Stoarcerea fructelor a câștigat și și-a păstrat locul de câțiva ani și din motive întemeiate. Consumul de suc crud din surse curate (legume și fructe organice) este una dintre cele mai rapide modalități de a ingera o cantitate mare de nutrienți simultan.
Ca grup alimentar, fructele și legumele sunt detoxifiante în natură (unele mai mult decât altele). Aceste plante conțin detoxifianți puternici care vă ajută corpul să elimine toxinele la care sunteți expus în viața de zi cu zi. Rețineți, multe toxine provin din locuri neașteptate, ceea ce face ca detoxifierea obișnuită să devină o necesitate pentru toată lumea.
Substanțele chimice și toxinele se găsesc în produsele de îngrijire a pielii și a corpului, în aerul pe care îl respiri, în apa pe care o bei și în alimentele pe care le consumi. Cu toate acestea, nu trebuie să fiți victima tuturor. Se pot lua anumite precauții zilnice pentru a evita multe dintre ele:
- Cumpărați produse organice de îngrijire a pielii (inclusiv deodorant, cremă de ras, pastă de dinți și cremă hidratantă pentru față)
- Investiți în alimente ecologice atunci când faceți cumpărături. Acest lucru vă va reduce la minimum expunerea la pesticide.
- Folosiți un filtru de apă eficient acasă pentru a diminua impuritățile care intră în sistemul dvs.
Stați departe de produsele de curățat și de odorizante de uz casnic umplute cu substanțe chimice. Săpunul pur de castilia, bicarbonatul de sodiu, oțetul alb și uleiurile esențiale pot contribui la înlocuirea produselor toxice generice.
Cuprins:
Știința din spatele ei
De exemplu: sfecla este unul dintre cei mai eficienți detoxifianți pe care îi puteți găsi cu ușurință pe piața locală. Sfecla conține o substanță numită betaină, un compus care ajută în mod activ ficatul să elimine toxinele.
Betaina, de asemenea, apără și protejează componentele ficatului pentru a se asigura că nu este compromis de malnutriție. Aceasta este doar una dintre numeroasele substanțe naturale din legume și fructe, care sunt făcute pentru a vă ajuta corpul să înflorească.
Iată câteva alte substanțe impresionante care pot fi găsite în produsele dvs.:
- Zmeura: conține reosmină, ceea ce crește metabolismul celular
- Ananas: conține bromelaină, o substanță care ajută la recuperare și reduce vânătăile / inflamația
- Morcov: conține o fibră unică care ajută la detoxifierea estrogenilor răi
- Citrice (lămâie, grapefruit, portocală): toate conțin substanțe numite carotenoide, licopen și flavonoide, care sunt puternici luptători împotriva cancerului
- Kale: conține doi antioxidanți puternici: quercetin și kaempferol
Avantajele sucului de fructe
Aceste mese lichide oferă, de asemenea, sistemului digestiv șansa de a lua o pauză, deoarece acestea sunt ușor de asimilat și absorbit de corpul dumneavoastră. Înlocuirea câtorva mese grele cu calorii pentru unul dintre aceste sucuri proaspete vă va ajuta să simțiți ca o versiune mult mai bună a dvs..
Sucul de fructe are beneficii incredibile pentru sănătate, de aceea merită să faceți un obicei din a bea suc de fructe:
- Te ajută să devii mai ușor cu un procent scăzut de grăsime corporală
- Te lasă plin de energie și gata să-ți începi ziua
- Promovează claritatea mentală și productivitatea crescută
- Luptă împotriva malnutriției, deshidratării și apatiei
- Încurajează digestia regulată și mișcările intestinului
- Vă ajută pielea să prevină petele și erupțiile
- Promovează un somn mai bun
- Performanță atletică sporită
- Ajută sănătatea și vitalitatea sexuală prin stimularea libidoului
- Alcalinizează pH-ul intern al corpului
- Luptă împotriva bolilor
- Vă menține nivelul zahărului din sânge stabil (asigurați-vă că faceți suc mai ales din legume)
- Ajută la prevenirea diabetului, a obezității, a hipertensiunii arteriale și a colesterolului ridicat
- Promovează o greutate sănătoasă
Ficatul: Al doilea cel mai mare organ al tău
În ceea ce privește anatomia corpului, este important să rețineți că ficatul este al doilea cel mai mare organ din corp; al doilea doar după piele. Sarcina sa principală este de a vă purifica sângele și de a vă detoxifica sistemul.
Cu ajutorul unei diete hrănitoare, ficatul își face bine treaba. Trebuie doar să-i oferi corpului tău instrumentele de care are nevoie pentru a prospera.
Efectul zahărului asupra corpului tău
Este important să știți că nu tot zahărul afectează corpul în același mod. Zahărul care provine din fructe, fructoză, nu determină creșterea zahărului din sânge, așa cum face zahărul de masă rafinat.
Acestea fiind spuse, este important să rețineți că zahărul poate fi folosit în mod exagerat. Corpul uman nu are nevoie de cantități mari de zahăr pentru a funcționa optim. Opusul este de fapt adevărat. Zahărul este un răsfăț și ar trebui tratat în acest fel.
Fructul, alături de fructoză, conține, de asemenea, o mulțime de enzime sănătoase, vitamine, minerale și fitonutrienți care vă vor alimenta existența. Astfel, fructele nu sunt ceva de eliminat sau de temut. Pur și simplu controlați-vă și asigurați-vă că nu exagerați consumând mai ales zahăr în dieta dumneavoastră.
Corpul dumneavoastră (și ficatul) vor beneficia cel mai mult de o dietă echilibrată, care este completă cu surse de grăsimi, proteine și carbohidrați la fiecare masă. Această abordare echilibrată va asigura, de asemenea, că zahărul din sânge nu crește mai mult decât ar trebui la fiecare masă.
Având în vedere toate aceste sucuri, acestea sunt completări fantastice pentru sănătatea ta. Știți doar că, pentru a fi sănătos, ar trebui să căutați și o sursă bună de proteine (nuci, semințe, fasole) și grăsimi (cânepă, in, semințe de chia) pe care trebuie să le conțină sucul.
Cu posibilități infinite de aromă, veți găsi cu siguranță o combinație de sucuri pe care să le beți. Consultați această gamă de rețete de suc pentru a vă înviora ficatul!
1. Sfeclă
Când vă gândiți la un amestec clasic de suc de legume, poate vă imaginați roșii, țelină și castraveți. Această combinație a sucului de legume prin excelență îl ridică cu o treaptă către un punch.
Sucul de sfeclă este mai bine cunoscut ca băutura sportivă a naturii, deoarece are o concentrație mare de electroliți și substanțe detoxifiante. Fiți atenți, un suc de sfeclă va face ca urina să devină roz sau să aibă o culoare roșiatică mai închisă. Acest lucru este complet normal, nu este ceva de care să vă faceți griji.
Menta din această băutură nu numai că amplifică beneficiile digestive ale sucului, ci și atenuează gustul pământos al sfeclei. Menta acționează ca o forță liniștitoare și calmantă a tractului digestiv și, de asemenea, poate ajuta la apărarea împotriva greței.
Uleiul de cânepă (cum ar fi inul, chia și nuca de cocos utilizate în aceste rețete) servește ca o sursă sănătoasă de grăsime și permite corpului tău să absoarbă mai bine nutriția fructelor și legumelor din suc.
Ingrediente
- 2 sfecle medii
- 1 măr roșu fără miez
- 1 tulpină de țelină
- 1 castravete
- 1 mână de mentă proaspătă
- 1 lingură ulei de cânepă
- ½ linguriță sare de Himalaya roz
Mod de preparare
- Tocați sfecla, țelina și castraveții în bucăți mici
- Procesați toate ingredientele prin storcător
- Se toarnă într-un pahar înalt
- Se servește cu gheață, dacă preferați
- Adăugați sare de mare și amestecați uleiul de cânepă
- Se bea imediat
2. Lămâie
Lămâile sunt probabil unul dintre cele mai eficiente și mai ieftine fructe pentru detoxifierea ficatului. Purificând și curățând, lămâia pur și simplu înseamnă mai mult decât un punch de citrice.
Sunt sărace în zahăr și în substanțe purificatoare. Crearea unui suc cu o bază de lămâie este o modalitate sigură de a satisface sănătatea ficatului.
Adăugarea de curcumă în amestec conferă acestei băuturi o capacitate antiinflamatoare și de detoxifiere, în timp ce mierea crudă adaugă o anumită dulceață naturală și înlătură un pic din aroma înțepătoare a lămâii.
Semințele de chia (cum ar fi inul, cânepa și nuca de cocos utilizate în alte rețete) servesc ca o sursă sănătoasă de grăsime și permit corpului tău să absoarbă mai bine nutriția lămâii și a turmericului în suc.
Ingrediente
- 3 lămâi decojite
- 1 lingură de miere
- 1 linguriţă de curcuma
- Un vârf de sare roz de Himalaya
- 1 lingură de semințe de chia
Mod de preparare
- Puneți toate cele 3 lămâi decojite în storcător
- Se amestecă mierea, turmericul și sarea de mare
- Presărați semințele de chia deasupra
- Se servește cu gheață pentru o băutură răcoritoare de vară
- (Serviți imediat)
3. Verdețurile
Verdețurile, cum ar fi varza, spanacul, sfecla și napii sunt printre cele mai nutritive alimente pe care le veți găsi în secțiunea de produse de la piață. Acestea sunt legumele abundente în nutrienți pe care le puteți cumpăra cu ușurință.
Datorită densității lor, acestea sunt pline cu substanțe alcalinizante și detoxifiante care vă vor îmbunătăți sănătatea și ficatul .
Deoarece verdețurile nu produc o cantitate mare de suc, cel mai bine trebuie combinate cu ingrediente hidratante, dense în apă, cum ar fi castravete și pepene verde.
Această băutură are un gust atât de răcoritor și dulce încât vei uita că îți răsfeți sănătatea. Este, de asemenea, potrivit pentru copii (le va plăcea aroma pepenelui verde) și poate servi ca o modalitate inteligentă pentru copii de a-și consuma cantitatea zilnică de verdeață consistentă.
Ingrediente
- 2 frunze mari de kale
- 2 frunze mari de brusture
- 2 frunze mari de varză
- 1 mână de baby spanac
- 1 mână de pepene verde tăiat cubulețe
- 1/4 dintr-un castravete mare
- 1 lingură ulei de cocos la temperatura camerei
Mod de preparare
- Treceți prin storcător varza, ceapa, verdeața, spanacul, pepenele și castraveții
- Se toarnă în pahar
- Adăugați ulei de nucă de cocos
- Se amestecă toate ingredientele împreună
- Se bea imediat
4. Portocale
Acest amestec de legume și fructe funcționează bine împreună, deoarece ingredientele se echilibrează reciproc, în funcție de aromă. Ridichile sunt un adaos puternic la acest suc, deoarece necesită mai multă energie a corpului pentru a digera decât a le mânca.
Portocalele conțin un doză mare de vitamina C și ajută la prevenirea pietrelor la rinichi, în timp ce morcovii conțin proprietăți detoxifiante care permit corpului tău să ușureze digestia și să prevină constipația. Această asociere ușurează și îndulcește gustul ridichiilor și a roșiilor.
Uleiul de cânepă, care are un profil echilibrat de omega 3-6-9s, vă ajută corpul să asimileze și să absoarbă mai ușor vitaminele și mineralele vindecătoare și face ca băutura să fie mai gustoasă și sățioasă.
Ingrediente
- 2 roșii mari
- 4 ridichi mici
- 2 morcovi mari
- 1 portocală mare
- 1 lingură ulei de cânepă
Mod de preparare
- Tăiați legumele după cum este necesar și treceți roșiile, ridichile, morcovii și portocala prin storcător
- Se toarnă într-un pahar
- Se amestecă uleiul de cânepă
- Se toarnă gheață și se servește rece
5. Fructe exotice
Acest pahar mare va mulțumi cu siguranță chiar și cele mai exigente papile gustative rezistente la legume. Dulceața ananasului, mangoului și papaya alcătuiesc o bază delicioasă pentru doza abundentă de nutrienți din napi.
Ananasul este mai mult decât un fruct dulce, deoarece este bogat în bromelină, o enzimă care ajută la reducerea vânătăilor de pe corp. Poate fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a spori fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei.
Mango oferă organismului o cantitate mare de acid tartric, o substanță care va ajuta pH-ul intern să rămână alcalin și capabil să lupte împotriva bolilor. De asemenea, s-a descoperit că acest fruct stimulează funcția imunitară.
Mai mult decât o aromată picantă, piperul de cayenne este un plus excelent pentru orice suc. Cayenne favorizează circulația sângelui, ceea ce îmbunătățește detoxifierea. De asemenea, s-a constatat că stimulează în mod activ funcția metabolică în celule și accelerează pierderea în greutate.
Semințele de chia vă oferă niște fibre, grăsimi sănătoase și proteine pe bază de plante.
Ingrediente
- 1 cană de ananas proaspăt
- 1 mango fără sâmburi
- 1 papaya
- 2 pumni mari de napi
- Un vârf de piper Cayenne
- 1 lingură semințe de chia
Mod de preparare
- Treceți ananasul, mango, papaya și napii prin storcător
- Se toarnă într-un pahar înalt
- Se amestecă piperul de cayenne
- Se toarnă gheață
- Se acoperă cu semințe de chia
- (Se servește imediat)
6. Ghimbir
Ghimbirul este renumit pentru capacitatea sa de a calma digestia, de a ameliora disconfortul menstrual la femei și de a crește fluxul de sânge în tot corpul. Această circulație crescută a sângelui ajută în mod natural la detoxifierea ficatului și previne constipația.
„Un măr pe zi îl ține pe doctor departe” este o frază pe care am auzit-o cu toții înainte. Dar de ce? Merele conțin o cantitate impresionantă de vitamine și minerale și nu provoacă o creștere semnificativă a zahărului din sânge. De asemenea, se combină bine cu orice legumă, făcându-le perfecte pentru suc.
Conținutul ridicat de apă din țelină contribuie la detoxifierea ficatului, în timp ce morcovul conține compuși de combatere a cancerului. Această băutură servește și ca un ajutor digestiv liniștitor.
Curcuma își face loc în această rețetă datorită proprietăților sale antiinflamatoare puternice. Înlocuiți medicamentele zilnice pentru durere (pentru neplăceri cum ar fi durerile de cap și durerile minore) cu curcuma naturală. S-ar putea să observați o diferență!
Uleiul de cânepă (cum ar fi inul, chia și nuca de cocos utilizate în alte rețete) servește ca o sursă sănătoasă de grăsime și permite corpului tău să absoarbă mai bine nutriția fructelor și legumelor (în special turmericul) din suc.
Ingrediente
- 2 mere verzi mari, fără miez
- 2 bucăți medii de ghimbir
- 2 morcovi mari
- 2 tulpini de țelină
- Un vârf de pudră de curcuma
- 1 lingură de ulei de cânepă
Mod de preparare
- Treceți mărul, ghimbirul, morcovul și țelina prin storcător
- Se toarnă suc în pahar și se amestecă turmericul și uleiul de cânepă
- Se servește cu gheață
- (Se servește imediat)
7. Lime
Această băutură nu este doar detoxifiantă pentru ficat, ci este băutura ideală pentru reaprovizionarea după antrenament. Aromele de sfeclă, tei, cireș și mentă se unesc într-un mod frumos pentru a oferi sistemului tău un impuls de energie și vitalitate.
Sarea de mare himalaya roz este plină de vitamine, minerale și electroliți naturali, care au un efect alcalinizant și detoxifiant asupra organismului.
Sfecla, așa cum face referire la rețeta menționată anterior, există datorită naturii, oferă o aromă bogată, pământească și un conținut de fitonutrienți care previn accidentele energetice. Sucul de sfeclă are o aromă înțepătoare, făcută mai plăcută atunci când este combinat cu aceste ingrediente dulci în mod natural.
Lime-urile sunt asemănătoare cu lămâile prin faptul că oferă o doză de detoxifiere, alcalinizare și bunătate oricărui suc. De asemenea, înviorează instantaneu aroma.
Cireșele își fac loc în această rețetă datorită modului în care sunt preferate de sportivii de rezistență pentru capacitatea lor de a ajuta la o recuperare mai rapidă. Sucul de cireșe este consumat de sportivii de elită după performanță pentru a ajuta la reducerea crampelor, deshidratării și umflării.
Uleiul de in vă va oferi câteva grăsimi sănătoase și va îmbunătăți absorbția corpului de vitaminele și mineralele pe care le luați.
Ingrediente
- 1 sfeclă medie
- 3 lime mari, decojite
- 1 mână de cireșe fără sâmburi
- 1 mână mică de mentă proaspătă
- ½ linguriță sare de Himalaya roz
- 1 lingură ulei din seminţe de in
Mod de preparare
- Puneți sfecla, limeul, cireșele și menta în storcător
- Se toarnă într-un pahar înalt
- Se amestecă sare de mare și ulei de in
- Serviți cu gheață pentru ca această băutură să fie cea mai răcoritoare
- (Serviți imediat)
8. Piersică
Cui nu îi place să muște o piersică proaspătă în mijlocul verii? Aroma aceea bogată, suculentă și dulce este una pe care ar trebui să o savurați. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva alte ingrediente care nu vor dăuna ficatului pentru a face din această băutură una detoxifiantă.
Zmeura încurajează în mod natural pierderea în greutate prin detoxifiere (cunoscută sub numele de cetone de zmeură).
Lămâile sunt campioane la detoxifiere. Acestea formează alcaline în organism, servesc ca un puternic detoxifiant hepatic și chiar vă vor lăsa un ten mai curat și mai vibrant.
Castravetele este una dintre puținele legume cu un conținut ridicat de apă, făcând acest suc extrahidratant. Deoarece apa este principalul mijloc de detoxifiere în organism, acest lucru este foarte util pentru detoxifierea ficatului.
Menta din acest suc aduce un anumit gust, precum și unele beneficii liniștitoare pentru tractul digestiv.
Uleiul de cocos (cum ar fi inul, chia-ul și cânepa utilizate în alte rețete) servește ca o sursă sănătoasă de grăsime și permite corpului tău să absoarbă mai bine nutriția fructelor și legumelor din suc.
Ingrediente
- 3 piersici mari, fără sâmburi
- 1 mâna de zmeură
- 1 lămâie decojită
- 1 castravete
- 1 mână de mentă proaspătă
- 1 lingură ulei de cocos la temperatura camerei
Mod de preparare
- Treceți piersicile, zmeura, lămâia, castraveții și menta prin storcător
- Se toarnă într-un pahar înalt
- Se amestecă uleiul de cocos
- Bucurați-vă!
- (Se servește imediat)
9. Afine
Afinele sunt un fruct care nu trebuie trecut cu vederea sau uitat din cauza conținutului lor extrem de ridicat de antioxidanți. Antioxidanții din dieta ta înseamnă o funcționare mai optimă la nivel celular. O mai bună funcționare la nivel celular înseamnă o detoxifiere mai eficientă. Înţelegi, nu? Totul este conectat!
Rețineți că puteți folosi oricare fructe de pădure care vă plac cel mai mult (căpșuni, mure, afine, zmeură). Folosind o varietate dintre acestea, veți obține cea mai largă gamă de substanțe nutritive posibile.
Fără verdeațuri, această băutură ar fi cam grea. Aici intervin varza și spanacul. Aceste două verdeațuri cu frunze dense în nutrienți au multe beneficii pentru sănătate, printre care se numără și capacitatea lor de a facilita detoxifierea ficatului. Amândouă au un conținut scăzut de carbohidrați și un nivel ridicat de proprietăți de combatere a cancerului.
Uleiul de in (cum ar fi nuca de cocos, chia și cânepă utilizate în alte rețete) servește ca o sursă sănătoasă de grăsime și permite corpului tău să absoarbă mai bine nutriția fructelor și legumelor din suc.
Ingrediente
- 5 căpșuni mari
- 1 mână de mure
- 1 mână de afine
- 1 mână de baby spanac
- 1 mână de baby varză
- 1 lingură ulei din seminţe de in
Mod de preparare
- Treceți toate fructele de pădure și verdeațuri prin storcător
- Se toarnă în pahar și se amestecă ulei de semințe de in
- Se servește cu gheață, dacă se preferă.
- (Se servește imediat)
Citește și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb