Alimente cu fibre – Ce sunt fibrele și de ce ar trebui să îmi pese de ele?

Diferite alimente vazute de sus.

Știați că fibrele sunt de fapt un tip de carbohidrați? Dar, înainte de te face să te simți inconfortabil, ar trebui să știi că nu funcționează la fel ca și alte tipuri de carbohidrați pe care îi consumăm. În această postare, le vom analiza și vom răspunde la întrebarea: Ce sunt fibrele?

Fibrele alcătuiesc materialul structural al rădăcinilor, tulpinilor și frunzelor plantelor. Drept urmare, sunt practic greu de digerat, deci trece prin corpul nostru fără a se descompune până la capăt (în intestinul gros) – dar nu înseamnă nici un plus de calorii pentru noi. Și în ciuda puținelor calorii pe care le oferă, este compensat de capacitatea sa de a ne spori sănătatea. (Și abilitățile noastre pe toaletă …)

Două tipuri de fibre

Fibre insolubile

Fibrele insolubile tind să crească viteza cu care se mișcă alimentele prin sistemul nostru digestiv și ajută la creșterea volumului scaunelor. Face acest lucru absorbind apa pe măsură ce se deplasează prin sistemul nostru digestiv (nu se dizolvă în apă). Deci, practic, dacă sunteți adesea constipat, dieta voastră poate poate avea lipsă de fibre insolubile! Se găsește în principal în tărâțe de grâu, nuci și coaja multor legume.

Fibra solubilă

Fibrele solubile se dizolvă în apă, pentru a forma o substanță asemănătoare gelului prin sistemul digestiv. Acest lucru îi permite să încetinească mișcarea alimentelor prin digestie, precum și absorbția lentă a substanțelor nutritive în fluxul sanguin – deosebit de util pentru reducerea ratei de pătrundere a zahărului în sângele nostru. Se găsește în principal în ovăz, leguminoase, orz, mere, banane și unele legume.

De ce să ne pese de fibre?

Diferite alimente bogate in fibre.

Reglează digestia (te ajută să ai scaun!)

Dacă sunteți predispus la constipare, este timpul să alegeți mai multe fibre insolubile în dietă înainte de a vă constipa de tot. Neplăcut. (Consumul de apă mai multă și activitatea fizică ajută și la mișcărea intestinelor).

Previne multe boli

Consumul ridicat de fibre este legat de prevenirea multor boli cronice și a cancerelor de zeci de ani încoace, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul de colon și diabetul de tip 2. Aceste tendințe au fost repetate în principal în studii observaționale – adică studii care nu dovedesc cauza-efectul exact.

(Efectuarea de studii care să demonstreze în mod concludent că fibrele previn unele boli și cancere – eliminarea tuturor celorlalte influențe exterioare – sunt aproape imposibil de făcut și ar necesita studii foarte îndelungate.) Prin urmare, putem spune doar că există multe beneficii ale aportului de fibre.

Ceea ce știm este cu siguranță necesar ca pentru corpul nostru să funcționeze eficient.

Ajută la reducerea creșterii în greutate

Studiile făcute de cercetători sunt toate pe aceeași lungime de undă cu relația dintre fibre și greutate. Oamenii care consumă mai multe fibre solubile în dieta lor pierd mai mult în greutate decât cei care nu o fac.

Acest lucru se datorează faptului că fibrele solubile necesită mai multă mestecare pentru a se descompune și prelungesc timpul de tranzit al alimentelor în intestin. Deci, ne face corpul să se simtă mai plin mai mult timp, ceea ce înseamnă că pe parcursul zilei mâncăm în total mai puține alimente.

Sfaturi bonus despre fibre

Acum avem fibre funcționale – fibre fabricate care sunt comercializate ca supliment sau adăugate la alimentele procesate pentru a le face „mai sănătoase”. Fibrele funcționale nu oferă întotdeauna beneficiile pe care le așteptăm pentru sănătate. Fibrele care se găsesc în alimentele naturale întregi sunt de departe cea mai bună alegere.

Recomandările actuale pentru aportul de fibre sunt 38g / zi pentru bărbați și 25g / zi pentru femei. Pentru mine acest lucru este echivalent cu consumul a 9 mere, pe care nu cred că le-aș putea mânca zilnic! Vă recomand să urmați o dietă cu o mare varietate de alimente bogate în fibre, pentru a vă oferi o gamă de nutrienți și beneficii pentru sănătate.

Nutriționiștii trebuie să vorbească în detaliu despre ceea ce punem în corpul nostru … și despre ce iese.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi ce sunt fibrele și de ce sunt importante pentru corpul tău. Dacă ai vreo întrebare, spune-ne în comentarii!

Citește și: Cele mai bune supliment de biotină pentru reducerea căderii părului 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc