Marijuana vă poate îngrășa?

Planta de marijuana langa un borcan cu ulei.

Multe persoane fumează marijuana pentru varii motive, iar acum este legală în multe locuri. Iarbă este argoul ce se folosește pentru marijuana, ea fiind o plantă ce este uscată înainte de a fi fumată.

Despre marijuana se spune că ajută la relaxare, creează o stare de euforie și poate ameliora durerea… dar vă poate îngrășa?

A fost realizat un studiu medical ce a raportat că persoanele ce consumă marijuana au un consum mai ridicat de calorii decât persoanele nefumătoare. Consumul ridicat de calorii a apărut din cauza nevoii de gustări a consumatorilor de marijuana, după ce au fumat planta.

Vom analiza câteva dintre motivele pentru care fumătorii de marijuana simt nevoia de gustări și vom explora câteva variante prin care puteți evita gustările nesănătoase.

Pofta de mâncare, denumită The Munchies în cazul consumatorilor de marijuana

Multor persoane le crește pofta de mâncare după ce au fumat marijuana, iar această stare este cunoscută sub numele de ”munchies”. Fumătorii de marijuana au adesea poftă de dulciuri și de alimente și gustări nesănătoase. Fumătorii aleg adesea alimentele cele mai la îndemână în loc să aleagă niște gustări sănătoase cu ajutorul cărora să-și satisfacă poftele.

Această stare denumită ”the munchies” nu este ca o poftă obișnuit, în loc să consumați câțiva biscuiți, cel mai probabil veți termina întregul pachet. Acest tip de consum necontrolat de alimente nu este sănătos și poate duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate.

În cazul în care consumați cantități mari de gustări precum chipsurile din cartofi, biscuiții, ciocolata sau alte alimente rapide, kilogramele se vor depune rapid.

De ce intrați în așa numita stare de ”The Munchies”?

Atunci când mâncați sau consumați o gustare creierul dumneavoastră trimite semnal spunându-vă că stomacul dumneavoastră este plin și nu veți mai dori să mâncați.

Atunci când fumați marijuana creierul dumneavoastră intră într-o stare de confuzie și este posibil să trimită semnale ce spun că ar trebui să mâncați. În astfel de momente, cel mai probabil veți avea poftă de mâncare sau veți simți nevoia de o gustare chit că nu aveți nevoie.

Marijuana conține tetrahydrocannabinol (THC) ce se agață de receptorii din creierul uman ce reglează starea de spirit și apetitul. După ce ați fumat marijuana, receptorii ce controlează apetitul și anunță în general senzația de stomac plin vor dicta senzația de foame. Astfel, va rezulta în consumul mai multor alimente față de cel obișnuit pentru că ați fumat un ”joint”.

Mai jos se află un link către un scurt videoclip de pe YouTube ce explică efectele pe care le are THC-ul asupra creierului:

https://youtu.be/x54x9QPe9R8

Unii fumători de marijuana susțin că suferă de depresie ca urmare a stărilor de euforie experimentate în momentul consumului de marijuana.

Dacă aveți o stare neplăcută, există posibilitatea să mâncați pentru a vă simți mai bine, iar persoanele ce mănâncă pe fond nervos aleg în general alimentele nesănătoase și dulciurile. Dacă mâncați pe fond nervos, cel mai probabil veți lua în greutate.

Un alt motiv pentru care apare starea de the munchies este faptul că marijuana poate face alimentele să aibă un gust și un miros mai plăcut. Alimentele pe care le evitați în general pot deveni mai apetisante după ce ați fumat un ”joint”.

Atunci când creierul vă spune că acele chipsuri din cartofi cu sare vor avea un gust minunat, cel mai probabil veți deschide punga și o veți consuma în totalitate.

Cum puteți evita apariția stării de ”The Munchies”?

Dacă aveți parte de starea de the munchies atunci când fumați marijuana sunt câteva alimente nesănătoase și gustări pe care ar trebui să le evitați. Încercați să înlocuiți gustările nesănătoase cu alimente cu un conținut scăzut de calorii, precum fructele sau batoane de morcovi.

Alte gustări precum nucile sau semințele sunt, de asemenea, o bună alternativă față de o pungă de chipsuri din cartofi sau de un baton de ciocolată.

O altă modalitate de gestionare a consumului de alimente nesănătoase este să nu cumpărași astfel de alimente, pentru ca acestea să nu fie o opțiune. Dacă nu aveți dulciuri sau alimente nesănătoase în casă nu le veți putea consuma. Dacă totuși cumpărați gustări, încercați să alegeți variante ce au un nivel scăzut de calorii și zaharuri.

Puteți mereu să optați pentru consumul unor alimente înainte de a fuma, existând astfel o posibilitate de evitare a stării de the munchies după ce fumați.

Dacă mâncați micul dejun, prânzul și cina înainte de a fuma marijuana, șansele de apariție a stării de the munchies scad. Dacă mâncați bine pe timpul zile ar trebui să nu mai aveți sentimental de foame.

Consumul de apă și suc poate ajuta la suprimarea apetitului înainte de a fuma. Dacă vă hidratați înainte de sesiunea de fumat, există posibilitatea de suprimare a apetitului.

O altă modalitate de a evita razia asupra frigiderului sau a dulapului cu gustări după ce ați fumat marijuana este să vă mențineți ocupat. Dacă fumați marijuana împreună cu un grup de prieteni puteți juca un joc de societate sau un joc video pentru a vă menține ocupat.

Dacă fumați fără companie vă puteți uita la un film sau puteți să vă găsiți un hobby ce vă va menține ocupat și distras de la gustări.

Puteți, de asemenea, să mestecați gumă pentru a suprima pofta de mâncare după ce ați fumat marijuana. Dacă mestecați gumă de mestecat produceți salivă, ce vă poate păcăli în a crede că mâncați. Guma vă va menține, de asemenea, gura umedă, iar atunci când mestecați gumă nu veți mânca.

O altă variantă eficientă de a evita consumul de alimente este să vă spălați pe dinți, deoarece funcționează ca un înlocuitor pentru multe persoane. Majoritatea pastelor de dinți au o aromă mentolată, iar această aromă afectează gustul majorității alimentelor.

Cel mai probabil, nu vă va plăcea gustul mâncării atunci când veți avea un gust mentolat în gură, existând posibilitatea să evitați gustările astfel.

Vă vom oferi mai jos o listă de lucruri pe care le puteți face pentru a evita starea de the munchies ce apare după ce ați fumat marijuana:

Pregătiți câteva gustări sănătoase înainte de a fuma marijuana.

  • Nu țineți gustări sau alimente nesănătoase în casă.
  • Mâncați micul dejun, prânzul și cina înainte de a fuma marijuana.
  • Beți multă apă și mult suc.
  • Mențineți-vă ocupat.
  • Mestecați gumă pentru a vă suprima apetitul.

Efectele marijuanei asupra metabolismului

Anumite tulpini de marijuana vă pot scădea metabolismul, ceea ce înseamnă că veți arde mai puține calorii atunci când faceți exerciții fizice. Dacă aveți un metabolism încet, veți pune în greutate și vă va fi mai greu să pierdeți din grăsimea corporal. Cu toate acestea, nici un studiu medical nu a concluzionat dacă marijuana poate încetini metabolismul.

Marijuana și exercițiile fizice

Cu toții știm importanța păstrării unei forme fizice optime și a menținerii unei greutăți optime. Dacă fumați prea multă marijuana puteți deveni somnoros și letargic și cel mai probabil nu veți fi în stare să faceți exerciții fizice. Dacă sunteți somnoros sau foarte relaxat, cel mai probabil, preferați să stați liniștit pe canapea în loc să mergeți la sală.

Lipsa de exerciții din cauza marijuanei poate duce la creșterea în greutate din cauză că nu ardeți destule grăsimi și calorii. Pentru a menține o greutate corporal sănătoasă trebuie să aveți o dietă echilibrat și să faceți exerciții fizice. Dacă în dieta dumneavoastră există prea multe calorii și nu faceți exerciții fizice, veți crește în greutate.

În concluzie

Marijuana nu vă va îngrășa deoarece nu este un aliment și nu consumați calorii atunci când o fumați. Detaliile precum vârsta, gemul și stilul de viață pot avea o legătură cu creșterea în greutate după ce ași fumat marijuana.

Există, de asemenea, multe tulpini diferite de marijuana și fiecare are un efect diferit asupra receptorilor din creier.

Modalitatea prin care marijuana poate afecta creierul ducând la creșterea în greutate se leagă de starea de the munchies și consumul de gustări. Dacă fumați marijuana în mod regulat și consumați gustări nesănătoase, cel mai probabil veți avea o creștere în greutate.

De asemenea, veți crește în greutate și dacă nu aveți chef să faceți exerciții fizice din cauza stării de letargie provocată de fumarea unui ”joint”.

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru diverticulită

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc