3 moduri sănătoase de a îmbunătăți funcția creierului fără cafea

Desen al unui creier.

Oamenii au căutat modalități de a îmbunătăți funcția creierului de secole, iar această căutare a dus la multe opțiuni diferite. Există metode vechi și noi pe care oamenii le folosesc pentru a valorifica potențialul minții lor, dar una dintre cele mai comune tehnici a fost întotdeauna cafeaua.

Principalul motiv pentru care cafeaua îmbunătățește funcția creierului se datorează vigilenței crescute și capacității de concentrare oferite de cofeină. Cu toate acestea, există numeroase modalități de a activă creierul fără a trebui să tolereze efectele secundare ale consumului de cafea.

Deși cafeaua vă poate ține treaz și alert, vă poate păta dinții și vă poate face nervos. Dacă suntem cu adevărat sinceri cu noi înșine, cafeaua îți produce o respirație urât mirositoare  după ce ai consumat doar câteva căni. Există unele persoane care pur și simplu nu beau cafea din cauza restricțiilor de sănătate sau a gustului.

Mulți alții doresc să aibă beneficiile pozitive asociate cu cafeaua, cum ar fi să fie mai alerți și concentrați, fără a suporta numeroasele efecte secundare ale cafelei. Din fericire pentru acei oameni, există alte soluții foarte viabile.

1.Modificați-vă dieta

Diferite alimente puse pe doua drumuri.

Nu trebuie să beți cafea pentru a îmbunătăți funcția creierului atunci când aveți atât de multe alimente grozave pe care le puteți mânca în schimb. În afară de vigilența creierului, puteți slăbi ușor cu o dietă bună. Printr-un amestec atent realizat de alimente benefice, vă puteți îmbunătăți dieta și puterea creierului fără a fi nevoiți să renunțați la încă o ceașcă de cafea.

Nuci

Nucile îmbunătățesc fluxul de sânge printr-o combinație de substanțe anti-oxidante și antiinflamatoare. Când fluxul de sânge se îmbunătățește, crește cantitatea de oxigen care ajunge în creier. S-a dovedit că acest lucru crește memoria și îi ajută pe oameni să se concentreze mai atent asupra sarcinilor lor zilnice.

Căpșune

Căpșunele nu sunt doar gustări sănătoase atunci când sunt consumate cu moderație, dar au și substanțe nutritive care îmbunătățesc funcția creierului. S-a demonstrat că căpșunele îmbunătățesc conștientizarea mentală și pot chiar încetini apariția unor afecțiuni ale creierului.

Ciocolata neagră

Este important să ne amintim că vorbim de ciocolată neagră (85% cacao sau mai mult) și nu de ciocolată cu lapte. Dacă trebuie să consumați cofeină ca să vă simțiți  plini de energie, atunci puteți apela la ciocolată neagră în loc de cafea. De fapt, ciocolata neagră este o sursă de cafeină mult mai bună decât cafeaua, deoarece este, de asemenea, bogată într-un grup de antioxidanți care s-au dovedit a îmbunătăți funcția creierului.

Apă

Eliminați cafeaua din apă și veți rămâne în continuare cu o substanță care vă poate îmbunătăți memoria. S-a dovedit că un creier deshidratat se micșorează fizic, iar acest lucru împiedică memoria și  concentrarea. Când sunteți hidratat corespunzător, creierul dvs. este capabil să funcționeze la putere maximă.

2. Nootropice

Reprezentare a unui creier intr-o pilula.

Nootropicele sunt suplimente naturale și sintetice care s-au dovedit a îmbunătăți funcționalitatea cognitivă. Acestea sunt „pastilele inteligente” despre care ați citit pe internet și, în general, sunt considerate sigure.

Trebuie să vă alocați timp pentru a afla despre doza de nootropice înainte de a începe să le luați, deoarece, la fel ca în cazul oricărui supliment, puteți simți efecte secundare minime, cum ar fi greață și amețeli, dacă luați prea mult.

Din fericire, când luați cantitatea potrivită de nootropice, puteți experimenta efectele de creștere a creierului experimentate de cei care le-au  utilizat  și care au făcut aceste suplimente atât de populare. Ca și în cazul oricărui supliment, consultați întotdeauna medicul înainte de a le lua.

Piracetam

Piracetamul a fost nootropul sintetic original și și-a păstrat în mod constant titlul de unul dintre cele mai eficiente produse de memorie de pe piață. Piracetamul nu numai că are potențialul de a vă îmbunătăți memoria, dar vă poate ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți capacitatea de a dezvolta soluții la probleme. Cu alte cuvinte, acesta este un real potențiator al creierului care nu are aceleași efecte secundare negative ca și cafeaua.

L-Teanina

L-teanina este una dintre puținele substanțe nootropice pe care FDA-ul american le-a recunoscut de fapt ca fiind în general considerate sigure (GRAS). L-Teanina nu numai că a îmbunătățit memoria și face persoana care o folosește mai energică, dar s-a demonstrat și că reduce riscul de accident vascular cerebral la unele persoane. Un alt beneficiu al L-teaninei este că doza adecvată va fi mai durabilă decât unele dintre celelalte nootropice.

Ulei de pește

Când vine vorba de nootropii naturali, puțini sunt mai eficienți sau mai cunoscuți decât uleiul de pește. Aceasta este o opțiune extrem de populară pentru persoanele care doresc să-și îmbunătăţească memoria și să-și extindă abilitățile de gândire cognitivă. O puteți obține sub formă de pilule, ceea ce le face mult mai ușor de luat.

3. Mențineți un stil de viață sănătos

O altă opțiune bună este să scăpați de cafea și pur și simplu să o înlocuiți cu cantitatea potrivită de odihnă și exerciții fizice pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți funcția creierului. S-a dovedit că, dacă ieși la plimbare la prânz în loc să stai la birou, îți vei stimula creierul și îi vei spori nivelul de activitate.

De asemenea, vă puteți îmbunătăți funcția creierului prin somn profund de 6 până la 8 ore în fiecare noapte. Dacă vă simțiți obosit toată ziua pentru că nu dormiți îndeajuns, ar trebui să vă adresați imediat medicului  dumneavoastră. Oboseala cronică este un simptom al unei afecțiuni numite apnee în somn, care împiedică corpul dumneavoastră să obțină cantitatea adecvată de oxigen pe timp de noapte din cauza căilor respiratorii blocate. Dacă vă lipsițiți corpul de oxigen când dormiți, creierul și sănătatea dumneavoastră generală vor avea de suferit.

Concluzie

Nu este nevoie să beți încontinuu cafea pe tot parcursul zilei doar pentru a menține buna funcționare a creierului. Încercați în schimb câteva abordări alternative de îmbunătățire a funcționării creierului și veți vedea cât de grozavă poate fi viața fără cafea. Ca întotdeauna, discutați cu medicul dumneavoastră despre schimbarea dietei și despre obiceiurile de somn.

Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc