Top 15 alimente bogate în minerale esențiale

Diferinte alimente iesind dintr-o punga de hartie.

Buddha spunea că menținerea unui corp sănătos este o datorie a fiecărui om. Un corp sănătos este esențial pentru o minte puternică și limpede. Anumite minerale vitale sunt esențiale pentru ca corpul nostru să funcționeze corect. Aceste minerale pot ajuta la menținerea echilibrului fluidelor, la construirea oaselor, la mișcarea musculară și la secretarea hormonilor.

Să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre aceste minerale esențiale.

  • Calciul este necesar în corp pentru a construi oase și dinți puternici.
  • Fosforul ajută la întărirea dinților și a oaselor. În ceea ce privește buna funcționare a rinichilor, a inimii și a mușchilor, este necesar magneziu.
  • Conținutul de fier ajută la metabolizarea proteinelor și joacă un rol primordial în producția de hemoglobină, principalul purtător de oxigen în organism. Fierul este necesar și pentru contracția mușchilor.
  • Zincul este vital pentru menținerea mirosului, un sistem imunitar sănătos, construirea proteinelor, declanșarea enzimelor și crearea ADN-ului.
  • Manganul ajută la crearea unei structuri osoase sănătoase, la metabolizarea oaselor și la formarea țesuturilor conjunctive.
  • Cobaltul previne anemia prin susținerea producției de celule roșii din sânge.
  • Potasiul contribuie la creșterea mobilității mușchilor, la buna funcționare a sistemului nervos și la susținerea filtrării sângelui in rinichi.
  • Cuprul este esențial pentru construirea țesuturilor puternice, menținerea volumului de sânge și producerea de energie pentru organism.
  • Sodiul ajută la menținerea unui nivel regulat al pH-ului din sânge și, de asemenea, menține un echilibru general al fluidelor corporale.
  • Iodul este o componentă cheie a hormonilor glandei tiroide care controlează nivelurile de energie și utilizarea fiecărei celule din corp.

Există multe alte minerale despre care am putea vorbi, dar să ne concentrăm asupra alimentelor bogate în aceste minerale atât de solicitate în corpul nostru.

Vă prezentăm primele cincisprezece alimente bogate în minerale esențiale:

Leguminoase

Leguminoasele se referă la legume cum ar fi fasole, mazăre și linte. În mod natural sărace în grăsimi și fără conținut de colesterol, leguminoasele conțin niveluri ridicate de potasiu, fier și magneziu. Leguminoasele sunt economice și sănătoase ca parte a unei diete.

Brânză

Brânza este un produs zilnic fabricat din caș presat și produs în întreaga lume. Delicios, hrănitor și versatil, poate fi folosit ca supliment la alte feluri de mâncare sau mâncat singur. Brânza conține o serie de minerale precum calciu, fosfor, zinc. Laptele și iaurtul sunt alte surse de calciu.

Carne

Carnea este cunoscută ca o sursă bună de proteine ​​și conține vitamine și minerale esențiale precum fierul, zincul, fosforul și cobaltul. Fructele de mare sunt, de asemenea, bogate în conținut de zinc și fier.

Cartofi dulci

Cartofii dulci conțin cea mai mare cantitate de potasiu care acționează pentru a proteja vasele de sânge de deteriorarea oxidativă și previne îngroșarea pereților vaselor de sânge. Cartofii dulci au, de asemenea, un nivel ridicat de mangan și fosfor.

Nuci

Diferite tipuri de nuci.

Nucile precum caju, arahide și migdale au conținut de sodiu. Acest lucru este esențial pentru ca organismul să mențină tensiunea arterială adecvată și pentru funcționarea supremă a sistemului nervos, ajutând la transferul semnalelor nervoase.

Caju-ul și nucile conțin, de asemenea, cantități bune de cupru și magneziu.

Vegetale marine

Vegetalele marine precum algele brune, kombu / kelp, wakame și arame au un conținut bogat de iod, precum și minerale ca potasiu, zinc, fier și mangan.

Țelină

Țelina este consumată în întreaga lume ca o legumă perfectă pentru dietele de slăbit. Este folosită ca aromă în tocană și supe. Țelina conține clorură, care este un mineral important pentru menținerea echilibrului adecvat al fluidelor corporale. De asemenea, este esențial în stomac pentru digestie.

Dovleac de vară

Dovleacul de vară sau Zucchini conține niveluri ridicate de cupru, mangan, magneziu, fosfor printre alte minerale.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt o parte esențială a oricărei diete și conțin minerale precum magneziu și seleniu. Seleniul protejează celulele de oxidare și asigură un sistem imunitar sănătos.

Ovăz

Făină de ovăz, un mic dejun de bază, oferă multe beneficii nutriționale, fiind o sursă de fibre și minerale esențiale precum fosfor, potasiu și fier.

Banane

Dulci când sunt coapte și disponibile pe tot parcursul anului, bananele sunt o sursă foarte bună de mangan, potasiu și cupru.

Orez

Un aliment fundamental în multe părți ale lumii, orezul oferă energie instantanee, reglează mișcările intestinului și încetinește procesul de îmbătrânire. Conține minerale precum magneziu, potasiu, fosfor și zinc.

Ananas

Fruct tropical suculent, ananasul conține minerale precum magneziu, cupru de mangan și potasiu. Este excelent pentru creșterea imunității și a producției de enzime.

Ouă

Ouăle fac parte integrantă dintr-o dietă echilibrată, indiferent dacă le consumați la micul dejun, prânz sau cină. Acestea sunt pline de substanțe nutritive și minerale precum calciu, seleniu și fosfor

Ciuperci

Gătitul și consumul de ciuperci este o modalitate excelentă de a avea un aport larg de minerale în organism. Potasiul, cuprul, seleniul și zincul sunt principalele minerale găsite în ciuperci.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să luați în considerare distibuirea acestei postări pe Facebook și verificați postarea noastră despre pericolele antibioticelor din alimentele pe care le consumăm.

Citește și: Cele mai bune suplimente de potasiu

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc