Cum să pierzi în greutate renunțând la consumul de alcool

Persoana refuzand o halba de bere.

Știați că consumul de alcool și creșterea în greutate au o corelație directă? Dacă bei prea mult, de fapt, te vei împacheta cu kilograme, indiferent cât de atent ai fi la ceea ce mănânci. Dacă doriți să scăpați de acele kilograme nedorite – sau pur și simplu să vă opriți din a câștiga câteva extra, poate fi timpul să vă luați la revedere de la acele obiceiuri de băut pe care le-ați dezvoltat în anii de facultate.

De ce să nu mai beți?

Toată lumea știe că băutul berii produce „burta de bere”, acel pachet suplimentar pe care bărbații mai în vârstă care se bucură zilnic de un pahar răcoritor din orz tind să-l dezvolte. „Dar beau doar vin, alcool tare sau cocktailuri din fructe”, ați putea spune. „Nu ar trebui să mă îngraș cu aceste băuturi, deoarece sunt atât de scăzute de calorii, nu?”

Să aruncăm o privire asupra modului în care corpul dumneavoastră manipulează alcoolul:

Consumați alcoolul preferat.

Alcoolul coboară în stomac.

Stomacul absoarbe rapid alcoolul, trecându-l în fluxul sanguin.

Fluxul de sânge îl aduce în ficat și creier și-i simțiți efectele.

Când stomacul este complet gol de alimente, stomacul este capabil să digere și să absoarbă alcoolul foarte repede. Acesta este motivul pentru care sunteți întotdeauna avertizat să evitați să beți pe stomacul gol, deoarece simțiți efectele în câteva minute.

Din acest motiv, majoritatea oamenilor beau cu câteva alimente în stomac. Aici încep problemele.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Când bei alcool, corpul tău îl tratează ca pe o otravă. Aceasta înseamnă că primește prioritate din punct de vedere digestiv, iar restul conținutului stomacului trebuie să aștepte până când alcoolul a fost digerat.

În timpul necesar pentru a absorbi alcoolul, mâncarea a stat în stomac – oferindu-i corpului timp pentru a absorbi mai mulți carbohidrați și grăsimi decât ar trebui. Rezultatul: consumul de alcool va încetini digestia, ceea ce duce la creșterea în greutate. Deci ce să fac? Ar trebui să luați în considerare renunțarea la consumul de alcool pentru a slăbi!

Iată un scurt videoclip care arată cum alcoolul îți dăunează corpului și previne pierderea în greutate!

Mai multe motive pentru a te opri

Iată câteva alte motive pentru care este o idee bună să renunți la băutură pentru a slăbi rapid dacă ești serios în legătură cu asta:

Alcoolul provoacă deshidratare

Alcoolul acționează ca un diuretic, ceea ce înseamnă că promovează deshidratarea și pierderea de apă. Când urinezi pentru că bei atât de mult alcool, toate mineralele bune de care are nevoie corpul tău se elimină. Te simți scurs și însetat a doua zi dimineață pentru că ai eliminat toată apa bună și substanțele nutritive.

Vezi și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele vegane

Alcoolul cauzează un somn slab

S-ar putea ca alcoolul să vă adoarmă, dar asta nu înseamnă că dormiți bine. De fapt, băutul afectează calitatea somnului tău și te vei simți obosit a doua zi din cauza lipsei de odihnă. Acest lucru vă poate determina să consumați mai multe alimente, ceea ce înseamnă mai multe calorii care se transformă în grăsimi.

Alcoolul nu conține nutrienți

Chiar și alcoolul cu cel mai mic conținut de grăsimi va avea cel puțin 7-10 calorii pe gram, dar nu există absolut nicio valoare în băutură. Are un gust minunat, dar nu îi va face bine corpului.

Alcoolul provoacă greșeli

Greșelile menționate aici nu au nicio legătură cu indiscrețiile, ci cu gustarea unor alimente pe care nu ar trebui să le consumați. Când ești intoxicat, ai mult mai puțină stăpânire de sine. Această lipsă de autocontrol înseamnă că nu-ți vei mai urma dieta și vei ajunge să mănânci mai mult decât ar trebui.

Acestea sunt toate motive pentru care ar trebui să încetați să beți alcool și veți descoperi că înlăturarea obiceiurilor de băut va promova pierderea în greutate într-un mod foarte vizibil.

Excepția de la regulă…

Singura excepție de la regula „renunțării la băut pentru a slăbi” este vinul.

Vinul este bogat în resveratrol, un antioxidant care poate promova de fapt pierderea în greutate. Vinul ajută, de asemenea, la promovarea sănătății inimii, deci este o idee bună să beți câte un pic de vin zilnic. Trebuie să te limitezi la un pahar sau două pe zi, dar să bei un pic de vin este o modalitate bună de a slăbi.

Strategii pentru a renunța la băut pentru a slăbi:

Curățarea casei – Scăpați de tot alcoolul din casa dvs. pentru a vă ajuta să scăpați de tentația de a bea.

Evitați situațiile ispititoare – stați departe de petreceri, baruri și alte locuri în care ați fi tentați să beți excesiv sau să beți lucruri greșite.

Amintiți-vă costul – Va fi greu să pierdeți toată greutatea pe care ați câștigat-o din consumul de alcool, așa că gândiți-vă la efortul ce va fi necesar, înainte de a consuma băutură.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc