Sunt struguri buni pentru tine? Beneficiile pentru sănătate și datele nutriționale ale strugurilor

Struguri vazuti de aproape.

Strugurii sunt buni pentru tine? Există o confuzie cu privire la valoarea nutrițională a strugurilor, deoarece aceștia sunt bogați  în zaharuri naturale. Cu toate acestea, cercetările au arătat că strugurii au o valoare nutrițională puternică pentru a combate multe afecțiuni, inclusiv obezitatea, bolile de inimă, hipertensiunea arterială și cancerul.

Consumul de struguri este un pas în direcția corectă atunci când vă îmbunătățiți regimul nutrițional. Ați încercat vreodată să adăugați alimente sănătoase în dieta dvs. doar pentru a scăpa de obiceiuri proaste? Adăugarea strugurilor la planul tău alimentar este ușor de făcut. Nu numai că strugurii sunt ușor de obținut, ci sunt delicioși.

Pierdere în greutate

Densitatea energetică este definită ca și cantitatea de calorii găsită într-o cantitate fixă ​​de alimente. Când încercați să slăbiți, ar trebui să căutați alimente cu densitate redusă de energie. În acest fel, vă puteți umple stomacul cu mai puține calorii.

Este adevărat că strugurii au zaharuri naturale, dar acest fruct este o alegere bună pentru persoanele care încearcă să piardă sau să-și mențină greutatea, deoarece strugurii au doar 83 de calorii pentru o ceașcă întreagă și sunt plini de fibre dietetice.

Antioxidanți

Antioxidanții oferă beneficii puternice pentru sănătate, protejând în același timp celulele dvs. împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Toți strugurii oferă antioxidanți, dar strugurii roșii, violet și negru au mult resveratrol și flavonoizi; cunoscute pentru proprietățile lor curative.

Resveratrolul a fost descris pe larg în 60 de minute. Studiile științifice nu au determinat exact ce componente sau combinație de substanțe din struguri oferă beneficii pentru sănătate, dar cercetările indică următoarele avantaje din consumul de struguri: promovarea sănătății inimii, controlul tensiunii arteriale și prevenirea cancerului.

Promovarea sănătății inimii

Strugurii sunt un instrument bun pentru aceia dintre noi care își propun să-și îmbunătățească sănătatea inimii. Analizele au arătat că resveratrolul ajută la scăderea colesterolului rău (lipoproteine ​​cu densitate mică sau LDL), precum și la reducerea riscului de boli cardiovasculare și cheaguri de sânge.

Medical News Today afirmă că flavonoidele oferă în mod natural proprietăți antiinflamatorii care, de asemenea, ajută la scăderea leziunilor LDL în studiile pe animale. Chiar dacă această cercetare nu a progresat la testele pe oameni, rezultatele preliminare sunt promițătoare.

Articolul discută, de asemenea, faptul că cantitatea mare de polifenoli din struguri previne bolile cardiovasculare. Mai mult, potasiul din struguri asigură sănătatea inimii prin scăderea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Controlul tensiunii arteriale

Strugurii sunt buni pentru tine și pentru tensiunea arterială? Potrivit Universității din Michigan, răspunsul este da. WebMD discută concluziile Universității din Michigan care arată că strugurii reduc hipertensiunea la șobolanii de laborator hrăniți cu fructe roșii, verzi și negre pudrate.

Controlul tensiunii arteriale are ca rezultat îmbunătățirea funcției inimii. Rezultatele anchetei sugerează că flavonoidele sunt sursa posibilă pentru prevenirea hipertensiunii; dar sunt necesare studii suplimentare pentru a restrânge mecanismul exact.

Între timp, avem informații solide și importante pe care le putem folosi în viața noastră de zi cu zi, deoarece știm că strugurii conțin o substanță puternică care ne poate ajuta să ne ținem sub control tensiunea arterială.

Prevenirea cancerului

Resveratrolul acționează nu numai ca un antioxidant, ci și ca un agent antiinflamator. Studiile la animale au arătat că resveratrolul previne problemele de sănătate care s-au dovedit a provoca cancer.

Studiile de laborator indică faptul că utilizarea resveratrolului poate încetini dezvoltarea celulelor canceroase și inhiba formarea tumorii în celulele umane. Alte studii arată că resveratrolul provoacă distrugerea tumorilor canceroase.

Dacă sunteți interesat de detaliile cercetării cancerului cu privire la utilizarea strugurilor, consultați site-ul web AICR.

Care sunt unele alternative bune la strugurii proaspeți?

Uneori poate fi greu să găsești struguri buni, mai ales în regiunile nordice în mijlocul iernii. Chiar și atunci când sunt în sezon, poate fi dificil să ții struguri proaspeți la îndemână în fiecare zi.

Să aruncăm o privire asupra valorii nutriționale a următoarelor alternative la strugurii proaspeți:

Stafide

Dacă mâncați struguri pentru densitatea lor redusă de energie, stafidele nu sunt o alegere bună pentru dvs., deoarece o ceașcă are aproximativ 495 de calorii.

Stafidele au o mulțime de antioxidanți care sunt concentrați în timpul procesului de uscare. Cu toate acestea, cantitatea de resveratrol s-a dovedit a fi mai mică în unele teste. Acest lucru se poate datora faptului că resveratrolul este distrus în timpul procesului de uscare sau deoarece strugurii uscați sunt verzi.

Pentru a profita la maximum de stafide, luați în considerare cumpărarea de stafide negre sau un amestec de stafide.

Suc de struguri

Sucul de struguri este o altă alegere slabă în ceea ce privește densitatea energiei. Sucul neîndulcit are doar 62 de calorii pe cană, dar toată fibra sătiantă a fost îndepărtată.

Din punct de vedere pozitiv, sucul de struguri păstrează flavonoizi și antioxidanți benefici, inclusiv resveratrol. Aveți grijă să evitați sucul etichetat ca suc de struguri, dar care conține în principal suc de mere. De asemenea, unele sucuri de struguri sunt încărcate cu zahăr nesănătos. Căutați suc de struguri pur și citiți cu atenție eticheta.

Struguri congelați

Strugurii congelați conțin doar cantități mici de resveratrol, dar rețin alte substanțe sănătoase și antioxidanți. Strugurii congelați au un gust chiar mai dulce decât strugurii proaspeți. Acest tratament este un substitut excelent pentru înghețată sau înghețată  pe băţ cu aproximativ 100 de calorii pe cană.

Acest mic fruct minunat vă poate menține inima puternică, vă poate scădea tensiunea arterială, vă poate proteja de cancer și multe altele. Strugurii sunt buni pentru tine? Lista beneficiilor pentru sănătate va crește probabil pe măsură ce oamenii de știință își continuă cercetările pentru a afla mai multe despre struguri.

Între timp, vă puteți bucura pur și simplu de plăcere în fiecare zi sub formă de struguri proaspeți, stafide negre, un amestec de stafide, suc pur de struguri sau struguri congelați. Spune-mi ce părere ai! Aveți idei sau rețete de împărtășit?

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru diverticulită

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc