Care sunt cele mai bune rețete de sucuri pentru depresie?

Trei pahare cu sucuri diferite vasute de sus.
  • Depresia este o boală ce afectează mai mult de 15 milioane de oameni din SUA, și mai mult de 300 de milioane de oameni din lume.
  • Există mulți factori diferiți ce pot crește posibilitatea de apariție a stărilor de depresie.
  • Simptomele rezultă din numeroase și complexe schimbări ale reacțiilor chimice din creier.
  • Sucurile sunt o metodă minunată de combatere a depresiei oferind corpului nutrienți ce susțin producerea și reglarea de chimicale ce au fost afectate de depresie.

Este clar. Depresia este o afecțiune groaznică, și una din părțile și mai rele este că nu are simptome corporale, ce face oamenii din jurul nostru să considere că suntem bine, când pe interior simțiți că lumea dumneavoastră se rupe în mii de bucăți.

Credeți-mă, știu cum este.

Nu am nici o problemă să ridic mâna și să recunosc faptul că depresia m-a afectat de mai multe ori în trecut.

Mi-a fost prescris un tratament ce nu a părut să mă facă să mă simt mai bine, dar ce îmi provoca un șoc în corp de fiecare dată când reduceam doza pentru a renunța la el.

Din fericire, în momentul de față pot controla simptomele. Am început să mă întreb dacă avea vreo legătură cu schimbările pe care le-am făcute, legate de stilul meu de viață, inclusiv adăugarea de sucuri proaspete în dietă.

După ce am analizat ingredientele pe care le folosesc în general pentru sucuri, am găsit dovezi științifice ce susțineau teoria că sucurile au ajutat foarte mult la ameliorarea simptomelor.

Am inclus în articol o parte din rețetele mele preferate pe care le-am folosit pentru ca dumneavoastră să vă puteți face o idee despre cum v-ar putea ajuta sucurile.

Ce este depresia?

Conform Institutului Național de Sănătate Mentală, depresia este o afecțiune ce cauzează o gândire negativă și afectează modul în care gândiți, vă simțiți și acționați. Depresia poate varia când vine vorba de severitate, iar simptomele acesteia includ:

  • Sentimente de supărare și inutilitate
  • Lipsa de speranță și/sau senzația de goliciune interioară
  • Interes puțin sau deloc pentru activități
  • Dormit pe perioade foarte lungi de timp sau insomnie
  • Oboseală, lipsă de energie
  • Consum în exces de alimente, sau lipsa poftei de mâncare
  • Probleme de concentrare și memorie
  • Stări de iritabilitate
  • Inabilitatea de a face alegeri și de a lua decizii
  • Schimbări neașteptate ale stărilor de spirit
  • Distanțare socială
  • Dureri și suferințe fără cauze fizice
  • Gânduri sau încercări de sinucidere

Unele dintre aceste simptome pot fi reacții normale cauzate de un eveniment traumatic, precum un deces în familie. Cu toate acestea, dacă nu există nici o cauză identificabilă, sau simptomele persistă după 2 sau mai multe săptămâni, poate indica o problemă. (sursă)

Ce cauzează depresia?

Chimia fizică, sau modul în care apare depresia sunt subiecte foarte complexe, dar oamenii de știință au identificat mai mulți factori de risc biologici și sociali ce pot cauza depresia.

Acești factori includ genetica, dezechilibru chimicalelor din creier și sistemul nervos, tipul de personalitate și efectul personal, al muncii și al situației sociale.

Cele mai comune chimicale asociate cu producerea de simptome de depresie sunt serotonina, dopamina și homocisteina.

Numărul mare de posibile schimbări ale chimicalelor din creier ce pot cauza depresia explică de ce există o gamă atât de variată de simptome, și de ce două persoane ce suferă de depresie pot prezenta simptome complet diferite. (sursă)

Ce se întâmplă dacă credeți că suferiți de depresie?

Dacă credeți că suferiți de depresie, este esențial să mergeți la medic pentru a verifica simptomele. Simptomele de mai sus pot fi semne ale altor condiții medicale, deci este foarte important să fiți diagnosticați în mod corect.

Mai mult, doctorul poate stabili severitatea și tipul de depresie, vă poate oferi sfaturi, poate să vă trimită la un specialist și vă poate prescrie tratamentul potrivit.

Sunt și câteva lucruri pe care le puteți face dumneavoastră pentru a vă ajuta. Institutul Național al Sănătății Mentale oferă informații foarte bune și sfaturi în legătură cu depresia aici.

O activitate ce s-a dovedit a ajuta persoanele ce suferă de depresie este meditația – cercetările indică în mod clar faptul că are un efect benefic, și e ceva ce puteți face singuri. Organizația ”The Mindful”  a scos în evidență 5 aplicații gratuite de meditație ce vă pot ajuta aici.

Depresia și nutriția

Există dovezi clare ce sugerează faptul că dieta este foarte importantă în relație cu depresia.

Un studiu a descoperit faptul că persoanele ce includ în dieta personală multe alimente procesate, ce au un conținut crescut de chimicale toxice pentru sistemul nervos, au cu 60% mai crescut riscul de a suferi de depresie față de persoanele ce includ în dieta personală multe alimente întregi. (sursă)

Dieta poate avea un impact puternic asupra funcțiilor metabolice, inclusiv în producția corporală de hormoni și alte chimicale, nivelul de energie pe care îl aveți și modul în care creierul și sistemul nervos lucrează împreună. Toți acești factori pot afecta în mod pozitiv sau negativ stările de depresie.

Cum pot sucurile făcute în casă să ajute cu stările de depresie?

Sucurile făcute în casă pot ajuta în cazul depresiei oferind corpului surse naturale de vitamine, minerale și alți nutrienți ce ajută la moderarea proceselor chimice ce contribuie la depresie.

Sunt mulți nutrienți în gama largă de fructe și legume ce s-au dovedit a îmbunătăți simptomele depresiei. Sucurile făcute în casă vă dau avantajul de a consuma concentrații crescute din mai mulți nutrienți în același timp, în loc să consumați foarte multe alimente întregi.

Ce alimente pot ajuta cu stările de depresie?

Există o gamă largă de fructe și legume ce pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor de depresie. Prin experimente, sucurile făcute în casă vă oferă flexibilitatea de a dezvolta un repertoriu de rețete  ce funcționează pentru dumneavoastră.

Mai jos veți găsi câteva ingrediente și modul în care vă pot ele ajuta:

Legumele cu frunze verzi

Alimentele precum varza, spanacul, cardonul și muștarul verde au un conținut crescut de acid folic, ce ajută corpul să controleze nivelul de homocisteină și aminoacizi asociați cu o stare mentală scăzută și depresie. (sursă)

Fructele citrice

Cercetările indică faptul că fructele citrice pot crește starea de bine datorită nivelului crescut de antioxidanți și acid folic. Vitamina C s-a dovedit a fi importantă pentru reglarea dopaminei. (sursă)

Broccoli

Broccoli vine din aceiași familie cu varza de Brussels și varza. Acestea sunt bune surse de acid folic și acizi grași omega-3, ce s-au dovedit în cercetări a avea un efect pozitiv semnificativ asupra persoanelor ce suferă de depresie. (sursă)

Turmeric

Există dovezi științifice puternice ce susțin că unul dintre cele mai active ingrediente ale turmericului, curcumina, poate fi eficient în ameliorarea mai multor simptome ale depresiei. (sursă)

Ghimbirul

Ghimbirul conține compusul denumit curcumină, ce s-a dovedit a ajuta în cazul depresiei. Conține, de asemenea, compuși ce s-au dovedit a îmbunătăți în general funcționarea cerebrală.

Cercetările indică faptul că ghimbirul poate îmbunătăți memoria și poate da un impuls nivelului de neurotransmițători prin compușii săi. Aceștia reprezintă chimicalele din creier ce controlează, spre exemplu, stările mentale și somnul, dar și creșterea nivelului de serotonină și dopamină. (sursă)

Fructele de pădure

Afinele, murele, căpșunile, merișoare… toate sunt pline de antioxidanți, ce absorb chimicalele de tipul radicalilor liberi din corp.

Majoritatea fructelor de pădure conțin acid folic, ce este, de asemenea, benefic în cazul depresiei, deoarece funcționează ca un neurotransmițător și ajută la producerea de serotonină. (sursă)

Roșiile

Nu numai că sunt o bună sursă de antioxidanți și mulți alți compuși din plante, dar conțin și licopen.

Licopenul s-a dovedit a fi un bun anti-inflamator, ce afectează în mod direct sistemul nervos – creierul și coloana vertebrală. Mai mult, licopenul s-a dovedit a îmbunătăți semnificativ simptomele de depresie în cercetările clinice. (sursă)

Sfecla

Sucul de sfeclă și de frunze de sfeclă oferă corpului vitamina B și  compuși din plante numiți tirozină și betaină, ce susțin producția de chimicale pentru fericire, precum dopamina sau serotonina și reglează nivelul de homocisteine.

Fitochimicala numită betaină s-a dovedit în cercetări a ajuta la îmbunătățirea simptomelor de depresie și crește acțiunea anumitor medicamente antidepresive. (sursă)

Pepenele roșu

Acest fruct zemos nu este bun numai pentru hidratare, ci este și plin de antioxidanți, vitamina B – incluzând acidul folic și licopenul.

Nu numai că include compuși benefici în cazul depresiei, ci are și un gust minunat, și este o adiție fantastică pentru rețetele de sucuri.

Rețete de sucuri pentru depresie

Acestea sunt rețetele originale pe care le foloseam când am descoperit îmbunătățirea simptomelor. Folosesc tot felul de ingrediente diferite acum – este un experiment foarte plăcut, dar încercați aceste rețete pentru a vedea cum vi se potrivesc.

Impuls citric picant

Acest suc este foarte bun pentru hidratare și conține mulți antioxidanți susțin producția de chimicale în corp pentru a ajuta la îmbunătățirea stărilor mentale.

  • O bucată de 2.5 – 5 centimetri de turmeric
  • O bucată de 2.5 centimetri de ghimbir
  • 2 căni de chard
  • 1 cană de spanac
  • 1 portocală decojită
  • 1 lămâie
  • 1 sfeclă mare cu frunze
  • 1 măr mediu
  1. Puneți într-un storcător de fructe turmericul, ghimbirul, chardul și spanacul și stoarceți sucul
  2. Stoarceți portocala și lămâia
  3. Stoarceți sfecla și mărul
  4. Turnați sucul și serviți-l

Explozie minune

Acest suc are destul de puține calorii, deci este perfect pentru seară, pentru a-i da timp corpului să folosească acidul folic, omega-3 și antioxidanții.

  • 6 frunze de kale
  • 1 cană de spanac
  • 1 cană de pepene roșu
  • 3 bețe de țelină
  • 1 lămâie
  • 1 castravete mediu
  • 2 mere medii
  1. Puneți într-un storcător de fructe frunzele de kale, spanacul, pepenele roșu și țelina și stoarceți sucul
  2. Stoarceți lămâia, castravetele și merele
  3. Adăugați gheață și serviți imediat

Cireșe, cireșe și fructe de pădure

Gustul acestui suc este îndeajuns pentru a vă îmbunătăți starea de spirit! Este perfect pentru a începe bine ziua, și este plin de antioxidanți și alți nutrienți benefici.

  • 1 cană de cireșe acrișoare, fără sâmburi
  • 1 cană de căpșuni
  • 1 cană de afine
  • 1 cană de zmeură
  • 2 fructe kiwi
  • 2 mere medii
  1. Stoarceți cireșele și fructele de pădure
  2. Stoarceți fructele kiwi și merele
  3. Serviți imediat

Ananas perfect

Sucul de ananas este perfect pentru ascunderea gustului de kale. Acest suc este foarte echilibrat, fiind răcoritor și hidratant.

  • 4 frunze de kale
  • 1 cană de broccoli
  • ½ ananas mediu
  • ½ lămâie
  • 1 castravete mediu
  • 1 cartof dulce mediu
  • 1 măr verde mediu
  1. Stoarceți kale, broccoliul, ananasul și lămâia
  2. Stoarceți castravetele, cartoful dulce și mărul
  3. Turnați peste gheață și serviți

Salvatorul însorit

Acest suc dulce și gustos este plin de vitamina C, antioxidanți, anti-inflamatori naturali și nutrienți ce ajută la ameliorarea simptomelor.

  • 5 centimetri de rădăcină de turmeric
  • 5 centimetri de rădăcină de ghimbir
  • 2 bețe de țelină
  • 1 lămâie
  • 2 pere medii
  • 2 mere medii
  1. Stoarceți turmericul, ghimbirul și țelina
  2. Stoarceți lămâia, perele și merele
  3. Serviți și savurați sucul

Citește și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc