Care este cel mai bun șampon pentru părul permanent și pentru părul vopsit în 2024?

Fată spălată pe cap la salon.

Tendințele anilor `80 au revenit, și împreună cu ele, părul bufant și permanentele au reajuns pe podiumul prezentărilor de modă, precum în noile colecțile ale lui Marc Jacobs sau Lela Rose. Chit că ar fi vorba de părul lui Krystal Carrington din Dynasty sau buclele strânse ale Gloriei din Miami Sound Machine, multe femei aleg să își facă un permanent pentru a da mai mult volum părului, completându-și astfel stilul personal.

Permanentul poate fi o bună opțiune pentru a da o formă părului creț, scăpând astfel de aparența deșirată, fără viață și fără volum a părului drept.

Permanentul se referă la aplicarea unor chimicale puternice asupra șuvițelor dumneavoastră de păr, pentru a obține efectul dorit, un proces ce poate deteriora părul dacă nu luați măsurile necesare și nu îl îngrijiți corespunzător. La fel ca și în cazul permanentului, vopsirea părului poate, de asemenea, să deterioreze părul. Chimicalele folosite pentru vopsirea sau obținerea uni permanent pot cauza uscarea părului și despicarea firelor de păr.

După aplicarea diferitelor tipuri de chimicale asupra părului este nevoie de hrănirea părului în mod regulat. Urmărirea unei rutine ce ajută la menținerea uni păr sănătos și folosirea unui șampon ce menține părul hidratat ajută la păstrarea unui permanent sau a unui păr colorat frumos și sănătos. Haideți să aruncăm o privire asupra tipurilor de șampon ce vă vor face părul mătăsos și îi vor oferi luciu.

Cel mai bun șampon pentru părul permanent și pentru părul vopsit

Șampon de păr Vitruvian Beauty - Hydrating Shampoo.Vitruvian Beauty – Hydrating Shampoo
“Formula 100% natural folosește cel mai bun ulei de argan din Maroc, bine cunoscut pentru puterile sale vindecătoare. Nu conține sulfați.”

 

Șampon de păr Pantene Pro-V Color Protect.Șampon Pantene Pro-V Color Protect
“Unicatul șampon Pro-V conține nutrienți ce hidratează și hrănesc părul. Nu conține sulfați. Este un șampon bland pentru părul tratat sau colorat.”

 

Șampon de păr Royal Locks - Clean Curls Shampoo.Royal Locks – Clean Curls Shampoo
“Un șampon bogat ce revigorează și întărește firul de păr. Clean Curls conține ulei natural de Argan pentru hidratare. Nu conține sulfați.”

 

Șampon de păr Framesi - Color Lover Curl Define Shampoo.Framesi – Color Lover Curl Define Shampoo
“Șampon fără sulfați ce conține quinoa, Aloe vera și alți nutrienți. Protejează părul colorat până la 95%.”

 

Șampon de păr Enjoy - Sulfate-Free Hydrating Shampoo.Enjoy – Sulfate-Free Hydrating Shampoo
“Un șampon de calitate superioară ce conține igretiente care ajută la întărirea firului de păr. Formula acestuia oferă durabilitate părului vopsit.”

 

Ce se aplică prima dată, vopseaua sau permanentul?

Majoritatea stiliștilor de păr vă vor recomanda aplicarea permanentului prima dată, pentru a fi siguri că nu se va amesteca soluția permanent împreună cu vopseaua în culoarea dorită. Chimicalele din soluția de fixare a permanentului pot avea o reacție chimică în prezența vopselei de păr, deschizând părul la culoare.

Pe de altă parte, permanentul deschide foliculele de păr, acesta absorbind astfel mai multă culoare, deci nu veți mai avea nevoie de vopsea permanent ce conține chimicale pternice. E posibil să nu puteți folosi nici vopsea semi-prmanentă, chit că aceasta este mult mai blândă cu părul.

Urmăriți acest videoclip informațional în legătură cu vopsirea și aplicarea permanentului pe păr:

Înainte de a aplica vopsea sau o soluție permanent asupra părului este cel mai bines ă vă asigurați că părul dumneavoastră este cât se poate de sănătos. Tăierea părului deteriorate și hidratarea vă vor ajuta la sănătatea generală a podoabei dumneavoastră capilară. O vizită la un salon profesionist vă poate ajuta să vă faceți o idée în legătură cu starea de sănătate a părului dumneavoastră, examinând dacă aveți vârfuri despicate, ce pot fi un semn de păr uscat sau șuvițe deteriorate.

În cazul în care părul dumneavoastră este foarte uscat, aplicarea unui balsam odată pe săptămână poate ajuta la hidratarea părlui. Trebuie să vă amintiți faptul că solușia permanent și vopseaua de păr conțin chimicale ce pot lăsa părul lipsit de uleiurile sale natural, deci este mai bines ă fiți pregătită din timp.

Înainte de colorare, recondiționați-vă părul

Trebuie să treacă cel puțin două săptămâni între aplicarea vopselei de păr și aplicarea soluției permanent, pentru a lăsa părul să se obișnuiască singur cu soluția și chimicalele din ea, pentru ca părul să poată fi vopsit uniform. Aplicarea balsamului de păr în fiecare zi cu un șampon hidratant ce ajută la repararea firului de păr va readuce uleiurile natural ale scalpului și vor preveni uscarea acestuia după aplicarea vopselei de păr.

Dacă nu doriți să așteptați două săptămâni, sau pur și simplu doriți să minimalizați șansa de degradare a părului, folosiți o vopsea ce va fi mai blândă cu părul. Alegerea unei culori mai închise este una mai sănătoasă pentru părul dumneavoastră, deoarece culorile deschise conțind peroxide de hydrogen ce decolorează, acesta uscând și mai tare părul și afectând foliculele. Vopselele temporare, vopselele semi-permanente, pudrele colorate sau samponul colorat sunt alegeri mai portivite ca și o alternativă a amociacului și peroxidului din vopselele permanente și pot fi mai eficiente pe părul proaspăt stilizat cu solția permanent, deoarece părul primește mai ușor culoare după aplicarea permanentului.

Luați aminte, permanentul va rezista până la tăierea părului, fiind nevoie ca vopseaua să fie aplicată odată la 4-5 săptămâni pentru a obține cele mai bune rezultate. Testați mereu reacția vopselei pe o șuviță de păr atunci când doriți să colorați părul ce a luat contact cu anumite chimicale, precum soluția permanent, pentru a verifica timpul de schimbare, minimalizând astfel deteriorarea părului.

După ce să vă uitați atunci când alegeți un șampon pentru părul făcut Permanent și pentru Părul Vopsit

Majoritatea tipurilor de șampon ce sunt creeate special pentru părul vopsit pot fi benefice și pentru părul făcut permanent, și vice versa. Șamponul de acest tip este făcut să regenereze firul de păr și să hidrateze după ce acesta a fost lăsat fără uleiurile sale natural de chimicalele din vopsea sau soluția permanent. Pe cât posibil, încercați să evitați alegerea unui șampon ce conține sulfați sau parabeni, ce pot cauza uscarea părului și posibile iritații ale foliculelor și scalpului.

Știm că menționăm foarte des hidratarea, însă aceasta este cheia unui păr sănătos, a unor bucle strălucitoare și a unei culori vibrante. Multe tipuri de șampon conțin stimulatoare pentru culoare și ingredient ce o mențin, ajutând la protejarea culorii, în timp ce repară deteriorarea peovocată de vopsirea în exces. Hidratarea insuficientă a părului ce a fost expus la chimicale poate duce la vârfuri despicate, iritații ale scalpului, și în cazuri extreme la pierderea sau subțierea firelor de păr.

Soluția permanent și vopseaua de păr folosesc chimicale puternice care usucă părul, lipsindu-l de uleiurile sale natural, scăzând proteinele podoabei capilare. Un șampon ce conține extract natural din plante și mai puține chimicale are mai puține șanse de a avea o reacție neplăcută în combinație cu ceea ce a mai rămas în foliculele de păr din chimicalele folosite. După vopsirea sau folosirea unei soluții permanent asupra părului, este cel mai bines ă nu vă spălați zilnic părul, pentru a-i permite scalpului să-și recapete uleiurile natural. Un șampon uscat folosit între spălări poate să vă mențină părul strălucitor și plin de volum.

Cel mai bun șampon pentru părul vopsit

Cu toate că există câteva tipuri de șampon special pentru părul ce a fost vopsit și tratat cu soluție permanent, majoritatea având ca și obiectiv tratarea deteriorării rezultată din aplicarea chimicalelor. Un șampon bun ce repară firul de păr și hidratează vă poate repara deteriorarea provocată de chimicale și ajută și la creșterea rezistenței culorii, păstrând sănătatea generală a podoabei dumneavoastră capilare. Am analizat multe dintre tipurile de șampon de la cele mai cunoscute firme, și am ales cinci cele mai bune tipuri de șampon pentru părul tratat cu soluție permanent și vopsit.

Vitruvian Beauty – Split End Repair Shampoo

Șampon de păr Vitruvian Beauty - Hydrating Shampoo.

Vârfurile despicate sunt o problemă comună pentu persoanele ce au părul tratat cu soluție permanent sau vopsit, aceasta fiind cauzată de uscarea și lipsirea părului de uleiurile sale naturale sau de folosirea aparaturilor de încrețire sau îndreptare prin căldură. Microcapsulele accentuate asigură furnizarea uleiului direct la rădăcina păruli și înmoaie epiderma, prevenind vârfurile despicate. O combinație între uleiul de argan, mango, brocoli și unt de shea lucrează alături de microcapsule, având ca obiectiv hidratarea părului redîndu-i frumusețea naturală.

Ulei de argan este bine cunoscut pentru proprietățile sale hidratante, fiind bofat în acizi grași și vitamina E. Untul de shea previne lipsireapărului de uleiuri naturale și oferă părului hidratarea necesară pentru a-l face moale la atingere. Cu toate că acest șampon nu este creeat special pentru părul făcut permanent, el conține numai ingrediente naturale, este lipsit de sulfați, fiind un tratament portivit pentru părul tratat cu soluția permanent, vopsit, sau chiar în cazul în care ambele chimicale au fost aplicate.

Verifică preț Vitruvian Beauty – Hydrating Shampoo aici!

Pantene – Pro-V Color Protect

Șampon de păr Pantene Pro-V Color Protect.

Pantene, ce este lider pe piață, a creeat un șampon cu un preț acceptabil ce folosește un hidratant ușor, pentru a constri unstrat protectiv în jurul firului de păr. Hidratând și hrănind firele de păr, Pro V Color Protect revigorează părul ce a fost tratat cu chimicale. Agenții tensioactivi de curățare anihilează reziduurile acumulate, oferind o culoare vibrantă și volum părului dumneavoastră.

Acest produs nu conține sulfați și este destul de delicat pentru părul colorat, dar și pentru părl tratat cu soluție permanent. Panten este atât de sigr de sccesul produsului încât oferă garanția de a oferii de două ori banii înapoi dacă nu sunteți mlțumită de produs.

Verifică preț Pantene – Pro-V Color Protect aici!


Royal Locks – Curly Hair Shampoo

Șampon de păr Royal Locks - Clean Curls Shampoo.

Șamponul Clean Curls de la Royal Locks este un șampon fără sulfați ce oferă o curățare delicată și hidratarea părului creț, uscat, firului subțire și părului tratat cu solușie permanent. Ingredientele acestia inglud uleiul de argan pentru hidratare, fiind astfel potrivit pentru părul colorat, nefiind nevoie să vă fie teamă că va estompa culoarea.

Această formulă naturală este creeată pentru refacerea și întărirea firului de păr și este potrivit pentru toate tipurile de păr, precum cel ondulat, creț, aspru sau subțire. Șamponul este bogat în proteine, lipide, vitamine și minerale, reînvigorând părul deteriorat. Este destul de  delicat pentr a putea fi folosit zilnic.

Verifică preț Royal Locks – Curly Hair Shampoo aici!


Framesi – Color Lover Curl Define Shampoo

Șampon de păr Framesi - Color Lover Curl Define Shampoo.

Framesi este bine cunoscut pentru formulele sale de calitate pentru păr, ce protejează culoarea părului vopsit cu 95% mai multe decât un șampon obișnuit. Acest șampon nu conține sulfați și este destul de delicat pentru a fi folosit pe părul făcut permanent, definind buclele dumneavoastră.

Conține o infuzie de quinoa, Aloe vera și formula unicică din orez, pentru bucle. Acest șampon hidratează și hrănește firele de păr, întărindu-le și sporește efectul părului creț sau ondulat. Nutrienții ajută, de asemenea, și în cazul prăului mohorât, uscat sau cârlionțat.

Verifică preț Framesi – Color Lover Curl Define Shampoo aici!

Enjoy – Sulfate-Free Hydrating Shampoo

Șampon de păr Enjoy - Sulfate-Free Hydrating Shampoo.

Acest șampon fără sulfați, nu numai că vă va hidrata părul, dar conține ingrediente ce vă pot întări firele de păr. Ideal pentru folosirea pe părul ce a fost tratat cu chimicale, acest șampon este delicat, curăță și hrănește părul, pentru a-l face puternic și mătăsos. Proteinele din soia și avocado sunt folosite ca surse de proteine în compoziția șamponului, ppentru a ajuta la repararea părului  deteriorat de soluția permanent, dând în același timp și volum.

Sodium lauryl sulfoacetate are molecule mai mari decât temutul laurysulfat de sodiu și nu poate intra în piele sau folicule, este un bun agent tensioactiv ce curățâ părul prin spuma sa bogată. Formula sa specială oferă durabilitate culorii culorii dumneavoastră, în același timp, fiind un șampon destul de delicat pentru a fi folosit zilnic.

Verifică preț Enjoy – Sulfate-Free Hydrating Shampoo aici!

Alegerea noastră

Este nevoie de foarte multă grijă dacă doriți să vă colorați părul după tratarea acestuia cu soluție permanent, mereu este cel mai bine să consultați un specialist înainte de a introduce orice tip de chimicale părului dumneavoastră. Cum multă dragoste și grijă, împreună cu un șampon ce poate curăța delicat, dar poate în același timp să și hidrateze părul, puteți obține culoarea perfectă ce va merge de minune cu buclele dumneavoastră.

Pentru formula sa complet naturală, curățarea aprofundată, proprietățile hidratante și abilitatea de a repara vârfurile despicate, opinia noastră este că, cel mai bun șampon pentru părul făcut pemnanent și vopsit este  șampnul cu Ulei De Argan Organic Marocan de la Vitruvian Beauty. Răsfățați-vă, părul dumneavoastră vă va fi recunoscător!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc