Cum să scapi de unghia încarnată în mod natural

Picioarele unei fete.

Dacă aveți obiceiul să vă tăiați prea scurt unghiile de la picioare sau să purtați pantofi strânși – este posibil să aveți o unghie încarnată. Am avut una odată și experiența m-a făcut să-mi schimb complet obiceiurile de îngrijire a picioarelor! Poate fi atât de dureros, încât nu mai vreau niciodată o unghie încarnată!

Ceea ce pare a fi o boală minoră poate deveni destul de gravă. Dacă nu vă tratați unghia de la picioare încarnată, aceasta se poate infecta și infecția se poate răspândi în întregul corp – ceea ce pune viața în pericol. Dacă tocmai ați observat începuturile unei unghii încarnate, nu vă faceți griji, există modalități de a face față acasă. Iată cum să scapi de unghia încarnată în mod natural.

Ce este o unghie încarnată?

Să începem cu elementele de bază – ce este mai exact o unghie încarnată? Ei bine, este o afecțiune foarte frecventă în care colțul sau o  partea unghiilor de la picioare crește în carnea din jur. În cele din urmă, unghia va străpunge pielea, lăsându-vă cu o rană deschisă cu risc crescut de infecție. (sursă)

Simptomele unei unghii încarnate

De obicei, va fi destul de evident atunci când aveți o unghie încarnată, deoarece colțul unghiilor de la picioare va crește vizibil în carnea din jur. Există și alte simptome care trebuie luate în considerare:

  • Durerea la marginea unghiei – se va agrava cu cât o lăsați mai mult
  • Roșeață, bătaie și umflături în jurul unghiilor de la picioare
  • Deget de la picioare fragede care face dificil mersul / purtarea pantofilor
  • Scurgere de lichid sau sânge din rană

Cum să evitați unghiile încarnate

Cea mai bună soluție pentru o unghie încarnată este evitarea ei în primul rând. Iată câteva sfaturi pentru a vă menține degetele de la picioare sănătoase:

  • Tăiați unghiile drepte și nu prea scurte
  • Inspectați-vă zilnic picioarele, mai ales dacă vă răniți un deget
  • Nu purtați niciodată pantofi prea mici pentru dvs.
  • Folosiți în mod regulat o piatră ponce în jurul degetelor pentru a evita pielea tare
  • Evitați pedichiura
  • Nu tăiați niciodată cuticulele de pe unghiile de la picioare

Cum să scapi de unghia încarnată  în mod natural

Există câteva condiții prealabile pentru toate aceste metode de a scăpa de unghii încarnate în mod natural. În primul rând, trebuie să vă curățați bine piciorul cu un săpun antibacterian, iar apoi să vă curățați din nou degetul de la picioare cu alcool. Aceasta este pentru a minimiza riscul de infecție.

Instrumentele dvs. (pensete, unghiere) trebuie sterilizate cu alcool sau apă clocotită. După ce ați făcut acest lucru, aveți câteva opțiuni diferite, dintre care cele mai multe funcționează prin înmuierea pielii în care este încorporată unghia.

1. Înmuiați cu apă caldă

Înmuierea picioarelor într-un vas cu apă caldă va înmuia pielea din jurul unghiilor de la picioare. Ar trebui să faceți acest lucru timp de 20-30 de minute de două ori pe zi. Unele substanțe pe care le puteți adăuga în apă pentru un efect antibacterian sau de înmuiere suplimentară sunt:

2. Uleiuri naturale

Aplicați un amestec de uleiuri naturale pe unghia de la picioare afectată de două ori pe zi pentru a reduce infecția, pentru a calma durerea și a înmuia pielea. Ar trebui să le diluați cu ulei de măsline înainte de a utiliza (1 picătură în 1 lingură de ulei de măsline). Unele uleiuri bune sunt:

3. Lămâie

Puneți o felie subțire de lămâie peste zona afectată. Legați-o pe degetul de la picior cu tifon și lăsați-o peste noapte. Înlocuiți de două ori pe zi. Aciditatea lămâii va combate infecțiile și va înmuia pielea.

4. Loțiune

Aplicați loțiune, vaselină sau cremă hidratantă pe unghia încarnată de cel puțin două ori pe zi pentru a înmuia pielea. Asigurați-vă că utilizați un brand fără parfum, fără particule aspre.

După ce ați înmuiat pielea, puteți folosi o pensetă pentru a încerca să separați cu grijă colțul unghiilor de carnea unde a fost încarnată. Dacă aveți succes, puteți așeza o bucată de bumbac steril sub unghie pentru a nu se încarna din nou (schimbați zilnic acest bumbac) sau puteți folosi o unghieră pentru a tăia excesul .

Apoi, curățați orice sânge sau lichid și folosiți alcool pentru a steriliza picioarele din nou. Încercați să evitați să purtați șosete și pantofi acasă, în schimb purtați papuci cu vârful deschis. Aplicați cremă antibacteriană de două ori pe zi.

Când să consulți un doctor

Desigur, cel mai bine este să vedeți un medic, mai degrabă decât să încercați să scăpați de unghiile de la picioare încarnate acasă. Dacă nu vedeți nicio îmbunătățire după 3 zile cu metodele de mai sus, ar trebui să o verificați.

Dacă aveți diabet sau observați simptome de infecție, nu încercați nici măcar să o tratați acasă. Diabeticii prezintă un risc mai mare de complicații la leziunile de la picioare și durerea poate să nu fie la fel de evidentă din cauza circulației slabe.

Simptomele infecției includ: durere severă, puroi, abces (vezicule umplute cu lichid), umflături severe sau roșeață și febră sau simptome asemănătoare gripei. Dacă observați oricare dintre aceste semne, consultați imediat un medic, deoarece infecția se poate răspândi și poate pune viața în pericol. Cel mai probabil veți avea nevoie de un antibiotic.

Concluzie

Sper că aceste sfaturi despre cum să scapi de unghiile încarnate în mod natural ți-au fost de ajutor. Mi-ar plăcea să aud cum vă descurcați în comentarii și, dacă știți alte metode, anunțați-mă și pe mine.

Cei mai mulți dintre noi vom suferi de o unghie încarnate cel puțin o dată în viața noastră. Deși unghiile de la picioare încarnate nu sunt de obicei grave, ele pot fi cu adevărat dureroase și incomode. Asigurați-vă că respectați sfaturile pentru a vă menține degetele de la picioare sănătoase pentru a vă asigura că reduceți riscul.

Citește și: Cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc