Cele mai bune 5 alimente pentru curățarea arterei

Diferite alimente pe un tocator din lemn.

Nu știu despre părinții tăi, dar ai mei sunt îngrozitori când vine vorba de a mânca sănătos. Eu și surorile mele am crescut literalmente cu nuggets de pui, burgeri, pizza și suc. Nu vorbesc despre tratamentul ocazional aici – am mâncat multe din aceste lucruri, tot timpul.

După cum vă puteți imagina, părinții noștri nu știau prea multe despre sănătate și fitness. Au trăit într-o perioadă în care cumpărau mâncare care părea ieftină și care ar hrăni multe persoane. Problema cu această metodă de hrănire este că este incredibil de nesănătoasă din punct de vedere nutrițional.

Ajungi repede la 30 de ani. Din fericire, eu și surorile mele am învățat cum să ne alimentăm corpul cu alimente sănătoase de atunci. Totuși, nu pot spune același lucru pentru părinții mei. Au continuat să mănânce în oraş, să mănânce acasă și să mănânce tot. Indiferent cât de grasă, prelucrată sau lipsită de nutriție.

Pun pariu că poți ghici unde i-a dus acest lucru. Chiar în mijlocul cabinetului medicului cu o rețetă mare pentru medicamente pentru colesterol.

Puteți ghici cine a fost la ei acasă nu după mult timp cu o listă cu alimente pentru curățarea arterelor? Ați ghicit, eu! Permiteți-mi să vă spun cum stau lucrurile.

A ajunge la miezul problemei

Știm cu toții că funcționarea corectă a inimii este parte integrantă a supraviețuirii noastre. Dar vă amintiți de la școala generală ce face inima acolo? În afară de a te anunța când ești stresat, speriat sau cu inima frântă?

Dacă trebuie să vă perfecționați cunoștințele despre inimă, nu vă faceți griji, vă explic. Cel mai simplu mod de a te gândi la inima ta este să-l imaginezi ca pe un sistem simplu de instalații sanitare. Inima ta are patru camere cu patru valve, toate conectate la mai multe vase de sânge.

Venele tale vă transportă sângele din restul corpului în inimă, iar arterele transportă sângele din inimă în restul corpului. Aceste artere transportă sângele de la inimă la creier și până la degetele de la picioare.

Deși configurarea pare simplă, inima are, evident, niște responsabilități foarte importante. Pe măsură ce inima ta bate, o parte a inimii trimite sânge în plămâni pentru a aduna oxigen. Cealaltă parte a inimii primește sângele bogat în oxigen din plămâni și apoi îl transportă în restul corpului și țesuturilor.

Puteți vedea o animație excelentă despre modul în care funcționează inima în acest videoclip de pe YouTube.

Deci, știi acele artere care transportă sângele din inima ta către restul corpului tău? Din păcate, aceste conducte se pot înfunda.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Ce cauzează înfundarea arterelor?

Înfundarea arterelor apare din cauza acumulării de plăci în pereții arterelor. Potrivit WebMD, acumularea plăcii provine din câteva substanțe diferite care pot circula în sângele dumneavoastră. Acestea includ:

 • Calciu
 • Grăsime
 • Colesterol
 • Deșeuri celulare
 • Fibrină (substanță implicată în coagularea sângelui)

Pe măsură ce placa continuă să se acumuleze, celulele din pereții arterelor tale încep să se înmulțească și să elibereze materiale suplimentare care pot afecta negativ starea deja proastă în care se află arterele tale. Pe măsură ce placa continuă să se acumuleze, provoacă o afecțiune numită ateroscleroză . Ateroscleroza face ca arterele să devină mai înguste și mai dure.

După cum vă puteți imagina, aceasta nu este cea mai bună atmosferă prin ca sângele să tracă cu ușurință. Se crede că întărirea arterelor începe din cauza deteriorării peretelui arterelor. Deteriorarea peretelui este un loc minunat pentru a se depune placa.

Potrivit American Heart Association, „ateroscleroza este o boală lentă și progresivă care poate începe în copilărie”. Ei spun că la unii oameni, boala poate începe să avanseze rapid de la vârsta de 30, dar probabil nu va deveni periculoasă până când nu ai 50 sau 60 de ani.

Multe surse sunt de acord că majoritatea experților nu știu cu certitudine ce începe ateroscleroza, se pare că provine din deteriorarea peretelui arterial. Această deteriorare permite formarea plăcii, înfundându-vă arterele.

Pe scurt, pereții arterelor tale încep să se deterioreze, uneori în copilărie. Această pagubă lasă un spațiu pentru formarea plăcii. Placa provine din lucruri precum colesterolul ridicat, grăsimile și deșeurile celulare.

Deci, cum lucrezi pentru a-ți desfunda arterele? Faceți câteva schimbări serioase, dar simple.

American Heart Association sugerează următoarele atunci când vine vorba de scăderea colesterolului și, prin urmare, a blocajelor arterelor:

 • Schimbați-vă dieta
 • Monitorizează-ți greutatea
 • Renunță la fumat
 • Fă exerciții
 • Terapia cu medicamente

Schimbă-ţi dieta

Știu că știi că dieta este totul. Ceea ce punem în corpul nostru afectează fiecare sistem din corpul nostru. Așadar, nu este o surpriză faptul că a pune mâncare nesănătoasă în corpul tău îți va afecta negativ inima.

O alimentație sănătoasă vă poate ajuta să reduceți colesterolul, precum și să reduceți riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Renunță la fumat

Nu este un secret că fumatul este rău pentru plămâni. Dar știați că este rău și pentru aproape orice alt organ din corpul vostru? Potrivit National Heart, Lung & Blood Institute, „fumatul dăunează aproape tuturor organelor din corp, inclusiv inima, vasele de sânge, plămânii, ochii, gura, organele de reproducere, oasele, vezica urinară și organele digestive”. Uau, nu ?!

The National Heart, Lung & Blood Institute afirmă, de asemenea, că substanțele chimice din tutun vă afectează negativ celulele sanguine, modul în care funcționează inima, precum și structura și funcția vaselor de sânge. Daunele cauzate de fumat măresc de fapt șansele de ateroscleroză.

Începeți să faceţi exerciții

Exercițiul fizic este o altă problemă atunci când vine vorba de a fi sănătos, dar știați că exercițiile fizice pot ajuta în mod direct la prevenirea aterosclerozei? Conform acestui articol de la Harvard Medical School, exercițiile fizice „mențin arterele sănătoase prin scăderea colesterolului rău și creșterea colesterolului bun. Și reduce alți factori de risc pentru ateroscleroză și cheaguri de sânge, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul, obezitatea și stresul. ”

Articolul continuă să afirme că exercițiile fizice ajută în mod constant celulele care căptușesc arterele să crească producția lor de oxid nitric, care ajută la circulația sângelui. Chiar dacă ești o persoană extrem de sănătoasă, arterele tale pot deveni tot mai înguste și mai rigide pe măsură ce îmbătrânești. Cu toate acestea, Harvard Medical afirmă că un studiu de cercetare efectuat în Italia a arătat că vârsta a avut un efect mai mic asupra celor care au făcut exerciţii în mod regulat.

Terapia cu medicamente

Uneori, modificările stilului de viață nu sunt suficiente pentru a vă ajuta cu arterele înfundate. Uneori este necesară o intervenție medicală suplimentară. Pe măsură ce îmbătrânești, este din ce în ce mai important să-ți faci verificările anuale și analizele de sânge pentru a te asigura că totul funcționează așa cum ar trebui.

Dacă colesterolul sau tensiunea arterială cresc, medicul dumneavoastră vă poate sugera inițial modificările stilului de viață de mai sus, dar în cazuri mai severe, modificările stilului de viață nu reprezintă o soluţie. În aceste cazuri, medicul dumneavoastră poate alege să vă administreze medicamente care scad colesterolul, numite statine. Dacă terapia cu statine singură nu funcționează, există alte opțiuni de medicamente disponibile.

Medicul dvs. vă va prezenta cel mai bun mod de a vă îngriji inima. De asemenea, consultați-le și urmați cu strictețe instrucțiunile lui.

Aș dori să mă concentrez la alimentele care curăță arterele. Vechia zicală, „Tu ești ceea ce mănânci” este 100% adevărat în opinia mea. Nu poți trăi fără mâncare și băutură. Sistemul complex al corpului tău are nevoie de alimente și băuturi pentru a supraviețui. Dar nu crezi, la fel ca la o mașină, că şi corpul tău ar funcționa excepțional dacă i-ai oferi cel mai bun combustibil? Așa cred!

Profitați la maximum de banii  dvs., alegând alimente bogate în antioxidanți, vitamine, fibre și grăsimi sănătoase. Din fericire pentru voi, aceste alimente nu vă vor ajuta doar ca arterele să rămână libere; de asemenea, vă vor ajuta corpul să funcționeze mai bine în general.

Vezi și: Cele mai bune creme de noapte pentru piele sensibilă

Cele mai bune 5 alimente pentru curățarea arterei

1. Nuci

Nucile sunt una dintre opțiunile mele preferate de gustare. Nu numai că sunt pline de fibre și proteine, dar sunt și crocante și delicioase. Cu siguranță am o masă delicioasă în timp ce obțin o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Revista Shape ne spune că „migdalele sunt foarte bogate în grăsimi monoinsaturate sănătoase pentru inimă, vitamina E și fibre, în timp ce nucile sunt o sursă excelentă pe bază de plante a unui acid gras omega-3 numit acid alfa-linolenic”.

Ce este atât de bun la grăsimile mononesaturate? Potrivit American Heart Association, grăsimile mononesaturate pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău, care, la rândul său, vă poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral. Câștig de ambele părţi!

2. Uleiuri sănătoase pentru inimă

Lumea uleiurilor poate deveni uneori confuză. Avem atâtea variante de unde alege. Cum țineți evidența celor care sunt bune, rele sau indiferente? În cazul arterelor curate, folosiți uleiurile care conțin grăsimi polinesaturate și mononesaturate.

Potrivit American Heart Association, aceste uleiuri pe bază de plante includ:

 • Ulei de rapiță
 • Ulei de arahide
 • Ulei de măsline
 • Ulei de șofrănel
 • Ulei de susan

Nu puteți greși adăugându-le în dieta dvs. În afară de gătitul cu aceste uleiuri, adăugarea lor la salate sau sub formă de toppinguri la mâncăruri precum pastele poate fi un plus. Uleiul de susan este unul dintre preferatele mele. Este minunat dacă doriți să creați un fel de mâncare asiatică.

3. Băuturi îmbunătățite

Sunt o maestră când vine vorba de consumul unei cantități mari de apă. Apa ar trebui să fie cel mai bun prieten al tău și ar trebui să bei zilnic o cantitate mare de apă. Cu toate acestea, apa este doar… apă. Uneori ai nevoie de un plus în băuturile tale, iar ceaiul negru și vinul pot fi de ajutor pentru sănătatea inimii.

Credeți sau nu, ceaiurile negre și vinul roșu conțin câteva ingrediente decente. Manualele Merck afirmă că „Oamenii care mănâncă alimente bogate într-un grup de fitochimicale numite flavonoide (care se găsesc în strugurii roșii și purpurii, vinul roșu și ceaiurile negre) par să aibă un risc mai scăzut de boală coronariană”.

Mi se pare un motiv decent pentru o sesiune de degustare de vinuri!

4. Pește

Peștele este un plus pentru orice dietă. Sunt o sursă uimitoare de nutriție și sunt atât de  ușor de gătit. Cea mai bună parte este că nu trebuie să faceți prea mult pentru a avea un pește cu gust bun; puțină sare, piper și suc de lămâie și ești eşti gata de plecare.

De ce sunt peștii atât de speciali? Peștele conține o grăsime nesaturată foarte importantă numită acid gras omega-3. Conform acestui articol de la Clinica Mayo, atunci când înlocuiți grăsimile saturate, cum ar fi cele care provin din carne, cu acizi grași nesaturați, vă poate reduce colesterolul.

Și mai important, articolul Mayo Clinic afirmă în continuare că „Acizii grași Omega-3 sunt un tip de acid gras nesaturat care poate reduce inflamația în tot corpul. Inflamația din organism vă poate deteriora vasele de sânge și poate duce la boli de inimă. ”

Ce tip de pește ar trebui să mănânci? American Heart Association sugerează:

 • Ton
 • Hering
 • Păstrăvul de lac
 • Macrou
 • Somon
 • Sardine

5. Fructe și legume

Această sugestie nu vă va șoca și ar putea fi puțin mai interesantă decât sugestiile mele anterioare, dar totuși importantă. Conform LiveStrong, multe fructe conțin fibre solubile care pot avea un impact pozitiv asupra arterelor. Anumite fructe sunt cunoscute pentru caracteristicile lor de scădere a colesterolului. Acestea includ:

 • Merele
 • Pere
 • Banane
 • Prune uscate
 • Portocale

Încercați să obțineți patru până la cinci porții din aceste tipuri de fructe pe zi și veți fi pe drumul cel bun spre o sănătate excelentă a inimii.

Într-o notă similară, legumele au și proprietăți uimitoare. Conțin ceva numit steroli și stanoli din plante. Conform WebMD, multe fructe, cereale și legume conțin cantități mici din acești compuși.

Ele apar în mod natural și au efecte de scădere a colesterolului. Atât de mult încât anumiți producători au început să le adauge în alimente precum suc de portocale, cereale și batoane de granola.

Gânduri finale

Vă întrebați cum se descurcă părinții mei după ce i-am hrănit forțat cu câteva alimente pentru curățarea arterelor în ultimul an? Vei fi încântat să afli că se descurcă excelent! Mama tocmai s-a întors de la doctor zilele trecute cu vești uimitoare.

De la schimbarea dietei și adăugarea de exerciții fizice, mama mea a reușit să-și scadă singură colesterolul și să renunțe la medicamente. Acum, dacă îl putem face pe tatăl meu să urmeze exemplul.

Sper că acest articol ți-a fost de ajutor. Dacă dumneavoastră sau oricine altcineva vă confruntați cu probleme cu colesterolul sau artera înfundată, vă rugăm să vă adresați medicului cât mai curând posibil. Dacă dumneavoastră și medicul dumneavoastră decideți să folosiți oricare dintre tacticile sau sugestiile de dietă de mai sus, vă rugăm să comentați mai jos și să-mi spuneți povestea dvs.!

Citește și: Cele mai bune produse din lăptișor de matcă

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc