3 exerciții ușoare de ATM pentru a reducerea rapidă a durerii

Fata tinandu-se de obraz.

ATM reprezintă tulburarea articulației temporomandibulare. Aceasta este o afecțiune care poate face ca deschiderea și închiderea gurii să fie dureroase. Este o tulburare disconfortantă care poate afecta atât articulația, cât și mușchii din jurul ei. De obicei, veți avea dureri la nivelul maxilarului, dar veți avea și probleme cu mișcarea generală.

Să înțelegem termenul de ATM

Articulațiile temporomandibulare se găsesc în partea din față a urechilor. În esență, vă atașează maxilarul inferior de restul capului. Acestea vă permit să vă controlați gura.

Dacă aveți ATM, veți simți durere, dar există și alte simptome asociate, inclusiv:

  • Acufene
  • Zgomote când miști gura
  • Dureri de cap
  • Ameţeală

Durere generală în jurul feței

Din păcate, nu există medicamente care să atenueze această afecțiune. Un medic farmaceutic vă poate ajuta doar cu ameliorarea durerii. Fără o soluție adecvată a problemei, acest lucru se va înrăutăți în timp.

Din fericire, exerciții regulate ale maxilarului va ajuta la conservarea mușchilor și la ameliorarea durerii.

Cum ajută exercițiile  ATM la ameliorarea durerii?

Tratamentul adecvat al ATM va crește cantitatea de sânge care curge prin articulații. Sângele tău transportă oxigen și alți nutrienți. Când vine vorba de întinerirea mușchiului, cu cât aveți mai mult flux de sânge, cu atât mai repede se poate repara singur.

Exercițiile regulate de ATM vor ameliora multe dintre simptomele asociate cu ATM, crescând astfel calitatea vieții și fiind mai ușor de trăit cu această stare debilitantă.

Deci, care sunt cele mai bune exerciții de ATM?

În această secțiune, vom discuta câțiva pași pe care trebuie să îi faceți pentru a obține beneficiile complete.

1. Tragerea bărbiei

Tragerea bărbiei este perfectă pentru a reduce durerea cronică cu care o persoană trebuie să se confrunte. Acest lucru va corecta plasarea necorespunzătoare a capului ca urmare a unei posturi slabe. Mai întâi, găsește o oglindă.

Lăsați-vă brațele să se odihnească în lateral. Asigurați-vă că spatele este drept. Începeți prin a vă deplasa bărbia înainte fără a vă îndoi capul. Folosiți degetele pentru a vă deplasa bărbia înapoi pe loc. Dacă altceva decât bărbia și gâtul se mișcă, încercați din nou.

Nu ar trebui să simțiți nicio durere în timpul acestui exercițiu.

2. Deviația maxilarului

Deviația maxilarului este unul dintre exercițiile ATM de ameliorare a durerii  concepute pentru a vă relaxa maxilarul și a păstra mușchii.

Deschideți și închideți gura încet. Concentrați-vă pe partea maxilarului care tinde să  se abată de la calea corectă. Concentrați-vă pe acea zonă prin a nu deschide ambele părți ale gurii în același timp. Din nou, acest lucru este mai ușor de făcut cu o oglindă.

3. Împingerea maxilarului

Maxilarul ar trebui să fie relaxat pentru acest exercițiu. O împingere zilnică a maxilarului va îndeplini funcția generală a mușchilor.

Împingeți maxilarul înainte cât de încet puteți. Dinții superiori ar trebui să se separe de dinții inferiori. Mutați dinții inferiori cât de departe puteți, dar asigurați-vă că nu provocați nici o tensiune. După ce ați atins o limită confortabilă, mențineți poziția câteva secunde și repetați.

Concluzie

Pacienții sunt sfătuiți să folosească aceste exerciții de bază. Nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute pe zi. Atâta timp cât aveți o oglindă, puteți efectua aceste exerciții în drum spre serviciu, în timpul prânzului sau în fața televizorului.

Ar trebui să dureze doar câteva zile înainte de a începe să observați o diferență în nivelurile de durere. Amintiți-vă, dacă simțiți durere în timp ce încercați oricare dintre aceste exerciții, opriți-vă și consultați imediat medicul.

Citește și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc