Cum să curățați bureții pentru machiaj: 3 metode ușoare

Burete de machiaj tinut in mana.

Machiajul se folosește de milenii, iar folosirea bureților pentru aplicarea machiajului a fost introdusă pentru prima dată de Max Factor în anii 1920 când au produs primul produs de tip ”pancake makeup” compact.

Bureții pentru machiaj refolosibili costă destul de mult, deci este important să știți cum să aveți grijă de ei.

Din moment ce bureții de machiaj sunt produse folosite zilnic, este important să știți cum să îi curățați în mod corespunzător.

Bureții pentru machiaj au evoluat în ultimii ani. Au plecat de la forma triunghiulară tradițională la o formă apropiată de cea a unui ou și acum se fac, în general, din poliuretan sau latex; se găsește chiar și un tip de burete ce copiază forma unui implant pentru sâni și este făcut din silicon!

În anumite cazuri, precum în cazul bureților făcuți din spumă, bureții sunt de unică folosință, dar în momentul de față există foarte multe tipuri de bureți refolosibili pe piață.

Sunt instrumente utile pentru aplicarea perfectă a fondului de ten, sau pentru amestecarea corectorului sau pentru a crea un contur împreună cu fardul de obraz.

Dacă nu sunt curate pot lăsa urme sau zone inegale de machiaj, sau, și mai rău, pot adăposti bacterii pe care nu ați vrea să le întindeți pe față.

De ce să curățați bureții de machiaj?

Există câteva beneficii în curățarea bureților de machiaj:

În primul rând, cu toții avem bacterii ce trăiesc pe piele. Când machiajul este aplicat cu ajutorul unui burete, aceste bacterii sunt transferate pe suprafața buretelui.

Mediul umed ce se creează după umezirea buretelui (umezirea este recomandată înainte de folosire buretelui pentru machiaj), iar produsul ce se infiltrează în burete devine un mediu ideal pentru înmulțirea bacteriilor.

Folosirea unui burete murdar transferă aceste bacterii pe piele și poate cauza infecții, mai ales dacă aveți rupturi cutanate. Dacă ați căuta pe internet, cu siguranță ați găsi câteva povești îngrozitoare precum videoclipul de pe YouTube al lui Stevie Millers cu Beautyblender-ul plin de gândaci.

https://youtu.be/VoEVm4EL_ek

Acesta este un caz extrem, dar curățarea bureților de machiaj este importantă pentru a ne asigura că ne protejăm pielea de infecțiile bacteriene nedorite.

În al doilea rând, cheltuim bani munciți din greu pentru cumpărarea bureților refolosibili, deci îngrijirea corespunzătoare a acestora ne va asigura că prelungim durata de viață a buretelui și că nu se vor umple de reziduuri, deoarece acestea pot afecta eficiența și performanța generală a buretelui.

Cât de des trebuie curățați bureții pentru machiaj?

În realitate, majoritatea oamenilor nu curăță destul de des bureții pentru machiaj.

Normal, ar trebui să fie curățați după fiecare folosire, însă când vine vorba de viețile grăbite de astăzi, cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla. Bureții trebuie curățați măcar o dată pe  lună, dar cu cât mai des îi curățați, cu atât este mai bine pentru sănătatea pielii.

Un alt lucru ce trebuie luat în considerare este că bureții sunt absorbanți, iar fondul de ten lichid se infiltrează în burete atunci când îl folosiți pentru aplicare.

Dacă nu este curățat în mod regulat poate afecta finețea aplicării pe care toată lumea și-o dorește când aplică produse de machiaj.

Tehnici de curățare a bureților pentru machiaj din Poliuretan și Latex

Există mai multe metode pe care le puteți folosi pentru a curăța bureții de machiaj:

Metoda 1: Săpun lichid delicat sau Șampon pentru bebeluși

  1. Umeziți buretele cu apă proaspătă, sub jet, la chiuvetă. Ar trebui să fie umed, dar nu plin de apă.
  2. Veți avea nevoie de un săpun delicat, poate un detergent lichid antibacterian pentru vase sau un șampon pentru bebeluși. Turnați puțin detergent pe burete sau în palmă și masați-l în mâini.
  3. Când săpunul a fost absorbit va trebui să clătiți din abundență cu apă călduță, în chiuvetă.
  4. Pentru a vă asigura că toate reziduurile s-au curățat, este posibil să fie nevoie să îl spălați de mai multe ori cu apă și săpun. Veți știi că este curat în momentul în care apa va rămâne curată.
  5. După ce ați spălat bine buretele, va trebui să-l uscați. Stoarceți cât de multă apă puteți din burete, folosind mâinile.
  6. Folosiți un șervețel absorbant și stoarceți apa rămasă, pentru a-l lăsa, mai apoi, să se usuce peste noapte.

Metoda 2: Săpun delicat solid fără parfum

  1. Umeziți buretele cu apă proaspătă sub jetul de la chiuvetă. Ar trebui să fie umed, nu plin de apă.
  2. Puneți buretele pe o parte și umeziți săpunul cu apă caldă de la robinet.
  3. Faceți spumă de săpun în palme.
  4. Luați buretele și frecați spuma peste el în mod treptat.
  5. După ce toată spuma a fost absorbită, clătiți bine buretele cu apă caldă. Dacă doriți, puteți freca buretele umed de săpunul solid.
  6. Pentru a vă asigura că toate reziduurile au fost curățate, este posibil să fie nevoie să spălați de mai multe ori buretele. Veți știi că este curat în momentul în care apa rămâne curată.
  7. După ce ați spălat buretele, va fi nevoie să îl uscați. Stoarceți cât de multă apă puteți din burete.
  8. Folosiți un șervețel absorbant pentru a stoarce restul de apă.
  9. Lăsați-l la uscat peste noapte într-o zonă aerisită, cum ar fi suportul curat pentru vase sau o etajeră curată din baie.

Metoda 3: Produse dedicate pentru curățare

Anumite tipuri de bureți pentru machiaj vin cu produse dedicate pentru curățare. Acestea pot fi mai scumpe decât săpunurile obișnuite lichide, și ar trebui să fie folosite după instrucțiunile din pachet.

Mai sunt câteva metode pe care le puteți lua în considerare.

În primul rând, dacă aveți mai mulți bureți, puteți să îi curățați în mașina de spălat.

Puneți bureții într-un săculeț pentru rufe, genul de săculeț pe care îl folosiți pentru lenjeria delicată, și spălați la un program pentru rufe delicate, cu un detergent delicat. Puteți să puneți bureții la un ciclu de clătire în plus, pentru a vă asigura că tot detergentul a fost clătit.

În al doilea rând, pentru a elimina bacteriile după fiecare folosire, puteți să puneți bureții puțin în cuptorul cu microunde.

Asigurați-vă că tot săpunul a fost clătit și că buretele este încă umed (un burete uscat va lua foc), puneți buretele într-un bol ce poate fi încălzit la microunde și acoperiți-l cu apă, încălziți-l la microunde pentru 30 de secunde.

Când spălați bureții, ar trebui să folosiți o soluție din 1.5 linguri de săpun lichid și 2 lingurițe de ulei de măsline sau de cocos. Înmuiați buretele în amestec și masați-l sub apă caldă până se curăță.

În cazul oricărei metode trebuie să vă amintiți că buretele trebuie să fie lăsat la uscat peste noapte într-o zonă aerisită.

Curățarea bureților din silicon

Aceștia sunt cel mai ușor și mai rapid de curățat. Nu sunt poroși și nu absorb nici machiajul nici apa. Sunt destul de ușor de clătit cu apă și săpun, sau de curățat cu demachiant, și pot fi uscați cu un șervețel de hârtie.

Depozitarea bureților pentru machiaj curați

După ce ați curățat bine bureții, este momentul să îi depozitați corespunzător, nu îi aruncați în geanta pentru machiaj sau în sertar, unde se pot strica, și nu îi închideți într-un recipient cu capac, unde bacteriile se pot dezvolta.

Trebuie să fie ținuți într-un loc uscat și rece, unde aerul poate circula, pentru ca buretele să poată respira. De asemenea, atunci când mergeți în călătorii, nu este o idee bună să puneți bureții în pungi de plastic, folosiți o punguță prin care trece aerul, cum ar fi o punguță pentru bijuterii.

Precauții ce trebuie luate în considerare

La fel ca în cazul oricărui produs ce intră în contact cu piele, trebuie să luați în considerare posibilele reacții alergice la orice tip de săpun sau material de curățare pe care îl folosiți pentru curățarea bureților, precum și orice alergii la materialele din care bureții sunt făcuți.

Luați aminte, dacă aveți grijă de bureții dumneavoastră, bureții vor avea grijă de voi la rândul lor.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc