Cum să eliminați papiloamele și negii în mod natural

Papilom pe spatele unei persoane vazut cu o lupa.

Negii și papiloamele sunt ambele condiții inofensive și extrem de comune. Sunt sigur că majoritatea dintre noi avem câteva papiloame pe care nici măcar nu le conștientizăm. Cu toate acestea, acestea pot fi inestetice și pot provoca jenă pentru unele persoane.

Negii sunt cei mai deranjanţi dintre cele doua – îmi aduc aminte de umflăturile urâte din copilărie de pe degete și copiii mei mai mici le au și ei ocazional. Sunt nerăbdător să le tratez de îndată ce observ că se pot răspândi în alte părți ale corpului (și familiei!).

Cu toate acestea, nu este nevoie să vă faceți griji, deoarece există o mulțime de modalități de a elimina papiloamele și negii în mod natural acasă. Pentru cele mai multe dintre acestea se folosesc ingrediente pe care probabil le aveți deja în dulapuri.

Ce sunt papiloamele?

Papiloamele sunt creșteri inofensive și moi ale pielii, pe care aproape toți le vom experimenta la un moment dat în viața noastră. Cum arată? Veți vedea o mică bucată agățată de piele de culoare pielii, de obicei între 2 și 5 mm în diametru. Acestea apar cel mai frecvent pe pleoape, gât, axile și pliurile corpului.

Papiloamele pot apărea la orice vârstă, însă apar cel mai adesea în timpul vârstei mijlocii. A fi supraponderal sau însărcinat crește probabilitatea apariției unui papilom. Nu sunt contagioase și de obicei nedureroase. Deși uneori cad spontan, de obicei vor persista dacă nu sunt tratate.

Ce sunt negii?

Spre deosebire de papiloame, negii sunt cauzați de o infecție virală – în special virusul papiloma uman (HPV). Aceasta înseamnă că sunt foarte contagioși. Negii sunt deosebit de frecvenți în timpul copilăriei – 1 din 5 copii au negi și se răspândesc ușor la locul de joacă prin contactul cu pielea.

Cum arată? Există multe tipuri diferite, dar cel mai frecvent este o umflătură cu o suprafață aspră între 1-10mm ca dimensiune. Negii apar cel mai frecvent pe mâini, picioare, genunchi și față și pot fi singuri sau în grupuri. Pe picioare au forma unei veruci care este o bucată turtită, aspră. Ele pot provoca mâncărime și pot fi inconfortabili.

De ce să înlăturați papiloamele și negii?

Papiloamele sunt complet inofensive, iar profesioniștii din domeniul sănătății nu le elimină de obicei decât dacă pacientul o solicită. Pot fi inesteticieși, în funcție de locație, pot fi agățate de lucruri precum bijuteriile care provoacă sângerări, durere și risc de infecție. Acestea sunt motive întemeiate pentru a vă înlătura papiloamele.

Negii necesită o atenție mai urgentă, deși nu există implicații grave asupra sănătății, se răspândesc ușor dacă nu sunt tratați. Deși se vor rezolva de la sine cu timpul, poate dura luni sau chiar ani până când acest lucru se va întâmpla. Procedurile de îndepărtare a verucilor pot avea loc mult mai rapid, de obicei de la zile la săptămâni.

Cum sunt tratate papiloamele și negii de către medic?

Tratamentele medicale pentru negi și papiloame sunt destul de similare. Medicul dumneavoastră va folosi cel mai probabil „crioterapia”, adică înghețarea papilomului sau a verucii folosind azot lichid.

Aceasta ucide zona afectată și cade la scurt timp după tratament. Papiloamele pot fi, de asemenea, tăiate sau arse folosind o tehnică sterilă în cabinetul medicului dumneavoastră.

Poate doriți să încercați să eliminați papiloamele și negii în mod natural, deoarece opțiunile de mai sus pot fi scumpe și dureroase.

Dacă nu sunteți un fan al utilizării substanțelor chimice dure, aveți noroc – există o mulțime de opțiuni naturale pe care le voi împărtăși mai jos.

Precauții importante

Înainte de a începe tratarea naturală a papilomului sau a verucii acasă, există câteva precauții importante de luat în considerare. În primul rând, trebuie să vă asigurați că ceea ce eliminați este, de fapt, un papilom sau un neg.

Medicul dvs. de familie va putea diagnostica acest lucru și exclude ceva mai grav, cum ar fi o creștere malignă sau aluniță.

Nu încercați să vă tăiați papilomul sau negul acasă. Instrumentele de la cabinetul medicului sunt sterile, dar acasă aveți un risc ridicat de infecție odată ce ați rupt pielea.

Este posibil să citiți rapoarte de succes despre acest tip de lucruri online, dar nu merită riscul în opinia mea. Veți ajunge să plătiți mai mult pentru antibiotice sau, în cel mai rău caz – spitalizare.

Multe dintre substanțele recomandate mai jos, deși naturale, pot provoca iritații ale pielii. Nu aplicați aproape de ochi sau alte zone sensibile. Dacă se dezvoltă iritații, încetați imediat tratamentul.

Curățați întotdeauna zona înainte de oricare dintre aceste metode. Utilizarea săpunului și a apei calde sau a unor șervețele alcoolice este ideală și va ajuta la prevenirea infecției.

Cum să eliminați papiloamele în mod natural

1. Legarea

Cum funcţionează?

Această metodă constrânge fluxul de sânge și alimentarea cu oxigen a papilomului, în cele din urmă ucigându-l.

Ce să faci

Legați un șir în jurul rădăcinii papilomului. Strângeți șirul zilnic până când papilomul se închide la culoare și cade.

2. Oțet de mere

Cum funcţionează?

Oțetul acid ucide pielea verucii, provocând căderea.

Ce să faci

Înmuiați o bucată mică de bumbac în oțet de mere. Apăsați-l pe verucă și fixați-l cu ajutorul unei benzi. Repetați zilnic până când papilomul cade.

3. Peroxid de hidrogen

Cum funcţionează?

Se usucă și ucide țesutul papilomului .

Ce să faci

Înmuiați o bucată mică de bumbac în peroxid de hidrogen alimentar de 35%. Apăsați pe papilom și fixați-o cu ajutorul unei benzi. Repetați de mai multe ori pe zi până când papilomul se albeşte și, în cele din urmă, formează o crustă.

4. Ulei de arbore de ceai

Cum funcţionează?

Antiseptic natural cu proprietăți de vindecare a pielii, usucă zona.

Ce să faci

Aplicați ulei de arbore de ceai pe papilom de două ori pe zi până când la final. Aveți grijă să evitați zona din jur, deoarece iritarea este frecventă. Diluarea poate fi necesară pentru pielea sensibilă.

5. Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu

Cum funcţionează?

Absoarbe umezeala din papilom.

Ce să faci

Faceți o pastă cu bicarbonat de sodiu și ulei de ricin și acoperiți complet papilomul. Aplicați o bandă pentru a asigura. Repetați zilnic până când este rezolvat.

6. Vitamina E

Cum funcţionează?

Vitamina E ajută la vindecarea pielii, banda  întrerupe alimentarea cu sânge a papilomului.

Ce să faci

Desfaceți o capsulă de vitamina E și aplicați lichidul pe papilom. Acoperiți cu o bandă și lăsați-l câteva zile. Repetați până când papilomul cade.

7. Suc de lămâie

Cum funcţionează?

Acidul citric din sucul de lămâie usucă papilomul.

Ce să faci

Aplicați suc de lămâie pe papilom de mai multe ori pe zi până când cade.

Cum să eliminați negii în mod natural

1. Oțet de mere

Cum funcţionează?

Oțetul acid ucide pielea verucii, provocându-i căderea.

Ce să faci

Înmuiați o bucată mică de bumbac în oțet de mere. Apăsați-l împotriva verucii și fixați-l cu ajutorul unei benzi. Repetați zilnic până când negul cade.

2. Usturoiul

Cum funcţionează?

Se spune că usturoiul are un efect antiviral, totuși acest lucru nu a fost dovedit.

Ce să faci

Zdrobiți un cățel de usturoi și aplicați-l pe neg. Puneți o bandă  deasupra și repetați zilnic.

3. Vitamina C

Cum funcţionează?

Se spune că vitamina C luptă împotriva infecțiilor virale, inclusiv a HPV cauzatoare de negi.

Ce să faci

Zdrobiți o tabletă de vitamina C și faceți o pastă din pudra și puțin suc de lămâie. Se aplică zilnic pe verucă și se acoperă cu ajutorul unei benzi.

4. Cartofi

Cum funcţionează?

Remediu istoric – mecanism necunoscut.

Ce să faci

Tăiați o bucată dintr-un cartof și îndepărtați coaja. Frecați bucata de cartof pe verucă timp de câteva minute și apoi acoperiți cu o bandă. Repetați zilnic.

5. Păpădie

Cum funcţionează?

Remediu istoric – mecanism necunoscut.

Ce să faci

Scoateți  floarea de la o păpădie și stoarceți „laptele” alb din tulpină pe neg. Acoperiți cu o bandă și repetați zilnic până când se rezolvă.

6. Mierea de Manuka

Cum funcţionează?

S-a dovedit că mierea de Manuka are puternice proprietăți antiseptice și vindecătoare. De asemenea, întrerupe alimentarea cu oxigen a verucii.

Ce să faci

Acoperiți negii cu miere de manuka și aplicați un bandaj în zonă. Repetați zilnic până când verucile se elimină.

7. Bandă adezivă

Cum funcţionează?

Singura metodă din această listă susținută de dovezi – banda adezivă înmoaie pielea și stimulează descompunerea verucii și răspunsul imunitar.

Ce să faci

Acoperiți negul cu o bucată mică de bandă adezivă și lăsați 5-6 zile. Înlocuiți și repetați până când se vindecă verucile.

Concluzii  finale

După cum puteți vedea, opțiunile pentru a elimina papiloamele și negii în mod natural sunt numeroase. Majoritatea acestor tratamente sunt remedii tradiționale. Deși au o istorie lungă de utilizare în societate, există dovezi științifice limitate, dacă există, care să le susțină. Cu toate acestea, mulți oameni sunt foarte mulțumiți de rezultatele lor și declară că verucile sau papiloamele au dispărut în câteva săptămâni.

După părerea mea, nu trebuie să cheltuiți prea mulți (sau niciun) bani pe aceste metode , așa că nu aveți nimic de pierdut. Alegeți una și încercați-o timp de câteva săptămâni, dacă nu funcționează, treceți la următoarea. Spuneți-mi în comentarii cum le-ați rezolvat și, dacă ați încercat altceva care funcționează pentru dvs., mi-ar plăcea să aud și despre asta. Mult noroc!

Citește și: Cea mai bună pulbere de proteine de mazăre

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc