Poate sucul de mere să determine rezultat fals pozitiv la testele de sarcină?

Carafa cu suc de mere in prim plan.

Aplicarea sucului de mere direct pe unele mărci de test de sarcină poate produce un rezultat fals pozitiv. Acest lucru se întâmplă din cauza interacțiunii cu enzimele din test.

Consumul de suc de mere nu afectează rezultatele unui test de sarcină.

Există un nou experiment, care este la modă pe platformele de socializare, care arată cum poate cineva să „falsifice” un test de sarcină pozitiv, folosind o serie de articole de uz casnic – de la băuturi la soluții de curățare.

Acum personal, habar n-am de ce cineva ar vrea să „glumească” cu ceva care poate fi o problemă foarte sensibilă. Cu toate acestea, din pură curiozitate științifică, toate cercetările și articolele de pe web m-au făcut să mă întreb „Sucul de mere face testele de sarcină pozitive?”

Cum funcționează testele de sarcină?

Un test de sarcină la domiciliu este conceput pentru a detecta hormonul sarcinii, gonadotropina corionică umană sau HCG.

În fiecare lună, ovarul unei femei eliberează un ovul. Dacă este fertilizat, va deveni ceea ce este cunoscut sub numele de bioclast care se deplasează în josul trompei uterine și se implantează în peretele uterului între 6 și 12 zile după fertilizare. După implantare, corpul femeii începe să producă HCG, ale cărui niveluri cresc rapid în primele săptămâni de sarcină.

Testele de sarcină la domiciliu detectează HCG peste un anumit nivel (între 25 și 50 mlU în funcție de marca testului), care ar putea fi realizat în mod normal după o menstruație ratată și, prin urmare, confirmă sarcina.

Un test standard de sarcină la domiciliu conține anumite enzime care, atunci când sunt amestecate cu urină, permit benzii să își schimbe culoarea.

Urina se aplică pe partea expusă a testului. Aceasta preia inițial enzimele care fac ca linia din prima fereastră să schimbe culoarea (arătând că testul a funcționat). Dacă există HCG în urină, acesta se prinde între enzime și apoi se blochează în a doua fereastră, permițând o a doua linie și arătând că testul este pozitiv. Dacă nu există HCG în urină, urina și enzimele vor trece direct prin a doua fereastră, arătând un rezultat negativ. (sursă)

Sucul de mere face testele de sarcină pozitive?

Există o serie de pagini dedicate pe rețelele sociale, concepute pentru a ajuta femeile să înșele un rezultat pozitiv al testului, sucul de mere fiind unul dintre elementele de top de utilizat.

Atunci când sucul de mere (precum și alte băuturi care par să funcționeze) este aplicat pe partea expusă a testului de sarcină, multe femei au obținut rezultate pozitive în timpul nenumăratelor experimente ușor de găsit pe internet.

În mod realist, nu se spune că sucul tău de mere este însărcinat! Deși nu există cercetări științifice până în prezent, este foarte probabil ca sucul de mere (posibil zahărul sau aciditatea) să interfereze cu enzimele din cadrul testului de sarcină.

Alte obiecte de uz casnic care s-au dovedit a da un rezultat pozitiv la test includ:

  • Suc de lămâie proaspăt stors
  • Suc (Cola)
  • Înălbitor

Rețineți că nu există dovezi care să sugereze că ingerarea unor cantități mari de orice băutură poate face un test de sarcină pozitiv.

Concluzie

Atunci când este aplicat direct pe un test, sucul de mere poate face de fapt testele de sarcină pozitive (în funcție de mărcile testului și de suc).

Dar, înainte să considerați că aceasta este o oportunitate minunată de glumă, amintiți-vă că milioane de oameni se confruntă cu o pierdere precoce a sarcinii în fiecare an, ceea ce poate fi incredibil de dureros (atât pentru bărbați, cât și pentru femei) și nu ar fi considerat amuzant.

Mai mult, este posibil să doriți să luați în considerare consecințele nebănuite de a vă păcăli partenerul, întrucât reacția lui ar putea fi una pe care nu o anticipați și, de fapt, poate provoca ruperea relației.

Prin urmare, acestea sunt lucruri demne de luat în considerare înainte de a încerca acest lucru acasă.

Citește și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc