15 dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru creșterea rapidă a părului

Parul unei fete vazut din spate.

Furie. Frustrare. Exasperare. Toate cele trei sunt emoții comune experimentate de femei care încearcă să obțină o creștere mai rapidă a părului și, pe bună dreptate. Încercăm întotdeauna sfaturi pe care le-am văzut, dar în realitate nu fac ceea ce se așteaptă să facă.

Creșterea părului este dificilă, plină de capcane pe care ar trebui să le evităm. În primul rând, aveți produsele de „creștere miraculoasă a părului” care promit centimetri în plus în doar câteva săptămâni. Apoi, există numeroase „sfaturi de creștere rapidă a părului” nedovedite. Toate acestea fac mai mult rău decât bine și nu se ridică niciodată la nivelul așteptărilor.

Dar avem și vești bune! Creșterea mai rapidă a părului este într-adevăr posibilă. Și poate fi realizată în mod natural fără a investi mult timp sau bani și fără a risca deteriorarea părului.

Mulți oameni de știință au efectuat cercetări privind creșterea părului și au descoperit că creșterea părului este posibilă printr-o dietă sănătoasă, care oferă proteine ​​adecvate părului. Astfel, prioritatea dvs. numărul unu atunci când încercați să vă crească părul este să măncați corect. Asigurați-vă că luați și suplimente, în special vitamina A, care este esențială pentru creșterea părului și a unghiilor.

Mai jos, v-am oferit o listă cu primele cincisprezece moduri cele mai populare și eficiente de a crește părul mai repede. Folosiți cât mai multe dintre acestea și veți vedea în cele din urmă rezultatele pe care le-ați căutat.

Dieta bogată în proteine

Părul dvs. constă din keratină, un aminoacid încărcat de proteine ​​care s-a dovedit că stimulează creșterea părului. Aceasta înseamnă că cu cât consumați mai puține proteine, cu atât mai puțină keratină creează corpul dumneavoastră. Creșteți aportul zilnic de proteine ​​și veți accelera creșterea părului.

Vitamine prenatale

Vitaminele prenatale conțin biotină, fier și acid folic într-o cantitate mai mare decât vitaminele tradiționale. Aceste minerale sunt legate de o creștere mai rapidă a părului și un păr mai puternic.

Cisteina

Cisteina este un alt aminoacid despre care unele cercetări consideră că poate ajuta la creșterea părului mai repede. Este un antioxidant care se găsește în alimentele bogate în proteine. Urmarea unei diete bogate în proteine ​​va crește în mod natural aportul de cisteină. Se găsește și în anumite produse din grâu, inclusiv granola, tărâțe de ovăz și cuscus.

Remedii naturale împotriva deteriorării părului

Reduceți spălarea părului

Spălarea părului zilnic face mai mult rău decât bine. Ingredientele din șampoane spală părul de uleiuri naturale, care pot încetini creșterea părului. Spălarea la fiecare două zile ar trebui să fie un bun punct de plecare.

Tunderi regulate

În timp ce tunsul în sine nu face părul să crească mai repede, acesta previne despicarea și ruperea vârfurilor, ambele putând să împiedice creșterea părului și să diminueze aspectul părului. Tundeți-vă o dată la șase -opt săptămâni și veți vedea rezultatul.

Dați-vă drumul la păr

Da, ai citit bine. Dă-ti drumul la păr pentru o perioadă scurtă de timp în fiecare zi, cee ce poate accelera creșterea părului. Făcând-o timp de 3-5 minute în fiecare zi, crește fluxul de sânge către părul tău, ceea ce aduce nutrienți suplimentari și oxigen care favorizează creșterea părului.

Stresul

S-a constatat că stresul perturbă ciclul natural de creștere a părului. Și cu cât sunteți mai stresați, cu atât creșterea este mai lentă. Modalități eficiente de a reduce nivelul de stres includ meditația, mai mult somn și respirație profundă.

Pieptănă-l când este ud

Periile sunt cele mai bune prietene ale noastre, dar când părul este ud, pieptenele cu dinți rari trebuie să fie folosit. Periile mai groase pot deteriora și rupe părul umed, în timp ce cele cu dinți rari sunt mult mai blânde.

Manevrează-l cu grijă

Acordați atenție protecției părului în orice moment. Evitați căldura cât mai mult posibil. Treceți ușor mâinile prin el. Evitați să vă jucați cu el. Cu cât starea părului este mai bună, cu atât va crește mai repede.

Remedii de tratament natural pentru creșterea rapidă a părului

Tratamente cu ulei

Tratamentele cu ulei sunt foarte eficiente pentru stimularea creșterii părului. Uleiul de ricin și uleiul de cocos sunt adesea recunoscute ca fiind cele mai bune opțiuni.

Tratamente cu albuș de ou

Vitaminele și mineralele găsite în albușurile de ou au fost legate mult timp de creșterea mai rapidă a părului. Asigurați-vă că eliminați mai întâi gălbenușurile.

Tratamente pe bază de plante

Tratamentele pe bază de plante pot fi utilizate pentru clătirea părului pentru a ajuta la stimularea creșterii firului. Rozmarinul este preferat printre utilizatori datorită capacității sale de a stimula foliculii de păr.

Suc de aloe vera și ceapă

Aloe Vera ajută la eliminarea excesului de sebum, o substanță secretată de glandele părului care este legată de creșterea mai lentă a părului. De asemenea, ajută la creșterea circulației sângelui. Sucul de ceapă este bogat în sulf și stimulează foliculii de păr pentru o creștere mai rapidă a părului.

Oțet de mere

Oțetul de mere are câteva elemente importante care ajută la o creștere mai rapidă a părului. În primul rând, stimulează în mod natural foliculii de păr. În al doilea rând, menține un nivel echilibrat al pH-ului în păr, ceea ce este important pentru a elimina excesele de la produsele de coafare și pentru a preveni deteriorarea suplimentară.

Exercițiu

Deși nu este un tratament real al părului, exercițiile fizice contribuie foarte puternic la creșterea mai rapidă a părului. Crește semnificativ fluxul de sânge în tot corpul, oferind astfel mai mult oxigen și substanțe nutritive – ambele oferind „lucruri bune” care stimulează creșterea la rădăcinile părului.

Citește și: Cele mai bune supliment de biotină pentru reducerea căderii părului 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc