Ai auzit despre noua cură împotriva albirii părului descoperită în Europa?

Parul unei persoane vazut de aproape.

Există câțiva oameni care arată super cu părul grizonat. Vorbim despre bărbați precum Clooney și Mark Sloan (de faimosul serial Grey’s Anatomy) și despre doamne precum Helen Mirren sau Betty White. Ele arată doar mai bine cu acel păr gri, deoarece le face elegante și rafinate.

Pentru restul lumii, părul albit este ceva ce vrem să evităm cu orice preț. Pur și simplu nu avem pomeții rezistenți sau zâmbetele strălucitoare ale acestor bărbați și femei celebri și vrem cu disperare să ne agățăm de aspectul nostru de tinerețe.

„Ce știi tu despre albirea părului?” s-ar putea să întrebi. „Ești încă tânăr și cu capul acoperit de păr.”

Ei bine, vă mulțumesc că ați observat! Muncesc din greu pentru a-l menține frumos, deși recent l-am scurtat. De ce l-am tăiat? Așa este, am găsit părul cenușiu!

Chiar dacă sunt tânăr, vreau să evit părul cenușiu la fel de mult ca voi. Din acest motiv, când am auzit despre această nouă cura împotriva firelor albe descoperită în Europa, am știut că trebuie să fac cercetările mele și să învăț cât mai mult posibil.

Înțelegerea părului grizonat

Știați că: un studiu spaniol din 2012 a arătat că mistreții care aveau părul gri erau de fapt mai sănătoși decât ceilalți? Se pare că albirea părului poate fi de fapt un semn de sănătate, cel puțin la mistreți!

Înainte de a ne da seama cum și de ce poate sau nu funcționa această vindecare a părului albit, trebuie să înțelegeți ce cauzează firele albe, în primul rând…

Practic, peroxidul de hidrogen este geniul malefic din spatele părului alb. Atunci când există prea mult peroxid de hidrogen în foliculii de păr, acesta va provoca oxidarea firelor de păr. Această oxidare este similară cu felul în care metalul ruginește atunci când este ud, singura diferență fiind că oxidarea firelor de păr înlătură pigmentul din firele de păr. Cu cât există mai mult peroxid de hidrogen, cu atât firele de păr vor albi mai rapid.

Există o enzimă în corpul dumneavoastră care este concepută pentru a contracara peroxidul de hidrogen – numită catalază. Este produsă în mod natural de corpul dumneavoastră, la fel ca peroxidul de hidrogen.

Când există suficientă catalază în corpul dvs., aceasta oprește peroxidul de hidrogen de la oxidarea foliculilor de păr. De fapt, catalaza este o enzimă care protejează toate celulele din corpul dumneavoastră de a fi oxidate de molecule care conțin oxigen. Practic, descompune peroxidul de hidrogen în apă și oxigen, făcându-l inofensiv.

Când sunteți tânăr, corpul dvs. poate produce de obicei suficientă catalază pentru a proteja toate celulele din corpul dumneavoastră. Cu toate acestea, când corpurile noastre îmbătrânesc, ele nu mai sunt capabile să producă atât de multă catalază.

Cu cât este mai puțină catalază, cu atât mai mult peroxid de hidrogen va putea oxida celulele foliculilor de păr. Până când ajungeți la vârsta mijlocie, prea mult peroxid de hidrogen vă poate oferi aspectul lui Anderson Cooper.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru persoanele vegane și vegetariene

Cura împotriva albirii părului

Cura părului grizonat a fost de fapt descoperită accidental – la fel ca săpunul și penicilina – într-un studiu făcut despre cum să vindeci vitiligo. Vitiligo este o tulburare a pielii în care pielea ta începe încet să piardă pigment și devine albă și incoloră.

Una dintre substanțele utilizate în studiu a fost un tratament topic. Tratamentul conținea o pseudocatalază numită PC-KUS și a fost activată de razele UVB de la soare. Când a fost aplicată pe piele, crema a oprit peroxidul de hidrogen să descompună celulele pigmentare din piele, oprind practic vitiligo în urma sa.

Destul de interesant, câțiva oameni și-au aplicat crema și pe gene odată cu cea pe piele și a oprit același stres oxidativ care a scos culoarea din piele. Prin oprirea peroxidului de hidrogen de la eliminarea culorii din păr, acesta a împiedicat practic genele subiecților să devină gri ca urmare a peroxidului de hidrogen.

Ei bine, acest lucru a fost întâmpinat cu un entuziasm masiv de către lumea întreagă, iar știrile au bâzâit despre asta mult timp după ce au fost publicate pentru prima dată în Jurnalul Federației Societăților Americane pentru Biologie Experimentală.

Ce înseamnă toate acestea pentru tratamentul de astăzi împotriva albirii părului?

Deci, ce ar putea însemna pentru lume acest leac pentru părul alb? Ei bine, pe lângă faptul că este un remediu potențial eficient pentru tratarea vitiligo – o afecțiune a pielii care este foarte inestetică – poate fi cel mai bun lucru nou pentru a face față firelor albe.

Conceptul tratamentului este destul de simplu, deși încă nu au fost făcute multe cercetări cu privire la cât de eficient și sigur poate fi. Tot ceea ce trebuie să facă tratamentul este să oprim peroxidul de hidrogen de la oxidarea celulelor părului și a foliculilor de păr și vom putea avea păr colorat pentru mai mulți ani!

În timp ce crema pseudo-catalază a fost utilizată în studii, nu se știe când va fi produsă și vândută publicului larg. Cu toate acestea, înseamnă că știința a găsit încă o altă modalitate de a reduce efectele îmbătrânirii – cel puțin pe cele vizibile.

Sperăm că ne putem lua rămas bun de la acele ședințe de două ore de la salonul de coafură, așteptând să se înmoaie vopseaua de păr, astfel încât nimeni să nu observe firele albe crescând la rădăcini.

Poate că nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la aspectul îmbătrânit decât atunci când ajungeți cu adevărat la această vârstă, deoarece catalaza vă va opri părul să albească. Singurii care trebuie să-și facă griji sunt producătorii de vopsele de păr, precum și industria salonului de coafură.

Pentru restul lumii, este posibil să fi găsit în cele din urmă soluția pentru a opri părul grizonat. Acum, să vedem dacă ne dăm seama de vindecarea acneei!

Citește și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc