7 tipuri de împachetări corporale pe care le puteți face acasă

Fata cu un metru in jurul taliei.

Împachetările corporale există de multe secole, datând din culturile antice din Egipt, Grecia și Roma. În ultimii 30 de ani, numărul de cercetări științifice în domeniul cosmetic a crescut, iar împachetările corporale au devenit din ce în ce mai populare drept tratamente la Spa.

Împachetările corporale sunt tratamente cosmetice, dar și terapeutice ce pot vindeca și detoxifia corpul, pot elimina excesul de grăsimi și fluide din țesut, pot reduce durerile articulare, și pot întări, tonifia, hrăni și înmuia piele.

Multe persoane pot fi rușinate de această idee, sau pot fi intimidate de prețul unei împachetări corporale la salon, și vor încerca acest tratament acasă. Există multe kit-uri ce se pot găsi pe piață ce vă vor permite să efectuați aceste împachetări pe cont propriu, dar este adesea la fel de ușor să faceți aceste kit-uri acasă folosind ingrediente naturale ușor accesibile.

Să împachetăm

Când menționați pentru prima dată ideea de împachetări corporale majoritatea oamenilor se vor gândi instantaneu la un Spa de lux și la cosmeticiene profesioniste și tinere ce vă răsfață corpul în timp ce îl împachetează.

Anumitor persoane această idee de a lăsa un străin să le împacheteze întregul corp li se poate părea inconfortabilă, cu siguranță este mai ușor să faceți acest lucru acasă, și poate fi chiar plăcut dacă partenerul dumneavoastră dorește să vă ajute!

Împachetările corporale nu sunt nici ieftine dacă sunt efectuate la salon sau la Spa, costul tratamentului fiind în general de peste 100 euro.

Dacă vă uitați în revistele de scandal cu celebrități, precum Cosmopolitan sau Marie Claire veți găsi cu siguranță poze cu celebrități precum Melanie Griffiths, Paula Abdul sau Nadia Bjorlin ce susțin că au corpurile atât de perfecte datorită împachetărilor corporale în paste organice.

Împachetările corporale pot fi benefice pentru corp în multe moduri, chit că doriți să reduceți nivelul celulitei, să pierdeți în greutate sau să ameliorați musculatura inflamată, puteți folosi împachetările corporale și ca o parte din rutina de detoxifiere.

Vestea bună este că puteți efectua aceste împachetări corporale în intimitatea propriei case, putând fi relaxante și ajutând la tonifiere și la eliminarea toxinelor din corp în același mod în care o fac și tratamentele de la Spa.

Cu toate că mulți vânzători oferă kituri gata pregătite, ingredientele naturale pentru împachetările corporale se află, cel mai probabil, deja în casa dumneavoastră, și dacă nu, se găsesc destul de ușor.

Să analizăm mai în detaliu din ce se pot face kit-urile de împachetări corporale și cum funcționează  ele (partea științifică!). Vă vom recomanda câteva rețete organice pe care le puteți face în propria casă pentru a putea efectua împachetările corporale  în confortul casei dumneavoastră.

Ce sunt împachetările corporale?

Împachetările corporale constau într-o folie de plastic sau un cearșaf din pânză înfășurat în jurul corpului sau în anumite zone corporale specifice, deasupra unor ierburi sau ingrediente naturale.

Fără a vă mișca, aceste împachetări corporale ajută corpul să transpire, eliminând astfel toxinele din sistem și reducând câțiva centimetri din corpul ce a fost împachetat. Împachetarea funcționează în același mod cu o saună, dar anumite persoane susțin că este mai eficientă, având rezultate semnificative când vine vorba de pierderea în greutate pe o perioadă scurtă de timp.

Chit că faceți aceste împachetări acasă, sau mergeți la salon sau la Spa, de obicei implică un anumit tip de exfoliant pentru piele înainte de împachetare, pentru a pregăti piele, urmează aplicarea unei mixturi sau paste, după preferințe.

După aceea, se aplică și compresele, corpul este împachetat, în plastic, o pătură sau un cearșaf, folia de plastic este folosită în general în tratamentele de acasă, deoarece ajută corpul să transpire, circulația sanguină și regenerarea pielii.

Dacă aveți o carieră ocupată, sau sunteți o mamă ce lucrează, este posibil să nu aveți chef să faceți tratamentul pas cu pas și să fiți tentați să alegeți kit-urile gata făcute. Aplicați pur și simplu kit-ul asupra corpului și apoi stați nemișcați și transpirați.

Înainte de a opta pentru un produs cumpărat ce poate conține ingrediente sintetice, ce tind adesea să aibă efecte adverse dure, iar rezultatele sunt arareori la fel cu cele obținute din împachetările corporale realizate acasă din ingrediente naturale și organice.

Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Partea științifică – Cum funcționează împachetările corporale?

Sub suprafața pielii se află trei straturi de grăsime ce au fiecare celulele lor de grăsime ce sunt înconjurate de fluid interstițial. Exercițiile fizice insuficiente, îmbătrânirea, dieta sau consumul ridicat de sare sau zahăr poate duce la acumularea de toxine ce rezultă în excesul de fluid între celule.

Împachetările corporale sunt făcute din ingrediente ce pot ajuta la extragerea excesului de fluide în timp ce introduc nutrienți în corp.

Toxinele și chimicalele introduse în corp prin alimente, băuturi sau aerul pe care îl respirăm sunt, în general, eliminate din sistem cu ajutorul ficatului și al rinichilor. Atunci când în corp sunt mai multe toxine decât poate acesta procesa, excesul de toxine este stocat în fluidul interstițial menționat mai sus, fiind absorbite de celulele de grăsime.

Principalele 3 tipuri de împachetări corporale pe care le puteți face acasă sau la Spa pot hidrata, vindeca și hrăni pielea, dar funcțiile primare are fiecărei metode diferă foarte mult.

Răsfățarea pielii

Sunt numite adesea în industria Spa împachetări ”foo-foo”, împachetările pentru răsfăț sunt puțin mai mult decât un masaj glorificat.

Un fel de nămol, cremă, loțiune sau ulei este aplicat pe corp înainte de a-l împacheta într-o pătură călduroasă la Spa, lăsându-vă, în mod normal, să vă relaxați într-o cameră întunecoasă cu lumânări aprinse și muzică relaxantă pe fundal. (Puteți recrea cu ușurință acest mediu acasă, dacă doriți).

Împachetările pentru răsfățarea pielii sunt bune pentru hidratare și vă ajută să scăpați de stres.

Împachetări de deshidratare

Majoritatea  împachetărilor corporale de astăzi tind să fie pentru deshidratare. Ele creează un anumit nivel de scădere în greutate prin eliminarea apei din corp. Dacă vă simțiți mereu balonați sau aveți tendința de a reține fluide, o împachetare pentru eliminarea apei ar fi ideală.

Rezultatele sunt similare cu cele ale antrenamentelor pe termen lung sau a timpului petrecut la saună, și vă vor face să vă simțiți mai bine în scurt timp, dar pierderea în greutate este numai temporară, revenind la normal după câteva zile.

Împachetări de hidratare

Aceste împachetări din să fie mai eficiente, deoarece încurajează pierderea în greutate în două moduri, și detoxifiază corpul. Împachetările ajută sistemul limfatic al corpului să tragă excesul de toxine pentru a-l scoate din corp prin stimularea procesului cunoscut sub numele de drenaj limfatic.

Toxinele și acizii grași din celule sunt eliberate în capilare și eliminate împreună cu reziduurile din corp. (Sunteți sfătuiți adesea să beți cantități mari de apă pentru a elimina toxinele, uneori chiar 2 litri de apă pe zi).

Cel de-al doilea mod în care aceste împachetări pentru hidratare trag excesul de fluide și toxine este prin porii pielii, rezultând într-o scădere vizibilă în centimetri în zonele corporale unde se află s-au așezat cel mai mult grăsimile.

Cele 2 stagii ale împachetărilor corporale

Împachetările corporale funcționează prin combinarea absorbției cu compactarea. Primul stagiu constă în aplicarea unui amestec de substanțe pe corp, ori în mod direct pe piele, ori prin împachetarea într-un material îmbibat într-o soluție din acele substanțe.

Absorbanții pot include, dar nu se limitează la clei( adesea argilă marin), alge marine, anumite tipuri de nămol, minerale sau Aloe Vera. Eficiența împachetării va depinde de ingredientele folosit.

Compactarea este obținută prin împachetarea corpului, fiind o metodă ce strânge țesutul la loc după ce fluidele și toxinele au fost eliminate. Locuri goale rămân după de au fost extrase celulele de grăsime și fluidele, fără compresie straturile de grăsime ar rămâne moi și relaxate.

Înfășurarea strânsă este folosită pentru a preveni înmuierea și pentru comprimarea celulelor de grăsime pentru a le face să pară mai ferme și mai mici.

Folia de plastic este folosită în general pentru a provoca preparația și pentru a menține amestecul aplicat pe corp în timp ce aplică o presiune moderată. Bandajele sau tehnicile avansate de împachetare vă vor permite să aveți mai mult control asupra ridicarea și conturarea corpului.

Ingrediente comune folosite în împachetările corporale făcute acasă

Argilă

În multe dintre împachetările corporale argila este ingredientul de bază. Argila se găsește în general sub formă de pudră ce se amestecă cu apa și va trage toxinele și alte impurități din piele.

Argila cu bentonită se folosește cel mai des pentru că are proprietăți absorbante pentru uleiuri, fiind mai potrivită pentru pielea uleioasă și poate exfolia celulele de piele moartă.

Argila cu bentonită poate să strângă porii pielii și să stimuleze circulația sanguină.  Argila caolină roz și galbenă este mai potrivită pentru pielea normală și uscată deoarece nu are aceleași proprietăți absorbante ca și argila cu bentonită.

Săruri Epsom

Acest sulfat de magneziu solubil cristalizat cu numele de săruri Epsom este adesea folosită în mod terapeutic în împachetările corporale. Se absoarbe în piele și reface echilibrul de magneziu în timp ce ameliorează stresul și crește nivelul de energie și stamină.

Sărurile Epsom ridică și nivelul de serotonină, chimicala din corp ce vă face să vă simțiți bine, și ajută la reglarea funcțiilor nervoase de reducere a afectului adrenalinei.

Sarea de mare

Este un bun exfoliant, iar adăugarea sării de mare în împachetări va elimina praful, reziduurile și celulele de piele moartă pentru a face loc noilor celule de piele. Sarea de mare îmbunătățește și circulația sanguină ce revitalizează și mai mult pielea.

Uleiuri

Adăugarea uleiurilor precum uleiul de migdale, cocos sau semințe de in pe care cel mai probabil deja le aveți în casă, va promova hidratarea ce este benefică împachetărilor corporale făcute în casă și funcționează drept un ingredient de bază.

Uleiurile esențiale cu proprietăți diuretice precum chiparosul, feniculul, mușcata, grapefruitul, ienupăr sau rozmarin vor ajuta cu problemele de retenție a apei.

Vegetație marină

Algele marine, algele sau alte vegetale marine sub formă de pudră vor fi absorbite de piele având ca beneficii îmbunătățirea circulației sanguine, tragerea toxinelor din glandele limfatice și revitalizarea pielii în timp ce o fac mai fină și îi redau elasticitatea.

Vegetația marină adaugă un plus de nutrienți având un conținut crescut de vitamina A,B,C,E,D și K, iod și carotenoide; esențiale pentru sănătatea pielii.

Pudra de alge marine este adesea adăugată în împachetările corporale pentru a combate celulita, având un conținut crescut de vitamine, minerale precum acidul pantotenic, cuprul, zincul, riboflavina, acidul folic, calciul, magneziul, manganul și fierul. (Asigurați-vă că algele marine sunt 100% naturale.)

Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Alte ingrediente pe care să le includeți în împachetările corporale făcute acasă

Atunci când vă împachetați corpul, anumite ierburi precum rădăcina de ghimbir, semințele de fenicul sau ceaiul de mușețel vor ajuta la relaxarea și detoxifierea corpului.

Exfoliantele delicate pentru piele includ laptele praf de capră, pudra de lapte întreg și oțetul organic de mere ( ce are și proprietăți detoxifiante). Dacă aveți piele sensibilă, este mai bine să testați pe o zonă restrânsă de piele înainte de a aplica agenții exfolianți pe întreaga piele.

Chiar funcționează împachetările corporale?

Analizând partea științifică din spatele împachetărilor corporale și câteva dintre ingredientele folosite, întrebarea cea mare este, chiar funcționează?

Nu există dovezi științifice care să susțină asta, deci răspunsul simplu ar fi nu, împachetările corporale nu funcționează și sunt doar o modă (dovezile de mii de ani, totuși!)

Dar împachetările corporale pot ajuta la detoxifierea corpului din moment ce s-a dovedit că majoritatea ingredientelor au astfel de proprietăți, exfoliază pielea la fel ca și substanțele pentru exfoliere, dacă sunt aplicate pe piele, dar când vine vorba de tratarea miraculoasă a celulitei și a durerilor de articulații, ar trebui să fiți mai neîncrezători.

Împachetările corporale funcționează când vine vorba de pierderea în greutate dar rezultatele variază adesea de la un individ la altul și sunt numai de termen scurt, eliminând numai 1 sau 2 centimetri, și asta numai pentru maximum câteva luni.

Ca parte dintr-o rutină cu exerciții regulate și o dietă echilibrată, împachetările corporale pot asista la menținerea conturului corporal, dar nu este un tratament rapid fără efect. Atunci când vedeți că celebritățile susțin că au corpurile atât de frumoase datorită împachetările corporale, ele nu menționează antrenorii personali, nutriționiștii profesioniști și posibilele schimbări chirurgicale.

Toxinele excesive din fluidul intestinal din jurul celulelor de grăsime vor îngroșa și întări adesea țesutul conectiv de sub piele apărând acel efect de zone lăsate de piele numit celulită. (Celulită este un cuvânt format dintr-o combinație dintre cuvântul franțuzesc pentru celule și sufixul-ite, ce înseamnă boală).

Nu există un leac pentru celulită și afectează 90% dintre femei, și un procent mic dintre bărbați. Împachetările corporale obișnuite elimină toxinele nocive din preajma celulelor de grăsime și ajută la controlarea greutății ce ajută la prevenirea celulitei.

Cu toate că împachetările corporale nu au rezultatele pe care le așteptați, pot fi foarte bune pentru relaxare, destresare, și pentru detoxifierea corpului, lăsându-vă revigorați și plini de energie.

Puteți încerca una dintre aceste rețete simple de împachetări corporale ce pot fi făcute acasă de mai jos, fiecare dintre ele având un scop diferit. Nu este nevoie să mergeți la Spa sau la salon și să dați mulți bani pentru ceva ce poate fi făcut cu ușurință acasă.

Rețete eficiente de împachetări corporale ce pot fi făcute acasă

Împachetare corporală pentru celulită

Această împachetare corporală făcută în casă folosește ingrediente puternice precum argila și algele marine pentru a combate celulita, mută acei centimetri încăpățânați și întinerește corpul.

Împachetarea corporală pentru celulită împreună cu împachetarea pentru pierderea în greutate sunt cele mai comune tipuri de împachetări cerute de oameni. Un tratament regulat și consistent cu împachetări corporale precum cel din rețeta de mai jos va ajuta la reducerea și prevenirea celulitei.

Din moment ce această rețetă se axează pe celulită, ce se formează în general pe picioare, fese și șolduri, este de preferat să rugați pe cineva să vă ajute să aplicați pasta în zonele greu accesibile.

Asigurați-vă că acoperiți fiecare centimetru din pielea de pe zona inferioară a corpului, deoarece orice zonă lăsată neacoperită va ieși în evidență și mai tare atunci o curățați după împachetare.

Veți avea nevoie de:

 • 1 cană de pudră pe alge marine
 • 3 linguri de ulei de bază, ideale sunt uleiurile de migdale sau măsline.
 • 2 căni de apă caldă ce poate fi înlocuită cu cafea pentru îmbunătățirea efectului împotriva celulitei. (Cafeina este cunoscută ca fiind o armă puternică împotriva celulitei).
 • 2 picături de ulei esențial precum cel de rozmarin, ienupăr sau fenicul.
 1. Amestecați ingredientele de mai sus pentru a forma o pastă mâloasă.
 2. Aplicați pasta pe toată zona inferioară a corpului. Pentru a evita excesul de mizerie recomandăm să puneți sub dumneavoastră ziare vechi, pentru a nu murdări podeaua, sau să stați în cadă atunci când aplicați amestecul.
 3. Înfășurați-vă în folie de plastic urmată de bandaje, plasticul crescând nivelul de căldură, sau înfășurați zona inferioară a corpului în bandaje ce au fost înmuiate în apă caldă pentru hidratare.
 4. Puneți o pătură peste dumneavoastră și relaxați-vă pentru aproximativ o oră. După aceea, faceți un duș nu foarte cald pentru a curăța ce a rămas din algele marine.

Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Împachetare în blugi strâmți pentru pierderea în greutate

Dacă sunteți prea ocupați, sau pur și simplu vă este lene să mergeți la sală și să mâncați sănătos, împachetările corporale vă vor ajuta să pierdeți acele kilograme în plus și acei centimetri în plus destul de repede, chit că efectele sunt numai temporare.

Dacă acei blugi strâmți scot în evidență zonele în care doriți să slăbiți, împachetările corporale vă vor ajuta. Partea cea mai bună este că sunt multe rețete ieftine de împachetări corporale precum cea de mai jos pe care le puteți face acasă.

Veți avea nevoie de:

 • 2 căni de ceai verde (puteți folosi și apă, dar ceaiul verde este cunoscut pentru proprietățile sale ce ajută la pierderea în greutate).
 • 1 cană de pudră de argilă cu bentonită.
 • 2 picături de ulei esențial diuretic precum cel de mușcată, grape-fruit, ienupăr sau rozmarin.
 1. Amestecați toate ingredientele pentru a forma o pastă, adăugând mai mult din oricare ingredient dacă doriți o consistență diferită. Nu folosiți un bol din metal sau un instrument metalic pentru amestecare atunci când folosiți bentonită, deoarece va reacționa și va trage urme de metal, pe care doriți să le țineți în corp având efecte puternice asupra corpului.
 2. Aplicați pe zona inferioară a corpului, apoi înfășurați-vă în plastic sau bandaje umede precum în rețeta de mai sus. În general, împachetările corporale se încălzesc și vă fac să transpirați, iar plasticul va face acest efect și mai puternic, dar anumitor persoane s-ar putea să nu le placă să folosească plastic pe piele. Orice tip de bandaj poate fi folosit, bandajele fără latex elastice fiind cea mai bună opțiune, și fiind ușor de curățat. (Puteți să găsiți și variante cu scai la capăt ce sunt ușor de înfășurat strâns).
 3. După ce ați întins amestecul pe partea inferioară a corpului și v-ați înfășurat, acoperiți-vă cu o pătură și relaxați-vă pentru aproximativ o oră înainte de a face un duș. Dacă doriți rezultate și mai eficiente puteți folosi o pătură încălzită pe care să stați, cu toate că ar trebui să o folosiți pe o setare pentru căldură moderată. Dacă devine prea inconfortabilă căldura, ridicați-vă pentru câteva minute și așezați-vă înapoi, dar de această dat fără pătura încălzită.
 4. Argila cu bentonită poate fi greu de curățat, deci asigurați-vă că vă clătiți foarte bine în duș după tratament.

Există multe rețete pe care le puteți găsi pentru împachetări corporale pentru scăderea în greutate ce pot fi făcute acasă, și puteți chiar cumpăra online sau de la un magazin variante gata pregătite.

Videoclipul de pe YouTube de mai jos analizează împachetările corporale de tip DIY  ce vă pot da instantaneu un abdomen mai plat.

https://youtu.be/yMth4-U4QU4

Nu vă așteptați la miracole la finalul zilei, pentru a pierde permanent în greutate nu există înlocuitori pentru exercițiile fizice și dietele echilibrate. Precum în cazul pierderii fluidelor experimentată la saună, greutatea este extrem de ușor de pus înapoi.

Sărbătorirea triumfului cu o masă sau câteva băuturi poate aduce imediat înapoi acei centimetri. Împachetările corporale obișnuite ajută la menținerea unei forme subțiri dar sunt necesare schimbări ale stilului de viață pentru a putea să încăpeți cu ușurință în pantalonii strâmți.

Împachetare corporală pentru detoxifiere

Detoxifierea este un plan în care împachetările corporale excelează. Multe dintre ingredientele folosite pentru împachetări sunt cunoscute pentru proprietățile detoxifiantă și sunt adesea folosite drept ingrediente pentru planurile de detoxifiere. De această dată veți aplica topical ingredientele pe piele, nu le veți administra oral și nu le veți bea.

Pentru această rețetă eficientă de detoxifiere veți avea nevoie de:

 • 1 cană de pudră de bentonită (argilă)
 • 1 cană de oțet de mere. Când folosiți ingrediente puternice precum oțetul, aplicați înainte pe o zonă restrânsă de piele pentru a vedea dacă este nevoie să le diluați.
 • 1 cană de apă
 • 2 picături de ulei esențial diuretic la alegere (opțional).
 1. Amestecați ingredientele într-un bol mare, asigurându-vă că nu este din metal, și că nici un obiect din metal nu intră în contact cu bentonita, deoarece își va pierde proprietățile. Adăugați mai multă apă sau pudră de bentonită pentru a obține textura dorită.
 2. Aplicați amestecul pe corp înainte de a vă înfășura în folie de plastic sau bandaje.
 3. Ca în rețeta de mai sus, acoperiți-vă cu o pătură și relaxați-vă. Este un tip de împachetare corporală ideală pentru a sta întinși într-o cameră întunecată și răcoroasă, iar când veți curăța pasta vă veți simți eliberați de toxine și calmi.
 4. Asigurați-vă că ați clătit bine corpul după ce ași stat aproximativ o oră cu amestecul, într-un duș cald.

Împachetare corporală pentru detoxifiere cu săruri Epsom

Dacă pielea dumneavoastră este foarte sensibilă la ingredientele precum oțetul de mere sau bentonita, această rețetă folosește săruri Epsom ce sunt mult mai delicate pe piele, dar sunt agenți detoxifianți la fel de puternici.

De fapt, nici măcar nu aplicați sărurile în mod direct pe piele în această rețetă, ci doar umeziți un cearșaf, uleiul de masaj fiind singura substanță ce intră în contact direct cu pielea dumneavoastră.

Veți avea nevoie de:

 • 1 cană de săruri Epsom
 • 4 căni de apă caldă purificată. Puteți adăuga mușețel sau alte ierburi calmante sub formă de plicuri de ceai în apă.
 • 3 linguri de ulei de bază precum cel de măsline, cocos sau migdale. (Personal prefer uleiul de cocos pentru aroma sa).
 • 2 picături de ulei esențial de rozmarin.
 • Un cearșaf vechi (unul de care nu v-ar părea rău dacă l-ați arunca după tratament).
 1. Amestecați cele 4 căni de apă caldă, sau ceai, ci sărurile Epsom în chiuvetă.
 2. Când sărurile s-au dizolvat complet, înmuiați cearșaful vechi în soluția pe care ați făcut-o, asigurându-vă că este caldă, dar nu fierbinte.
 3. Amestecați uleiurile împreună înainte de a masa corpul cu ele.
 4. Înfășurați cearșaful înmuiat în săruri Epsom în jurul dumneavoastră, lăsându-vă mâinile și capul libere. Înfășurați folie de plastic în jurul cearșafului pentru a-l ține cât mai aproape de piele, dar nu vă strângeți prea tare. Bandajele pot fi folosite pentru a strânge mai tare.
 5. Întindeți-vă pe o pătură veche pentru o oră, și stați la căldură, pentru a transpira eliminând în mod natural toxinele.
 6. Faceți un duș și clătiți-vă bine după împachetare, pentru a curăța orice urme rămase de sare. Puteți încerca să spălați cearșaful, dar majoritatea oamenilor îl aruncă.

Împachetare corporală făcută în casă pentru îmbunătățirea circulației

Mulțumită ghimbirului și argilei ce se găsesc în această rețetă, această împachetare corporală va ajuta circulația sanguină.

Veți avea nevoie de:

 1. 2 linguri de rădăcină de ghimbir sau pudră de ghimbir pentru efectul de încălzire. Dacă aveți piele foarte sensibilă puteți reduce doza de ghimbir pentru că poate fi iritant pentru anumiți oameni.
 2. 5 linguri de argilă cu bentonită.
 3. 10 linguri de apă caldă.
 • Amestecați totul manual, sau într-un blender pentru aproximativ un minut sau două, până se omogenizează. Pentru eficiență maximă amestecați manual, deoarece blenderul are metal și poate reduce puterea argilei cu bentonită dacă intră în contact cu ea.
 • Aplicați pe părțile corpului în care doriți să îmbunătățiți circulația și înfășurați în folie de plastic.
 • Această împachetare este foarte puternică, deci nu trebuie lăsată mai multe de 20 sau 40 de minute înainte de a fi curățată, întâi cu apă caldă, apoi cu apă rece.

Te-ar putea interesa şi: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Împachetare corporală ”Caliente” pentru dureri musculare

Pe lângă scăderea în greutate și eliminarea celulitei prin împachetări corporale, aceste rețete oferă multă căldură ce poate fi benefică pentru musculatura inflamată, și pentru dureri. Aveți grijă cu folosirea piperul Cayenne deoarece poate arde pielea dacă este lăsat prea mult timp; o aparență și mai neplăcută decât celulita.

Veți avea nevoie de:

 • 2 linguri de piper Cayenne. Dacă pielea dumneavoastră este foarte sensibilă este mai bine să folosiți numai o lingură și să testați înainte pe o zonă restrânsă de piele cum ar fi corul înainte de a aplica pe corp.
 • 10 linguri de argilă albă.
 • 20 de linguri de apă caldă.
 • 2 picături de ulei esențial diuretic la alegerea dumneavoastră.
 1. Adăugați pudra de Cayenne și argila în apa caldă pentru a face o pastă înainte de a adăuga uleiul esențial dorit.
 2. Încălziți ușor pasta la microunde pentru câteva secunde, dacă este nevoie.
 3. Aplicați amestecul pe zonele dureroase și lăsați-l pentru 10 sau 20 de minute . Dacă doriți ca tratamentul să fie și mai eficient, puteți folosi folie de plastic pentru a crește nivelul de căldură și pentru a transpira – dar aveți grijă deoarece piperul Cayenne poate provoca dureri dacă nu este folosit în mod corespunzător.
 4. După cele 10 sau 20 de minute clătiți de pe piele amestecul în duș. Nu vreți să rămână prea mult timp efectul piperului Cayenne pe piele!

Împachetare corporală pentru relaxare

Uneori tot ce vrem să facem este să ne relaxăm, o bună perioadă de relaxare poate fi vindecătoare. Nu vă faceți griji de celulită, de pierderea în greutate sau de detoxifiere, doar stați liniștiți într-o cameră răcoroasă și vă relaxați. Din fericire natura ne oferă multe ierburi cu efect calmant și tonifiante precum mușețelul folosite în rețetele de împachetări corporale pentru relaxare.

Pentru cel mai bun tip de împachetare corporală pentru relaxare ce se poate face acasă veți avea nevoie de:

 • 5 plicuri de ceai de mușețel
 • 1 litru de apă caldă
 • 50 de mililitri de ulei de măsline sau migdale
 • 2 picături de ulei esențial de lavandă
 • 2 picături de ulei esențial de rozmarin
 • Cearșafuri vechi sau bandaje
 1. Puneți 3 căni de apă fiartă în chiuvetă și puneți în ea pliculețele de ceai de mușețel. (Încercați să nu folosiți o chiuvetă din ceramică albă deoarece se poate păta de la ceai).
 2. Atunci când apa s-a colorat, înmuiați cearșaful sau pătura în ea, adăugând mai multă apă caldă dacă este nevoie, pentru a umezi în totalitate.
 3. Combinați uleiul de bază cu uleiul esențial și masați-le pe corp.
 4. Luați cearșaful sau bandajele și înfășurați-le în jurul corpului, lăsând în afară mâinile și capul.
 5. Înfășurați folie de plastic în jurul cearșafului de pe corp.
 6. Așezați-vă pe un prosop sau pe o pătură veche, vă puteți chiar și înfășura în pătură pentru a sta la căldură.
 7. Relaxați-vă pentru 40 de minute. Este momentul perfect pentru acele lumânări calmante, puneți muzică relaxantă pe fundal și stingeți lumina.
 8. După 40 de minute, desfaceți totul și clătiți ce a rămas pe piele într-un duș cald.

Împachetările corporale făcute acasă vs tratamentele de la Spa

Multe persoane merg la Spa pentru prima împachetare corporală pentru a vedea dacă merită. Cu toate că ați crede că tratamentele de la Spa sunt mult mai profesionale, se simte destul de ciudat să fiți împachetați în plastic de un străin.

(Clar nu este o idee bună să mergeți după ce vă uitați la Twin Peaks când Laura Palmer este înfășurată în plastic, ar fi mult prea ciudat)! Dacă nu sunteți foarte siguri de corpul dumneavoastră clar nu vă va face să vă simțiți bine să fiți împachetați precum un rulou de sushi cu tot acel exces strâns la vedere.

Chit că nu vă deranjează acest tip de contact, Spa-urile pot costa destul de mult, cu prețuri generale de 100 sau 200$ per sesiune, prețuri ce nu sunt o problemă dacă sunteți o vedetă de la Hollywood de pe lista A, dar pentru majoritatea persoanelor sesiunile regulate de împachetări corporale devin un obicei foarte costisitor.

Împachetările corporale făcute acasă costă în general cam 20$, majoritatea ingredientelor aflându-se deja în casă. Atâta timp cât urmați câteva reguli, nu există nici un motiv pentru care să nu obțineți aceleași rezultate, sau chiar rezultate mai bune, dacă faceți împachetări corporale de tip DIY acasă.

Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Sfaturi pentru a vă asigura că aveți cele mai bune rezultate dacă faceți împachetări corporale acasă

Pregătiți înainte pielea de fiecare dată

Înainte de a aplica împachetare corporală, faceți un duș și exfoliați celulele de piele moartă. Scăpând de aceste celule de piele moartă, mai ales în zonele unde urmează să aplicați împachetarea, veți face mai ușoară absorbirea tuturor lucrurilor bune din pastă și eliminarea toxinelor.

Un exfoliant bun făcut în casă din pudră de coajă de portocală, făină de orez, suc de lime, ulei de măsline și făină integrală combinate cu apă este perfect pentru exfolierea pielii.

Folosiți cele mai bune ingrediente

Dacă doriți să vedeți acei centimetri în plus că se restrâng și cum dispare celulita, trebuie să folosiți numai ingrediente 100% organice. Multe dintre împachetările corporale gata pregătite pe care le cumpărați conțin ingrediente de calitate inferioară ce sunt mai puțin eficiente.

Nimic nu este mai bun decât un ingredient natural și organic atunci când vine vorba de pierderea în greutate și de vindecare.

Mențineți-vă hidratați

Împachetările corporale vă vor face să transpirați, asta vă ajută să micșorați celulele de grăsime și să eliminați toxinele din corp. Este important să vă mențineți hidratați bând între 750 de mililitri și 1 litru de apă înainte de a vă împacheta corpul, și să țineți un pahar de apă la îndemână pentru a putea să beți din el dacă vă simțiți deshidratați în timpul împachetării.

Bând apă după împachetare veți ajuta la eliminarea excesului de toxine ce este posibil să fi rămas, mai ales cele din glandele limfatice.

Aplicați moderat amestecul

Aplicați straturi subțiri atunci când folosiți argilă sau alge, altfel poate să se facă murdărie cu ușurință iar pasta nu va fi la fel de eficientă pentru corp și piele. Mai mult, veți salva și niște bani în acest mod.

Aplicați amestecul cald

Pentru rezultate cât mai eficiente ar trebui să aplicați amestecul cald, pentru a provoca transpirația și pentru a deschide porii, dar aveți grijă să nu vă ardeți, mai ales dacă folosiți piper Cayenne.

Acoperiți cât de mult puteți

Evitați să lăsați zone neacoperite de piele atunci când faceți împachetări corporale complete, țineți totul acoperit, chiar și genunchii. Atunci când veți da jos împachetarea veți descoperi că celulita sau excesul de grăsime rămase sunt mai puțin vizibile. (Atunci când vă înfășurați picioarele, nu mergeți mai sus de zona inghinală, evitând zonele sensibile.)

Consistență

Oricât de eficiente credeți că au fost împachetările dumneavoastră corporale și oricât de bine ați arăta după ele, trebuie să vă impuneți o rutină consistentă de împachetări corporale pentru cele mai bune rezultate.

Piele sensibilă

Dacă știți că pielea dumneavoastră este sensibilă, testați mereu amestecul pe o zonă restrânsă de piele înainte de a încerca pentru prima dată rețetele de împachetări corporale. Furnicăturile ușoare și căldura sunt reacții normale, dar dacă simțiți un disconfort, mai ales înțepături sau arsuri, opriți imediat și clătiți amestecul de pe piele.

În final

Acest ghid are scop educațional, dacă aveți afecțiuni medicale precum bolile cardiovasculare, probleme de circulație, boli celiace, diabet sau hipertensiune arterială ar trebui să consultați mai întâi un medic. Nu efectuați împachetări corporale dacă sunteți gravidă, sunteți la menstruație sau sunteți constipați, iar împachetările cu siguranță nu sunt potrivite pentru copii.

Concluzii

Acum că am analizat rețetele de împachetări corporale făcute în casă, de ce să nu le încercați, nu vă așteptați la miracole apărute peste noapte totuși. Încercați să vă ascultați corpul, în timpul și după împachetările corporale, măsurând diferența de centimetri.

Acesta este numai un ghid, mergeți după instinct.

Citește și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc