4 asane uimitoare care îți vor îmbunătăți sistemul imunitar

Fata practicand Yoga.

Imunitatea reprezintă apărarea biologică pentru a combate infecțiile sau bolile. Este capacitatea organismului de a evita inflamațiile, alergiile și bolile autoimune. Odată cu creșterea nivelului de stres și a obiceiurilor alimentare, devenim predispuși la multe boli, cum ar fi răceală, nas care curge, tuse și dureri de stomac.

Ce putem face pentru a contracara acest lucru? Răspunsul este, desigur, vechiul secret al practicării yoga. Yoga ne poate ajuta să luptăm împotriva infecțiilor prin reducerea stresului, creșterea sistemului nostru imunitar și consolidarea funcțiilor interne ale corpului nostru. Este, de asemenea, cunoscută sub numele de elixirul vieții.

Yoga este un corp de cunoștințe vechi de 5000 de ani. Are puteri vindecătoare uimitoare atunci când vine vorba de echilibrarea corpului și de neutralizarea efectelor nocive ale alegerilor stilului de viață. Există sute de viruși diferiți care ne pot infecta corpul în orice moment. Stresul psihologic crește, de asemenea, șansele de boală.

Prin practica yoga, putem calma mintea și ne putem reduce hormonii de stres. Unele asane calmează sistemul nervos și permit corpului să îmbunătățească imunitatea.

Video: 4 poziții yoga simple pentru creșterea sistemului imunitar

https://youtu.be/UnFCXjfFYZE

Vă vom prezenta patru asane yoga care vă vor spori imunitatea și vă vor face energici și fără stres. Asanele – Shashankasana, Kandharasana, Paschimottanasana și Padmasana – sunt benefice atunci când vine vorba de echilibrarea corpului.

1. Shashankasana/Poziția iepurelui

Fata practicand yoga.

Această asană ameliorează depresia, insomnia și oboseala mentală; reîmprospătează creierul și îmbunătățește concentrarea și memoria. Pe lângă creșterea imunității, reduce instabilitatea emoțională și furia și ajută la tonifierea mușchilor pelvieni și ameliorează durerea sciatică.

Așezați-vă în poziția Vajrasana, cu mâinile pe genunchi și picioarele așezate sub voi. Inhalând, întindeți brațele deasupra capului, tineți picioarele la nivelul umerilor.

Expirați și îndoiți  talia și așezați fruntea și palmele pe podea. Mâinile ar trebui să fie întinse. Țineți poziția câteva secunde.

Inhalând, reveniți la poziția anterioară. Repetați această asana de 5-10 ori.

2. Kandharasana/Poziția umărului

Fata practicand yoga.

Această asană ajută la ameliorarea stresului și întinerește corpul. Corectează multe probleme ale discului vertebral și întărește organele de reproducere feminine. De asemenea, ameliorează crampele menstruale și tulburările legate de uter. Tonifică organele din abdomen, vindecă durerile de spate și întărește umerii.

Stai întins pe spate. Îndoaie genunchii și strânge gleznele. Spatele tău ar trebui să fie plat pe sol.

Ținându-ți respirația, ridică-ți fesele și arcuiește-ți spatele. Arcuiește cât mai mult posibil, fără a vă simți inconfortabil. Menține poziția.

Expirând, reveniți la poziția anterioară. Repetați de 5-10 ori.

3. Paschimottanasana/Poziția îndoită în față

Fata practicand yoga.

Această asană este excelentă pentru ameliorarea mușchilor tensionați. Masează și tonifică organele abdominale și pelvine; întinde mușchiul în partea inferioară a spatelui, a hamstrilor și a feselor și tonifică mușchii umerilor. Paschimottanasana te ajută, de asemenea, să scapi de stres.

Stați cu picioarele întinse în față. Îndoiți-vă încet înainte și încercați să vă atingeți degetele de la picioare.

Încercați să vă așezați fruntea pe genunchi. Țineți această poziție cât mai mult posibil, fără a vă simți inconfortabil.

Reveniți la poziția anterioară. Repetați de 5-10 ori.

4. Padmasana/Poziția lotusului

Fata practicand yoga.

Aceasta este o asană simplă care facilitează meditația și respirația profundă. Cu o practică regulată, procesul de digestie poate fi îmbunătățit, tensiunea arterială poate fi controlată și tensiunea musculară poate fi redusă. Padmasana poate ușura durerea nașterii și reduce disconfortul menstrual. Putem exersa aceste asane pentru a obține un corp mai frumos și o minte mai calmă.

Stați cu picioarele întinse. Îndoiți piciorul și așezați piciorul drept pe coapsa stângă.

În același mod, așezați piciorul drept pe coapsa stângă. Tălpile picioarelor ar trebui să fie orientate în sus. Călcâiele trebuie așezate aproape de abdomen. Respirați.

Alte sfaturi

Când practicăm yoga, trebuie să ne amintim că asanele ar trebui practicate pe stomacul gol. Ar trebui să existe un decalaj de cel puțin 3 ore între masă și sesiunea de yoga. Relaxarea este, de asemenea, foarte importantă.

Asigurați-vă că vă relaxați cel puțin 10 secunde după fiecare asana. Consumul excesiv de cofeină de orice fel trebuie evitat atunci când practicați yoga. Ne putem lua masa după o oră după ce am practicat asana.

Yoga nu trebuie practicată cu douăzeci de minute înainte și după baie. Circulația sângelui în corpul nostru se accelerează după ce facem baie, ceea ce ar putea crea un șoc pentru corp dacă este practicată imediat înainte sau după exerciții.

Concluzie

Aceste asane de mai sus, cu practică regulată, vă vor permite să duceți o viață mai energică. Acestea vă vor elibera corpul de boli, vă vor face pielea să strălucească, veți slăbi/îngrășa și vă va flexibiliza corpul. În plus, vă vor proteja de leziuni prin întinderea mușchilor interni și externi.

Practica regulată a yoga vă ajută să obțineți o liniște și un calm mental optim. Când suferim de orice fel de boală, trebuie să ne amintim că mintea este cea care conduce funcțiile corpului. Dacă învățăm să ne controlăm mintea, vom fi pe drumul cel bun pentru a ne proteja corpul de atacurile externe.

Citește și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc