Sciatica este termenul folosit pentru a descrie iritarea nervilor sciatici. Orice iritație a nervilor sciatici cauzează durere ce poate merge de la ușoară la severă. Sciatica nu este clasificată ca fiind o afecțiune medicală, ci un simptom.
Durerea de spate este adesea confundată cu durerea sciatică din moment ce nervii sciatici sunt cei mai mari din corpul uman, durerea se extinde în general don zona lombară până în capătul din spate al coapselor, coborând pe tot piciorul. Durerile de sciatică pot afecta numai o parte a corpului, dar sunt adesea severe și istovitoare.
Cauza durerii de sciatică poate fi evaluată de un medic chirurg ce va analiza beneficiile și riscurile unei operații înainte de a sugera opțiunea potrivită pentru dumneavoastră.
Fizioterapia sau terapia comportamentală cognitivă sunt adesea recomandate ca tratament pentru sciatica cronică și implică combinarea cu tratamente medicale și metode sigure ce pot fi practicate acasă.
Poate că v-ați trezit cu o durere insuportabilă ce merge de la zona superioară a coapselor până în partea de jos a piciorului. Sau poate că suferiți de dureri cronice în zona lombară ce se întind pe fese și zona superioară a coapsei.
Șansele sunt ca durerea să vină de la nervul sciatic, ce cauzează o durere ce pulsează în zona lombară a coloanei și în zona musculaturii picioarelor.
Durerea nervilor sciatici poate fi acompaniată de o senzație arzătoare sau de furnicături în sus și în jos pe picior, dureri insuportabile ce fac statul în picioare dificil, dar și statul jos, o amorțeală și o slăbiciune ce vă afectează picioarele de sus până la degete.
Durerea sciatică este un simptom legat de multe condiții medicale precum leziunile coloanei vertebrale sau infecțiile, o boală ce degenerează discurile vertebrale, stenoza coloanei vertebrale sau chiar și sarcina. Cifrele recente estimează că aproape 10% din populația SUA suferă de dureri sciatice.
Mulți oameni aleg metodele tradiționale de tratare a sciaticii precum medicamentele analgezice fără prescripție medicală, injecțiile cu steroizi și când nimic nu funcționează se ajunge la operații.
Cele mai convenționale tratamente vor ameliora durerea temporar și multe dintre injecții pot cauza efecte adverse serioase.
Remediile făcute în casă se axează pe ameliorarea durerii și îmbunătățirea sănătății coloanei vertebrale reducând inflamația și presiunea de pe nervii sciatici și în majoritatea cazurilor problema dispare în scurt timp (în mod normal după 6 săptămâni).
Cuprins:
Ce cauzează sciatica?
La nivelul cel mai simplu, durerea nervilor sciatici este cauzată de anumiți nervi din zona lombară a coloanei ce au fost ciupiți dea lungul nervilor sciatici.
Sciatica este un simptom legat de multe condiții medicale dar se estimează că 90% dintre cazuri sunt cauzate de o hernie de disc sau de alunecarea unui disc. Sciatica este cauzată în mod normal de compresarea nervilor din zona lombară a coloanei.
Coloana vertebrală din corp constă în 3 părți principale; vertebre, nervi și discuri. Vertebrele individuale sunt protejate de nervii ce le stau la bază și de discuri făcute din cartilagii (un material elastic) ce amortizează fiecare os în parte și dau coloanei vertebrale flexibilitate. Când un disc devine hernial este împins din loc și pune presiune pe nervii sciatici sau îi blochează.
Alte cauze posibile ale sciaticii includ strângerea coloanei măduvei coloanei din zona lombară, cunoscută și sub numele de stenoză lombară a coloanei vertebrale, alunecarea în față a unui disc peste o vertebră de mai jos, numită spondiloză, tumori în coloana vertebrală ce compresează nervii sciatici și infecții sau leziuni ale coloanei vertebrale.
O condiție serioasă dar foarte rară este cunoscută sub numele de sindromul cauda equina ce poate afecta nervii, mai ales nervii sciatici, din zona lombară a coloanei și ce necesită îngrijiri medicale imediate.
Ce crește riscul de dureri ale nervilor sciatici?
Vârsta este cel mai comun factor de risc în cazul sciaticii persoanele cu vârsta între 30 și 40 de ani fiind mai predispuse la dezvoltarea acestei probleme. Profesia dumneavoastră poate crește riscul, mai ales în cazul slujbelor ce implică ridicarea obiectelor grele pentru perioade îndelungate de timp.
Un stil de viață sedentar, statul jos excesiv, dacă faceți prea puțină activitate fizică, toți acești factori cresc riscul de dezvoltare a sciaticii față de cazul persoanelor ce au un stil de viață activ.
Se credea că sarcina poate crește riscul de sciatică cu între 50 și 80% dintre femei având simptome ce seamănă cu sciatica legate de durerile de spate din timpul sarcinii.
Sarcina produce hormoni, precum cei relaxanți, ce cauzează slăbire ligamentelor și întinderea acestea fiind cele mai probabile cauze ale sciaticii. Un disc herniat ce cauzează sciatică nu este un risc mai probabil pe timpul sarcinii față de cazurile în care persoana nu este gravidă.
Factorii legați de stilul de viață precum obezitatea pot crește nivelul de stres aplicat asupra coloanei vertebrale, greutatea corporală excesivă făcând schimbări asupra coloanei ce pot provoca dureri de nervi sciatici.
Diabetul, ce este un alt efect advers al obezității, afectează modul în care corpul folosește glicemia din sânge și crește riscul de deteriorare nervoasă.
În cazul persoanelor ce duc în general un stil de viață nesănătos, având o dietă nesănătoasă, ne dormind destul sau trecând prin stres excesiv, coloana vertebrală va îmbătrâni mai repede ducând la probleme cu dureri de nervi sciatici.
Diagnosticul de sciatică
Cele mai comune simptome de sciatică includ dureri puternice ce lovesc în zona nervilor sciatici, cei mai mari nervi din corpul uman, dacă vă amintiți, ce merg de la zona lombară a coloanei, pe fese și până la capătul picioarelor. Poate cauza amorțirea piciorului pe traiectoria nervului și senzația de ace sau de furnicături în picioare și degetele de la picioare.
Poate fi dificil să faceți exerciții fizice sau să vă mișcați când aveți o stare de rigiditate și pare că picioarele nu pot fi mișcate sau flexate, durerea din timpul somnului este adesea o pulsație sau o inflamație legată de statul jos sau în picioare pe perioade lungi de timp.
Din cauza factorilor comuni cu artrita și alte dureri musculare sau articulare, diagnosticarea sciaticii poate fi dificilă. Un test ce se folosește adesea pentru diagnosticare este semnul Lasègue în care piciorul este ridicat iar testul este considerat pozitiv dacă durerea nervilor sciatici se reproduce când piciorul este flexat între 30 și 70 de grade.
Cu toate că acest test pozitiv în cazul a 90% dintre pacienții cu sciatică, aproximativ 75% dintre oameni au rezultate pozitive la acest test și nu suferă de sciatică. Acest videoclip scurt arată modul în care testul semnului lui Lasègue este performat de un medic:
Altele includ folosirea radiografiilor, a CT-urilor sau a RMN-urilor pentru a ajuta la diagnosticarea herniei de disc lombară.
Tratamentele medicale versus tratamentele făcute în casă sau tratamentele naturiste
Diferitele tratamente depind de cauza sciaticii și de severitatea acesteia. Sciatica acută tinde să dureze mai puțin și mulți doctori aleg să folosească medicamentele precum cele anti-inflamatorii, relaxantele musculare sau injecțiile cu steroizi pentru a trata durerea.
Majoritatea cazurilor acute de sciatică vor dispărea după 6 săptămâni, sciatica acută răspunzând bine la tratamentele alternative și la exercițiile fizice potrivite.
Cazurile cronice de sciatică, în care simptomele țin pentru 3 luni sau chiar mai mult, pot implica o combinație de remedii de îngrijire personală și tratamente medicale, dar în anumite cazuri este posibil să fie nevoie de operație.
O laminectomie lombară poate fi o opțiune chirurgicală ce se axează pe lărgirea măduvei spinării din zona lombară pentru a reduce presiunea de pe nervi. O altă opțiune este eliminarea parțială sau totală a discului hernial cunoscută sub numele de discectomie.
Cu toate că este foarte tentant să ne întindem după o cutie de analgezice sau să cerem o operație, cercetările au descoperit că există modalități mult mai invazive de a trata durerile sciatice precum ajustarea coloanei vertebrale de către un chiropractician, ce poate fi eficientă.
Un studiu din 2010 făcut de Jurnalul Practicii Psihologice Manipulative a descoperit că aproape 60% dintre pacienți, pentru care metodele convenționale nu au funcționat, au avut parte de beneficii după încercarea manipulării coloanei vertebrale, efecte similare având operațiile.
Să analizăm câteva dintre remediile pe care le puteți încerca acasă pentru a ameliora durerile de sciatică
Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune multivitamine pentru persoanele vegane și vegetariene
Comprese reci sau calde
Una dintre cele mai simple metode de ameliorare a durerii de nervi sciatici este aplicarea de comprese reci sau calde, sau chiar o combinație între cele două. Tratamentul cu căldură relaxează musculatura încordată ce poate compresa nervii sciatici. Compresele reci reduc inflamația din jurul nervilor sciatici și ameliorează durerea.
Alternarea între cald și rece vă poate da adesea cele mai bune rezultate, ajutând la ameliorarea durerii sciatice și a inflamației ce o poate cauza, începând cu o compresă caldă și terminând cu o compresă rece.
Căldura umedă venită spre exemplu de la un prosop aburit este în general mai eficientă. Puteți să faceți o baie caldă, având un efect similar asupra durerii de sciatică precum o compresă caldă și ajută la relaxarea musculaturii, dar nu se va axa atât de mult pe zona afectată, iar efectul va fi temporar.
Începeți prin a pune o compresă caldă sau rece pe zona afectată de durere, în general pe zona lombară a coloanei, ce este afectată cel mai ușor, și lăsați compresa pentru 15 sau 20 de minute.
Repetați la fiecare câteva ore, până simțiți că durerea s-a ameliorat. Se poate face zilnic până durerea de sciatică dispare, normal între 4 și 6 săptămâni, și vor face viața mai suportabilă. Dacă aveți probleme de circulație ar trebui să evitați folosirea compreselor reci.
Turmericul
Turmericul are multe folosințe medicale și este un anti-inflamator eficient fiind un bun remediu natural pentru sciatică. Curcumina, compusul ce se găsește în turmeric, ajută la reducerea durerilor nervoase și a inflamației.
Persoanele ce iau medicamente pentru subțierea sângelui sau pentru diabet ar trebui să consulte un medic înainte de a încerca această metodă pentru a evita orice probleme, iar pacienți ce au calculi biliari ar trebui să evite turmericul în totalitate.
Suplimentele cu turmeric de 250 sau 500 miligrame trebuie luate de 3 ori pe zi pentru mai multe săptămâni, aceasta fiind una din opțiuni. Puteți adăuga o linguriță de turmeric într-o cană de lapte, poate chiar și un bețișor de scorțișoară pentru aromă, apoi le fierbeți împreună. Puteți îndulci băutura cu miere și să beți de două ori pe zi până simțiți o îmbunătățire a durerii.
Cremă cu capsaicină
Crema sau unguentul cu capsaicină se poate găsi gata preparată în farmacii sau în magazinele cu suplimente pentru sănătate și ar trebui să cumpărați un produs ce conține între 0.025 și 0.075% capsaicină.
Capsaicina este un ingredient din piperul cayenne ce funcționează ca un ameliorant natural pentru durere, ajutând la scăderea nivelului de neurotransmițători, cunoscute ca substanța P, ce transportă în corp semnalele de durere.
Aplicați formula în zona afectată de până la 4 ori pe zi, pentru o perioadă de o săptămână, sau până când durerea dispare. Puteți simți o senzație arzătoare, ca și cum ați freca un ardei chili pe piele, dar această senzație se va diminua și vă poate chiar distrage de la durerea de sciatică. Nu folosiți pe pielea deteriorată, deoarece capsaicina poate cauza iritații majore.
Valeriana
Rădăcina de valeriană se folosește în general pentru relaxare și uneori ca un remediu natural pentru somn. Valeriana ameliorează durerea cronică de nervi și este bună în special pentru durerile de sciatică cauzate de spasmele musculare. Uleiul volatil conținut de iarbă va relaxa musculatura în timp ce ameliorează tensiunea.
Poate fi luată și sub formă de supliment cu 150 de miligrame de rădăcină de valeriană de 3 ori pe zi, recomandat pentru mai multe săptămâni, sau sub formă de băutură caldă. Ca în cazul oricărui supliment pe care doriți să-l luați în mod regulat, trebuie să consultați mai întâi un medic.
Pentru a face un ceai simplu de valeriană, luați o linguriță de rădăcină de valeriană uscată și puneți-o în apă fierbinte pentru 10 minute înainte de a bea. Bucurați-vă de ceai de mai multe ori pe săptămână, pentru câteva săptămâni sau până simțiți efectul valerianei.
Terapie cu masaj
Masajul implică să chemați pe cineva în casa dumneavoastră sau chiar să rugați partenerul să vă ajute să vă ameliorați durerea. Terapia cu masaj va ameliora durerea de sciatică și va vindeca și corpul, mai ales dacă sciatica este rezultatul spasmelor musculare. Mai mult, masajul elimină tensiunea, stimulează circulația și crește rata de mișcare ce poate fi redusă de durerile de sciatică în zona feselor sau a musculaturii picioarelor.
Sunătoarea are efect anti-inflamator, iar masarea zonei afectate cu acest ulei de 2 sau 3 ori pe zi va ajuta la ameliorarea durerii și a inflamației.
Un alt ulei de masaj bun pentru ameliorarea durerii este format din combinarea unei linguri de pudră de nucșoară cu o cană de ulei de susan, încălzind amestecul, permiteți-i să se răcească până la o temperatură confortabilă înainte de a-l masa pe zona lombară a coloanei de câteva ori pe zi pentru mai multe săptămâni.
Terapia masării punctului de declanșare se poate axa ușor pe acele puncte de declanșare din zona musculaturii fesiere și a coapselor, adesea asociate cu durerile lombare de sciatică.
O terapie cu masaj holistic cunoscută ca rolfing poate îmbunătăți semnificativ sănătatea coloanei și poate ameliora durerea rupând structura rea a tensiunii musculare și eliberând spatele pentru a se relaxa singur. Mai mult, masajul tinde să încurajeze corpul să elibereze mai multe endorfine; chimicala naturală din corp ce dă o stare de bine ce funcționează ca un analgezic.
Yoga pentru sănătatea coloanei vertebrale
Când suferiți de dureri de sciatică, ultimul lucru la care vă gândiși probabil este să stați cu picioarele încrucișate și să meditați.
Pozițiile ce implică îndoirea sau micșorarea coloanei precum genuflexiunile, ridicarea genunchilor la piept sau ridicarea simplă a picioarelor pot înrăutăți durerea. Dar există multe poziții de yoga ce vor întinde coloana și vă vor îmbunătăți postura în timp ce reduc inflamația, durere și rigiditatea.
Yoga s-a dovedit a fi sigur și eficient pentru tratarea multor persoane ce suferă de sciatică chiar și în comparație cu tratamentele medicale. Cele mai bune tehnici de yoga pentru prevenirea durerii sciatice se axează întărirea musculaturi spatelui și relaxarea zonelor rigide.
Pacienților ce au avut o operație pentru durerile sciatice li se recomandă adesea exercițiile de prevenire a durerilor lombare și de întărire a musculaturii trunchiului, făcând parte din programul de reabilitare. Următorul videoclip analizează pentru 15 minute o rutină de yoga ce poate preveni semnificativ durerea de nervi sciatici în timp ce îmbunătățește postura generală:
Exercițiile fizice și întinderea
Când aveți dureri sciatice sfâșietoare, ideea de a face exerciții probabil pare mai puțin atrăgătoare decât de a face yoga. Nu vorbim de alergarea la maraton sau de un antrenament P90, ci de exerciți fizice recomandate de medici drept remedii pentru sciatică. Dacă stați jos multe ore, la birou, la televizor, sau în timpul liber, veți înrăutăți lucrurile apăsând pe discurile vertebrale și înrăutățind durerea.
Introducerea de întinderi specifice sau de exerciții izometrice ușoare în rutina zilnică după ce sciatica se activează poate ajuta la întărirea abdomenului și a musculaturii spatelui ce ajută la accelerarea refacerii. Puteți începe prin alternarea perioadelor de stat întinși cu plimbări scurte, încercați să faceți mai mulți pași zilnic și să lucrați la întinderea coloanei cu exerciți ce pot fi făcute acasă.
O întindere cu genunchii la piept va reduce iritația nervilor sciatici în timp ce îmbunătățește flexibilitatea zonei lombare. Alte exerciții precum spinal rolling, knees rocking, întoarcerile pe podea, extinderea spatelui și întinderile pentru mobilizarea sciaticii pot reduce orice durere sciatică sau lombară. Consultarea unui medic ajută adesea la alegerea exercițiilor potrivite pentru dumneavoastră. Următorul videoclip analizează trei dintre cele mai bune exerciții pentru sciatică și nervi ciupiți.
Scoarța de salcie albă
Scoarța de salcie albă este folosită adesea pentru ameliorarea durerilor sciatice de lungă durată. Glicozidele fenolice și salicina ce se găsesc în acest supliment oferă beneficii anti-inflamatorii și analgezice nervilor coloanei vertebrale.
Un supliment cu scoarță de salcie albă cu 120 sau 240 de miligrame luat zilnic pentru mai multe săptămâni va ajuta la prevenirea durerii dar ar trebui să consultați un medic înainte de a lua suplimentul.
Cataplasmă cu schinduf
Schinduful poate fi folosit pentru ameliorarea artritei reumatoide și a durerilor cauzate de gură, dar datorită proprietăților anti-inflamatorii poate fi folosit și pentru ameliorarea durerilor de sciatică.
Preparați o cataplasmă cu schinduf sfărmând o mână de semințe de schinduf și fierbându-le cu destul lapte încât să formeze o pastă moale. Aplicați cataplasma pe zona afectată de durere și lăsați-o pentru câteva ore înainte de a curăța zona. Repetați zilnic până durerea este ameliorată și apoi dacă este necesară.
Acupunctură pentru sciatică
Primele dintre două metode analizate ce poate fi performat acasă dar nu e chiar potrivită pentru a o face de unii singuri este acupunctura. Acupunctura este un mod natural și eficient de ameliorare a durerii sciatice, relaxând musculatura și ajutând corpul să se vindece.
Ar trebui să aveți mereu un terapeut profesionist care să folosească acupunctura asupra dumneavoastră, nu lăsați pe oricine să înfigă ace în corpul dumneavoastră ( probabil că oricum nu ați face asta!).
Cu toate că acupunctura nu poate rezolva problema structurală din zona lombare a spatelui ce cauzează sciatica, este un efect advers liber ce ameliorează durerea.
Stimularea anumitor puncte stimulează sistemul nervos central. Sistemul nervos central eliberează apoi analgezice naturale în corp, endorfine și enkephaline, crește circulația sanguină în zona afectată și relaxează musculatura din zona înconjurătoare.
Jurnalul de Medicină Tradițională Chinezească a publicat un studiu în 2009 ce a descoperit că acupunctura cu ace încălzite poate ajuta la reducerea durerii de sciatică. Peste jumătate dintre participanții la studiu, 17 din 30, au raportat o ameliorare completă a durerii de sciatică după tratamentul cu acupunctură. Acupunctura este chiar acoperită și de multe polițe de asigurare medicală de la companiile precum Aetna, Cigna sau BCBS/CareFirst.
Te-ar putea interesa şi: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb
Manipularea coloanei vertebrale
A doua metodă ce poate fi făcută acasă dar în mod normal necesită un profesionist este procesul de manipulare a coloanei vertebrale, cunoscută ca fiind o ajustare de tip chiropractic.
Multe dintre pozițiile de yoga și exercițiile de întindere analizate încearcă să manipuleze coloana vertebrală pentru a o vindeca, schimbându-i postura, fiind clasate chiar ca metode de manipulare a coloanei vertebrale. Dar uneori abilitățile unui chiropractician profesionist sunt necesare pentru a trata eficient durerile de spate și de sciatică, multe dintre tehnici fiind mai periculoase decât benefice dacă sunt performate de cineva fără experiență.
Sciatica este adesea diagnosticată după o examinare fizică făcută de un chiropractician ce va lucra împreună cu dumneavoastră după aceea pentru a vă realinia coloana și discurile vertebrale și pentru a opri mișcarea acestora către canalele nervoase, axându-se pe sursa principală a durerii.
Tehnicile ce în mod normal folosesc lovituri scurte vor ameliora iritația nervoasă ce cauzează inflamația și durerea sciatică. Chiropracticianul vă va recomanda și câteva mișcări ce nu vă vor forța pe care le puteți face acasă pentru a vă ajusta și reține coloana vertebrală, acestea făcând parte din program.
Un studiu publicat în Jurnalul Oficial al Societății Coloanei Vertebrale din America de Nord a analizat cazurile a 102 adulți ce sufereau de dureri de nervi sciatici. Participanții ce au avut parte de terapie de manipulare a coloanei vertebrale au avut parte de reducerea durerii locale, mai puține zile cu durere și mai puține cazuri de durere moderată sau severă față de persoanele ce nu au avut parte de ajustări chiropractice.
Uleiurile esențiale
Uleiurile esențiale precum cel de ghimbir sau mentă pot fi amestecate cu un ulei de bază la alegere și aplicate pe zona afectată pentru a reduce durerea și inflamația asociate cu durerile sciatice. Aplicarea amestecului de două ori pe zi va trata eficient sciatica și simptomele ei.
Uleiul de ghimbir este extras din planta înflorită de ghimbir și este cunoscut pentru calitățile ameliorante ce ajută la calmarea durerilor de nervi sciatici. Ghimbirul conține și un compus numit [6]-gingerol ce s-a dovedit a avea calități anestezice și anti-inflamatorii ce ajut la combaterea simptomelor sciaticii.
Uleiul de mentă are proprietăți analgezice și anti-inflamatorii și este extrem de folosit pentru ameliorarea durerii. Pentru persoanele ce suferă de dureri sciatice, uleiul de mentă va reduce durerea și inflamația și accelerează refacerea.
Aloe Vera
Nu putem discuta de remedii ce pot fi realizate acasă fără a menționa Aloe Vera, această plantă este bună pentru absolut orice. De această dată va trebui să o beți, dar puteți aplica și un strat subțire pe zona afectată dacă doriți să alinați musculatura înconjurătoare. Încercați să consumați o pătrime dintr-un pahar de aloe Vera zilnic pentru a ajuta la eradicarea durerii și vindecarea corpului.
Compușii anti-inflamatori și polizaharidele prezente în Aloe Vera îi dau proprietățile vindecătoare. Mai multe studii au analizat folosirea de Aloe Vera pentru tratarea durerilor de nervi sciatici și au descoperit că prezența de anumite extracte de etanolic o fac un posibil leac pentru durerile de nervi sciatici.
Reducerea inflamației poate fi cheia către ameliorarea durerii de sciatică
Experții estimează că aproximativ între 5 și 10% dintre toate durerile de spate sunt cauzate de sciatică. Variază de la o persoană la alta, depinzând de factorii personali și ocupaționali ce pot crește posibilitatea de dezvoltare a problemelor sciatice.
Acești factori includ vârsta, persoanele peste înălțimea medie, nivelul de stres, obezitatea, statul jos prelungit, fumatul, și riscurile ocupaționale precum ridicarea obiectelor grele sau activitățile ce vă expune la perioade prelungite cu mișcări vibrante precum conducerea unui tractor.
Toți factorii de mai sus pot crește inflamația ce provoacă durerile de sciatică și le face mai severe în timp ce face și orice leziune mai greu de vindecat.
Cu toate că a renunța la locul de muncă și a găsi un altul ce nu are riscuri ocupaționale ce vă pot afecta spatele nu este mereu o posibilitate, există multe schimbări sănătoase ale stilului de viață pe care le puteți face și care vor reduce durerea de sciatică și vor preveni sau chiar elimina atacurile repetate de dureri de sciatică.
Fumatul și multe dintre drogurile recreaționale sunt cunoscute pentru accelerarea procesului de îmbătrânire a discurilor vertebrale în timp ce urmarea unei diete plină de nutrienți promovează sănătatea.
Vitaminele B12, C și D vor ajuta la reducerea inflamației, în timp ce consumul de 1000 de miligrame de magneziu și 2000 miligrame de calciu zilnic au arătat că pot reduce presiunea asupra nervilor. Adăugarea mai multor alimente precum citricele, laptele, brânzeturile, legumele verzi și nucile reprezintă o metodă alternativă față de administrarea de suplimente.
Alte sfaturi despre cum să preveniți durerile de nervi sciatici
Cu toate că multe dintre remediile ce pot fi făcute acasă pe care le-am analizat mai sus vor ajuta la reducerea durerii de sciatică, există câteva măsuri preventive pe care le puteți lua pentru a vă face tratamentul mai eficienți pentru a scădea frecvența, dacă nu chiar să eliminați, repetarea durerilor de nervi sciatici. Majoritatea se axează pe protejarea și îmbunătățirea sănătății coloanei vertebrale.
Încercați să nu faceți mișcări bruște, adoptați o postură mai bună când stați jos pentru a reduce presiunea depusă pe zona lombară a coloanei și practicați o tehnică bună de ridicare menținând spatele drept și îndoind genunchii, pentru a preveni hernia de disc sau agățarea nervilor sciatici.
Dormiți pe o saltea ce vă oferă suport fără a fi prea fermă, ajută la alinierea coloanei vertebrale, și urmați un program sănătos de somn deoarece ajută la accelerarea procesului de vindecare.
Faceți exerciții fizice în mod regulat, dar nu prea intense, și faceți exerciții pentru întărirea musculaturii spatelui și a musculaturii trunchiului, pentru a menține coloana sănătoasă și pentru a promova încetinirea procesului de îmbătrânire a discurilor importante ce protejează vertebrele și nervii sciatici.
Dacă sunteți mai activi în general și evitați perioadele prelungite de stat în picioare sau de stat jos veți elimina din presiunea de pe coloană și vă veți îmbunătăți sănătatea generală.
Concluzii despre durerile de nervi sciatici
Durerile de spat pot apărea oricui și oricând, în orice perioadă a vieții, și adesea apar din cauza nervului sciatic. În majoritatea cazurilor cel mai bun tratament este să ne întindem și să ne mișcăm musculatura spatelui pentru a vindeca și preveni simptomele. Remediile făcute în casă pentru sciatică de mai sus se pot ocupa cu ușurință de simptome și pot vindeca și corpul.
Făcând schimbări ale stilului de viață și mișcându-vă puteți opri simptomele sciaticii de la a deveni o problemă cronică și stresantă. Cu toate acestea, dacă aveți perioade în care durerile de sciatică durează mai mult și apar mai frecvent decât de obicei este cel mai bine să consultați un medic sau un chiropractician pentru a vi se recomanda o soluție permanentă în majoritatea cazurilor.
Citește și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb