Cum să-ți desfunzi urechile într-un mod ușor

Urechea unei fete brunete.

O ureche înfundată o poți simți ușor incomodă sau extrem de dureroasă, în funcție de cauză și severitate. Probabil că ați mai experimentat-o ​​înainte ca parte a simptomelor care apar odată cu răceala sau gripa sau ca urmare a acumulării cerii de urechi. O ureche înfundată poate afecta pe oricine, dar este cel mai frecvent în rândul copiilor – ducând la anxietate atât pentru copil, cât și pentru părinte.

Cu toate acestea, nu este nevoie să suferiți. Am compilat această listă pentru a vă arăta cum să vă desfundați urechile într-un mod ușor. Majoritatea acestor metode utilizează ingrediente pe care le aveți deja în dulap, astfel încât să puteți obține imediat ameliorarea durerii.

Ce cauzează înfundatul urechilor?

Pentru a înțelege exact ce se întâmplă atunci când experimentați o ureche înfundată, permiteți-mi să explic structura urechii. Urechile sunt conectate la gât și nas prin „trompele eustachiene”. Sarcina acestor tuburi este de a egaliza presiunea din urechea medie cu presiunea aerului extern. (sursă)

Când tuburile eustachiene se blochează, aceasta duce la simptomele unei urechi înfundate. Cauzele pentru urechile înfundate includ infecția, nasul blocat, modificările presiunii aerului (de exemplu, călătoria într-un avion), acumularea cerului, alergiile și apa din interiorul urechii. (sursă)

Simptomele urechilor înfundate

Simptomele urechii înfundate variază în severitate, în funcție de cauză. Este posibil să aveți: dificultăți de auz, dureri de urechi, senzație de explozie sau sunete în urechi, mâncărime în ureche, amețeli sau scurgeri din ureche. (sursă)

Aceste simptome durează de obicei de la câteva ore la câteva săptămâni. În majoritatea cazurilor va dispărea fără tratament. (sursă)

Cum să-ți desfunzi urechile

1. Încearcă să-ți „desfunzi” urechile

Aceasta este cea mai rapidă și mai simplă metodă de a-ți desfunda urechile, așa că încearcă mai întâi asta. Există numeroase modalități de a realiza „desfundarea”. Căscatul, înghițirea sau guma de mestecat pot ajuta, sau există o tehnică numită „manevra valsalva”, așa cum este demonstrat în acest videoclip:

Închide gura și ciupe-ți nasul. Apoi, încercați să respirați prin nas (nu prea tare sau puteți provoca daune) până când auziți un sunet care zboară. Acesta reprezintă trompele eustachiene care se deschid din nou. (sursă)

2. Îndepărtați ceara urechii

Dacă credeți că urechile sunt înfundate de acumularea de ceară, puteți utiliza o varietate de metode diferite pentru a o înmuia și a o îndepărta.

Încercați să vă întindeți de partea cu urechea afectată orientată în sus și aplicați câteva picături de ulei de măsline cald sau un amestec 50/50 de alcool și oțet de mere în ureche. Lăsați-l să stea timp de aproximativ 10 minute și apoi înclinați-vă capul pentru a lăsa ceara să se scurgă.

Alternativ, adăugarea a 2 picături de peroxid de hidrogen 3% în ureche poate dizolva ceara urechii. Lăsați-l timp de 2 minute, până simțiți un sunet și apoi lăsați lichidul să se scurgă. Aveți grijă să nu utilizați această metodă prea des sau la o putere mai mare, deoarece poate fi dăunătoare. De asemenea, puteți cumpăra picături la farmacie special pentru dizolvarea cerii urechii. (sursă)

3. Introduceți umezeală

Deoarece urechile, nasul și gâtul sunt conectate, nu este surprinzător faptul că introducerea apei în acest sistem poate ajuta la relaxarea urechilor blocate. Din nou, există câteva metode care dau aceleași rezultate, după cum urmează.

Puteți inhala aburul din apa fierbinte dintr-un castron mare acoperindu-vă capul și vasul cu un prosop. Adăugarea a câteva picături de arbore de ceai sau ulei de eucalipt va adăuga efecte antiseptice. De asemenea, va funcționa un duș fierbinte sau un umidificator. (sursă)

Dacă urechile înfundate sunt ca urmare a răcelii, gripei sau alergiilor, clătirea nasului cu spray salin este deosebit de eficientă. Puteți cumpăra acest lucru de la orice farmacie – poate fi numit și „spray cu sare de mare”.

4. Folosiți o cârpă caldă

Această tehnică simplă poate oferi rapid ameliorarea simptomelor unei urechi înfundate. Căldura din pânză ușurează durerea în timp ce înmoaie ceara urechii. Încălziți cârpa fie la cuptorul cu microunde, cu un fier de călcat, fie prin înmuierea în apă fierbinte și stoarcând excesul.

Apoi, întindeți-vă pe o parte și puneți cârpa umedă pe ureche timp de zece minute. Scoateți pânza și apăsați-vă bine palma pe ureche și trageți-o. Aceasta acționează ca o ventuză, dezgolindu-ți urechea. (sursă)

5. Produse fără rețetă

Dacă nu aveți noroc cu tehnicile de acasă de mai sus, mergeți la farmacia locală și cumpăraţi câteva comprimate medicamentoase sau picături pentru urechi. Produsul oferit va varia în funcție de cauza înfundării – personalul va putea recomanda unul potrivit pentru dvs.

6. Consultați un medic

Când toate celelalte nu reușesc, va trebui să consultați un medic. De fapt, există câteva circumstanțe în care nici nu ar trebui să încercați să vă desfundați urechea acasă. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, consultați imediat un medic:

  • Durere severă a urechii care durează mai mult de câteva ore.
  • Febră
  • Vărsături sau diaree.
  • Scurgere galbenă sau verde sau sângerare din ureche.

Concluzie

Sper că v-au fost de ajutor pașii de mai sus. Deoarece majoritatea nu sunt medicamentoase, sunt potrivite pentru întreaga familie. Testatiți întotdeauna urechea înfundată de îndată ce observați că simptomele încep să se dezvolte, deoarece acest lucru îl poate împinge către mugur și îl poate împiedica să se înrăutățească.

Spuneți-mi cum sunt comentariile și, dacă aveți alte sugestii despre cum să vă desfundați urechile într-un mod ușor, mi-ar plăcea să le aud și pe acestea.

Citește și: Cele mai bune suplimente cu ulei de krill 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc