CrossFit versus antrenament cu greutăți

Barbat si femeie antrenandu-se cu franghii.

În cele din urmă ați decis să vă antrenați, să pierdeți în greutate și să vă îmbunătățiți nivelul general de fitness, dar acum dezbaterea dintre popularul CrossFit și antrenamentul regulat cu greutăți vechi vă dă dureri de cap.

Să aruncăm o privire la avantajele și dezavantajele fiecăruia, să vă ajutăm să luați o decizie care vă va ajuta să vă atingeți obiectivele pe termen scurt și lung, în timp ce vă bucurați de antrenament. Să vedem comparația dintre antrenamentul crossfit și antrenamentul cu greutăți!

Acum, care sunt diferențele dintre exercițiile crossfit tradiționale și cele de ridicare a greutăților?

CrossFit

Deci, ce este exact CrossFit? CrossFit este un program intens de exerciții de forță și condiționare, care este o încrucișare între exerciții funcționale, cardiovasculare, antrenamente de rezistență și adaptate nivelurilor de fitness ale tuturor.

CrossFit are un „Antrenament zilnic” (sau WOD ”Workout Of The Day”) care poate include orice număr de exerciții, inclusiv alergare, genuflexiuni, flotări, abdomene, etc. Antrenamentele sunt orientate pentru a ajuta participanții să câștige masa musculară slabă, să scadă grăsimea corporală și să crească rezistența.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Avantajele antrenamentului CrossFit

Socializare. Unul dintre avantajele crossfitului este că persoanele efectuează diferite exerciții CrossFit în grup într-o sală de sport.

Varietate. Cu clasele CrossFit, nu vă veți plictisi niciodată, deoarece WOD se schimbă în fiecare zi și poate varia de la o zi „ușoară” la o zi „grea”. Nu va trebui niciodată să vă planificați sau să vă schimbați antrenamentele, deoarece antrenorii de la CrossFit se ocupă de asta pentru dvs.

Setarea grupului. Fiecare clasă are 5-20 de participanți, în funcție de ora zilei. Studiile au demonstrat că exercițiile fizice într-un cadru de grup ajută la îmbunătățirea motivației și a efortului.

Expunerea la exerciții noi. Snatch and Clean, Good Mornings și Jerk sunt doar câteva dintre mișcările pe care le veți învăța într-o clasă CrossFit. Aceste exerciții dificile necesită tehnică și formă adecvate pentru a preveni accidentarea, iar antrenorii de la CrossFit vor ajuta fiecare persoană să le execute într-o manieră adecvată. Cei mai mulți dintre noi nici măcar nu ar încerca niciodată un Snatch and Clean în viața noastră, dar cu CrossFit, sunteți introdus unor exerciții noi și interesante.

Pare evident că CrossFit este o alegere excelentă pentru începători și sportivi profesioniști. Cu toate acestea, există câteva aspecte ale CrossFit care necesită o examinare atentă înainte de a lua o decizie finală:

Locație. CrossFit nu este disponibil în fiecare sală de sport. Cei mai mulți dintre noi nu ar dori să călătorească mai mult de 10-15 minute pentru a merge la antrenament și dacă nu există o sală de sport afiliată CrossFit în apropiere, acest lucru poate fi un inconvenient imens.

Oamenii aderă cel mai bine la un program de exerciții fizice atunci când centrul de fitness la care intenționează să fie membru este în drum spre serviciu sau lângă casă.

Gândiți-vă la asta, dacă sala dvs. de sport este la 20 de minute distanță, cel mai probabil nu vă veți abate din calea dvs. pentru a merge la antrenament; totuși, dacă conduceți la sala de gimnastică în drum spre casă de la serviciu, este mai probabil să fiți consistent în exercițiile fizice.

Cost. CrossFit poate fi scump. Un abonament la CrossFit poate ajunge la 350 lei pe lună pentru cursuri nelimitate. Asigurați-vă că ați consultat cel mai apropiat CrossFit pentru a obține cele mai exacte informații despre prețuri. Cele mai multe săli de sport le permit participanților să încerce o ședință sau o lună fără un abonament, ceea ce vă poate ajuta să decideți dacă acesta este programul pentru dvs. Încercați înainte de a cumpăra.

Vezi și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Antrenament cu greutăți

Antrenamentul cu greutăți este o componentă importantă a fiecărui program de exerciții. Antrenamentul cu greutăți ajută la întărirea mușchilor, la creșterea metabolismului și la scăderea grăsimii corporale, crescând în același timp masa musculară slabă.

Exercițiile cardiovasculare sunt renumite pentru arderea caloriilor, dar prin adăugarea antrenamentului cu greutăți la programul dvs. de exerciții, puteți crește rata metabolică bazală (BMR) cu 15% sau mai mult.

Rata metabolică bazală este cantitatea de energie (sau calorii) pe care corpul o arde în timp ce te odihnești. Persoanele cu un BMR mai mare tind să mențină greutatea mai ușoară decât cele care au un BMR mai mic.

Pentru fiecare kilogram de masă musculară câștigată, corpul tău va arde încă 50 de calorii pe zi sau 350 de calorii într-o săptămână! Să vedem acum avantajele antrenamentului cu greutăți:

Specific muscular. Dacă vă recuperați de la o vătămare sau aveți mușchi specifici care necesită întărire izolată, antrenamentul cu greutăți oferă o opțiune mai bună pentru izolarea mușchilor specifici.

Ieftin. Antrenamentul cu greutăți poate costa mult mai puțin decât un abonament CrossFit.

Unele dintre dezavantaje includ:

Plictisitor. Mulți oameni, în special începători, tind să găsească antrenamentele cu greutăți plictisitoare. Aceștia afirmă că nu văd rezultatele suficient de repede. Deși acest lucru poate fi adevărat, rezultatele se vor manifesta treptat dacă sunteți consecvenți.

Cunoștințe de bază. Dacă decideți să vă antrenați cu greutăți în loc de CrossFit, ar fi înțelept să vă faceți temele și să învățați forma și tehnica adecvate pentru fiecare exercițiu, pentru a preveni rănile.

Antrenamentul cu greutăți necesită o înțelegere de bază a mușchilor, mișcări care vor întări anumiți mușchi și o înțelegere a seturilor și a repetărilor. Poate fi util să lucrați cu un antrenor personal pentru câteva sesiuni pentru a învăța elementele de bază.

Acum, că ne-am uitat la diferențele dintre exercițiile de antrenament crossfit și cele cu greutăți, veți fi mai informat pentru a lua o decizie, și vă sfătuiesc să o faceți după ce le-ați încercat pe ambele. Pur și simplu nu știi până nu încerci!

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru persoanele vegane și vegetariene

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc