cacao sau samur, atunci este posibil să aibă un subton rece. Ivoarul, nud-ul, pralina sau galbenul nisipiu sunt mai potrivite pentru subtonurile neutre.

Atunci când testați fondul de ten, încercați-l pe maxilar, fiind cea mai bună zonă a feței ce indică subtonul pielii.

Rujul roșu poate avea tente diferite, dacă aveți un subton rece, alegeți un roșu rozaliu; tonurile calde merg bine cu o tentă de portocaliu.

Aceleași principii pot fi aplicate și atunci când vă alegeți culoarea părului, dacă includ cuvintele cenușiu sau platinat în descriere, vor fi mai potrivite pentru subtonurile reci, cuvintele precum auriu sau roșiatic incluse în descriere duc spre tonurile calde.

Importanța cunoașterii subtonului pielii

Subtonurile pielii în combinație cu tonurile sau culoarea tenului rezultă în culoarea pielii. Culoarea de la suprafață a pielii se poate schimba după sezon, fiind mai palidă iarna  și bronzată vara, și dacă aveți un ten deschis, este posibil să apară pistrui, dar subtonurile rămân neschimbate.

Cunoașterea subtonului vă va ajuta să decideți ce culoare de fond de ten vi se potrivește perfect, pentru a avea un efect natural pe piele. Cu toate că puteți observa cât de închisă sau deschisă la culoare este pielea, subtonul pielii este mai important atunci când alegeți culoarea fondului de ten, deoarece potrivirea fondului de ten cu tonul pielii nu va aduce același efect la final.

Poate să vă ajute atunci când folosiți machiaj. Dacă preferați machiajul natural, atunci ar trebui să folosiți culori la fel cu subtonul dumneavoastră, dar dacă doriți să arătați mai dramatic, puteți alege un ruj cu o culoare din spectrul opus.

Vă va ajuta să decideți ce culori de haine vi se potrivesc cu pielea, sau ce culoare de vopsea de păr să folosiți.

Încă nu sunteți siguri care este subtonul pielii dumneavoastră, acest videoclip de pe YouTube vă va ajuta.

https://youtu.be/hw_ie8PUXGI

Citește și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc