Top 10 beneficii ale uleiului de magneziu pentru piele, inimă și multe altele

Fata improscand ulei pe mana.

Un studiu din 2009 al Organizației Mondiale a Sănătății (WHO) a descoperit că mai puțin de 60% dintre adulții din SUA nu consumă doza zilnică necesară de magneziu. Motivele se consideră adesea a fi nivelul scăzut de magneziu din apa filtrată și din solul fermelor sau folosirea unui nivel ridicat de pesticide.

Puteți crește nivelul de magneziu prin schimbarea dietei, adăugând mai multe alimente bogate în magneziu, incluzând produsele lactate, anumite legume, grâne, fructe și nuci.

Suplimentele orale sunt o altă opțiune dar pot fi adesea afectate de elementele din intestine și au un efect laxativ ce reduce timpul pe care corpul îl are pentru absorbire.

În cazurile severe de infarct miocardic sau atac cerebral sunt administrate în general injecții cu magneziu. Cea mai bună variantă rămâne totuși creșterea regulată a nivelului de magneziu prin piele, spunându-i-se adesea Terapie Trans dermică cu Magneziu.

Cât de mult magneziu ar trebui să luați?

Doza zilnică recomandată de magneziu este adesea cotată la 300 de miligrame, dar alți experți estimează nivelul necesar la 400-120 de miligrame pentru bărbați și 310-320 de miligrame pentru femei, pentru un nivel optim. O dietă obișnuită oferă aproximativ 250 de miligrame pe zi, suplimentele fiind necesare pentru majoritatea oamenilor.

Uleiul de magneziu reprezintă o metodă de creștere a nivelului de magneziu favorizată de mulți oameni, incluzând atleții, ce au nevoie de o doză adecvată de magneziu pentru a putea performa.

Efectele adverse ale suplimentelor orale pot fi neplăcute, iar magneziul nu este absorbit la fel de repede precum atunci când este aplicat pe piele. S-a descoperit că pacienții ce folosesc sprayul trans dermic cu magneziu  au o creștere de 59,7% a nivelului de magneziu din celule în doar 12 săptămâni.

Despre suplimentele orale s-a raportat că este necesar de între 9 și 24 de luni pentru rezultate similare. (sursă)

Uleiul de magneziu nu este de fapt un ulei, numele vine de la textura uleioasă ce rezultă din combinarea fulgilor de magneziu cu clorul din apă. Culturile antice erau cunoscute pentru folosirea uleiului de magneziu trans dermic și a local terapeutic adesea pentru scăderea nivelului de stres, susținerea stării de bine și îmbunătățirea somnului.

Acum înțelegem mai bine importanța magneziului pentru corp, beneficiile legate de uleiul de magneziu fiind din belșug. Să analizăm câteva moduri în care uleiul de magneziu îmbunătățește sănătatea.

10 beneficii ale uleiului de magneziu

1. Performanță sportivă și refacere

Deja am discutat despre faptul că mulți atleți folosesc uleiul de magneziu pentru a-și îmbunătăți performanța. Adesea pe piste veți vedea un antrenor ce masează un fel de ulei sau de loțiune pe membrele atleților și în general este ulei de magneziu.

Studiile legate de efectele magneziului asupra exercițiilor au arătat că exercițiile redistribuie magneziul din corp, afectând negativ punctul culminant al performanței fizice.

Persoanele ce suferă de o deficiență de magneziu vor descoperi că suplimentele cu magneziu cresc performanța fizică și nivelul de energie, deoarece magneziul este esențial pentru activarea moleculelor de energie ATP.

Uleiul de magneziu este un relaxant natural pentru musculatură ce ajută la refacere, ameliorând durerea musculaturii și a articulațiilor după antrenament.

2. Reduce durerea musculaturii și a nervilor

Nu numai că remediază durerea relaxând musculatura, dar ajută și la încetinirea chimicalei din corp numită  N-nitrozodietilamină (NDMA) ce, atunci când este stimulată, creează starea de durere. Ionii de magneziu se leagă de receptorii de NDMA, scăzând și echilibrând efectul acestui neuro transmițător aducător de durere.

Uleiul de magneziu poate fi folosit pentru tratarea durerilor localizate în zona spatelui, a tendonitei și a sindromului de tunel carpian. Anumiți pacienți ce suferă de sindromul de tunel carpian au raportat că durerea dispare aproape imediat după masarea uleiului de magneziu pe încheieturile mâinilor.

Crampele musculare și durerile asociate cu deficiențele de magneziu beneficiază și ele din aplicarea locală a uleiului de magneziu. Aplicarea pe picioare, gambe și coapse va ameliora simptomele sindromului picioarelor neliniștite sau a spasmelor musculare ce pot ține persoanele ce suferă de ele treze întreaga noapte.

3. Amelioreză migrenele

Persoanele ce suferă în mod regulat de migrene severe au arătat o scădere a nivelului de magneziu intracelular, mai ales în timpul desfășurării durerilor acute ale migrenelor.

Nivelul scăzut de magneziu afectează receptorii și neurotransmițători ce cauzează adesea atacuri de migrenă. Cercetătorii au demonstrat că folosirea regulată a uleiului de magneziu reduce frecvența atacurilor de migrenă.

4. Uleiul de magneziu ajută somnul

De secole oamenii au folosit suplimente cu magneziu, mai ales uleiul de magneziu, ce ajută și somnul. Suplimentele orale pot cauza uneori dureri gastrointestinale și diaree, ce nu vă vor ajuta să aveți un somn odihnitor.

Aplicarea unei doze mici de ulei de magneziu seara poate ajuta la relaxarea musculaturii și poate ameliora orice dureri ce vă pot ține treji.

Un alt motiv pentru care uleiul de magneziu îmbunătățește somnul este abilitatea minerală de a relaxa receptorii GABA din creier și sistemul nervos, permițând corpului să se odihnească.

Cortizonul, hormonul stresului, a arătat o scădere atunci când se folosește în mod regulat magneziul, ceea ce înseamnă că puteți uita de o parte din stresul de pe parcursul zilei atunci când mergeți la somn, având parte de o odihnă bună.

Cu  toate că mulți oameni susțin că magneziul are un efect calmant, pentru alte persoane poate să dea o stare de alertă și chiar de creștere a interesului, sau o creștere inconfortabilă a energiei.

Dacă suferiți de aceste stări, este mai bine să administrați suplimentele dimineața, pentru a trata deficiențele fără să vă stricați programul de somn. Dacă magneziul cauzează schimbări extreme ale stărilor mentale sau insomnie, este mai bine să opriți complet tratamentul.

5. Uleiul de magneziu pentru îngrijirea pielii

Un alt mod antic de folosire al magneziului este pentru îngrijirea pielii. Uleiul de magneziu descompune multe tipuri de uleiuri și grăsimi, ajutând la prevenirea unei pieli uleioase.

Amintiți-vă că uleiul de magneziu nu este de fapt un ulei, acesta este doar numele dat unui compus din magneziu și apă.

Abilitățile de ameliorare a stresului a uleiului de magneziu ajută la reducerea problemelor de piele bazate pe stres precum acneea, psoriazisul și eczemele, Uleiul de magneziu poate fi folosit pe scalp pentru a trata dermatita seboreică, una dintre cauzele principale pentru mâncărimile din zona scalpului și pentru mătreață.

O altă metodă de folosire a uleiului de magneziu în tratarea pielii este prin tehnica de periere a pielii uscate. Uleiul de magneziu este periat pe pielea uscată cu o perie cu peri vegetali ce ajută la stimularea și curățarea pielii, eliminând celulele de piele moartă și stimulând circulația sanguină în timp ce este absorbit în țesutul pielii având beneficii anti-inflamatorii.

Uleiul de magneziu poate fi iritant pe pielea sensibilă în cazul anumitor persoane, deci este mai bine să începeți cu o formulă diluată și să descoperiți treptat cât de mult poate pielea dumneavoastră să suporte.

6. Uleiul de magneziu pentru pierderea părului

Uleiul de magneziu este adesea folosit în cazurile de cădere a părului și a inflamațiilor și depunerilor de calciu în foliculele de păr ce apar în timp.

Bărbații ce suferă de chelia masculină și au calcificații pe scalp, aceste calcificații restricționând circulația sanguină ce aduce nutrienți importanți foliculelor de păr.

Uleiul de magneziu este absorbit prin membrana pielii scalpului, ajungând în sânge unde descompune și chiar dizolvă calificațiile.

Uleiul de magneziu poate fi aplicat în mod direct pe scalp și trebuie masat pe scalp pentru a fi absorbit în mod optim în sânge. Ar trebui să consultați de fiecare dată un medic dermatolog înainte de a folosi uleiul de magneziu în mod direct pe scalp, pentru ca acesta să verifice nivelul dumneavoastră de sensibilitate.

7. Hipertensiuna și presiune arterială

Sănătatea cardiovasculară, hipertensiunea și alte probleme de inimă sunt adesea legate de deficiența severă de magneziu. Magneziul împreuna cu potasiul joacă un rol cheie în reglarea ritmului cardiac. Una dintre cele mai severe simptome ale deficienței de magneziu este aritmia cardiacă, adică pulsul neregulat.

Pacienții internați în spital cu afecțiuni cardiace, uneori în cazul infarctului miocardic sau a persoanelor ce au nevoie de bypass, au în anumite cazuri o deficiență de magneziu atât de severă încât li se administrează sulfat de magneziu pentru un timp, pentru a regla nivelul de magneziu din corp.

Nu toate cazurile de hipertensiune arterială sunt extreme. Studiile au arătat că folosirea în mod regulat a unui supliment cu magneziu poate scădea presiunea arterială și preveni hipertensiune în cazul pacienților din categoria de risc.

Multe dintre efectele adverse ale suplimentelor orale pot crește de fapt presiunea arterială aducând și afecțiuni gastrointestinale cu ele, corpul eliminând adesea prin urină excesul de magneziu.

8. Uleiul de magneziu și diabetul

Nivelul optim de magneziu este important pentru prevenirea diabetului și pentru ajutarea pacienților ce suferă de diabet la controlarea nivelului de glicemie din sânge.

Pacienții ce suferă de diabet sunt mai predispuși la a avea un nivel scăzut de magneziu în corp deoarece secrețiile excesive ale glucozei din urină scad nivelul de magneziu.

Nivelul scăzut de magneziu are un impact puternic asupra rezistenței la insulină a corpului și este o problemă majoră pentru persoanele ce încearcă să controleze diabetul.

Magneziul luptă cu excesul de zaharuri din corp în două moduri, relaxând celulele musculare scăzând astfel rezistența la insulină și ajutând la convertirea excesului de glucoză în glicogen ce poate fi stocat în ficat.

Magneziul ajută la relaxarea inimii și la reducerea riscului de afecțiuni cardiace ce este mult mai crescut în cazul persoanelor ce suferă de diabet. Mai mult, magneziul ajută antioxidanții precum glutationul să își facă treaba, prevenind multe dintre complicațiile diabetului ce apar din cauza stresului oxidativ despre care se știe că este mai crescut în cazul persoanelor ce suferă de diabet.

Cu toate că uleiul de magneziu nu este un tratament minune pentru diabet, suplimentele cu magneziu, mai ales cele folosite prin metoda trans dermic precum uleiul de magneziu vor impulsiona semnificativ insulina, pentru ca aceasta să poată funcționa în mod corespunzător.

Pacienții cu diabet sunt mai predispuși la a suferi de deficiențe de magneziu și necesită adesea consumarea unui nivel crescut de magneziu pentru a evita problemele cu deficiența de magneziu provocate de diabet.

9. Uleiul de magneziu reduce simptomele Sindromului Premenstrual PMS

Nu ar trebui să vă surprindă faptul că ceva ce ajută la ameliorarea durerii și a stresului poate ajuta și în cazul PMS-ului. Magneziul este implicat în multe dintre reacțiile corpului ce susțin echilibrul hormonal și efectele de relaxare și somnolență pot fi benefice și pentru hormoni.

Crampele menstruale beneficiază foarte mult datorită suplimentelor cu magneziu, uleiul de magneziu fiind cel mai eficient pentru persoanele ce au dureri de stomac sau deficiențe severe.

Reacțiile cauzate de activitatea premenstruală necesită mult magneziu și dacă în corp nu aveți destul magneziu atunci anumite procese vor fi încetinite, cauzând tensiune, oboseală, crampe, dureri și multe alte simptome ale PMS-ului.

Un studiu din 1995 făcut cu 192 de femei ce au luat suplimente cu magneziu a descoperit că 95% au avut mai puține dureri de sâni și au luat mai puțin în greutate înainte de menstruație.

10. Magneziul îmbunătățește sănătatea dentară

De mulți ani cercetătorii au recunoscut importanța magneziului pentru a avea oase și dinți puternici, magneziul lucrând împreună cu calciul. O deficiență de magneziu este uneori un indicator al unei deficiențe de calciu.

Ideea de a da cu un spray în gură poate părea ciudată pentru mulți oameni, dar prin spray-ul oral cu magneziu reduceți depunerile de placă dentară și promovați sănătate gingiilor. Gargara cu ulei de magneziu întărește mediul dentar până în punctul în care reduce riscul de cancer oral.

Chit că uleiul de magneziu este doar magneziu cu apă, poate totuși să se simtă uleios în gură. Ar trebui să vă asigurați că scuipați și clătiți excesul, sau riscați să suferiți de disconfort gastrointestinal ce apare atunci când luați suplimente cu magneziu pe care orală.

De ce să alegeți uleiul de magneziu în fața suplimentelor orale?

Toate beneficiile de mai sus pot să se refere și la suplimentele cu magneziu. Dacă simțiși că aveți o deficiență de magneziu și alegeți să luați suplimente, este posibil să nu fiți siguri dacă să urmați sau nu un tratament pe care orală, să alegeți un lichid sau o pudră ce poate fi adăugată în alimente, sau să alegeți o variantă topică (prin piele).

Uleiul de magneziu tinde să ofere rezultate mai bune cu o absorbție mai rapidă în fluxul sanguin și neafectând sistemul digestiv. Multe persoane pot dezvolta o intoleranță la magneziul pe cale orală, deoarece are o absorbție mai proastă și provoacă diaree sau alte probleme gastrointestinale dacă este luat în doze mari.

Un spray poate fi mai rapid și mai ușor de aplicat, fiind făcut din ulei de magneziu și fiind extrem, de accesibil în magazinele online, sau poate fi chiar făcut în casă. În următorul videoclip puteți vedea cât este de ușor:

https://youtu.be/SEVhpxWoF7g

Spray-ul cu ulei de magneziu poate fi folosit pentru a înlocui deodorantul tradițional. La fel ca în cazul deodorantelor pe bază de aluminiu, s-a descoperit că magneziul poate minimaliza mirosul cauzat de excesul de transpirație. Cu toate că ar trebui să aveți grijă dacă îl folosiți pe pielea proaspăt rasă sau pe zone cu rupturi cutanate, deoarece poate cauza iritații.

Citește și: Cele mai bune șampoane pentru părul alb

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc