Consumul de Chlorella pentru mercurul din fructele de mare

O grămadă de pudră de Chlorella.

Fructele de mare sunt o problemă. Pe de o parte, sunt o potențială o sursă foarte sănătoasă de proteine, vitamine solubile în grăsimi, o varietate de minerale importante precum iodul și seleniul și, probabil cel mai cunoscut, o sursă excelentă de acizi grași omega-3 pentru o sănătate mai bună.

Aceasta este o veste bună. Pe de altă parte, din cauza poluării neobosite pe care omul o face în oceane, tot mai multe fructe de mare devin contaminate cu metale grele, în special cu mercur.

Fructele de mare și mercurul

Contaminarea cu mercur provine în principal din poluarea produsă de centralele electrice pe cărbune. Fumul rezultat ajunge în ocean și este transformat de bacterii în metilmercur toxic, o neurotoxină cunoscută.

Pe măsură ce bacteriile sunt consumate de către animalele marine, acest metilmercur intră în lanțul alimentar al oceanelor. Datorită efectului cumulativ, cu cât este mai mare peștele, cu atât sunt mai mari șansele de contaminare cu mercur.

Acesta este motivul pentru care peștii mai mici, precum sardinele, nu sunt în general considerate o problem în ceea ce privește mercurul, dar peștii mai mari, cum ar fi macrou, halibut, pește-spadă și (cred că cel mai mult, din păcate) tonul.

Dacă japonezii și alte națiuni care consumă carne de balenă și-ar fi dat seama de nivelurile astronomice ale mercurului din carnea acesteia, cu siguranță s-ar gândi de două ori înainte de-a o consuma.

Mercurul se poate acumula în corpul vostru în timp, în special dacă starea de sănătate generală și detoxifierea nu sunt în cea mai bună formă.

Simptomele expunerii la nivel scăzut la mercur pot include probleme digestive, probleme la rinichi, depresie, probleme de reproducere feminine, dificultăți menstruale, oboseală și constantă senzație de ceață a creierului.

Mulți oameni au renunțat la fructele de mare complet și pot să înțeleg acest lucru, dar personal nu am de gând să fac acest lucru și iată de ce.

În afară de faptul că sunt foarte bune și plăcute de mâncat, am descoperit că există un lucru simplu pe care îl poți face pentru a minimiza foarte mult șansele de a acumula mercur consumând fructe de mare.

Această practică poate ajuta și la eliminarea mercurului pe care este posibil să îl aveți în prezent în corp.

Protecția și dezintoxicarea de mercur, cu Chlorella

Chlorella este o algă de apă dulce cu câteva elemente nutritive uimitoare. S-a demonstrat că crește glutationul (GSH), adesea numit „maestrul antioxidant”, care protejează aproape orice sistem intern din corpul tău.

Este o sursă excelentă pentru o mare varietate de vitamine, minerale, fitonutrienți și aminoacizi, îmbunătățește mediul digestiv și chiar are proprietăți anti-tumorale, anti-bacteriene și anti-virale.

Cel mai relevant pentru subiectul de față, este că s-a demonstrat că Chlorella se leagă de mercur și de alte metale grele din sistemul digestiv și le elimină în scaun.

Ar trebui luată înainte de o masă cu fructe de mare, cu un pahar mare de apă, astfel încât să se poată amesteca cu mâncarea în timpul digestiei .

Pentru un beneficiu suplimentar, a avea un pahar cu apă înainte de a mânca ajută la reducerea poftei de mâncare, astfel încât să mănânci mai puțin și să te simți mai mulțumit de masa ta.

Este important să folosiți chlorella de înaltă calitate, de preferat organică, pentru absorbția mercurului. Dacă vă plac fructele de mare, este bine să păstrați o sticluță cu capsule de Chlorella, la îndemână.

Luați chlorella și știați că poate fi folosită pentru detoxifierea metalelor grele precum mercurul? Eu personal o folosesc în combinație cu spirulina și cred că cele două creează o multivitamină naturală cu multe beneficii pentru sănătate.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc