3 motive pentru care ar trebui să evitați alimentele crude

Diferite alimente pe o masa albastra.

Nu este nimic în neregulă cu îmbunătățirea dietei pentru a slăbi sau pentru a încerca să fiți mai sănătos. Adevărata problemă o constituie informațiile pe care le aveți asupra dietei pe care doriți să o încercați. Adevărat, mulți oameni se informează pur și simplu despre „dieta sănătoasă” și încearcă prima care pare destul de ușoară. Dar nu fiecare dietă funcționează pentru toată lumea, iar cea cu alimente crude este una dintre ele.

Majoritatea pacienților care urmează tratamente și alte servicii medicale trec de la alimentele crude la alimentele gătite. Deși au existat campanii care sugerează că alimentele sunt cel mai bine luate în starea naturală nepregătită atunci când toate enzimele sunt intacte, ar trebui să evitați alimentele crude dacă suferiți de alergii sau aveți un sistem digestiv slab.

În medicina tradițională chineză, se crede că alimentele crude sunt reci și pot necesita energie suplimentară din corpul dumneavoastră pentru a fi digerate. Utilizarea continuă a alimentelor crude vă poate slăbi sistemul digestiv și poate provoca probleme precum balonarea și absorbția slabă a mineralelor. Iată cele trei motive principale pentru care ar trebui să evitați alimentele crude în dieta dumneavoastră:

1. Alimentele crude afectează metabolismul

Deși consumul de alimente crude, cum ar fi fructele și legumele, a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare, există dovezi crescânde că dependența puternică de alimentele nefierte poate avea efecte adverse asupra funcției metabolice.

Alimentele nefierte sunt greu de digerat și necesită mai multă energie pentru a se descompune. Acest lucru înseamnă că, dacă aveți un metabolism lent și vă bazați pe alimente crude, s-ar putea să ajungeți să mâncați mult, dar să procesați doar puțin. Acest lucru duce la o acumulare de deșeuri metabolice care vă pot compromite sănătatea și pot prezenta un risc mai mare de boli.

În referință la un studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină din SUA, consumul unei diete alimentare crude este direct asociat cu o pierdere mare de greutate corporală. Cu toate acestea, mulți tineri din studiu au prezentat subponderalitate și amenoree. Acest lucru indică faptul că o dietă foarte strictă cu alimente crude nu poate fi recomandată pentru utilizarea pe termen lung.

2. Răspunsul organismului la alimentele crude

Au fost raportate că alimentele crude determină un răspuns minim din partea sistemului imunitar atunci când o persoană le consumă. Pe de altă parte, consumul de alimente gătite crește nivelul globulelor albe din sânge, indicând un răspuns ușor la stres în corpul dumneavoastră.

Metabolic vorbind, alimentele crude sunt greu de mâncat și digerat. Tu, nu numai că ai nevoie de multă energie pentru a mesteca, dar corpul tău este obligat să facă mai mult pentru a descompune orice consumi.

Alimentele crude nu dau multă energie corpului tău, ceea ce poate fi util în pierderea în greutate. Cu toate acestea, în timpul deficitului, să obții mai puțină energie din alimentele crude în timp ce irosești mai multă energie pentru a mânca și digera nu sună deloc bine.

3. Alimentele crude declanșează dezechilibrele hormonale

Majoritatea alimentelor crude conțin compuși care blochează anumite funcții din organism, inclusiv funcția tiroidiană, ducând la gușă sau hipotiroidism. Dacă aveți deja o funcție tiroidiană slăbită sau sunteți predispus la tulburări tiroidiene, astfel de compuși care blochează funcția tiroidiană vor avea efecte adverse asupra capacității corpului dumneavoastră de a menține echilibrele hormonale.

Hormonii au efecte pe termen lung în corpul tău, iar deficiențele sau dezechilibrele pot provoca ravagii asupra bunăstării tale. Aceste efecte sunt dependente de severitatea deficitului dvs. și anumiți hormonii fiind subproduși. Căldura dezactivează efectele de blocare ale compușilor găsiți în alimentele crude. Prin urmare, este recomandabil să vă gătiți legumele înainte de a le consuma.

De ce este important să gătești mâncarea

Îmbunătățește digestibilitatea

Gătirea alimentelor îmbunătățește digestibilitatea și biodisponibilitatea nutrienților. Gătitul slăbește țesuturile conjunctive în planuri fibroase, boabe sau carne, permițând digerarea mai eficientă a alimentelor. În plus, dezactivează factorii anti-nutriționali, cum ar fi inhibitorii de protează, precum și alți compuși toxici.

Îmbunătățește metabolismul

Alimentele gătite sunt mai ușor de digerat, absorbit și metabolizat. Acest lucru are efecte pozitive asupra energiei nete din corpul dumneavoastră. S-a demonstrat că persoanele cu diete vegetariene au performanțe reproductive mai ridicate atunci când consumă alimente care au fost gătite. Studii recente indică faptul că organismul absoarbe mai mulți compuși anticancerigeni benefici (carotenoizi și fitochimici) din legumele gătite decât crude. Oamenii de știință cred că gătitul distruge matricea celulară de care sunt legați compușii utili.

Ucide agenții patogeni

Gătitul ajută la distrugerea bacteriilor de origine alimentară. Vă economisește energia care ar fi putut fi utilizată de sistemul imunitar al corpului în lupta împotriva agenților patogeni. Cu toate acestea, deși gătitul ucide agenții patogeni, posibilitatea dezvoltării bacteriilor crește după gătit din cauza scăderii temperaturilor. Pentru siguranța alimentelor, păstrați întotdeauna alimentele fierte încălzite la temperatura potrivită.

Concluzie

În timp ce majoritatea oamenilor consideră că gătitul modifică valoarea nutrițională a alimentelor, consumul de alimente crude poate avea efecte adverse și pe termen lung asupra sănătății dumneavoastră. Alimentele crude necesită mai multă energie pentru a fi digerate, absorbite și metabolizate. Dacă vă bazați pe alimente crude pe o perioadă prelungită, acestea pot duce la deficiențe hormonale sau vă pot slăbi digestia, metabolismul și răspunsul imun.

Gătitul economisește rezervele de energie din corpul dvs. și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea digestibilității, absorbției și metabolismului. Deși alimentele crude au valori nutriționale mai ridicate, gătitul cu căldură moderată poate face nutrienții ușor disponibili pentru a fi folosiți de corpul dumneavoastră.

Citește și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc