Folosirea oțetului din cidru de mere pentru tratarea mătreței

Mere in spatele unei sticle cu cidru.

Mătreața este o afecțiune comună de care suferă mulți oameni, și sunt multe cauze pentru acești fulgi ce provoacă mâncărimi de piele scalpului

Cu toate că mulți oameni optează pentru modalitățile tradiționale de tratare a mătreței folosind șampoane speciale și remedii pe bază de gudron, acestea fiind remedii scumpe ce adesea nu sunt benefice pe termen lung, și nu tratează cauza principală a apariției mătreței.

S-a descoperit că oțetul din cidru de mere, poate ajuta la gestionarea simptomelor mătreței și a problemei în sin, fără a aplica în mod constant chimicale pe scalp.

Puteți să prindeți mai multă încredere în scalpul, pielea și părul dumneavoastră după ce aflați cum poate oțetul din cidru de mere să funcționeze împotriva mătreței, lăsându-le sănătoase.

Ce cauzează mătreața?

Pentru a trata cu succes mătreața, ar trebui să aflați ce cauzează această problemă. Dacă mătreața este acompaniată de sângerări, mâncărimi severe sau miros neplăcut, este posibil ca mătreața să fie cauzată de excesul de sebum de pe scalp, ce poate duce la acumulare de bacterii.

Această acumulare duce la iritații cutanate solzoase, uscate și ce provoacă mâncărimi puternice.

Mătreața severă este în mod normal cauzată de o ciupercă asemănătoare cu levurile ce este prezentă pe scalpul oricărei persoane, dar există din abundență în cazul anumitor oameni, și este posibil ca și în cazul dumneavoastră.

Alergiile, stresul și alți factori pot înrăutăți ciuperca, cunoscută în termeni medicali ca Postirosporum oval, aceasta începând facă pielea solzoasă și să cauzeze mâncărimile și acei fulgi de piele rușinoși ce cad din păr, cunoscuți sub numele de mătreață.

Contrar credinței populare, mătreața nu este cauzată de șamponarea excesivă a părului sau de clătirea cu prea puțină apă. Mai exact, mătreața este cauzată de dezechilibru cutanat ce trebuie tratat pentru a elimina și mătreața.

Folosirea oțetului din cidru de mere pentru mătreață poate ajuta la gestionarea simptomelor dar și la gestionarea cauzei acestei condiții pentru ca dumneavoastră să puteți avea un stil de viață plăcut.

Cum funcționează oțetul din cidru de mere drept tratament pentru mătreață

Oțetul din cidru de mere se folosește de secole pentru multe lucruri, de la conservarea alimentelor la tratarea afecțiunilor medicale. Din moment ce oțetul din cidru de mere este un bun anti-inflamator, este perfect pentru tratarea agoniei asociată cu mătreața, oțetul fiind potrivit și pentru tratarea excesului de bacterii și a ciupercilor precum levurile.

Din moment ce oțetul din cidru de mere nu conține chimicale puternice și țintește direct cauzele mătreței, multe persoane afectate de mătreață găsesc o alinare rapidă și eficientă în folosirea oțetului din cidru de mere pentru igiena zilnică.

Dacă folosiți oțet din cidru de mere pentru tratarea mătreței, rezultatele pozitive vor apărea între câteva zile și o săptămână de folosință, depinzând de severitatea simptomelor dumneavoastră și modul în care folosiți oțetul pentru tratarea mâncărimilor de pe scalp.

Pentru cele mai bune rezultate ar trebui să folosiți o variantă nediluată de oțet din cidru de mere și să evitați tipurile non-organice.

Modalități de folosire a oțetului din cidru de mere pentru ameliorarea mătreței

Oțetul din cidru de mere poate fi folosit singur pentru tratarea mătreței, sau poate fi folosit împreună cu alte remedii naturiste tradiționale pentru a trata eficient și în totalitate mătreața.

Modul de administrare al oțetului din cidru de mere pentru tratarea mătreței depinde de fiecare persoană și de severitatea simptomelor mătreței.

Pentru mătreața ușoară, o clătire săptămânală cu apă rece și oțet din cidru de mere, masând scalpul cu el, ar trebui să poată gestiona sebumul excesiv și să țină la distanță bacteriile și fulgii de piele.

În cazul mătreței de tip mediu, sau mătreței ce apare de câteva ori pe săptămână sau mai mult, puteți să o tratați prin amestecarea unei căni de oțet în șamponul pe care îl folosiți zilnic și să vă spălați în fiecare zi cu acest amestec. Astfel, folosiți mereu cel mai bun amestec pentru a vă proteja împotriva mătreței și a efectelor adverse provocate de ea.

Pentru simptomele  severe, există o altă metodă de a trata mătreța cu ajutorul oțetului din cidru de mere. Acesta poate fi masat direct pe scalp în fiecare zi până simptomele dispar, pentru a ajuta la tratarea ciupercii ce irită pielea și o face solzoasă.

Trebuie să aveți grijă totuși la posibilele efecte adverse ale acestei metode, ce includ uscarea părului și arsuri în zona scalpului dacă aveți răni deschise.

Pentru scalpul sensibil, oțetul din cidru de mere ar trebui să fie diluat ușor cu apă pentru a-i scădea impactul asupra scalpului, sau poate fi folosit împreună cu un șampon ce conține seleniu pentru a combate cel mai bine mătreața persistentă.

Mai jos vă vom lăsa un videoclip în care puteți vedea cum poate fi folosit oțetul din cidru de mere pentru a elimina mătreața

https://youtu.be/vSg6rBboVOk

Folosirea oțetului din cidru de mere împreună cu alte remedii naturiste

Pe lângă aplicarea directă a oțetului din cidru de mere pentru clătirea părului, persoanele ce suferă de mătreață severă pot combina această metodă cu alte remedii naturiste, pentru rezultate optime și alinare rapidă.

Uleiul din arbore de ceai funcționează aproape la fel ca și oțetul din cidru de mere, ajută la reducerea sau chiar la eliminarea bacteriilor și a fungilor ce provoacă severitatea mătreței.

Câteva picături de ulei din arbore de ceai în amestecul de oțet din cidru de mere cu șampon sau apă, sau aplicarea directă a uleiului pe scalp poate reduce simptomele și mai rapid și poate ține mătreața sub control.

Mierea este un alt remediu ce poate fi folosit pe lângă oțetul din cidru de mere pentru mătreață. Mierea are un efect de alinare a scalpului și are proprietăți antibacteriene și anti-inflamatorii, fiind o adiție perfectă pe lângă oțetul din cidru de mere dacă aveți dureri în zona scalpului sau mâncărimi de piele.

Mierea poate ajuta la tratarea arsurilor și a mâncărimilor în timp ce tratează problema de bază a mătreței, permițând oțetului din cidru de mere să își facă treaba fără a cauza mai mult disconfort scalpului atunci când îl folosiți.

Pentru cele mai bune rezultate, asigurați-vă că folosiți un șampon 100% natural anti-mătreață ce nu conține chimicale puternice împreună cu prețul din cidru de mere, pentru a trata mătreața.

În acest mod, mai ales dacă folosiți un șampon organic, veți ști că folosiți cele mai bune arme posibile împotriva mătreței și a simptomelor enervante ce vin împreună cu ea.

Oțetul din cidru de mere este o modalitate minunată de gestionare a simptomelor mătreței și a problemei în sine fără a folosi chimicale puternice.

Puteți experimenta cu mai multe moduri de tratare a mătreței cu ajutorul oțetului din cidru de mere pentru a găsi cea mai potrivită metodă pentru dumneavoastră, și veți vedea rapid că oțetul funcționează la fel de bine ca și metodele chimice.

Este ieftin, accesibil și sigur pentru corp, oțetul din cidru de mere continuând să fie un element de bază pentru sănătatea internă, dar și externă a multor persoane.

Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc