10 moduri de a strânge pielea flască după pierderea în greutate

Fata tragandu-se de piele.

A avea pielea flască după ce ați pierdut o cantitate semnificativă de greutate este foarte frustrant. Crede-mă, știu. Acum câțiva ani am pierdut 45 de kilograme prin controlul porțiilor și exerciții fizice. Am muncit din greu pentru o perioadă care simțeam că nu se mai termină pentru a avea corpul în formă maximă, totuși, odată ce am atins greutatea propusă, eram încă nemulțumită de aspectul meu – aveam pielea lăsată peste tot.

Prietenii mi-au spus să nu-mi fac griji – sănătatea este mai importantă decât aspectul. Acest lucru este adevărat, dar aș minți dacă aș spune că aspectul nu a fost un factor motivant semnificativ pentru pierderea în greutate. Eram încântată să-mi dezbrac costumele de baie și bluzele fără mâneci, dar eram conștientă de pielea mea lăsată.

Pielea slăbită poate provoca și alte probleme, de ex. erupții cutanate, infecție și dureri de spate. (sursă) Din fericire, am găsit câteva metode care au ajutat, iar acum pielea mea s-a îmbunătățit mult. Citiți mai departe 10 moduri de a strânge pielea lăsată după pierderea în greutate.

De ce avem pielea lăsată după pierderea în greutate?

Pielea ta este un organ viu care se adaptează nevoilor tale în timp. Când corpul tău devine mai mare, pielea ta crește mai multe celule pentru a acoperi suprafața mai mare. Deși pielea dvs. are proprietăți elastice, din păcate procesul invers nu este la fel de ușor.

Există multe motive pentru care pielea ta rămâne lăsată atunci când corpul tău a slăbit. Vârsta, genetica, fumatul și deshidratarea vă pot reduce elasticitatea pielii. Dacă ați fost mai mare pentru o perioadă lungă de timp, va fi mai greu să scăpați de pielea rămasă. În plus, pierderea în greutate foarte rapid înseamnă că pielea ta nu are timp să reacționeze – lăsând o piele mai vizibilă. (sursă)

10 moduri de a strânge pielea slăbită după pierderea în greutate

1. Construiți mușchiul

Este logic că construirea mușchilor poate reduce pielea lăsată. Spațiul care anterior era ocupat cu grăsime nesănătoasă poate fi umplut într-o oarecare măsură cu mușchi. Ridicarea greutăților este o parte esențială a îmbunătățirii aspectului pielii – rezultatele potențiale depășesc majoritatea celorlalte din această listă.

În plus, în unele cazuri, zonele voastre lăsate pot să nu fie alcătuite doar din pielea. Dacă grăsimea corporală este mai mare de 10% pentru bărbați sau 20% pentru femei, cel mai probabil rămâne și un buzunar încăpățânat de grăsime. Pielea dvs. nu este în măsură să se micșoreze dacă această grăsime se menține, iar mușchii sunt o modalitate excelentă de a vă reduce și grăsimea corporală. (sursă)

2. Rămâi hidratat

Veți ști dacă aveți pielea uscată și fragilă, adică nu foarte elastică. Așadar, cât mai multă hidratare a pielii o vă va ajuta să- și revină din cauza pierderii în greutate. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să beți multă apă. Purtați o sticlă ori de câte ori sunteți afară și beți cel puțin un pahar înainte de fiecare masă. Apa se va deplasa prin tot corpul – hidratându-vă din cap până în picioare.

3. Mănâncă o dietă bogată în proteine

Două componente importante pentru menținerea pielii moi și elastice sunt colagenul și elastina. Ambele tipuri de proteine. Vă puteți ajuta corpul să construiască mai multe dintre acestea consumând alimente bogate în proteine. Exemple de alimente bogate în proteine ​​includ: carne, leguminoase, nuci și brânză de vaci. Găsiți ceva care vă place și, astfel, puteți mânca regulat. (sursă)

4. Nu mai fuma

Fumatul este întotdeauna o idee proastă, dar dacă ai nevoie de un alt motiv pentru a renunța, iată unul – este îngrozitor pentru pielea ta. Un studiu al Asociației Internaționale de Dermatologie Ecologică a constatat că fumatul îmbătrânește pielea participanților  cu aproximativ 9 ani. Din fericire, acest lucru s-a îmbunătățit în mai puțin de un an de la renunțare. (sursă)

5. Încercați suplimente

Dieta este importantă, dar unii nutrienți sunt cel mai bine luați sub formă de supliment. Cele care pot ajuta la strângerea pielii lăsate sunt suplimentele cu ulei de pește și suplimentele cu gelatină. Uleiul de pește poate îmbunătăți elasticitatea pielii în doar 3 luni. Un studiu de la Universitatea Stanford a constatat, de asemenea, că administrarea a 250 mg de gelatină pe zi a crescut elasticitatea. (sursă)

6. Masați cu creme sau uleiuri

Din păcate, majoritatea cremelor scumpe comercializate pentru a strânge pielea slăbită sunt uleiurile de șarpe. Pot conține ingrediente excelente în teorie, dar în practică sunt aproape inutile pentru pielea ta sub această formă, deoarece nu pot fi încorporate doar prin aplicarea pe suprafață.

Avantajul este că cremele și uleiurile hidratante simple și ieftine pot fi destul de eficiente. Acestea funcționează la fel ca punctul # 2 – asigurând direct hidratare. Nu numai asta, dar frecarea sau masarea acestora pe piele crește fluxul de sânge și recuperarea în zonă. (sursă)

7. Nu te bronza

Acesta este deosebit de relevant dacă locuiți într-un climat cald și însorit (vorbesc de  voi, australienii!). Bronzarea nu este niciodată sănătoasă, dar poate fi deosebit de supărătoare atunci când încercați să vă strângeți pielea. Expunerea la soare îmbătrânește și usucă pielea, reducând elasticitatea. (sursă)

8. Aveți grijă cu produsele de duș

În timp ce pielea ta întinerește, va trebui să o tratezi suplimentar cu grijă. Aceasta înseamnă să vă uitați la etichetele de pe săpunuri, gelurile de duș și produsele de baie. Încercați să utilizați produse naturale – evitați sulfații, deoarece privează hidrateaz ă  pe termen lung. (sursă)

9. Chirurgie

Chirurgia nu este pentru toată lumea, dar este cu siguranță o opțiune validă și eficientă, așa că trebuie să o includ în această listă. Chiar și cu cele mai bune eforturi, pielea ta nu va fi probabil niciodată atât de strânsă ca înainte de creșterea în greutate. Majoritatea dintre noi putem trăi cu acest lucru, dar în cazuri severe – intervenția chirurgicală este cea mai bună modalitate de a rezolva problema.

Din păcate, o operație totală a corpului poate costa mii de euro, iar operația are riscuri inerente, cum ar fi infecția și complicațiile – deci este o decizie serioasă. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă luați în considerare acest lucru ca o opțiune pentru pielea lăsată. (sursă)

10. Trăiește cu ea

După cum am menționat, mi-am îmbunătățit foarte mult pielea lăsată cu tehnicile de mai sus. Cantitatea mică care rămâne, o port cu mândrie. Este o dovadă a împlinirii mele și un memento de a nu mă întoarce niciodată la vechile mele obiceiuri nesănătoase.

Poate fi greu să ai încredere în defectele corpului tău, dar nimeni nu este perfect. La sfârșitul zilei, beneficiile pentru sănătate pe care le-ați câștigat prin pierderea în greutate depășesc cu mult acest punct negativ, așa că încercați să vă concentrați asupra părții bune.

Concluzie

Sper că această listă cu 10 modalități de a strânge pielea lăsată după pierderea în greutate a fost de ajutor pentru dvs. Răbdarea este esențială în acest proces – dar dacă ați reușit să pierdeți o cantitate semnificativă de kilograme, sunteți deja familiarizați cu asta. Mi-ar plăcea să aud cum vă descurcați mai departe cu aceste tehnici sau dacă aveți alte idei, vă rugăm să le împărtășiți în comentarii.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc