Știința descoperă în fiecare zi lucruri noi despre modul în care starea intestinului nostru are un impact uriaș asupra sănătății noastre generale.
Ca urmare, suplimentele probiotice de vindecare a tractului digestive, cresc în popularitate rapid, deoarece sunt excelente pentru tot felul de probleme de stomac.
Astăzi îţi voi spune totul despre cele mai bune probiotice pentru combaterea diareei și cum funcționează acestea.
Cuprins:
Top 5 cele mai bune probiotice pentru combaterea diareei
Bio-Kult S.Boulardii probiotice pentru sistemul digestiv şi imunitar
Probiotic ce conține 500 mg microorganisme vii/5 miliarde (5×109 UFC), cu vitamina D adăugată, pentru susținerea echilibrului tractului digestiv şi îmbunătățirea sistemului imunitar.
Supliment alimentar Enterolactis Plus
Conține 24 miliarde de celule vii de origine umană, reechilibrând eficient flora intestinală.
Colobiotic probiotice si prebiotice Zenyth
8 tulpini de diferite bacterii sănătoase îmbunătățesc funcția stomacului, reduc simptomele diareei și ridică nivelul de energie.
Probiotic, Swanson Dr. Stephen Langer’s Ultimate 16 Strain Probiotic with FOS
Conține 16 tulpini de bacterii care restabilesc echilibrul florei intestinale şi stimulează sistemul imunitar.
Complex probiotic Haya Labs, 10 Billion Acidophilus & Bifidus
10 miliarde de acidofili și complexul probiotic Bifidus pot ajuta la menținerea florei intestinale sănătoase.
Ce sunt probioticele?
Probioticele sunt un tip de supliment care conține microorganisme menite să vă facă să vă simțiți mai bine în general. Aceste suplimente fac acest lucru prin introducerea bacteriilor utile sau „bune” în corpul tău, în special în sistemul digestiv.
Acestea ajută la restabilirea sănătății intestinului, ceea ce știința a demonstrat că este un lucru mult mai important decât se credea anterior în medicină.
Există mai multe tulpini diferite de drojdii și bacterii utilizate în probiotice. S. cerevisiae, lactobacillus rhamnosus GG, lactobacillus casei DN-114 001, lactobacillus acidophilus CL1285 și lactobacillus casei Lbc80r sunt tulpini comune de bacterii utilizate pentru tratamentul diareei.
Tipuri de suplimente probiotice și de unde să le obții
Poți găsi suplimente probiotice cel mai frecvent sub formă de capsule. Unele formulări (de obicei pentru copii) sunt disponibile sub formă de lichid sau praf solubil dacă ai probleme la înghițirea pastilelor.
De obicei, poți găsi suplimente probiotice în farmacii, magazine de produse naturiste și de la mulți comercianți online.
Probioticele sunt, de asemenea, adăugate frecvent la produsele lactate, în special iaurtul. Multe nume de marcă populare au linii de iaurt destinate în special sprijinului lor pentru probiotice. De asemenea, poți găsi aceste microorganisme utile și în iaurtul obișnuit.
Ce înseamnă de fapt sănătatea intestinelor?
Sănătatea intestinelor se referă în esență la funcționarea optimă a sistemului digestiv. Cu toate acestea, există multe implicări într-un sistem digestiv sănătos și funcțional. Pentru ca sistemul nostru digestiv să funcționeze corect, microbii care trăiesc în intestinele noastre trebuie să fie bine echilibrați.
Știința începe să descopere că sănătatea noastră intestinală și microbii care locuiesc în abdomen contribuie foarte mult la sănătatea noastră generală. Starea de bine a intestinului poate face diferența în atât de multe lucruri, iar problemele de acolo pot influența aproape orice stare de sănătate imaginabilă.
Cum ajută probioticele?
În primul rând, este important să reții că ai deja probiotice în corp. Aceste bacterii sunt întotdeauna prezente în sistemul digestiv, dar variate situații de boală și stil de viață pot epuiza sau provoca dezechilibre.
Suplimentele probiotice vizează doar menținerea unor niveluri sănătoase de bacterii intestinale bune și echilibrarea nivelurilor de bacterii intestinale bune și rele. Acestea te pot ajuta să te recuperezi după boli sau să diminuezi efectele alegerilor dăunătoare ale stilului de viață și ale alimentației slabe.
Ce cauzează diareea?
Diareea are mai multe cauze potențiale. Alergiile sau intoleranțele alimentare, infecțiile bacteriene (adesea din alimente sau băuturi contaminate), bolile intestinelor precum colita ulcerativă sau boala Crohn, stresul și efectele secundare ale medicamentelor pot provoca diaree.
Această afecțiune, care se caracterizează prin scaune moi, apoase și disconfort abdominal, nu este de obicei periculoasă.
Cu toate acestea, deshidratarea este un efect secundar potențial periculos al diareei, în special la copii mici sau vârstnici.
De ce sunt utile probioticele pentru tratarea diareei?
Probioticele își folosesc puterile de echilibrare a microbilor intestinali pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor diareei și chiar îţi pot ajuta corpul să se refacă mai repede dintr-o afecțiune. Când flora intestinală este bine echilibrată, sistemul digestiv poate începe din nou să funcționeze normal.
În special în cazurile de diaree cauzată de bacterii rele cauzate de toxiinfecția alimentară precum E. Coli sau salmonella, bacteriile bune oferite de aceste suplimente pot ajuta la eliminarea celor rele.
Cine ar trebui să ia probiotice pentru a trata diareea?
Probioticele sunt adecvate pentru utilizare la toți oamenii, atât tineri, cât și bătrâni. S-a descoperit că ajută în cazurile diareei cauzate de anumite afecțiuni mai bine decât în altele. În orice caz, este puțin probabil ca probioticele să le facă vreun rău celor care suferă de diaree.
Copiii cu diaree cauzată de rotavirus (prezent în stomac frecvent, dar potențial grav), diaree cauzată de antibiotice și diaree care însoțește C. difficile (o infecție bacteriană care poate pune viața în pericol și care provoacă inflamații în colon) pot beneficia în mod special de utilizarea probioticelor.
Cum să alegi cele mai bune probiotice pentru combaterea diareei
Răspunsul la această întrebare depinde într-adevăr de cauza principală a diareei. Diferitele tulpini de bacterii și drojdie conținute în suplimentele probiotice pot avea diverse efecte.
Cel mai bun lucru de făcut înainte de a utiliza probiotice pentru tratarea diareei este să îţi dai seama ce o provoacă. Identificând cauza care stă la baza acestei afecțiuni stomacale incomode, poți căuta în mod adecvat probioticul potrivit.
Mai jos vom analiza câteva probiotice și voi arăta avantajele și dezavantajele, astfel încât să poți decide ce supliment de probiotice ar trebui să utilizezi.
Probioticele funcționează la fel pentru toată lumea?
Aceste suplimente au efecte diferite. Acest lucru se datorează faptului că microbiota intestinală a tuturor este diferită. Diferite tulpini de bacterii pot avea efecte diferite din această cauză.
Bio-Kult S.Boulardii probiotice pentru sistemul digestiv şi imunitar
Aceste capsule sunt rezistente la acidul stomacal pentru a aduce bacteriile bune în intestin sănătoase și nevătămate.
Cu o formulă recoamandată de medici, aceasta este alegerea mea de cel mai bun probiotic pentru tratarea diareei.
Avantaje
- Recomandat de medici
- Conține multe tulpini de bacterii pentru combaterea diareei
- Fără gluten și lactate
- Eficiență garantată
- Oferă peristaltism intestinal regulat
- Capsule relativ mici
Dezavantaje
- Preț destul de mare
Verifică preț Bio-Kult S.Boulardii aici!
Supliment alimentar Enterolactis Plus
Acest supliment probiotic este sub formă tradițională de capsule. Prin utilizarea L. casei (Lactobacillus paracasei CNCM I-1572), un lactobacil pantentat la Institutul Pasteur din Paris, acest brand este creat pentru a ajuta la sănătatea intestinului general. Capsulele sunt gastro rezistente şi remediaz eficient dezechilibrele intestinale
Avantaje
- Utilizează tehnologia de eliberare prelungită
- Doar unul pe zi pentru efecte complete
- Niveluri ridicate de probiotice
- Nu necesită refrigerare
- Nu conține gluten, lactoză, zahăr
Dezavantaje
- Unora dintre utilizatori le-a provocat constipație
Verifică preț Enterolactis Plus aici!
Colobiotic probiotice si prebiotice Zenyth
Colobiotic este un supliment simbiotic simbiotic, un complex de probiotice si prebiotice. Zenyth susține că folosește 4 tulpini de lactobacili si 2 tulpini de bifidobacterii, rezistente barierei de acid gastric, bilei şi enzimelor digestive, reușind sa ajungă intacte la intestinul subțire şi in colon. În plus conține 2 tulpini de bacili sporulați, ce au proprietatea de a coloniza întregul intestin.
Avantaje
- Complex de probiotice si prebiotice
- Folosește 8 tulpini de bacterii
- Capsulele mici sunt ușor de înghițit
- Doză mare de bacterii
- Potrivit pentru copii peste 6 ani și adulți
Dezavantaje
- Doar 10 capsule per flacon
Verifică preț Colobiotic Zenyth aici!
Probiotic, Swanson Dr. Stephen Langer’s Ultimate 16 Strain Probiotic with FOS
Probioticul de la Swanson conține 16 tulpini de bacterii care restabilesc echilibrul florei intestinale si stimulează sistemul imunitar. Îmbunătățesc, de asemenea, digestibilitatea produselor lactate contribuind la absorbția lactozei.
Atenționare pentru cei cu intolerantă: conține lapte!
Avantaje
- Fără gluten
- Mulți utilizatori consideră că este util pentru sindromul intestinului iritabil
- Capsule ușor de înghițit
- Ajută mulți utilizatori cu disconfort digestiv
Dezavantaje
- Conține lapte
Verifică preț Swanson Dr. Stephen Langer’s Ultimate aici!
Complex probiotic Haya Labs, 10 Billion Acidophilus & Bifidus
Haya Labs 10 miliarde Acidophilus & Bifidus Probiotic Complex este un produs conceput pentru a realiza o combinație echilibrată a bacteriilor din tractul digestiv. Aportul cu regularitate de 10 miliarde de acidofili și complexul probiotic Bifidus poate ajuta la menținerea florei intestinale sănătoase.
Avantaje
- Echilibrează nivelurile de bacterii „bune” și „rele” din organism
- Previne infecțiile intestinale
- Crește numărul de bacterii benefice / sănătoase
Dezavantaje
- Prezintă un avertisment, deoarece este procesat pe o linie de producție ce poate conține lapte, ouă şi soia
Verifică preț Complex probiotic Haya Labs aici!
Şi câștigătorul este…
Alegerea mea pentru cel mai bun probiotic pentru combaterea diareei este Bio-Kult S.Boulardii. În general, acest supliment conține multe dintre tulpinile bacteriene recomandate pentru tratarea diareei, plus contribuția lor la sănătatea intestinală, care poate de asemenea ajuta la sănătatea generală.
De asemenea, pare să vină cu mai puține efecte secundare și să fie bine tolerat de majoritatea oamenilor.
Când cauți un produs care să te ajute să te simți mai bine, să te trezești că are efecte secundare care să te facă sa te simți de fapt mai rău, este ultimul lucru pe care îl dorești.
Așa cum se întâmplă întotdeauna când vine vorba de remedii fără prescripție medicală, este important să discuți cu medicul despre utilizarea unor suplimente de acest gen. Acesta va putea evalua siguranța generală a produsului și eficacitatea sa potențială în situația ta particulară.
Citește și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee