Care sunt cele mai bune perne de scaun pentru durerile lombare în 2024?

Fată roșcată ținându-se de spate într-un pat.

Societatea din ziua de azi preferă, în marea majoritate, sa își petreacă timpul stând jos, fie acasă, la locul de muncă, sau în timpul navetei de zi cu zi. Vă puteți petrece timpul stând jos în spatele unui birou întreaga zi, sau acasă, privind la televizor împreună cu familia, verificând ce este nou pe Facebook, sau jucându-vă cel mai nou Tomb Raider, chiar și în mașină sau într-n avion puteți sta jos, ore în șir. Un studiu recent arată că un adult stă jos pentru 13 ore pe zi.

Sună familiar?

Una dintre cele mai comune cauze pentru durerile de spate, în special durerile lombare este poziția dumneavoastră. Atunci când vă așezați, plasați întreaga greutate a corpului, propagând presiune asupra zonei lombare a coloanei. Folosind cea mai bună pernă de scaun pentru durerile lombare poate ajuta prin oferirea unui suport, prevenind excesul de presiune asupra coloanei și ajutând la ameliorarea acelei dureri insuportabile.

Poate începe prin indicatori crestați în îmbrăcămintea dumneavoastră, dar, dealungul timpului durerea se va întinde de la coccis până la capătul coloanei eventual rezultând în dureri puternice și chiar posibile afecțini ale coloanei ce vor necesita o vizită la un specialist, în anumite cazuri fiind nevoie de operație. Pernele de scaun pot fi varianta ideală pentru a mări comfortul și a reduce presiune la care este supus coccisul, salvându-vă de posibilele dureri de spate.

Cele mai bune perne de scaun pentru durerile lombare

Pernă lombară Obus Forme - Orthopedic Contured Seat Cushion.Obus Forme – Orthopedic Contured Seat Cushion
“Scade presiune la care este supus spatele cu 35%. Are suport lombar ajustabil și detașabil, depinzând de nevoile dumneavoastră.”

 

Pernă lombară ComfiLife - Premium Comfort Seat Cushion gri.ComfiLife – Premium Comfort Seat Cushion
“Are un mâner incorporat pentru a putea fi luată cu dumneavoastră oriunde cu ușurință. Husa este detașabilă, putând fi spălată la mașină. Este făcută 100% din spumă cu memorie.”

 

Pernă lombară ComfyCush - Memory Foam Seat Cushion gri.ComfyCush – Memory Foam Seat Cushion
“Cu o înălțime de 3 inchi, această pernp oferă suport coloanei dumneavoastră în timp ce conduceți. Este de asemenea funcțională ca pernă pentru femeile gravide.”

 

Pernă lombară Kieba - Coccyx Seat Cushion.Kieba – Coccyc Seat Cushion
“O pernă din spumă cu memorie acoperită cu un gel relaxant oferă suport și comfort în același timp. Ajută la ameliorarea simăptomelor afecțiunilor sciatice.”

 

Pernă lombară Xtreme Comforts - Coccyx Orthopedic Memory Foam Cushion.Xtreme Comforts – Coccyx Orthopedic Memory Foam Cushion
“O pernă sub formă de ”U”, ce ajută la ridicarea coccisuui, prevenind compresarea acestuia și atenuând durerea. Această pernă nu se aplatizează.”

 

Aveți nevoie de o pernă de scaun pentru durerile de spate?

Durerile de spate reprezintă cea mai comună afecțiune în lume pentru care oamenii își iau concediu medical, peste 149 de milioane de zile de lucru fiind pierdute în timpul unui an din cauza acestora. Oamenii au devenit mult mai sedentari, chiar și drumul spre muncă forțându-ne să stăm jos pentru o oră, sau chiar mai mult timp  zilnic, Majoritatea ocupațiilor din zilele noastre sunt activități de birou, în fața unui calculator. De fapt, studiul despre care am vorbit mai sus specifică, de asemenea, că 86% din ocupațiile din zilele noastre din Statele Unite sunt activități de birou.

Majoritatea persoanelor stau jos într-o poziție incorectă. În videoclipul de mai jos puteți vedea modalități de a sta jos ce vor ajuta la reducerea durerilor de spate și gât:

Produsele ce pot ajuta în cazul durerilor de spate sunt mingile gonflabile, ce vă îmbunătățesc postura, bretelele medicale pentru spate ce pot susține musculatura spatelui, sau aplicarea unei pungi de gheață în zona afectată pentru a ameliora durerea. Cremele musculare, precum Deep Heat, vor ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor de spate – dar pot avea un miros neplăcut – un masaj făcut de un terapeut profesionist va ajuta la ameliorarea discomfortului.

O variantă mai eficientă de a scăpa de durerile de spate este alegerea unei perne de scaun ce va oferi suport spatelui dumneavoastră, dar și comfort. Majoritatea pernelor sunt portabile și destul de ușoare, putând fi transportate cu ușurință de acasă în mașină, din mașină la birou, putând fi folosite chiar și în obositoarele călătorii cu avionul sau trenul. Un studiu recent arată că o pernă cu o formă specială, făcută special pentru a oferi suport spatelui, îmbunătățește cu mult comfortul pacienților cu dureri lombare.

După ce să vă uitați când alegeți o pernă de scaun pentru dureri de spate

Cel mai important aspect pe care trebuie să-l luați în considerare este forma pernei. Pernele de scaun vin în diferite mărimi și forme, fiecare dintre ele fiind creeată pentru a susține anumite zone ale spatelui. Unele sunt perne întregi ce ajung și pe spătarul scaunului, altele sunt perne mici pe care vă puteți așeza, în general având forma unui ”U”, pentru a ajuta la ridicarea coccisului, ameliorând durerea și presiunea. Orice formă ar avea, perna trebuie să se muleze cu corpul dumneavoastră, pentru a oferi suport muscular, dar și suport coloanei, favorizând o poziție corectă.

Materialul pernei este un alt aspect important. Majoritatea pernelor de astăzi sunt făcute din spumă cu memorie ce se adaptează corplui dumneavoastră, mulându-se pe fese. Este greu de adaptat cu fermitatea materialului, iar aceste perne se pot aplatiza în timp. Pernele gomflabile sut rar folosite în cazul durerilor de spate, dar acestea sunt ușor de ajustat după preferințe, umflând sau dezumflând perna cât de mult este nevoie.

Majoritatea pernelor vin cu o husă dintr-un material moale. Verificați că aceasta se poate spăla la mașină, deoarece veți petrece mult timp stând pe ea. Respirabilitatea materialului este un alt aspect important, deoarece temperatura poate adauga presiune atunci când stați jos pentru lungi perioade de timp. Unele perne au huse din plasă, sau au introdus un gel de răcire, pentru a regla temperatura pernei, dar și a persoanei ce beneficiază de ea.

Cele mai bune perne de scaun pentru durerile de spate

Cu atât de multe varietăți de produse pe piață, cum puteți fi sigur că faceți alegerea corectă pentru afecțiunea pe care o aveți la spate și pentru mediul în care trăiți? Ne-am uitat la muțși producători de top și am ales 5 cele mai bune variante, în opinia noastră, de perne de scaun pentru dureri de spate. Deci… stați comfortabil?

Obus Combo – Forme Combo Seat Cushion

Pernă lombară Obus Forme - Orthopedic Contured Seat Cushion.

Aceasta este cea mai mare pernă pe care am analizat-o, ce este o combinație între o pernă de scaun și o pernă pentru spătar, fiind dovedid științific că reduce ăresiunea asupra lombarei cu 35%. Perna pentru scaun și spate poate fi folosită în mod independent, partea de pernă pentru zona lombară fiind detașabilă. Este adaptabilă pentru mai multe tipuri de scaun. O puteți lua cu ușurință în mașină, sau la birou. Perna lombară detașabilă oferă mai mult suport, în cazul în care simțiți că este nevoie.

Acest produs este ideal pentru persoanele ce stau jos un timp îndelungat, cu o formă ce distribuie greutatea corporală mult mai echilibrat, ajutând la ameliorarea durerilor creeate de presiune. Perna lombară este ajustabilă și detașabilă. Sistemul de prindere cu arici prinde spatele pernei de restul ansamblului. Fața se detașează cu ajutorul unui fermoar pentru a putea folosi perna pe o bancă sau un scaun mai strâmt. Husa este făcută din nailon moale, poate fi scoasă și spălată cu un burete.

Pro

 • Combinarea celor două tipuri de perne reduce cu 35% presiunea
 • Ajustabilă pentru aproape orice tip de scaun – chiar și pentru scaunul de mașină
 • Spuma Poliuretanică din interior ajută la distribuirea greutății în mod egal
 • Previne presiunea în zona coccisuli și a spatelui
 • Perna lombară detașabilă
 • Este ușor de curățat
 • Este ușoară și portabilă

Contra

 • Unele persoane s-au plâns că forma pernei pentru spate este incomfortabilă
 • Unele persoane susțin că această pernă îi face să stea aproape cocoșați
 • Are un preț foarte ridicat

Verifică preț Obus Combo – Forme Combo Seat Cushion aici!


ComfiLife – Premium Comfort Seat Cushion

Pernă lombară ComfiLife - Premium Comfort Seat Cushion gri.

Perna de scaun cu spumă de memorie de la ComfiLife ameliorează durerile de spate și cele schiatice. Design-ul ergonomic asigură suportul pentru spate, fără a lua din comfort. Forma de ”U” corectează postura dumneavoastră, având, de asemenea, margini ridicate pentru a preveni alunecarea.

Spuma de memorie cu o densitate ridicată se ajustează în funcție de forma corpului dumneavoastră, mulând-se pe fese și oferind mai mult comfort. Suprafața cauciucată de pe spatele pernăei împiedică alunecarea. Are un mâner inclus, făcând mult mai ușoară transportarea dintr-un loc în altul, chiar și de la birou la mașină. Husa detașabilă poate fi spălată la mașină.

Pro

 • Forma de ”U” ameliorează presiune la care este expus coccisul
 • Ajută la corectarea posturii
 • Materialul cauciucat de pe spatele pernei asigură stabilitatea
 • Spuma cu memorie de calitate se va ajusta în fnție de forma corpului dumneavoastră
 • Este ușor de curățat, având o husă detașabilă
 • Mânerul inclus o face ușor de transportat
 • Este potrivită și pentru scaunele cu rotile
 • Are garanție de calitate și un preț mic

Contra

 • Este o pernă destul de groasă ce poate necesita ajustarea scaunului, mai ales în cazul în care petreceți mult timp la un birou
 • Spuma cu memorie reacționează la greutate și temperatură
 • Poate părea prea moale într-o încăpere unde temperatura este mai ridicată
 • Unele persoane s-au plâns că este mai lată decât un scaun dintr-un avion
 • Nu este recomandabilă persoanelor cu o greutate ridicată
 • Tinde să se taseze în timp

Verifică preț ComfiLife – Premium Comfort Seat Cushion aici!


Comfy Cush – Memory Foam Seat Cushion

Pernă lombară ComfyCush - Memory Foam Seat Cushion gri.

Perna pentru scaun de tip ortopedic a fost special developată în laboratoare, folosindu-se cinci tipuri diferite de forme pentru a ameliora durerile de spate. Făcută 100% din spumă cu memorie, are o grosime de 3 inchi și este des folosită pe scaunele de mașină pentru a înălța șoferul. Cu toate că este moale și comfortabilă, nu se va aplatiza ca și pernele din spumă cu memorie, deoarece spuma a fost creeată special oentru a rezista la forța G în timpul decolărilor.

Această pernă este ideală pentru scaunul de birou, ajutând la menținerea unei poziții verticale a spatelui. De asemenea, este potrivită și pentru scaunele cu rotile, ajutând la ameliorarea durerilor de șold și a celor pelviene. Spuma cu memorie ajută la distribuirea greutății în mod egal și revine la forma originală în momentul în care vă ridicați de pe pernă, rămânând la grosimea de 3 inchi. Husa moale din velur este detașiabilă și se poate spăla la mașina de spălat.

Pro

 • Grosimea de 7.5 cm se păstrează chiar și când folosiți perna
 • Revine la poziția inițială atunci când nu este folosită
 • Nu se aplatizează la fel ca majoritatea pernelor cu spumă cu memorie
 • Poate fi folosită pe scaunul de birou
 • Poate fi folosită în scaunele cu rotile și în scaunele de mașină – înalță poziția șoferului la volan
 • Ajută la ameliorarea durerilor de spate din timpul sarcinii
 • Este antibacteriană și antifungică
 • Husa este detașabilă și poate fi spălată în mașina de spălat

Contra

 • Este o pernă de dimensiuni mari ce nu este la fel de portabilă ca pernele create de competiția sa
 • Dacă este lăsată la temperaturi foarte scăzute se întărește foarte tare
 • Poate părea mult prea tare pentru unele persoane

Verifică preț Comfy Cush – Memory Foam Seat Cushion aici!


Kieba – Coccyx Seat Cushion

Pernă lombară Kieba - Coccyx Seat Cushion.

Această pernă de scaun oropedică are în interior un gel împreună cu spuma de memorie. Gelul ajută la reglarea temperaturii pernei, în timp ce spuma cu memorie se mulează după corpul dumneavoastră.Este ideală pentru o zi lungă și călduroasă de vară la birou, o lungă călătorie cu mașina sau pentru scaunele incomfortabile de pe statioaele sportive. Spatele pernei este făcut dintr-un material ce nu alunecă, pentru a asigura siguranța chiar și în momentul în care folosiți perna pe o bancă din lemn.

Forma de ”U” ameliorează durerea coccisului, îmbunătățește postura și distribuie greutatea în mod egal. Spuma cu memorie se mulează pe fese și nu își pierde forma de-a lgul timpului, iar temperatura nu va crește în interiorul pernei, datorită gelului de răcire, ce ajută și la ameliorarea presiunii.

Pro

 • Gell de răcire ajută la reglarea temperaturii pernei
 • Este bună pentru zona lombară și pentru coapse
 • Fiind o pernă mai mare, conține mai mult gel de răcire decât alte perne
 • Spuma cu memorie se mulează după corpul dumneavoastră
 • Forma de ”U” oferă susținere coccisului
 • Are o husă detașabilă din velur ce poate fi spălată
 • Spatele pernei este făcut din material antiaderent

Contra

 • Unele persoane consideră perna prea rigidă și voluminoasă, mai ales atunci când este nouă
 • Se poate aplatiza după mai mult timp
 • Este mult prea mică pentru persoanele cu o greutate ridicată – persoanele ce au peste 190lbs nu găsesc comfortul așteptat în această pernă
 • Este mult prea groasă pentru a putea fi folosită pe scaunul de la mașină

Verifică preț Kieba – Coccyx Seat Cushion aici!

Xtreme Comforts – Cccyx Seat Cushion

Pernă lombară Xtreme Comforts - Coccyx Orthopedic Memory Foam Cushion.

Această pernă în formă de ”U” pentru durerile lombare ameliorează durerea din zona coccisului, promovând o bună postură atunci când stați jos pentru un timp îndelungat. Folosind spumă cu memorie, asigă distribuirea greutății în mod egal și se mulează după corpul dumneavoastră, oferit un suport amplu pentru a corecta poziția coloanei.

Spuma de memorie este închisă îtr-o plasă neagră ce asigură respirabilitatea materialului pentru a minimaliza transpirația și a vă menține răcorit. Husa este detașabilă și poate fi spălată la mașina de spălat, având un fermoar ușor accesibil. Înainte de a fi introdusă în uscător, husa trebuie clătită cu apă rece. Suprafața de pe spatele pernei este antiaderentă, asigurând siguranța.

Pro

 • Forma de ”U” este comfortabilă și asigură suport zonei coccisului, ameliorând durerea
 • Este un bun suport pentru spate
 • Ajută la corectarea postrii și distribuie greutatea în mod egal
 • Materialul de tip plasă este foarte respirabil și ușor de spălat – vă răcorește atunci când stați jos
 • Este un produs de durabilitate
 • Perna nu se va aplatiza

Contra

 • Fermitatea nu poate fi ajustată- este mult prea fermă pentru majoritatea persoanelor
 • Are o singură variantă de culoare, neagră
 • Materialul antiaderent de pe spatele pernei este destul de slab, existând posibilitatea de  a aluneca
 • Spuma cu memorie tinde să se aplatizeze foarte repede

Verifică preț Xtreme Comforts – Cccyx Seat Cushion aici!

Alegerea noastră

Durerile de spate nu sunt o glumă, putând fi atât de rele încât să vă facă să plângeți. Nu sunteți singur, și, cel mai probabil, ați observat că multe persoane în ziua de azi au perne de scaun pentru durerile de spate în birou sau în mașină. Cea mai bună pernă de scaun pentru durerile de spate va ajuta la ameliorarea durerii atunci când stați jos pentru o perioadă îndelngată, va ajuta la corectarea posturii,  în speranța că va face mai ușoară ridicarea din scaun și mișcarea la finalul unei zile lungi.

Cu toate că toate pernele ce au fost anlizate vor ajuta la ameliorarea durerii, cea mai bună oțiune, în opinia noastră, ce va oferi cele mai bune rezultate este Combo Ortophedic Backrest and Contured Cushion de la ObuseCombo, fiind alegerea perfectă și cea mai vândută pernă de pe piață pentru persoanele ce suferă de dureri de spate. Cu toate că este mai scumpă decât celelalte perne pe care le-am analizat, această pernă oferă versatilitate și zile lipsite de durere, acestea fiind neprețuite.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc