6 remedii pentru acasă pentru ganglionii umflați din zona gâtului

Fata tinandu-se cu mainile de un gat rosu.

Limfadenita este termenul medical corect pentru umflarea ganglionilor limfatici: ce apare cel mai des în cazul ganglionilor limfatici din zona gâtului.

Tratamentele medicale obișnuite implică în general antibioticele, și operați în cazurile severe, dar există câteva remedii naturiste ce sunt foarte eficiente în cazul limfadenitei.

Obiectivul este să tratați limfadenita cu remedii făcute în casă pentru a reduce inflamația, durerea și sensibilitatea și să susțineți ganglionii limfatici și sistemul imunitar.

Ascultați-vă corpul

V-ați trezit vreodată dimineața cu o sensibilitate enervantă pe o parte a gâtului? Mi se întâmplă în general după ce am lucrat prea mult, am lăsat prea multe lucruri să-mi ajungă la suflet, sau când pur și simplu am o stare proastă.

O verificare rapidă în oglindă, o apăsare ușoară, dar producătoare de durere sub maxilar confirmă problema – ganglioni inflamați.

Cred foarte mult în ascultarea corpului. Pentru mine, ganglionii inflamați înseamnă că trebuie să o iau mai încet, să calculez tot ceea ce fac, și să-mi reajustez planul.

Dar ce sunt mai exact ganglionii inflamați? Ce cauzează această problemă; și ce ar trebui să facem în legătură cu ei?

Ganglionii inflamați sunt o problemă destul de comună, apărând la aproximativ 40% din populație. Sunt adesea asociați cu un tip de infecție ce necesită tratament medical, dar pot fi și alte lucruri pe care le puteți face.

Cercetările arată că există câteva ingrediente naturale ce pot fi combinate pentru a face un tratament eficient pentru limfadenită, deci ne-am distrat puțin experimentând cu acestea pentru a vă oferi câteva remedii pentru ganglionii inflamați.

Ce înseamnă de fapt ganglionii inflamați?

Sistemul limfatic este un sistem corporal legat în întregul format din organe și structuri de țesut moale. Aceștia includ polipii aflați în spatele căilor respiratorii nazale, amigdalele ce se află în spatele și în părțile limbii. Splina ce se află în capătul din stânga al cutiei toracice și timusul ce se află în zona superioară centrală a regiunii toracice.

Toate aceste structuri sunt conectate prin canale ce conțin ganglioni limfatici. Fiecare structură are un rol de jucat în transportarea și filtrarea unei substanțe transparente cu numele de lichid limfatic. Funcționarea sistemului limfatic joacă un rol cheie în sănătatea și funcționalitatea sistemului imunitar.

Timusul, spre exemplu, este locul în care celulele imunitare cu numele de celule T ajung la maturitate înainte de a fi eliberate pentru a distruge celulele infectate și canceroase. Splina este cel mai mare organ din sistemul limfatic, și stochează celulele albe ce luptă cu diferite tipuri de infecții.

În interiorul canalelor, conectate prin cel mai mare țesut moale din sistemul limfatic, se află aproximativ 600 de structuri bulboase numite ganglioni limfatici. Acești ganglioni limfatici sunt mase de țesut moale ce filtrează lichidul limfatic.

Ganglionii limfatici conțin un număr mare de celule albe ce luptă cu infecțiile. În timp ce lichidul este filtrat de ganglionii limfatici, orice tip de bacterie, anumite toxine și orice alt tip de substanță nocivă este filtrată și atacată de celulele albe.

Restul de lichid este apoi returnat sângelui printr-o valvă cu un singur sens.

De ce se inflamează ganglionii?

În general, ganglionii inflamați sunt cauzați de răspunsul la introducerea de bacterii sau infecții virale.

Sistemul imunitar este foarte folositor în lupta cu majoritatea infecțiilor fără ca noi să fim conștienți de ce se întâmplă.

Să spunem, spre exemplu, că avem o stare proastă, nu dormim bine, poate că ne îngrijorează ceva. Când nu ne simțim 100% bine, bacteriile ce în general nu prezintă un pericol, se pot reproduce fără a fi controlate, atașând corpului toxine nocive sub forma rebuturilor de la diferite produse.

Oriunde se află bacterii în corp, ganglionii limfatici se pot mări pentru a se ocupa de infecții, Celulele albe funcționează prin înghițirea infecțiilor.

Dezactivând materialul infectat, se formează puroi, acesta fiind produsul rezidual rămas, ce poate fi unul dintre motivele pentru care ganglionii se umflă.

Limfadenita poate fi localizată sau generalizată. Ganglionii inflamați locali apar ca un răspuns la infecțiile locale din țesutul ce îi înconjoară. Spre exemplu, prezența unei infecții aeriene sau a unui virus poate duce la inflamarea amigdalelor.

Limfadenita localizată reprezintă cam trei sferturi din cazuri. Peste jumătate dintre cazurile de limfadenită localizată apar în zona capului și a gâtului.

Limfadenita generalizată apare când două sau mai multe grupe de ganglioni limfatici se inflamează, și se leagă în general de un virus sistemic sau de o altă afecțiune medicală.

Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Avantajele remediilor de casă pentru ganglioni inflamați

Există multe beneficii în folosirea propriilor rețete pentru tratarea limfadenitei.

Din moment ce tulpinile bacteriene își cresc rezistența la antibiotice, este nevoie să găsim metode alternative de gestionare a infecțiilor. Folosirea remediilor naturiste pentru tratarea ganglionilor inflamați este una din modalitățile prin care puteți evita creșterea rezistenței la antibiotice.

Antibioticele pot cauza disconfort sistemului digestiv și deteriorarea sistemului gastrointestinal. Folosirea remediilor de casă pentru ganglionii inflamați este o modalitate mai delicată, și naturală de tratare a limfadenitei evitând efectele adverse ale antibioticelor.

Remediile făcute în casă pentru ganglioni inflamați sunt foarte accesibile. Majoritatea ingredientelor probabil că se află deja în dulapurile din bucătăria dumneavoastră, așteptându-vă.

Puteți să vă preparați cantitatea necesară, și orice rămâne poate fi stocat în frigider pentru următoarea aplicare. Însemnă că nu pierdeți nimic.

Folosirea remediilor făcute în casă pentru ganglionii inflamați înseamnă și că nu veți avea nici un ambalaj, adică nu veți deteriora mediul.

Ingrediente pentru ganglioni inflamați

Există multe ingrediente naturale ce s-au dovedit a acționa eficient, ajutând la evitarea limfadenitei și la ameliorarea simptomelor.

Usturoiul

Studiile științifice indică faptul că usturoiul crud este foarte eficient pentru anihilarea multor tipuri de bacterii, dar nu este surprinzător dacă luăm în considerare profilul nutrițional al usturoiului.

Usturoiul este plin de nutrienți, conținând vitamina A, C, D, E, K, B1, B2, B3, B5, B6 și B12, da și calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu, fluor, colină și betaină.

Nutrienții din usturoi au diferite funții. Ajută la menținerea sănătății dentare, osoase, a țesutului moale a pielii și a membranei mucoase.

Usturoiul ajută și la impulsionarea sistemului imunitar, menținerea sănătății sanguine și oculare, afectează pozitiv diabetul și susține sănătatea cerebrală și nervoasă, având o gamă largă de alte efecte de susținere a sănătății.

Impulsionează sistemul imunitar, reglează sistemul digestiv, protejează ochii, ajută la controlarea presiunii arteriale și coagulării sanguine, îmbunătățește funcționarea cerebrală, reduce semnele de îmbătrânire și poate reduce riscul de malformații congenitale.

Usturoiul conține mulți compuși din plante. Aceste fitochimicale dau plantelor culoarea, gustul și mirosul, și protejează planta de boli și răni. Unele dintre fitochimicalele din usturoi au fost identificat ca fiind alicina, ajoene, alliin și sulfat de dialil.

Se crede că usturoiul conține 12 tipuri diferite de antioxidanți. Mai mult, cercetările au indicat faptul că usturoiul crește activitatea enzimelor din corp ce ajută la metabolizarea moleculelor radicalilor liberi. Deci usturoiul atacă în două moduri radicalii liberi chimicali.

Cercetările amănunțite făcute asupra efectelor antibacteriene au arătat că usturoiul s-a dovedit a fi eficient împotriva bacteriilor, incluzând salmonella, E. coli, staphylococcus, clostridium, klebsiella, micrococcus, bacillus subtilis și mycobactererium. S-a dovedit a fi șu un bun agent antifungic.

Se crede despre usturoi că este eficient împotriva organismelor nocive lăsându-le fără oxigen, deteriorându-le membrana celulară și prevenind accesul și refacerea energiei.

Fitochimicalele din usturoi sunt considerate ca fiind responsabile pentru efectul dovedit al usturoiului împotriva celulelor cancerigene; scăzând rata de creștere a celulelor cancerigene și creșterea tumorilor.

Usturoiul stimulează și susține sistemul imunitar în multe moduri, dar s-a descoperit că susține și sistemul limfatic stimulând producția și activarea de diferite tipuri de celule sanguine specializate necesare pentru gestionarea infecțiilor și bolilor.

Mierea Manuka

Acest tip unic de miere este  produs în Noua Zeelandă de albine ce adună polen în mare parte din plantele native cu numele de Manuka. Studiile au arătat că mierea Manuka are multe beneficii de sănătate, de la îmbunătățirea somnului la scăderea reacțiilor alergice, îmbunătățind condițiile de piele și asistând la vindecarea rănilor.

Când vine vorba de sistemul imunitar, mierea Manuka s-a dovedit a avea o acțiune semnificativ anti microbiană, ajutând la combaterea infecțiilor bacteriene și îmbunătățind eficiența controlării infecțiilor în sistemul limfatic.

Există multe tipuri de miere Manuka pe piață, dar nu toate sunt la fel de eficiente. Mierea Manuka primește calificative de la UMF, sau este clasată după factorii unici Manuka. Căutați o miere Manuka cu o notare de peste 10 de la UMFA. Astfel calitatea mierii va fi garantată și va avea proprietăți antibacteriene.

Oregano

Această plantă aromatică ne este foarte cunoscută fiind potrivită pentru o varietate de motive culinare. Uleiul de oregano nu ne este atât de familiar, totuși, chit că cercetătorii i-au observat acțiunea antibacteriană.

Într-un studiu din 2016, uleiul esențial de oregano s-a descoperit a fi eficient împotriva a 17 tulpini bacteriene, împotriva cărora a fost testat. S-au inclus și câteva tulpini rezistente la medicamente de bacterii, incluzând MRSA, E. coli și tulpinile bacteriene de Acinetobacter baumannii.

Uleiul de oregano este un alt ingredient ce ajută la distrugerea bacteriilor susținând sănătate ganglionilor limfatici și funcționarea fără a crește riscul de dezvoltare a rezistenței la antibiotice.

Argintul coloidal

Argintul coloidal este un preparat lichid ce conține ioni mici de argint într-o suspensie. S-a dovedit prin cercetări că se poate atașa de membrana celulelor invadatorilor bacterieni și că poate preveni bacteriile din a produce energie. Argintul coloidal s-a dovedit prin anumite studii a distruge bacteriile după câteva minute de la expunere.

Nu numai că susține sistemul limfatic în timpul atacurilor bacteriene; o face în așa fel încât nu crește rezistența bacteriilor la medicamente.

Uleiul de arbore de ceai

Studiile au arătat că uleiul din arbore de ceai poate fi extrem de eficient împotriva bacteriilor. Există multe studii ce îi dovedesc eficiența; unele au raportat descoperiri interesante legate de activitatea antibacteriană și de longevitate legate de uleiul de arbore de ceai.

Un studiu a observat un efect imediat atunci când uleiul de arbore de ceai este aplicat asupra bacteriei, dar a descoperit că uleiul de arbore de ceai continuă să rămână activ și să protejeze împotriva bacteriilor peste 24 de ore.

Pe când anumite uleiuri esențiale pot fi administrate intern, uleiul de arbore de ceai nu este de acest tip. Asigurați-vă că aplicați numai cutanat uleiul de arbore de ceai, cu un ulei de bază potrivit.

Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Rădăcina de ghimbir

Ghimbirul este un condiment folosit de secole în scop culinar, dar și medical. Este destul de simplu, rădăcina de ghimbir este plină de nutrienți.

Ghimbirul conține vitamina C, E, K, B3, B5, B6 și B9, calciu, colină, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan și seleniu.

Despre ghimbir se crede că ar conține mai multe uleiuri naturale, fitochimicale și compuși benefici din plante decât alte plante comestibile. Principalul compus activ din ghimbir este gingerolul, dar conține mulți alți compuși.

Compușii din ghimbir ajută la menținerea sănătoasă a danturii, oaselor, țesutului moale, a pielii și a membranei mucoase, ajută la reglarea digestiei, a presiunii arteriale și a coagulării sanguine și reduc riscul de multe afecțiuni serioase precum bolile de inimă, atacurile cerebrale, diabetul și câteva forme de cancer.

Cercetările susțin că rădăcina de ghimbir are o gamă foarte largă de beneficii de sănătate, incluzând ameliorarea durerii de la compușii prostglandini. În cercetări se susține că este la fel de eficientă precum ibuprofenul pentru inflamații și ameliorarea durerii, fără a avea efecte negative adverse.

Anumiți experți notează că rădăcina de ghimbir are un efect întins asupra inflamațiilor, și are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar crescând producția de substanțe ce ajută corpul să lupte cu bolile și infecțiile. S-a dovedit și cp este foarte eficientă împotriva a 24 de tipuri de bacterii, incluzând E. Coli, Staphylococcus aureus, salmonella și Klebsiella.

Rădăcina de ghimbir conține și mulți antioxidanți, precum vitamina C, manganul și mai mult de 12 fitochimicale incluzând gingerolul, shogaolul și diarylheptanoidele.

Acestea sunt chimicalele ce susțin sistemul imunitar absorbind chimicalele radicalilor liberi. Cercetătorii sugerează că ghimbirul este capabil să absoarbă mai bine de 90% din chimicalele prezente ale radicalilor liberi.

Coriandrul

Inflamația este un simptom foarte comun în cazul ganglionilor umflați, deci anti-inflamatorii naturali puternici precum coriandrul pot fi extrem de buni pentru gestionarea limfadenitei.

Un studiu a observat că  substanțele din coriandru includ fitochimicale ce pot reduce semnificativ inflamația axându-se pe căile inflamatorii. Studiul a descoperit că piperul negru, ghimbirul, usturoiul și scorțișoara au un mecanism similar de acționare.

Coriandrul s-a dovedit a reduce nivelul de celule deteriorate de bacteriile precum E. Coli și Bacillus subtilus și inhibă creșterea mai multor tipuri de bacterii. Studiile au arătat faptul că această plantă poate fi eficientă împotriva salmonelei, holerei, dar cel mai mult împotriva listeriozei.

Castraveții

Castraveții sunt surse bine cunoscute de hidratare, bune pentru menținerea fluidelor din corp,  inclusiv diluarea lichidului limfatic. Astfel ajută la hidratarea întregului corp evitând acumularea presiunii.

Ce mulți oameni nu știu este că ei conțin și substanțe puternice pentru ameliorarea durerii. Un studiu a comparat controlul durerii cu ajutorul extractului de castravete față de un anti-inflamator non-steroidal, diclofenacul de sodiu – substanța activă din medicamentele precum Cataflam Voltaren și Zorvolox.

Diclofenacul și-a făcut treaba foarte bine reducând durerea cu 75%, castravetele însă a avut o performanță impresionantă pentru o alternativă naturistă, reducând durerea cu 50%.

Cu toate că extractul de castravete nu este la fel de eficient pentru reducerea durerii precum diclofenacul, reduce totuși semnificativ durerea, și are mai multe beneficii decât părți negative, față de medicamentele ce vin cu efecte adverse, precum durerile de cap și deteriorarea pereților gastrointestinali în cazul uzului regulat.

Castravetele poate susține ganglionii inflamați ținând lichidul limfatic din a deveni vâscos  și oferă ameliorarea durerii în mod natural.

Ananasul

Ananasul este făcut din 86% apă, fiind o bună sursă de hidratare, dar conține și multe vitamine, minerale și alți compuși benefici. Un compus unic din ananas este bromelinul, un anti-inflamator puternic ce dă un impuls puternic sistemului imunitare.

Nutrienții din ananas ajută numeroase funcții, inclusiv dezvoltarea celulelor noi și a țesutului moale, reglarea digestiei, îmbunătățirea sănătății oculare, reducerea riscului de multe afecțiuni de sănătate serioase și reducerea semnelor de îmbătrânire.

Mai mult, ananasul impulsionează funcționare cerebrală și a sistemului nervos, ajută la controlarea presiunii arteriale și îmbunătățește funcționarea rinichilor și a ficatului, ce sunt ambele foarte importante pentru eliminare toxinelor și a produselor reziduale.

Testele clinice indică faptul că mulți dintre compușii din plante din ananas, mai ales bromelinul, sunt responsabili pentru îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar.

Ananasul s-a dovedit a fi un antibacterian performant în cercetările clinice, fiind impresionant de performant împotriva multor tipuri de bacterii. Inclusiv a tulpinilor rezistente la medicamente de E. Coli și Vibrio holera.

Proprietățile antibacteriene ale ananasului au fost indicate ca putând reduce numărul de bacterii din organele interne și sistemul digestiv în timp ce impulsionează abilitate pielii de a ține la distanță bacteriile cu potențial nociv.

Zincul din ananas ajută la maximizarea funcționări sistemului imunitar. Fiind o bună sursă de antioxidanți, ananasul susține sistemul imunitar menținând radicalii  liberi nocivi sub control. Efectul anti-inflamator puternic asupra compușilor din ananas pot ajuta la calmarea ganglionilor inflamați și oferă ameliorarea durerii.

Acestea sunt doar câteva dintre ingrediente naturale ce pot fi folosite ca remedii de casă pentru ganglionii inflamați. Există extrem de multe ingrediente pe care le puteți folosi pentru susținerea sistemului imunitar și ameliorarea simptomelor.

6 Remedii pentru acasă pentru ganglionii inflamați

Sunt multe moduri în care puteți folosi ingredientele pentru a ajuta la ameliorarea ganglionilor inflamați. Mai jos veți găsi câteva sugestii de remedii ce pot fi făcute acasă ce se folosesc intern sau extern!

Haide, haide usturoiule

Din moment ce usturoiul are atât de multe beneficii, nu este surprinzător cp este primul pe care îl chemăm în ajutor. Este și unul dintre cele mai simple remedii pentru acasă – chit că aroma lui nu este atât de plăcută!

Descompunerea fibrelor din cățeii de usturoi este foarte importantă deoarece eliberează și activează unele dintre cele mai importante fitochimicale.

Cu toate că unii oameni pot consuma usturoi crud fără a avea efecte adverse, vă poate face respirația să miroasă neplăcut, dar puteți rezolva această problemă dacă mestecați niște pătrunjel după ce luați o doză de usturoi.

Sfărmați sau tăiați între 1 și 3 căței de usturoi  crud. Consumații cruzi simpli, cu apă, ca parte dintr-o salată, atâta timp cât usturoiul este crud, este în regulă.

Miere

Mierea Manuka este o adiție minunată în dieta personală, având multe beneficii de sănătate. Este o idee bună să consumați o linguriță în fiecare dimineață pentru a vă susține sănătatea generală.

Dacă aveți ganglioni inflamați, luați o doză în plus de miere Manuka seara. Este cel mai bine să fie luată pe stomacul gol.

Bazooka cu Manuka și usturoi

Puteți combina puterile antibacteriene și antivirale ale usturoiului și ale mierii Manuka sfărmând usturoiul și amestecându-l cu miere pentru a crea o pastă bine omogenizată.

Stocați într-un recipient bine închis într-un loc uscat și rece. Luați o linguriță din amestec pe stomacul gol dimineața și seara.

Super smoothie

Acesta este un smoothie foarte gustos ce combină mai multe ingrediente benefice pentru a da un impuls sistemului imunitar, ajutând la reducerea durerii, stabilizând inflamația și luptând cu bacteriile.

Beți acest smoothie pe stomacul gol, este cel mai bine să-l beți dimineața. Dacă aveți ganglioni inflamați, beți încă un pahar seara înainte de culcare.

Ingrediente

  • ½ ananas mediu, decojit
  • 2 lingurițe de miere Manuka
  • bucată de 15.24 cm de castravete
  • 5 cm de rădăcină de ghimbir
  • 1 măr verde mediu, fără cotor
  • Sucul de la o lămâie sau 2 lime
  • 1 cană de lapte de cocos sau migdale

Metodă

  • Tăiați ananasul, castravetele și mărul în bucățele mici
  • Decojiți ghimbirul
  • Tăiați ghimbirul în bucățele mici
  • Adăugați laptele de cocos sau migdale și amestecați într-un blender
  • Adăugați ghimbirul, mierea și sucul de lămâie sau lime
  • Amestecați bine, adăugați mai mult lapte sau apă pentru a obține consistența dorită
  • Serviți imediat, cu gheață, dacă doriți

Argint

Este posibil să vă faceți propria tinctură din argint coloidal, dar implică un întreg proces. Este nevoie de echipament special, și trebuie să aveți grijă când vine vorba de evitarea contaminării.

Există multe produse cu argint coloidal pe piață, de la creme, geluri și lichide la sprayuri nazale, picături și tincturi. Alegeți un produs care conține între 3 și 20 ppm (părți per milion). Este considerat un nivel sigur și eficient.

Te-ar putea interesa şi: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Salată

Acest amestec de salată dă un impuls puternic sistemului imunitar și limfatic. Roșiile și pătrunjelul sunt alte ingrediente cu puteri antioxidante și anti-inflamatorii puternice, împreună cu salata verde sunt o bună sursă de hidratare.

Studiile arată că o concentrație mare de fitochimicale apare chiar sub coaja multor fructe și legume, deci folosiți-le crude, pe cât posibil. Dressing-ul nu adaugă doar gust, dar ajută și la ameliorarea inflamației și luptă împotriva bacteriilor.

Pentru salată

  • 1 cană de salată verde
  • ½ cană de coriandru
  • ½ cană pătrunjel
  • 2 roșii coapte medii
  • 15 cm de castravete, ne decojit

Pentru Dressing

  • 30 ml de ulei de măsline extra virgin
  • 15 ml de oțet din mere
  • 1 cățel mic de usturoi
  • ½ linguriță de sare de mare
  • 10 boabe de piper negru
  • 30 cm de ghimbir, decojit
  • 1 linguriță de miere Manuka

Metodă

  • Pentru dressing, tăiați fin sau sfărmați usturoiul și ghimbirul
  • Într-un borcan de sticlă cu un capac securizat, amestecați uleiul de măsline cu oțetul din mere, usturoiul, ghimbirul, sarea de mare și mierea.
  • Sfărmați ușor boabele de piper între 2 lingurițe și adăugați-le în amestec
  • Închideți bine capacul Acoperiți cu un șervețel pentru ceai și scuturați bine pentru un minut.
  • Lăsați amestecul să se așeze la temperatura camerei pentru ca ingredientele să se activeze
  • Faceți salata; spălați legumele și tăiați-le după cum doriți
  • Asamblați salata într-un bol; puteți pune ingredientele separat sau le puteți amesteca!
  • Puneți peste salată dressing și serviți imediat

Precauții

Atunci când folosiți remedii făcute în casă pentru ganglionii inflamați, poate dura câteva zile până ca efectul să apară. Simptomele nu ar trebui să se înrăutățească. În cazul în care se întâmplă, consultați un medic imediat.

Sfaturi pentru remediile făcute în casă

Chit că este tentat să combinați toate ingredientele pentru a face un remediu de casă pentru ganglionii inflamați, nu este o idee bună.

Cu toții suntem diferiți, și anumite ingrediente pot avea efecte ce depind de fiecare persoană. Anumiți oameni pot avea efecte adverse la un ingredient sau altul – cum veți știi care e ingredientul problemă?

Este mai bine să încercați câte un remediu, pentru cel puțin 2 luni, înainte de a schimba sau adăuga ceva tratamentului. Dacă descoperiți că un tratament nu funcționează în cazul dumneavoastră, puteți încerca un tratament complet diferit din remediile făcute în casă, sau puteți adăuga un ingredient tratamentului curent.

Dacă simțiți durere sau sensibilitate și inflamare, în general pe zona din părțile gâtului, poate însemna că vi s-au inflamat ganglionii. Poate fi un răspuns obișnuit la o amenințare asupra sistemului imunitar, și poate fi tratată cu antibiotice sau operație.

În multe cazuri, totuși, studiile științifice au descoperit că multe ingrediente naturale sunt eficiente la impulsionarea sistemului imunitar și la ameliorarea inflamațiilor din zona ganglionilor. Mai mult, folosire de ingrediente naturale pentru a face remedii în casă pentru ganglionii inflamați evită problemele asociate cu efectele adverse negative și rezistența bacteriilor la medicamente.

Orice cantitate de produse proaspete, crude poate ajuta în cazul ganglionilor inflamați. Usturoiul, mierea de bună calitate, mai ales mierea Manuka au efecte extrem de benefice în cazul acestei probleme.

Coriandrul, ghimbirul, castraveții, ananasul, piperul negru și scorțișoara s-au dovedit a fi benefice/ Uleiurile esențiale precum cele de arbore de ceai, oregano și preparatele ce includ argint coloidal pot fi folositoare.

Multe dintre aceste ingrediente conțin compuși ce sunt foarte eficienți pentru reducerea inflamației, lupta împotriva bacteriilor și ajutarea sistemului imunitar pentru ca acesta să poată funcționa optim. Pot fi combinate în mai multe moduri pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor ganglionilor inflamați.

Anumite produse, precum usturoiul sau mierea Manuka pot fi consumate singure, sau puse în alimente. Cheia pentru a avea parte de un efect maxim este de a folosi produse 100% naturale, de bună calitate și să fie consumate proaspete, cât mai aproape de stadiul natural posibil.

Concluzii

De la o linguriță de miere Manuka cu usturoi de dimineață, la un smoothie, o salată sau aplicarea unui preparat cu argint coloidal sau ulei esențial, există multe metode când vine vorba de ingrediente sau modalități de aplicare.

Data viitoare când simțiți o sensibilitate în zona ganglionilor de la gât, încercați unul dintre aceste remedii pentru ganglionii inflamați, și testați-le dumneavoastră. Majoritatea rețetelor și preparatelor nu necesită mult timp. Sunt ușor de făcut, iar cercetătorii ne spun că pot face o mare diferență.

Citește și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele vegane

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc