Remedii naturale contra căderii părului

Capul unui barbat cu probleme de caderea parului.

Ocazional, mă trezesc la miezul nopții dintr-un vis terifiant în care părul îmi căzuse. Vedeți, eu provin dintr-o familie cu probleme cunoscute de cădere a părului, deși din fericire sunt binecuvântat cu un cap plin de păr – deocamdată! Cine știe, s-ar putea să încep să chelesc în următorii câțiva ani, lucru pe care nu-l aștept cu nerăbdare. Iată ceva interesant:

  • Până la 40% dintre bărbați vor observa că părul lor se împuținează până când au împlinit 35 de ani.
  • Genetica este responsabilă de căderea părului într-unul din cinci cazuri.
  • Alopecia (calvitia, chelia) cu tipar masculin sau feminin sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului.
  • Doar în SUA, există 35 de milioane de bărbați și 21 de milioane de femei care suferă de căderea părului.
  • Deci, căderea părului este o problemă cu care ar trebui să mă confrunt, împreună cu alte milioane de bărbați și femei din jurul meu. Ce putem face pentru a preveni pierderea părului?

Știați că: o persoană obișnuită pierde aproximativ 50 până la 100 de fire de păr într-o zi. Căderea părului devine o adevărată problemă doar atunci când scalpul nu poate crește din nou sau când părul crește din nou dar firul este subțire.

Remedii naturale contra căderii părului

În afară de toate modificările dietetice, ale stilului de viață și ale exercițiilor fizice pe care le puteți găsi online, există câteva remedii naturale interesante contra căderii părului, pe care ați putea dori să le încercați:

Extract de alge

Extractul din alge marine conține o mulțime de aminoacizi (proteine ​​care alimentează creșterea părului) și vă vor infuza scalpul și părul cu antioxidanți pentru a contracara orice daune cauzate de căldură, bacterii și poluanți din aer.

Nutrienții vor oferi părului suplețe și strălucire naturală și vă pot proteja pielea capului și părul de alte daune.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Extract de Channelled Wrack

Puțini oameni au auzit de extractul de Pelvetia Canaliculata, dar provine dintr-o algă maro comună găsită de-a lungul coastei europene. Ajută la oprirea testosteronului de a cauza căderea părului, stimulează creșterea naturală și chiar ajută la creșterea părului cu fir mai gros și mai puternic!

Aloe vera

Această plantă minunată nu numai că are abilități de vindecare, ci poate echilibra pH-ului părului. Va bloca umezeala în păr și vă va proteja firele delicate de a fi deteriorate de soare. Este încărcat cu antioxidanți și este unul dintre cele mai bune lucruri de utilizat pentru a vă menține părul și pielea sănătoase!

He Shou Wu

Această plantă chinezească este un remediu existent încă de la începuturile Imperiului chinez și este luată pentru a stimula creșterea părului nou.

Acesta va ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea scalpului, deoarece va promova o bună circulație prin corp. Planta stimulează ficatul și rinichii să funcționeze mai bine și veți găsi că este foarte eficientă!

Sfat: Luați He Shou Wu pentru a împiedica părul să albească, așa cum fac mulți chinezi. Planta păstrează nutrienții care vin în păr, ceea ce va menține celulele producătoare de pigmenți în viață!

Vezi și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Rehmannia

Aceasta este una dintre plantele fundamentale regăsite în medicina tradițională chineză iar extractul din rădăcina ei este folosit de naturaliști pentru tratarea cheliei. Poate fi folosit și pentru o serie de alte probleme, cum ar fi dezechilibrele hormonale și impotența.

Ciuperca Reishi

Se crede că ciuperca Ganoderma Lucidum încetinește procesul de îmbătrânire, împiedică scalpul să revendice teritoriul care aparține părului, încurajează creșterea părului și blochează enzima care determină producerea DHT – hormonul responsabil pentru chelie.

Dong Quai

Chinezii au înțeles bine toate ierburile și rădăcinile lor, iar Dong Quai este unul dintre remediile excelente pentru căderea părului.

Această plantă oprește chelirea și poate chiar ajuta la promovarea regenerării părului prețios. Motivul pentru care funcționează se datorează conținutului ridicat de fitoestrogen care împiedică producerea DHT.

Sfat: un remediu egiptean pe bază de plante contra căderii părului implică două rădăcini proaspete de ghimbir, trei linguri de ulei de susan și niște suc de lămâie.

Amestecați ingredientele împreună și masați-le pe scalp. Lăsați amestecul să stea până la 30 de minute și spălați-vă. Faceți acest lucru de cel mult trei ori pe săptămână și veți descoperi că circulația scalpului și sănătatea părului se vor îmbunătăți!

Vezi și: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este un remediu obișnuit pentru căderea părului și este utilizat pentru a stimula o circulație sănătoasă la nivelul scalpului. Acesta va ajuta la îmbunătățirea sănătății părului, ceea ce va preveni ca bacteriile și alte probleme localizate să cauzeze căderea părului. Cu toate acestea, nu va împiedica DHT să provoace chelie.

Urzica

În afară de înțepăturile dureroase, această plantă are și alte utilizări. Poate opri corpul să transforme DHT în testosteron și va încetini căderea părului. Unii cred că poate chiar favoriza creșterea părului nou și este foarte eficientă atunci când este combinată cu extractul de palmier pitic (Serenoa repens) – un alt remediu puternic care ajută părul.

Sfat: îngrijește-ți părul pentru a-l menține sănătos. Masați-vă pielea capului cu ulei cald de câteva ori pe săptămână, beți mult lichid, protejați-vă părul în piscină, purtați pălărie la soare fierbinte, mâncați alimentele potrivite și evitați să vă coafați cu căldura. Faceți acest lucru, iar părul dvs. va rămâne sănătos – și va fi mai puțin probabil să cadă!

Henna

Henna Rangoli poate ajuta prin sigilarea cuticulei în jurul axului părului, protejându-i rădăcinile și întărindu-le. Pudra de Henna verde, asemănătoare unui talc, va fi cea mai bună pentru a vă proteja părul!

Ceai verde

Preparați ceai verde și folosiți-l pentru clătirea părului. Antioxidanții vor opri căderea părului și îl vor proteja. Poate chiar ajuta la stimularea creșterii, deși nu prea mult.

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru diverticulită

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc