Există avantaje în a fi vegetarian?

Diferite alimente in recipiente pe o masa.

Avantajele de a fi vegetarian reprezintă întotdeauna un subiect fierbinte de dezbatere și discuție atunci când vorbim despre a mânca sănătos. Nu sunt vegetarian și chiar îmi place carnea. Dar, din când în când, devin vegetarian pentru a-mi detoxifia corpul.

Cu toate acestea, ori de câte ori aud că oamenii devin vegetarieni de-a lungul vieții, mă întreb – vă va ajuta de fapt o dietă vegetariană? Sau, este posibil ca, în ciuda tuturor beneficiilor de a fi vegetarian, privarea corpului de carne ar putea fi potențial dăunătoare pe termen lung? Am făcut câteva cercetări pentru a vedea care este adevărul.

Ce spun oamenii inteligenți

Ca întotdeauna, respingem tot la început până când cineva cu o diplomă ne spune că este în regulă. Medicii obișnuiau să recomande pacienților lor să nu creadă în beneficiile vegetarianismului, dar acum descoperirile recente arată că starea generală de sănătate a unei persoane ar putea fi mai bună dacă ar urma o dietă vegetariană.

Printre numeroasele beneficii in a deveni vegetarian, mai multe sondaje au concluzionat că urmarea unei diete vegetariene a dus la scăderea bolilor de inimă, a tensiunii arteriale crescute și a diabetului. De fapt, cercetările Asociației Dietetice Americane (2009) au concluzionat că dietele vegetariene planificate corespunzător, inclusiv dietele vegetariene sau vegane totale, sunt sănătoase, adecvate din punct de vedere nutrițional și pot oferi beneficii pentru sănătate în prevenirea și tratarea anumitor boli…

Deci, care sunt avantajele de a fi vegetarian?

Chiar dacă sunteți sceptici când mă refer la o dietă complet lipsită de carne, nu se poate nega faptul că adoptarea vegetarianismului se dovedește a avea o serie de  beneficii.

Mai bine pentru mediu

Există numeroase avantaje cunoscute de a fi vegetarian pentru mediul înconjurător. Iată trei moduri în care ar funcționa acest lucru.

Raportul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură din 2006 a constatat că creșterea vitelor (pentru consum uman) generează mai multe gaze cu efect de seră decât milioanele de mașini prezente pe drumurile noastre.

Potrivit campaniei PB&J, dacă ar fi să renunți la burgeri și să consumi o masă pe bază de plante, ai economisi 2,5 kilograme de emisii de dioxid de carbon, 133 litri de apă și 24 de metri pătrați de teren.

Manualul oficial pentru Live Earth, concertele anti-schimbări climatice pe care Al Gore le-a ajutat la organizare, spune că a nu mânca carne este „cel mai eficient lucru pe care îl puteți face” pentru a reduce impactul schimbărilor climatice.

Protejați-vă inima

Citat dintr-o publicație a Școlii de Medicină Harvard:

În 2009, într-un studiu care a implicat 65.000 de persoane din cohorta Oxford a Investigației Prospective Europene asupra Cancerului și Nutriției (EPIC-Oxford), cercetătorii au descoperit un risc cu 19% mai mic de deces din cauza bolilor de inimă în rândul vegetarienilor.

Majoritatea cărnii procesate conține grăsimi saturate, ceea ce este RĂU și poate provoca acumulări de colesterol care în cele din urmă provoacă boli cardiovasculare. Așadar, carnea pare a fi  întotdeauna considerata ca un potențial risc de sănătate pentru inima ta.

Consumul de carne mai puțină s-ar putea să nu fie un lucru atât de rău la urma urmei. În schimb, Școala de Medicină Harvard sugerează, „este de asemenea vital să înlocuiți grăsimile saturate și cele trans cu grăsimi bune, cum ar fi cele care se găsesc în  nuci, ulei de măsline și ulei de rapiță”.

Pierderea în greutate

Vegetarienilor le place să susțină că sunt mai slabi din cauza lipsei de carne din dietele lor. Dar (și exista un mare, dar) acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Mulți vegetarieni consumă prea mulți carbohidrați (pâine și paste?) si ajung să fie mai sănătoși decât cei care consuma carne.

Eliminând carnea grasă din dieta dvs., cu siguranță veți ajunge mai repede la greutatea dorită – nu uitați să înlocuiți carnea cu alte surse de proteine, nu carbohidrați și alimente procesate.

Opresc cancerul

Dacă există ceva care mă sperie mai mult decât bolile de inimă, acesta este cancerul. O teorie răspândită de ceva vreme susține că nivelurile ridicate de grăsime din carne pot acționa de fapt ca un rapel, oferind hormonilor care favorizează cancerul  un avantaj  în corpul dumneavoastră.

Dacă acest lucru nu este suficient de înspăimântător, am făcut mai multe cercetări. Peste 35.000 de femei au fost chestionate pentru un studiu publicat în British Journal of Cancer. S-a constatat că participanții care au consumat mai multă carne roșie și procesată aveau, de fapt, un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân. Înfricoșător!

Și nu doar femeile trebuie să se îngrijoreze. Consumul de carne a fost legat de cancerele de colon, pancreas, prostată și chiar stomac.

Piele mai frumoasă

Ești ceea ce mănânci nu a avut niciodată mai mult sens. Alimentele vegetale și alimentele pe bază de apă au o mulțime de antioxidanți care acționează ca sursă personală de ser anti-îmbătrânire.

Viață mai lungă

Se pare că vegetarienii vor supraviețui mai mult decât consumatorii de carne. Acest lucru se datorează în principal faptului că vegetarienii consumă mai multe alimente pe bază de plante și mai puține grăsimi procesate decât consumatorii de carne. La rândul său, acest lucru înseamnă că organismul vegetarianului va fi mai puțin plin de toxine dăunătoare și substanțe chimice acumulate. Potrivit William Costelli, MD, director la Farmingham Heart Study, vegetarienii pot trăi cu până la 3-6 ani mai mult decât consumatorii de carne.

Corpul meu va primi în continuare o nutriție adecvată?

Lada cu diferite fructe si legume.

Beneficiile de a fi vegetarian sunt numeroase, sunt de acord. Dar cea mai mare îngrijorare a mea în legătură cu a deveni vegetarian este că nu voi obține un aport echilibrat de substanțe nutritive de care are nevoie corpul meu. O dietă bine echilibrată necesită un aport adecvat de grăsimi, proteine, vitamine și minerale.

Gândiți-vă la acești nutrienți ca la fluidele pe care trebuie să le înlocuiți în mașină la fiecare câteva zile. Știți că rularea mașinii fără combustibil sau ulei o va face să se defecteze definitiv. Cu toate acestea, spre deosebire de o mașină, nu veți putea niciodată să vă înlocuiți corpul! Așadar, imaginați-vă că organismul vostru se va stinge încet din interior, fără substanțe nutritive.

Deci, cum completați aceste surse valoroase atunci când deveniți vegetarian?

Soia este potrivită

Soia pare a fi cel mai popular răspuns. Soia conține o sursă bună de proteine ​​și de aceea companiile produc de fapt burgeri vegetarieni, cârnați etc. pentru cei care au nevoie de proteine din altceva decât carnea roșie. Credeți sau nu, dar burgerii din soia sunt destul de gustoși!

Pește

Dacă tot mănânci pește (mulți vegetarieni o fac) atunci ai o altă sursă bună de proteine ​​cu conținut scăzut de grăsimi.

Toate fructele

Fructele conțin o mulțime de vitamine și minerale, dar conțin de asemenea și o cantitate mai mare de zahăr. Deci, fructele sunt bune în anumite părți ale zilei, dar evitați să le consumați înainte de a merge la culcare.

Grădină de legume

O altă modalitate de a vă continua dieta este consumând o mulțime de legume potrivite. Legumele bune pe care le puteți consuma sunt broccoli, varză de Bruxelles, țelină, ardei, dovlecei, zucchini, castraveți și multe altele. Pot să mănânc dovlecei și zucchini fierți la abur în fiecare zi, fără să mă îmbolnăvesc, dar toată lumea va consuma  legumele lor preferate.

Numai bunătăți

Alte alimente pe care ar trebui sa le consumați mai des sunt cerealele integrale și leguminoasele. Sunt bogate în fibre și îți fac stomacul fericit. Aceste două grupuri de alimente se digeră lent și permit corpului să mențină un nivel stabil al zahărului din sânge, prevenind astfel boli precum diabetul și hipertensiunea arterială. În plus, dacă vă îngrijorează pierderea sursei de fier (carne roșie), leguminoasele și fasolea pot fi un bun înlocuitor. Pentru a ajuta la absorbție, luați în considerare adăugarea unei surse de vitamina C la masă.

Mergeți pe nuci

Nucile sunt bune de consumat, deoarece au o mulțime de proteine și acizi grași omega-3, care sunt bune pentru a menține o sănătate mai bună a inimii.

Brânzeturile la putere

Mănâncă iaurt grecesc sau niște brânză pentru a obține proteinele zilnice necesare. Verificați  cantitatea de brânză pe care o consumați, deoarece poate avea multă grăsime!

De asemenea, este recomandata o doză sănătoasă de suplimente de vitamine și minerale pentru a echilibra nutrienții pierduți din faptul că nu se consuma carne.

Împărtășirea gândurilor de la un iubitor de carne

Am devenit vegetarian? Nu, nu chiar. Dar am învățat că există o mulțime de lucruri bune care pot veni odată cu „ Zilele de luni fără carne”. Nu este nevoie să mănânc carne în fiecare zi a săptămânii, așa că voi mânca cu siguranță mai puțină carne și voi lua în considerare mai multe opțiuni vegetariene pentru dieta mea.

Cu toate acestea, cred că nu este nimic în neregulă cu o dietă pe bază de carne. Trebuie doar să fim mai conștienți de carnea pe care o consumăm și cât de multă consumăm. Porții mai mici de carne mai  slabă, cum ar fi păsările din ogradă fără piele, carnea de vită slabă și chiar fructele de mare sunt alegeri bune.

Concluzie

Ca întotdeauna, cheia oricărei diete sănătoase este echilibrul, deci chiar dacă nu sunteți pregătit să vă transformați în vegetarian peste noapte – faceți pași mici cu mine și luați în considerare eliminarea cărnii în anumite zile ale săptămânii și cred că împreună vom începe să ne simțim mult mai bine.

Cos cu diferite legume in el.

Avantajele postului: reducerea alimentelor este cu adevărat o opțiune sănătoasă?

Postul este de obicei considerat o practică religioasă, dar știați că puteți face mult bine corpului eliminând mâncarea pentru o zi sau două? Ați fi uimit de toate beneficiile postului și este o metodă subutilizată de slăbire, curățare corporală și detoxifiere pe care ar trebui să o luați în considerare cel puțin o dată pe lună. După un post bun, vei fi uimit de cât de bine te vei simți!

Post în siguranță

Rețineți că postul nu înseamnă să te înfometezi, dar înseamnă o zi sau doua in care sa  elimini toate alimentele din dieta ta. Nu doriți să stati prea mult fără mâncare, dar puteți ține post în siguranță până la 48 de ore. Corpul tău nu va intra în modul de înfometare în acel timp și poți obține toate beneficiile postului doar prin eliminarea alimentelor pentru o perioadă scurtă de timp.

Beneficiile fizice ale postului

Există multe beneficii fizice ale postului:

Detoxifiere

Majoritatea toxinelor din corpul tău provin din alimentele pe care le consumi, astfel încât eliminarea  alimentelor poate ajuta la reducerea nivelului de toxine din corpul tău. Veți ține post constând într-o dietă lichidă de apă și suc, astfel încât corpul dvs. se va goli. Unul dintre beneficiile postului timp de 48 de ore este că vei descoperi că corpul tău este mult mai curat și lipsit de toxine.

Creșterea imunității

Corpul tău trebuie să trateze anumite alimente ca agenți patogeni invadatori, iar sistemul tău imunitar este constant atacat de germenii și bacteriile din alimentele pe care le consumi. Dacă eliminați mâncarea timp de o zi sau două, ii veți oferi sistemului imunitar timp să se reconstruiască. Puteți da sistemului imunitar o pauză, iar imunitatea vă va crește foarte mult datorită postului ocazional.

Odihnă digestivă

Sistemul digestiv trebuie să lucreze foarte mult pentru a procesa toate alimentele pe care le consumați și este posibil să constatați că va începe să încetinească dacă aveți prea multă mâncare în corp. Postind o zi sau doua, vă veți odihni sistemul digestiv. Când veți începe să mâncați din nou, acesta va fi capabil să se redreseze si va lucra din nou la viteză maximă.

Pierderea în greutate

Corpul tău trebuie să ardă energie pentru a supraviețui, și se transformă în grăsime dacă nu există suficient zahăr din sânge pentru a arde. Văzând că vei consuma foarte puține calorii în timpul postului, corpul tău va trebui să ardă grăsimi. Dacă aveți nevoie de 2000 de calorii pe zi pentru a funcționa corect, postul timp de 2 zile va necesita corpului dumneavoastră să ardă 4000 de calorii pentru a continua să lucreze. De asemenea, va declanșa arderea grăsimilor și, atunci când ieșiți repede, corpul dvs. va putea arde mai ușor grăsimi decât glucoza.

Reducerea hipertensiunii

Când aveți mult colesterol și grăsimi în corp, arterele dvs. sunt, fără îndoială, înfundate. Acest lucru vă poate crește riscul de boli de inimă, dar cu siguranță vă va crește tensiunea arterială. Corpul tău va trebui să ardă grăsimea pentru a funcționa în timpul postului, așa că te va ajuta să-ți eliberezi arterele. Producția de hormoni de creștere a tensiunii arteriale este, de asemenea, redusă în timpul postului, deci nu va trebui să vă faceți griji cu privire la scăderea tensiunii arteriale.

Reînceperea dietei

Majoritatea oamenilor mănâncă o mulțime de alimente care nu ar trebui, alimente precum pizza, gustări artificiale, bomboane, produse de patiserie și sucuri. Toate aceste lucruri îi vor face rău corpului, dar pur și simplu nu poți să nu le mănânci, deoarece corpul tău poftește. Cu un post bun, veti reporni dieta. Când terminați postul, vă puteți forma obiceiuri alimentare bune – obiceiuri care nu includ astfel de alimente nesănătoase.

Renunțarea la dependențe

Mulți oameni au folosit postul împreună cu un regim sănătos pentru a renunța la băut, fumat sau supraalimentare și s-a dovedit a fi o soluție foarte eficientă. Este similar cu apăsarea butonului de resetare a poftelor și vă va ajuta să renunțați la dependențele pe care le aveți.

Beneficiile mentale ale postului

Mulți oameni care postesc în mod regulat vă vor spune că se simt mult mai bine după un post bun și că mintea lor este mai clară, gândurile mai coezive și emoțiile lor sunt mai stabile. S-ar putea să descoperiți că detoxifierea corpului prin post vă va ajuta să vă curățați și mintea și sa gândiți mai clar datorită unui post bun din când în când.

Trebuie să vă amintiți că postul pe o perioadă prea lungă poate cauza probleme. Țineți postul pe o perioada mai scurtă de 48 de ore, deoarece corpul dvs. va începe să se deterioreze dacă țineți post mai mult timp. Beți multe lichide și evitați să mâncați prea mult imediat după post. Oferă-i corpului tău timp să se adapteze la alimentele solide, deoarece nu a primit decât lichide în ultimele două zile.

Postul poate provoca reacții adverse, cum ar fi dureri de cap, diaree, deshidratare și arsuri la stomac. Cei care au afecțiuni cardiace existente ar trebui să evite postul și același lucru este valabil și pentru femeile însărcinate, mamele care alăptează, persoanele care au problem cu rinichii sau ficatul sau cele care suferă de malnutriție.

Citește și: Cele mai bune suplimente de potasiu

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc