Cum să-ți îmbunătățești atenția și concentrarea în viața ta

Persoana facand yoga in iarba.

Uneori m-am întrebat – și alții m-au întrebat – dacă am o formă de ADD sau ADHD. Îmi este foarte greu să stau liniștit și nu trece niciun moment în care să nu fac ceva, să mă joc cu ceva, să citesc ceva sau să umblu cu ceva. Nu sunt fumător, dar văd de ce fixația orală și nevoia de a avea ceva în mâini pot fi atât de greu de rezolvat.

Mi-e greu să mă concentrez pe orice, așa că a trebuit să găsesc de fapt modalități de îmbunătățire a concentrării pentru a putea fi mai atent atunci când muncesc.

Dacă doriți să știți cum să vă îmbunătățiți atenția sau concentrarea, iată câteva sfaturi care m-au ajutat:

Implică-ți simțurile

Dacă doriți să vă concentrați mai mult, încercați să vă implicați toate simțurile în ceea ce faceți. Dacă stați într-o întâlnire, încercați să luați notițe pe măsură ce ascultați și priviți. Implicarea creierului și a simțului tactil vă poate ajuta să rămâneți treaz și alert – oricât de plictisitoare ar fi discuția.

Știați că: Exercitarea minții pentru a vă îmbunătăți atenția și concentrarea vă poate ajuta să reduceți riscul bolii Alzheimer? Indiferent dacă învățați ceva nou, memorați informații, jucați jocuri, faceți puzzle-uri, rezolvați ghicitori sau faceți lucruri noi, veți menține activ creierul și îi veți împiedica declinul pe măsură ce îmbătrâniți.

Utilizați tehnici mnemonice

Tehnicile mnemonice folosesc imaginile vizuale ca mijloc de a reaminti informații cu ușurință. Există dispozitive mnemonice pentru aproape orice și vă puteți crea unele proprii, dacă doriți.

„Maria Vrea Patru Mari Jucării Să Umple Noaptea Patul” este o modalitate excelentă de a ne aminti ordinea planetelor (Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto).

Vă vor ajuta să vă imaginați ceva în cap, iar imaginea respectivă va fi legată de informațiile pe care doriți să vi le amintiți. Dacă vă este greu să vă concentrați asupra faptelor importante, utilizați mnemonica pentru a vă ajuta.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Înțelegeți informațiile

Dacă nu înțelegeți ce citiți, scrieți sau ascultați, cum vă veți concentra? Pentru a vă putea concentra și a vă concentra corect, va trebui să înțelegeți informațiile prezentate.

Încercați să legați noile informații de informațiile pe care le aveți sau le înțelegeți deja sau structurați-le într-un mod care urmează o progresie logică. La fel cum învățați o rețetă nouă structurând-o ca o rețetă veche, structurați-vă informațiile în acest fel pentru a vă aminti mai ușor.

Încercați muzica

Ar trebui să încercați să utilizați și muzică pentru munca dvs., deoarece vă va împiedica mintea să rătăcească. Când scriu, îmi place să ascult muzică. Implică simțul auzului și mă ajută să îmi mențin atenția asupra computerului pe care îl folosesc pentru a scrie.

Muzica trebuie să vină prin căști direct în urechi, iar sunetul surround sau difuzoarele nu funcționează pentru mine. Creierul tău poate face în același timp un anumit număr de sarcini, iar ocuparea acestuia cu muzică și muncă nu lasă loc pentru gânduri fugare.

Asigurați-vă că muzica pe care o ascultați se potrivește cu munca pe care o faceți.

Înțelege-te

Cunoaște-te pe tine însuți și cum te poți determina să fii atent. Durata mea de atenție durează aproximativ o oră și jumătate și apoi am nevoie de o pauză. Unii oameni pot lucra ore în șir, dar trebuie să consume litri de cafea pentru ca aceasta să se întâmple. Aflați cum lucrați mai bine astfel încât corpul și mintea să nu fie stresate, adaptând programul în consecință.

Sfat: împarte-ți munca în bucăți și ia o pauză după ce ai finalizat o sarcină. Fac o pauză după 90 de minute și mă ajută să mă concentrez mai mult pe ceea ce fac odată ce mă întorc la treabă. În plus, oferă creierului meu timp să mă recuperez din bogăția de informații pe care le-am tastat și citit în timp ce lucrez.

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Reduceți comunicațiile

Orice ai face, rămâi offline cât mai mult posibil. Nu doriți să vă lăsați distrași de e-mailuri, mesaje Skype, mesaje text și apeluri telefonice, așa că scoateți telefonul de pe wi-fi, închideți fereastra de internet, opriți telefonul mobil și închideți Skype.

Sfat: Social media este un pachet mixt. A rămâne conectat la social media vine cu multe beneficii, dar, ca majoritatea lucrurilor, ar trebui să te bucuri de ea cu moderație. Renunțați la internet.

Dacă vă este greu să vă concentrați asupra muncii, trebuie să întrerupeți toate distracțiile. Există câteva aplicații care o vor face pentru dvs. Acestea vă vor bloca e-mailul, site-urile de socializare și orice alte pagini de internet neesențiale, ajutându-vă să vă concentrați asupra a ceea ce faceți.

Exerciții de la începutul secolului XX

Există o carte ingenioasă numită Puterea concentrării, publicată în 1918 și scrisă de Theron Q. Dumant. Are câteva exerciții excelente care pot ajuta la îmbunătățirea concentrării, cum ar fi:

Concentrați-vă pe un pahar

Ține un pahar cu apă în mână și întinde-ți brațul pe toată lungimea. Acum priviți paharul și țineți-l nemișcat cât de mult puteți. Vă poate ajuta să câștigați controlul asupra mușchilor voștri voluntari și vă va accentua concentrarea.

Miroase lumea

Așezați-vă într-un loc confortabil și inspirați profund prin nas. Încercați să izolați fiecare dintre mirosurile pe care le inspirați și identificați cât de multe puteți. Încercați acest lucru acasă, în parc, la birou sau oriunde altundeva. Vă va ajuta să vă concentrați atenția asupra lucrurilor individuale care alcătuiesc un întreg.

Simțiți-vă corpul

Ascultă-ți bătăile inimii, zgomotele stomacului, plămânii care se umplu și se golesc de aer. Imaginați-vă organele funcționând, sângele curgând și corpul făcându-și treaba. Ai fi uimit de cât de relaxant poate fi.

Citește și: Cele mai bune suplimente și pilule cu leptină

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc