15 simptome care arată că este posibil să aveți probleme cu circulația sângelui

Reprezentare a circulatiei sangelui intr-un canal.

Cei mai mulți dintre noi ne gândim rar la circulația sângelui în corpul nostru. La fel ca respirația, este ceva care se întâmplă subconștient și de obicei funcționează perfect fără ca noi să fim atenți – până când începem să observăm unele simptome ieșite din comun.

Îți  simți mâinile și picioarele reci, chiar și în timpul verii, când afară este cald? Poate că ești în mod constant epuizat, ai început să vezi umflături la nivelul picioarelor sau ai o rană care pur și simplu nu se va vindeca. Dacă oricare dintre acestea se aplică dvs. sau sunteți  îngrijorat din alt motiv, citiți mai departe pentru a afla 15 simptome care pot însemna că aveți probleme cu circulația sângelui.

Ce este circulația sângelui?

Sângele tău este un sistem de transport care trimite sânge, oxigen și substanțe nutritive către fiecare parte a corpului tău. Inima ta este motorul, pompând mai mult de cinci litri de sânge din cap până în picioare – fără a lua vreodată o pauză.

Sângele se deplasează prin corpul tău în vase – arterele duc la periferii, iar venele sunt căile înapoi către inima ta. Când apare o problemă în oricare dintre aceste vase de sânge, partea corpului conectat va avea un flux sanguin redus și veți începe să observați simptome de circulație deficitară.

Videoclipul explorează Inima – Sistemul circulator

Cauzele unei circulații slabe a sângelui

Circulația slabă poate afecta pe oricine, cu toate acestea este cel mai frecvent întâlnită la persoanele în vârstă. Nu este o condiție în sine, ci mai degrabă este rezultatul altor probleme de sănătate. Dacă este lăsată netratată, are consecințe grave – dăunând creierului, inimii, ficatului, rinichilor și membrelor.

Mai multe probleme pot cauza o circulație deficitară, inclusiv:

 • Obezitatea
 • Diabet
 • Afecțiuni cardiace și probleme arteriale
 • Fumat
 • Sarcina
 • Dieta necorespunzătoare
 • Lipsa exercițiilor fizice regulate
 • Statul jos sau în picioare într-un singur loc pentru o lungă perioadă de timp
 • Boala arterială periferică (vase blocate de colesterol / „placă”)
 • Cheaguri de sânge
 • Varice
 • Boala Raynaud (boala vaselor mici de la degete și de la picioare)

Simptome ale problemelor de circulație a sângelui

1. Mâini și picioare reci

Sângele transportă căldura din interiorul vostru către restul corpului. Întrucât mâinile și picioarele tale sunt cele mai îndepărtate de inima ta, este logic că fluxul redus te va lăsa cu extremitățile înghețate, chiar și atunci când te afli într-o cameră caldă.

2. Umflarea membrelor inferioare

Când sângele se mișcă mai încet prin vasele tale, presiunea începe să se acumuleze în interior. Pentru a ameliora acest lucru, corpul dumneavoastră permite scurgerea unor lichide în țesutul din jur – provocând umflături, de obicei la  mâini sau picioare.

3. Pielea decolorată

Sângele plin de oxigen este roșu aprins. Dacă îi lipsește sângelui, poate avea o nuanță mai albăstruie. Acest lucru va apărea ca o nuanță albastră în degetele de la mâini şi de la picioare sau aspect învinețit dacă aveți o circulație slabă.

4. Varice

Dacă aveți blocaje sau scăderea fluxului sanguin în picioare (de exemplu, un loc de muncă în care stați toată ziua în picioare face ca sângele să se adune în picioare), cel mai probabil veți începe să dezvoltați vene varicoase.

Sângele se acumulează în vase provocând o presiune crescută și în cele din urmă răsucind și umflând vasele. Varicele provoacă  adesea mâncărime și pot fi dureroase. Medicul sau farmacistul vă poate recomanda produse pentru a preveni agravarea varicelor, cum ar fi ciorapii de compresie.

5. Ulcere la picioare

Ulcerele sunt zone dureroase, roșii, inflamate ale pielii, care pot apărea ca o erupție persistentă, indentată. În cazurile de circulație deficitară, ulcerele vor începe să se dezvolte aproape de talpă.

6. Răni care se vindecă lent sau deloc

Pe lângă oxigen și substanțe nutritive, sângele dvs. transportă celulele imune oriunde este nevoie. Scăderea aportului de sânge înseamnă vindecare mai lentă, mai ales la nivelul extremităților.

7. Lipsa de energie

Când corpul tău nu primește suficient oxigen din sângele tău, acesta intră în modul de conservare. Aceasta înseamnă că economisește energie cât mai mult posibil, lăsându-vă senzația de apatie, chiar și atunci când tocmai v-ați ridicat din pat.

8. Slabă memorie și funcție cognitivă

Dacă nu mai gândiți clar sau uitați din ce în ce mai mult, reducerea aportului de sânge la creier poate fi de vină. Fluxul de sânge slab încetinește totul, inclusiv funcția cognitivă.

9. Amorțeală sau furnicături în extremități

Dacă vă simțiți brațele sau picioarele „adormite” mai mult decât de obicei, acesta este un semn al unei circulații sanguine slabe. Uneori este normal, de exemplu, dacă îți încrucișezi picioarele pentru o perioadă lungă de timp – greutatea piciorului superior zdrobește vasele de sânge din piciorul inferior, la fel ca a păși pe un furtun de grădină, ceea ce înseamnă că sângele nu poate trece.

Cu toate acestea, dacă aveți acest simptom fără o cauză evidentă, verificați-l cu medicul dumneavoastră.

10. Durerea membrelor

O durere palpitantă sau înțepătoare la nivelul membrelor sau crampele musculare poate fi un semn al problemelor de circulație a sângelui. Fluxul de sânge redus înseamnă că nu aveți suficienți nutrienți pentru a vă alimenta antrenamentul.

11. Amețeli

Amețeala este de obicei cauzată de fluxul sanguin redus către creier. Amețeala când te ridici în picioare  este asociată cu tensiunea arterială scăzută.

12. Dureri de cap

Unele tipuri de cefalee și migrenă sunt cauzate de modificări ale vaselor de sânge și de fluxul sanguin către creier. Dacă începeți brusc să aveți dureri de cap, întrebați-vă medicul dacă circulația sângelui poate fi o problemă.

13. Disfuncție erectilă / scăderea libidoului

Fluxul de sânge slab nu înseamnă doar lipsa aportului de sânge la mâini și picioare – afectează și organele de reproducere. Fluxul scăzut de sânge în această zonă duce la disfuncție erectilă la bărbați și la lipsa libidoului la toate sexele.

14. Dureri în piept

Angina este o durere nedefinită sau ascuțită în piept, de obicei la efort. Acesta este un simptom foarte grav al unei circulații sanguine slabe – indicând o lipsă de aport de sânge către inima ta. Dacă credeți că suferiți de angină pectorală, consultați un medic cât mai curând posibil. Există multe tratamente de succes care pot îmbunătăți situația.

15. Probleme digestive

Fluxul de sânge redus vă poate afecta întregul corp – inclusiv sistemul digestiv. Este posibil ca intestinele să se miște mai încet, ducând la constipație.

Unde să merg?

Există multe modalități de a vă îmbunătăți circulația sângelui – renunțarea la fumat, menținerea activă și pierderea în greutate, pentru a numi doar câteva. Cu toate acestea, primul la care trebuie să apelați este medicul dumneavoastră. Circulația sanguină deficitară poate fi un semn al unor afecțiuni care pun viața în pericol, medicul dumneavoastră va fi capabil să identifice problema de bază și să o trateze în consecință.

Concluzie

Sper că acest articol a fost informativ și te-a ajutat să identifici unele simptome care înseamnă că este posibil să ai probleme cu circulația sângelui. Este întotdeauna o idee bună să verificați orice simptom cât mai curând posibil. Cel mai probabil nu este nimic grav, dar în cazuri rare poate fi un semn de ceva potențial fatal, deci este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.

Citește și: Cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc