Cele mai bune suplimente cu ulei de krill 

Pilule cu ulei de krill vazute de aproape.

Uleiul de krill a creat titluri de articole și a atras atenția oamenilor în ultimii ani. Se poate spune că această micuță creatură marină devine rapid imensă în lumea sănătății!

Odată cu dezvăluirile clinice care au apărut recent în prim plan, experții în sănătate și nutriție consideră că uleiul de krill ar putea fi o alternativă proaspătă pentru a introduce omega 3 în viața ta.

Dacă dorești să experimentezi beneficiile uleiului de krill pentru tine, poate fi greu să știi de unde să începi – există atât de multe mărci diferite care umplu rafturile. În acest articol voi discuta despre ce să cauți  și cum să alegi cel mai bun supliment de ulei de krill.

Top 5 cele mai bune suplimente cu ulei de krill 

Cutie cu suplimente cu ulei de krill Secom.Pachet promo: 2 x Supliment alimentar cu ulei de Krill, Secom

1180 mg ulei pur de krill din Antarctica, care este garantat fără OMG,  nu conține mercur, solvenți și gluten.

Flacon cu suplimente de krill OstroVit Pharma.OstroVit Pharma, Elite Krill Oil

Capsule cu 1000mg ulei de krill. Este dovedit clinic că crește nivelul acizilor grași omega-3.

Supliment alimentar Natrol Omega-3 Krill OilFlacon cu suplimente cu ulei de krill Natrol Omega 3.

Doza de administrare unică are 500 mg ulei de krill, dintre care 133 mg acizi grași Omega-3. Spre deosebire de multe uleiuri de pește, acest supliment nu are miros sau un gust de pește.

Cutie cu suplimente cu ulei de kril Rotta Natura.Supliment alimentar Krill Oil 500 mg, Rotta Natura

Ulei de krill 100% pur fără adaosuri de alte uleiuri de peste. Conține astaxantină ca antioxidant.

Flacon cu suplimente cu ulei de krill HS Labs.Krill Oil Omega 3 HS Labs

Două capsule moi ușor de înghițit, furnizează 1000 mg de ulei de krill împreună cu 200mg omega3, 80 mg de DHA și 120 mg de EPA.

Ce este uleiul de krill?

Termenul „krill” provine din cuvântul norvegian „kril” care înseamnă „prăjitură de pește”.

Krillul este un mic crustaceu care seamănă foarte mult cu creveții. În ciuda faptului că au dimensiuni mici, joacă un rol important în menținerea echilibrului în ecosistemul acvatic.

Krillul este în primul rând o sursă de hrană pentru balene și viața marină în apele reci ale oceanului din jurul Canadei, Antarcticii și Japoniei.

Euphausia superba, cunoscut și sub numele de krill din Antarctica, se numără printre cele mai mari din speciile de krill și se pot aduna într-un număr imens.

Uleiul este extras din aceste mici creaturi și oferă baza a ceea ce găsim în suplimente.

Uleiul de krill este format din acizii grași omega 3 EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Beneficiile extinse pentru sănătate ale EPA și DHA au fost dovedite clinic.

Nu în ultimul rând, krillul încorporează acizi grași fosfolipidici ceea ce permite o mai bună absorbție a DHA și EPA în organism. Conţine  de asemenea, un compus carotenoid numit astaxantină ce participă la lupta antioxidantă cu radicalii liberi.

Cum te pot ajuta suplimentele cu ulei de krill?

Sănătatea inimii

Conform ghidurilor dietetice din SUA, „consumul de aproximativ 250g pe săptămână de fructe de mare ar trebui să asigure un consum mediu de 250 mg pe zi de EPA și DHA, care este asociat cu reducerea deceselor cardiace în rândul persoanelor cu și fără BCV preexistente”.

Nenumărate cercetări clinice au documentat efectele pozitive ale acizilor grași omega 3 EPA și DHA „buni” asupra sănătății cardiovasculare. Cu toate acestea, uleiul de krill are beneficii pentru inimă, bazate și pe meritele sale în sine.

Reduce colesterolul

Nivelurile ridicate de colesterol arată că ai prea multe grăsimi în sânge. Acesta este un motiv de îngrijorare, deoarece îţi crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Medicina preventivă recomandă ca bărbații ce au 35 de ani sau mai mult sau femeile cu vârsta peste 45 de ani prezintă un risc crescut de boli coronariene şi ar trebui să meargă și să facă analize specifice pentru tulburările lipidice.

Cercetările sugerează că uleiul de krill este deosebit de util atunci când vine vorba de reducerea colesterolului. Interesant este că este chiar mai eficient decât uleiul de pește.

Pentru a evalua efectele uleiului de krill asupra nivelului de colesterol, a fost realizat un studiu de trei luni.

Voluntarii au fost împărțiți în patru grupuri și li s-au administrat diferite variante:

 • Grupa A – Ulei de krill – doză zilnică de 2 până la 3 g
 • Grupa B – Ulei de krill – doză zilnică de 1 până la 1,5 g
 • Grupa C – Ulei de pește – doză zilnică de 180 mg EPA și 120 mg DHA
 • Grupa D – Placebo

Rezultatele au constatat că grupul A a avut cel mai vizibil rezultat pozitiv. Rezultă că o doză zilnică de 2 până la 3 grame de ulei de krill este cea mai eficientă metodă de reducere a glucozei, colesterolului total, trigliceridelor, LDL și HDL, comparativ cu uleiul de pește și placebo.

Un alt factor care contribuie la scăderea nivelului de colesterol ar putea fi datorat astaxantinei antioxidante din krill, un compus benefic care se găsește în uleiul de krill, dar care lipsește în general din uleiurile de pește. Acest carotenoid este, de asemenea, responsabil pentru a da crustaceului culoarea sa roz.

Cercetările indică faptul că astaxantina ar putea crește nivelul „bun” al colesterolului HDL din organism.

Tensiunea arterială

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), aproximativ jumătate dintre populație au unul dintre cei trei factori de risc pentru bolile de inimă, care sunt:

 • Tensiune arterială crescută
 • Colesterol ridicat
 • Fumat

Există motive întemeiate bazate pe cercetări, ce arată că uleiul de krill ajută la coborârea valorilor mari ale tensiunii arteriale.

Un studiu clinic pe animale a fost conceput pentru a evalua capacitatea suplimentării cu ulei de krill de a reduce tensiunea arterială sistolică.

Au fost alese două grupuri, cele considerate sănătoase și cele cu hipertensiune.

Până în a cincea săptămână de tratament, subiecții cu tensiune arterială crescută au prezentat o tensiune arterială sistolică mai mică. Cu toate acestea, în mod semnificativ, suplimentarea cu ulei de krill nu a avut niciun efect asupra tensiunii arteriale a animalelor sănătoase.

De asemenea, s-a observat că nivelurile de oxid nitric crescuseră în sânge. Prin urmare, oamenii de știință au recunoscut că există o asociere cu mecanismele oxidului nitric și efectul uleiului de krill asupra tensiunii arteriale.

O posibilă teorie pentru a explica mecanismul din spatele acestui efect implică faptul că oxidul nitric este responsabil pentru lărgirea vaselor de sânge din corp pentru a permite trecerea unei cantități mai mari de sânge. Hipertensiunea arterială este o afecțiune care forțează trecerea sângelui într-un ritm mai mare decât în mod normal. Prin urmare, nivelurile ridicate de oxid nitric ar putea compensa acest lucru și ameliora presiunea.

Biodisponibilitate mai mare

Omega 3, EPA și DHA nu sunt ușor absorbite de corpul uman prin alimente în forma lor originală. Au nevoie de ajutor pentru a fi procesate și acolo intră în joc fosfolipidele.

Fosfolipidele sunt un tip de grăsime sănătoasă care funcționează ca un conector extrem de eficient pentru a permite nutrienților să se deplaseze către celule unde este nevoie.

EPA și DHA din krill folosesc fosfolipide pentru a se uni, ceea ce le face foarte absorbabile. În consecință, primești întregul potențial al dozei consumate. De asemenea, funcționează mai repede și nu se pierde nimic.

Din acest motiv, dovezile arată că krillul este ușor superior uleiului de pește atunci când vine vorba de biodisponibilitatea în organism.

Diverse studii clinice au indicat faptul că, atunci când se utilizează ulei de pește sau ulei de krill, biodisponibilitatea pare a fi mai mare în krill, prin urmare, au recunoscut că există o diferență. Pe de altă parte, au remarcat, de asemenea, că sunt necesare studii suplimentare pentru o concluzie fermă.

Chiar dacă cercetările sunt limitate, dovezile sugerează că ai nevoie de mai puțin ulei de krill decât de ulei de pește pentru a obține aceleași beneficii.

Sănătate articulară

Există dovezi care indică faptul că krillul ar putea reduce sau preveni inflamația la pacienții cu afecțiuni articulare, cum ar fi artrita reumatoidă și osteoartrita.

Proteina C-reactivă (CRP) este o substanță produsă de ficat care crește inflamația. Inflamația este un simptom al poliartritei reumatoide, o boală autoimună care determină degenerarea mucoasei din jurul articulațiilor, rezultând umflături, rigiditate și durere în zonă.

Experții au evaluat efectele uleiului de krill asupra inflamației cronice în simptomele artritice.

Prin administrarea voluntarilor zilnic de 300 mg de ulei de krill, nivelurile de proteine C reactive după doar șapte zile s-au redus cu 19,3%, simptomele durerii cu 28,9% și rigiditatea cu 20,3%.

Acest lucru identifică în mod clar uleiul de krill ca o metodă rapidă și eficientă în reducerea inflamației și atenuarea simptomelor artritei.

Sindromul premenstrual (PMS)

Pentru unele femei, „perioada lunii” poate fi o experiență dureroasă și neplăcută care poate interfera cu viața de zi cu zi.

Multe femei suportă simptome fizice precum crampe, dureri de cap și dureri abdominale, de la ușoare la severe.

A fost efectuată o evaluare a uleiului de krill și gestionarea sindromului premenstrual.

70 de paciente,diagnosticate cu sindrom premenstrual, au fost tratate fie cu ulei de krill, fie cu ulei de pește cu omega 3, pentru o perioadă de trei luni.

Datele au arătat o îmbunătățire semnificativă în cadrul grupului de ulei de krill. Numărul de analgezice utilizate în grupul cu ulei de krill s-a redus, de asemenea, în timpul studiului. Atunci când se compară datele dintre ambele grupuri, cele referitoare la suplimentarea de ulei de krill au consumat mult mai puține analgezice decât cele care au luat ulei de pește într-un interval de timp de zece zile.

Experții au ajuns la concluzia că uleiul de krill este capabil să atenueze simptomele sindromului premenstrual și, de asemenea, era mai eficient decât uleiul de pește omega 3.

Krill și sustenabilitatea mediului

Pescuitul krilului este o problemă delicată și controversată, totuși este un subiect ce trebuie evidențiat.

Există o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la recoltarea comercială a acestui crustaceu și impactul negativ pe care îl are nu numai asupra krilului în sine, ci și asupra sistemului biologic pe care îl susține.

Krillul este principala sursă de hrană pentru multe specii marine diferite și există motive să credem că numărul lor este în declin.

Ecologiștii și pescarii comerciali dezbat despre durabilitatea acestui echilibru delicat în lanțul alimentar de ceva timp.

Din acest motiv, organizația „Comisia pentru conservarea resurselor marine vii din Antarctica” (CCAMLR) a fost înființată pentru a reglementa industria și a restabili echilibrul.

Krillul este un animal marin, ceea ce înseamnă că poate fi pescuit doar din ocean și nu poate fi „crescut” în mod tradițional.

În consecință, este foarte important să iei în considerare modul în care a fost recoltat suplimentul de krill și să alegi un supliment care a fost obținut dintr-o metodă sustenabilă.

Ce trebuie să cauți în cel mai bun supliment de krill

Ingrediente

Verificarea etichetei pentru conținut este întotdeauna un bun punct de plecare, prin urmare, poți identifica clar ceea ce este inclus în flacon. Un supliment bine făcut ar trebui să conțină doar ulei de krill și nimic altceva.

Resurse sustenabile

Gândește-te la sănătatea pământului, precum și la tine, alegând un produs care este certificat de autorități pentru folosirea unor metode de pescuit sustenabile.

Dozare și formă

Cele mai multe suplimente vin sub formă de capsule. Dozajul poate varia de la 350 mg până la 1500 mg, astfel încât nivelurile pot varia, deci este posibil să fie necesar să iei în considerare circumstanțele tale.

Care este cel mai bun brand de supliment de ulei de krill?

Când începi să „pescuiești” pentru capturile de suplimente, devine curând evident că alegerile disponibile te pot face să te simțica un pește mic într-un iaz mare.

Încercarea de a identifica ce marcă oferă cea mai bună calitate generală poate fi o sarcină destul de mare.

Pentru a ușura lucrurile, am căutat printre opțiunile disponibile și am cernut primele cinci suplimente de ulei de krill, care cred că vor fi potrivite pentru majoritatea oamenilor.

Pachet promo: 2 x Supliment alimentar cu ulei de Krill, Secom

Cutie cu suplimente cu ulei de krill Secom.

Acest supliment de ulei de krill de la Secom a fost formulat pentru a susține în mod natural inima, creierul, articulațiile și sistemul imunitar.

Acest ulei oferă o porție de rezistență ridicată de 1180 mg ulei de krill, îmbunătățit fosfolipide pentru a ajuta la activarea EPA și DHA. De asemenea, încorporează astaxantină carotenoidă pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi.

Uleiul de krill provine din resurse sustenabile și a fost testat independent pentru calitate și siguranță.

Capsulele sunt suficient de mici pentru a fi luate cu ușurință și este un preț corect pentru ceea ce obții, mai ales ca produsul este oferit ca pachet promo x2.

Cu toate acestea, singura problemă este încercarea de a depăși gustul de pește prin adăugarea aromei de vanilie, ceea ce face ca produsul sa nu fie 100% natural.

Avantaje

 • 1180 mg ulei de krill+EPA+DHA
 • Astaxantină şi fosfolipide
 • Sursă durabilă certificată
 • Fără gluten
 • Non OMG

Dezavantaje

  • Aromă de vanilie
  • Flacon de plasic

Verifică preț ulei de Krill Secom aici!

OstroVit Pharma, Elite Krill Oil

Flacon cu suplimente de krill OstroVit Pharma.

OstroVit Pharma a produs un supliment de ulei de krill pentru a sprijini articulațiile sănătoase pentru mobilitate, împreună cu o bună funcție cardiovasculară.

Oferă o formula echilibrată de 1000 mg ulei de krill pe porție, care încorporează 120mg de EPA și 80 mg de DHA împreună cu 200 mg de omega 3. De asemenea, are 100 mg fosfolipide şi 200 μg de astaxantină pentru a preveni oxidarea și a ajuta la absorbție.

Uleiul de krill a fost recoltat folosind metode sustenabile lucru ce ar putea atrage pe cei care preferă o abordare etică. De asemenea, nu conține gluten, ceea ce ar putea fi benefic pentru cei cu intoleranțe alimentare.

Acest supliment a fost testat independent, oferindu-ţi  asigurarea unui supliment de calitate.

Singurul dezavantaj pe care îl văd este faptul ca unii oameni au experimentat senzația de regurgitat aromă de peşte, lucru care este destul de neplăcut.

Avantaje

 • 1000 mg ulei de krill
 • 200 mg acizi grași omega 3
 • 120 mg EPA
 • 80 mg DHA
 • 200 μg astaxantină
 • Fosfolipide 100 mg
 • Sursă sustenabilă certificată MSC
 • Fără gluten
 • Certificat GMP
 • 60 capsule pentru 30 porţii

Dezavantaje

  • Gust de peşte care apare ulterior

Verifică preț OstroVit Pharma, Elite Krill Oil aici!

Supliment alimentar Natrol Omega-3 Krill Oil

Flacon cu suplimente cu ulei de krill Natrol Omega 3.

Suplimentul de ulei de krill Natrol este formulat pentru a aduce beneficii sănătății sistemului cardio-vascular.

Oferă o doză decentă de 1000 mg de ulei de krill, care include 120 mg de EPA și 55 mg de DHA, împreună cu 100 mg de omega 9 si 6,  și 100 mcg de astaxantină.

Uleiul Natrol Omega-3 Krill este ușor absorbit de organism deoarece conține fosfolipide, din care sunt formate şi membranele celulare din corpul uman. Acest lucru face ca uleiul Natrol Omega-3 Krill să fie ușor recunoscut și absorbit de organism.

Krilul este obținut dintr-o sursă sustenabilă, prin urmare, poți fi liniștit de faptul că nu contribui la epuizarea resurselor naturale ale planetei.

Nu există un gust de pește când folosești aceste pastile;  sunt gelatinoase şi moi, deci ușor de înghițit.

Pe de altă parte, prețul nu este o captură excelentă.

Avantaje

 • 1000 mg ulei de krill
 • 100 mg acizi grași omega 6 si 9
 • 120 mg EPA
 • 55 mg DHA
 • 100 mcg astaxantină
 • Sursă durabilă certificată MSC
 • Porții 30

Dezavantaje

  • Preț mare

Verifică preț Natrol Omega-3 Krill Oil aici!

Supliment alimentar Krill Oil 500 mg, Rotta Natura

Cutie cu suplimente cu ulei de kril Rotta Natura.

Rotta Natura și-a conceput suplimentul pentru a susține sănătatea inimii și a articulațiilor.

Cu un modest 500mg de ulei de krill ce include 115 mg EPA și 65 mg DHA împreună cu 230 mg omega3, vei obține o gamă bună de acizi grași și uleiuri sănătoase pentru inimă.

Mie mi se pare un produs bine făcut, ușor de înghițit și care nu dă acel gust de pește.

In ceea ce privește costul, e corect, raportul fiind bun: preț per capsula şi preț vs. efect obținut. Totuși s-ar putea sa ţi se para mult sa investești intr-un singur supliment.

Avantaje

 • Sprijină funcțiile cardiovasculare
 • Sprijină sănătatea articulațiilor
 • 100% pur fără alte adaosuri de uleiuri de peşte
 • Fără gust de peşte
 • Certificat GMP
 • Non OMG
 • 90 capsule

Dezavantaje

  • Preț destul de mare

Verifică preț Rotta Natura aici!

Krill Oil Omega 3 HS Labs

Flacon cu suplimente cu ulei de krill HS Labs.

HSLabs oferă un supliment care susține sănătatea cardiovasculară, a creierului, a articulațiilor și este recomandat în special pentru sănătatea  femeilor.

Acest produs conține 1000 mg de ulei de krill împreună cu 200mg omega3, 80 mg de DHA, 120 mg de EPA și niveluri ridicate de 200 μg astaxantină şi 100 mg fosfolipide.

Uleiul de krill HSLabs a fost testat independent pentru a se asigura că toate ingredientele sunt lipsite de impurități și metale grele. Nici nu trebuie să îţi faci griji cu privire la umpluturile sau lianții inutili din acesta.

Avantaje

 • 1000 mg ulei de krill
 • 200 mg acizi grași omega 3
 • 120 mg EPA
 • 80 mg DHA
 • 200 μg astaxantină
 • 100 mg fosfolipide
 • Sprijină sănătatea cardiovasculară
 • Promovează articulațiile sănătoase
 • Neutralizează radicalii liberi
 • Porții 30

Dezavantaje

  • Preț relativ mare

Verifică preț Krill Oil Omega 3 HSLabs aici!

Alegerea noastră pentru cel mai bun supliment de krill

Alegerea mea personală pentru captura zilei este suplimentul alimentar cu ulei de Krill de la Secom, deoarece se remarcă faţă de restul.

Are o porție decentă de 1180 mg ulei mg de ulei de krill, cu o cantitate echilibrată de 177 mg de EPA și 82,6 mg de DHA. Este completat cu fosfolipide, colină şi astaxantină, cu scopul de a promova un corp sănătos.

Foarte important pentru mine, krill-ul este obținut din resurse sustenabile, ceea ce înseamnă că nu are un impact negativ asupra Mamei Natura.

Faptul că este testat de terți, certificat GMP cu ingrediente care nu sunt OMG și fără gluten, oferă senzația unui produs bine făcut, care ar putea atrage un public larg.

Pentru oricine se gândește să ia un supliment de ulei de krill, cred că aceasta este o alegere foarte bună.

Citește și: Cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc