Cele mai bune șampoane pentru eczeme ale scalpului

Capul unei fete brunete văzut de sus.

Oricine suferă de eczema pe scalp – denumite și dermatite seboreice – știe cât de greu este de găsit un șampon optim pentru nevoile dumneavoastră. Un șampon optim va curăța părul fără a irita eczemele de pe scalp. Dacă simptomele dermatitei seboreice se înrăutățesc pot duce la mătreață cronică și chiar și la căderea părului.

Vom analiza câteva dintre cele mai bune șampoane pentru eczema ale scalpului, pentru a trece peste metoda încercării, ce va aduce mai multe încărimi și multe produse greșite.

Cele mai bune șampoane pentru eczemele ale scalpului

Am analizat gama largă de formule existentă pe piață și am ales cinci cele mai bune șampoane pentru eczemele pe scalp ce pot ameliora mâncărimea, uscarea scalpului și eczemele.

Pharmaceutical Specialities Free & Clear ShampooȘampon Pharmaceutical Specialities Free & Clear Shampoo
“Nu conține vopsele, lanolin sau parfum, ce sunt factori cunoscuți ce provoacă mâncărimi și iritații sau eczeme ale scalpului.”

 

Exederm Eczem Care Daily ShampooȘampon Exederm Eczem Care Daily Shampoo
“Nu conține sodium lauryl sulfate și cocamidopropyl betaine, ce se găsesc în majoritatea șampoanelor și sunt cunoscute pentru faptul că pot provoca eczema pe scalp.”

 

Șampon Nizoral Anti-Dandruff ShampooNizoral Anti-Dandruff Shampoo
“Cu 1% ketoconazole, previne mătreața – un simptom ce poate duce la cojire, exfoliere, eczema și alte probleme ale scalpului.”

 

Șampon Noble Formula ShampooNoble Formula Shampoo
“Creeat cu proprietăți antifungice și antibacteriene, prin efectul puternic al formulei cu 2% piritionă de zinc.”

 

Șampon Honeyskin Organics Hair & Scalp TherapyHoneyskin Organics Hair & Scalp Therapy
“O formulă ce ajută la ameliorarea simptomelor eczemelor de pe scalp, în timp ce reface echilibrul natural al pH-ului părului dumneavoastră.”

 

Ce cauzează Dermatita Sebotrică (Eczema)?

Cu toate că nu se cunosc cauzele apariției eczemei, se consider că genele și hormonii joacă un rolîn această cauză, împreună cu microorgabismele precum drojdia activă de pe piele, ce poate contribui și ea în cazul dermatitei seboreice. Academia Americană de Dermatologie a descoperit că sistemul imuitar se leagă de dermatitele seboreice, fiind un simptom pe care îl au 85% din persoanele cu HIV. (sursă) Simptomele eczemelor pot fi declanșate de stress, schimbări hormonale, boală și vreme rece sau uscată. Alte motive principale pot fi chimicalele puternice sau solvenții ce se găsesc în multe produse de păr de uz obișnuit.

În acest scurt videoclip de pe YouTube un bun dermatolog vă va da câteva sfaturi ce ajută la prevenirea sau ameliorarea simptomelor eczemelor la nivelul scalpului:

Ce să luați în considerare atunci când doriți să alegeți cel mai bun șampon pentru eczemele scalpului

Tipul de păr pe care îl aveți este principalul factor de decizie atunci când vine vorba de ce șampon este bun pentru dumneavoastră. Unele tipuri de șampon sunt create special pentru păr gras și uleios, altele vor fi mai potrivite pentru părul uscat.

Dacă părul dumneavoastră este vopsit sau a fost îndreptat sau ondulat prin metode chimicale, ar trebui să alegeți un șampon potrivit pentru părul tratat cu diferite chimicale. Alegeți mereu un șampon ce nu vă va usca părul, cu cât mai hidratant este, cu atât va fi mai eficient în cazul scăderii exfolierii scalpului.

Agenții antifungici și antibacterieni găsiți în multe dintre tipurile de șampon pot fi foarte eficienți în tratarea eczemelor de la nivelul scalpului. Ketoconazole, sulfat de selenium și piritiona de zinc ajută în lupta împotriva microorganismelor ce cauzează eczema.

Șampoanele ce conțin acid salicilic sunt, de asemenea, eficiente în tratarea dermatitei seboreice dar trebii să fie folosite numai în concentrații de 1.8% – 3%, ca și piritiona de zinc, acidul salicylic poate cauza iritații ușoare ale scalpului.

Ingredientele ce trebuie evitate în șampoanele pentru eczemele de pe scalp

Un ingredient comun, ce se găsește în majoritatea șampoanelor, sodium lauryl sulfate, s-a descoperit că acesta reduce grosimea și usucă pielea, înrăutățind simptomele eczemelor.

Componentele ce încep cu butyl-, propyl-, ethyl- sau methyl- sunt parabeni uzuali ce sunt printre principalii iritanți ai pielii și sunt chiar și cunoscuți pentru cauzarea anumitor tipuri de cancer. Clorura de bezalconiu poate fi găsită în anumite șampoane și ajută la menținerea efectului antibacterian, dar poate duce la izbucniri frecvente de iritații, uscarea scalpului, mâncărimi și eczeme.

Parfumul adăugat în șampon pentru al face mai plăcut poate rămâne pe scalp cazând exfoliere și zone roșii de iritație pe piele. Pe cât posibil, este cel mai bine să alegeți un șampon ce nu conține parfum, adeseori produsele ”fără miros” pot conține parfumuri și chimicale ce maschează mirosul natural al produsului.

În ultimul rând, evitați șampoanele ce folosesc drept ingredient alcoolul, deoarece alcoolul vă va lăsa părul fără uleiurile sale naturale ce se găsesc pe scap, uscând pielea și provocând mâncărimi.

Pharmaceutical Specialities – Shampoo for Sensitive Skin

Șampon Pharmaceutical Specialities Free & Clear Shampoo

Acest șampon de la Pharmaceutical Specialities susține că  nu conține parfum, ceea ce este foarte important deoarece parfumul creează adesea iritații majore ale pielii. Șamponul este, de asemenea, hipoalergenic, nu conține sulfați, cocamidopropyl betaine, lanolin, parabeni sau formaldehyde ce se găsesc în majoritatea șampoanelor. Free and Clear este creat pentru a lucra împreună cu pH-ul natural al scalpului dumneavoastră, evitând astfel apariția iritațiilor la nivelul scalpului.

Acest produs susține că va oferi volum, luptând în același timp cu exfolierea și cojirea, controlând nivelul uleiurilor de la nivelul scalpului. Multe produse asemănătoare tind să lase părul moale și lipsit de viață. Există chiar și un balsam în această linie de produse.

Pro

 • Preț rezonabil
 • Delicat, conține ingrediente hipoalergenice
 • Unul din singurele șampoane fără parfum
 • Poate ajuta la curățarea reziduurilor de la alte produse, precum balsamul, fixativul
 • Potrivit folosirii pe păr vopsit
 • Utilizatorii susțin că acest șampon oferă volum părului

Contra

Unii utilizatori susțin că șamponul lasă o peliculă subțire pe păr – Poate face părul să se încâlcească mai ușor – Clorhidratul de sodiu ce se găsește în șampon poate usca anumite tipuri de păr.

Verifică preț Pharmaceutical Specialities Free & Clear Shampoo aici!

Exederm Shampoo for Sensitive Skin

Șampon Exederm Eczem Care Daily Shampoo

Cu toate că este cel mai scump șampon pentru eczemele de pe scalp pe care l-am analizat, această formulă d ela Exederm este premiată la nivel național de către Asociația Națională a Eczemelor. Există și o versiune a șamponului creată special pentru bebeluși, dar beneficiile pot fi simțite de către întreaga familie.

Exeder este un șampon ce face puțină spumă și curăță scalpul fără a crea iritații. Este creat special pentru pielea sensibilă și afecțiunile precum eczemele, acest șampon nu conține sodium lauryl sulfate sa cocamidopropyl betaine, ce pot cauza iritații ale pielii. Nu conține arome artificiale sau vopsea, punându-se accentul pe efect, nu pe aparența șamponului.

Pro

 • Câștigător a unui premiu de prestigiu pentru tratarea eczemelor
 • Evaluarea de 5 din 5 stele
 • Destul de delicat pentru a fi folosit zilnic de toți membrii familiei
 • Nu provoacă mâncărimi
 • Poate fi folosit pe părul vopsit

Contra

 • Preț ridicat
 • Nu ajută la prevenirea apariției mătreței
 • Creat în mare parte pentru persoanele cu piele foarte sensibilă
 • Unele persoane consideră neplăcute culoarea și consistența

Verifică preț Exederm Eczem Care Daily Shampoo aici!

Nizoral A-D Anti-Dandruff Shampoo

Șampon Nizoral Anti-Dandruff Shampoo

Nizoral A-D Anti-Dandruff Shampoo este adesea recomandat de dermatologi drept un produs de top pentru ingredientele sale active precum ketoconazole, ce este eficient în ameliorarea simptomelor precum exfolierea, mâncărimile și roșeața scalpului.

Acest șampon are o formulă similar companiilor specific bebelușilor și se spune că este hipoalergenic. Are o cauțiune, conține o mică doză de sodium lauryl sulfate și trebuie să fie evitat de persoanele cu o piele sensibilă din acest motiv.

Un șampon cu spumă ușoară și bogată, se clătește rapid și este creat pentru folosirea de două ori pe săptămână împreună cu șamponul dumneavoastră obișnuit. Este destul de delicat pentru a fi folosit pe părul vopsit, părul alb și alte tipuri de păr tratat cu diferite chimicale, delicatețea acestuia fiind testată în saloane.

Pro

 • Formulă puternică ce conține 1% ketoconazole
 • Trebuie folosit de 2 ori pe săptămână
 • Hipoalergenic
 • Potrivit pentru folosirea pe părul vopsit

Contra

 • Nu este potrivit pentru pielea foarte sensibilă din cauza conținutului de sodium laryl sulfate
 • Unii utilizatori au raportat un miros neplăcut de chimicale
 • Cu toate că are o spumă bogată, spuma nu este potrivită pentru firul gros sau părul uleios

Verifică preț Nizoral Anti-Dandruff Shampoo aici!

Noble Formula Shampoo

Șampon Noble Formula Shampoo

Noble Formula folosește cea mai concentrată formulă cu piritionă de zinc acceptată pentru proprietățile sale antifungice și antibacteriene. Acest ingredient este folosit în mod uzual pentru tratarea mătreții, eczemelor, psoriazisului și altor afecțiuni ale pielii. Acest șampon are ca și obiectiv reducerea mâncărimii la nivelul scalpului, exfolierii, sau cojirii pielii, de asemenea, ajută în cazul roșeții și a iritațiilor.

Cu toate că susține că este cel mai concentrat șampon de pe piază, se pot găsi produse de uz zilnic pentru controlul maximum, cu toate că este foarte important să aveți grijă ca nici un șampon de acest tip să nu intre în ochi. Nu conține uleiuri minerale și nu a fost testat pe animale, de asemenea, nu are parfumuri.

Pro

 • Cel mai concentrat nivel de piritionă de zinc pentru un produs ce nu necesită rețetă
 • Benefic în cazul eczemelor
 • Produce o cantitate mică de spumă, fiind de preferat pentru mulți utilizatori Nu conține parfum
 • Este delicat și nu usucă scalpul

Contra

 • Preț ridicat
 • Poate cauza arsuri ușoare ale ochilor

Verifică preț Noble Formula Shampoo aici!

Honeyskin Organics Gentle Restorative Shampoo

Șampon Honeyskin Organics Hair & Scalp Therapy

Acest șampon de la Honeyskin Organics nu conține sulfat sau parabeni, și folosește drept bază aloe vera pentru a ameliora simptomele pielii, spre deosebire de alte șampoane ce folosesc apa drept ingredient primar și conțin sulfat ce arde scalpul și provoacă subțierea firului de păr.

Mierea Manuka este un tip de miere medicală puternică ce oferă o formulă cu proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale. Planta Australiană cehami ajută la reducerea roșeții scalpului, inflamației și mâncărimii, în timp ce stimulează creșterea părului.

pH-ul acestui șampon este de 5.5, imitând pH-ul natural al scalpului și părului, și este destul de delicat pentru a fi folosit pe părul vopsit sau tratat chimic. Coaja naturală de portocală dă șamponului un parfum revigorant fără a fi nevoie de parfumuri artificiale. Conține ulei natural de cocos ce face puțină spumă.

Pro

 • Nu conține sulfat sau parabeni
 • Are proprietăți antifungice și antibacteriene din surse naturale
 • Are un miros plăcut fără a avea adăugate parfumuri artificiale și chimicale
 • Poate fi eficient în cazul subțierii firului de păr
 • Este destul de delicat pentru a fi folosit în cazul părului vopsit

Contra

 • Preț foarte ridicat
 • Nu face multă spumă, ceea ce înseamnă că veți folosi mai mult șampon decât în cazul alor mărci
 • Unii utilizatori susțin că lasă părul gras sau zone uleioase în apropierea scalpului

Alegerea noastră

Alegerea unui șampon potrivit pentru un scalp sensibil poate reduce ușor multe dintre simptomele eczemelor și a altor afecțiuni ale pielii.

Șamponul Pharmaceutical Specialities Free and Clear for Sensitive Skin a fost considerat cel mai bun șampon pentru scalpul cu eczeme deoarece curăță delicat părul și scalpul, nu conține parfum și alte chimicale ce pot cauza mai multe iritații.

Șamponul Free and Clear oferă o mai bună valoare la prețul său decât alte șampoane similare, acesta fiind un lucru importat după care trebuie să vă uitați în ziua de azi.

Verifică preț Honeyskin Organics Hair & Scalp Therapy aici!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc