10 remedii naturale pentru ameliorarea durerii musculare

Fata tinandu-se de spate.

Durerile musculare pot apărea din cauza stresului, deshidratării, oboselii și a leziunilor musculare. Celelalte probleme care pot fi legate de cauza crampelor musculare includ scăderea fluxului sanguin, administrarea unor medicamente și lipsa de minerale precum potasiu, magneziu și calciu. O entorsă la nivelul mușchilor este o leziune a țesutului care leagă două sau mai multe oase la nivelul articulațiilor și aceasta se numește ligament.

O tensiune musculară este o leziune care apare la nivelul tendonului sau mușchilor. Un tendon este țesutul care leagă mușchii de oase. Următoarele remedii pregătite în casă pot fi utilizate pentru a reduce durerea asociată cu crampele musculare, dar este recomandabil să consultați medicul când durerea persistă:

1. Săruri Epsom

Sărurile Epsom fac minuni atunci când vine vorba de reducerea durerilor și crampelor musculare. Este recomandabil să folosiți apă caldă și nu trebuie să folosiți niciodată apă fierbinte, deoarece apa caldă va usca mai puțin pielea. O cană de săruri Epsom este apoi adăugată în apă și, în funcție de severitate, pot fi utilizate și două căni.

Apoi, ar trebui să stai în apă până când se răcește și acest lucru se poate face de trei ori pe săptămână. Este important de reținut că acest remediu nu este recomandat celor care au hipertensiune arterială, diabet sau orice altă boală cardiacă.

2. Rece sau cald

A face o baie caldă sau un duș ajută la relaxarea mușchilor. Acest lucru se datorează faptului că căldura din apă este un agent relaxant. Atunci când există inflamație sau vânătăi, se poate aplica un pachet de gheață pe zona afectată timp de 20 de minute. Punga de gheață nu trebuie aplicată direct, deoarece poate provoca mai mult rău, dar trebuie înfășurată într-o bucată de pânză. Acest lucru ajută la reducerea durerii și umflării zonei vătămate.

3. Magneziu

Atunci când nivelul de magneziu este scăzut în organism, poate provoca dureri musculare. Se poate lua supliment de magneziu, dar regula generală este să începeți prin a lua alimente bogate în magneziu. Unele alimente care furnizează organismului magneziu includ semințe de dovleac, semințe de in, fasole neagră, caju, migdale, semințe de floarea-soarelui, pudră de cacao, brânză elvețiană și spanac.

4. Oțet de mere

Oțetul de mere este considerat a fi foarte bun pentru tratarea durerilor musculare. O lingură sau două de oțet de mere pot fi amestecate într-un pahar cu apă și apoi se poate bea. Unii oameni preferă să bea oțet de mere dintr-o înghițitură, fără a-l amesteca cu apă. Există, de asemenea, unii care preferă să frece oțetul de mere direct pe partea afectată a corpului.

Consultați articolul nostru despre cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață!

5. Melasă  neagră

Melasa neagră conține magneziu și acest lucru este cunoscut pentru a ajuta la reducerea durerilor musculare în mod natural. O lingură de melasă neagră poate fi utilizată în fiecare dimineață prin amestecarea acesteia într-o ceașcă de cafea.

6. Ulei de cocos

Cocosul este recomandat pentru tratamentul multor boli din organism, incluzând dureri musculare. Există persoane care folosesc 2 până la 3 linguri de ulei de cocos atunci când gătesc, în timp ce unii îl folosesc ca unt pe alimente. Fulgii de cocos sunt, de asemenea, o modalitate prin care se poate consuma ulei de cocos, deoarece este unul dintre ingredientele sale.

7. Uleiuri esenţiale

Există multe amestecuri de uleiuri esențiale care pot fi utilizate pentru tratamentul durerilor musculare. Amestecurile recomandate pentru crampele musculare includ măghiran, mentă amestecată cu lemongrass și deep blue. Amestecurile recomandate pentru spasmul muscular includ mușețel roman, busuioc, albastru intens și maghiran.

Persoanele care au tensiune musculară sunt încurajate să încerce să utilizeze amestecuri precum lavandă, mentă de piper, mușețel roman, măghiran, helichrysum și deep blue. Una sau două picături din fiecare ulei sunt amestecate și acesta poate fi ulei de măsline sau nucă de cocos și apoi acesta se aplică pe zona afectată.

8. Mișcare

Persoanele care au dureri de mușchi din cauza statului pe scaun mult timp sau pentru că stau în aceeași poziție  o perioadă mai lungă sunt încurajate să se miște. Mușchii pot deveni extrem de rigizi atunci când stai într-o poziție  pentru o lungă perioadă de timp. Mușchii tind să-și asume o poziție, cu excepția cazului în care sunt forțați să se schimbe.

Când ești încordat, mușchii vor rămâne, de asemenea, încordați și pot deveni dureroși. Deplasarea, mersul pe jos, statul  în picioare, întinderea din când în când va ajuta la reducerea tensiunii și rigidității musculare. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să fiți activ odată cu înaintarea în vârstă.

9. Masarea zonei

Masajul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui pe o zonă și acest lucru ajută la accelerarea procesului de vindecare. Masajul se poate face folosind uleiuri esențiale și acest lucru vă va asigura  maximum de beneficii.

10. Odihnește-te

Când cineva muncește prea mult, este posibil ca tensiunea să se acumuleze în mușchi și aceștia pot deveni dureroși. Este important să echilibrați odihna și activitatea pentru a ajuta corpul să funcționeze bine. Când durerea este în exces, se recomandă câteva zile de odihnă pentru a permite corpului să se refacă.

Concluzie

Crampele musculare și durerea sunt cauzate de stres, oboseală excesivă, probleme cu fluxul sanguin, deshidratare și lipsa de minerale precum potasiu, magneziu și calciu. Există mai multe remedii făcute în casă care pot fi folosite pentru a trata durerile musculare. Aceste tratamente includ căldură sau frig, săruri Epsom, melasă neagră, oțet de mere, magneziu, uleiuri esențiale, ulei de nucă de cocos, masarea zonei și echilibru între odihnă și activitate.

Citește și: Cea mai bună pudră pentru piele uscată

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc