Cum să renunțați la alimentele nesănătoase: Alternative sănătoase pentru alimentele nesănătoase.

Gramada cu burger, gogosi, prajituri si sucuri.

Mâncarea nesănătoasă: distrugătoarea obiceiurilor sănătoase. Este o tentație constantă și se știe că nu este bună, însă este consumată ocazional.

Mâncarea nesănătoasă consumată ocazional nu este o mare amenințare pentru sănătatea dumneavoastră, dar dacă este consumată în mod frecvent, poate avea un ”efect de bulgăre de zăpadă” (un proces care pornește de la o stare inițială de mică semnificație și apoi crește, devenind mai mare și, probabil, potențial periculos sau dezastruos).

Multe tipuri comune de alimente nesănătoase conțin foarte mulți conservanți, coloranți artificiali și chimicale ce creează dependențe ușoare.

Luați în considerare, alimentele sănătoase și alimentele nesănătoase pot provoca dependențe la fel de puternice. Cheia spre a vă opri din consumul de alimente nesănătoase este formarea de obiceiuri la care să aderați în majoritatea timpului.

Corpul dumneavoastră se va adapta la acest nou stil de viață, plin de nutrienți și va cere aceste tipuri de alimente în locul caloriilor goale. Schimbând alimentele nesănătoase cu o alternativă sănătoasă sunteți pe calea eliminării alimentelor nocive.

Dacă nu sunteți sigur că o viață sănătoasă completă cu alimente întregi este cheia sănătății optime, încercați să vă schimbați rutina pentru o săptămână și fiți atent la cum vă simțiți, cât de energic sunteți, cum funcționează sistemul digestiv, cum dormiți etc.

Alimentele nesănătoase și alimentele sănătoase oferă calorii corpului dumneavoastră; diferența este că alimentele sănătoase sunt echipate cu nutrienții de care are nevoie corpul dumneavoastră pentru a funcționa.

Nu este un sistem în corpul dumneavoastră ce nu are nevoie de anumite vitamine și minerale pentru a funcționa optim. Deci, făcând schimbări sănătoase mergeți mai departe de vanitate, mai departe de greutate corporală, mai departe de măsura taliei dumneavoastră.

Este vorba despre hrănirea corpului cu alimente ce îl ajută să înflorească, nu produse și alimente ce au fost create pentru a avea un termen de valabilitate mai lung și pentru a vă umple golul din stomac.

Pe cât de înfricoșător sună, pe atât de posibil este să apară boli sau afecțiuni dacă începeți să consumați alimente nesănătoase în mod regulat.

Poate că sunteți obișnuit cu alimentele nesănătoase, și acestea fac parte din rutina dumneavoastră, fiindu-vă greu să vă imaginați că alternativele sănătoase pot fi gustoase și satisfăcătoare.

Trebuie să înțelegeți că nu trebuie să vă fie frică de grăsimi și zahăr. Desigur, echilibrarea acestor macronutrienți este importantă. Dar, axați-vă pe calitate. În alte cuvinte, partea cea mai rea a puiului prăjit este calitatea uleiului, a aluatului și a puiului folosit.

Dacă faceți câteva schimbări, puteți avea o masă gustoasă ce nu vă va face să vă simțiți vinovat și este plină de nutrienți.

Dacă doriți să găsiți variante prin care să vă puteți opri din consumul de alimente nesănătoase, luați în considerare aceste sugestii de înlocuitori pentru alimentele nesănătoase. De asemenea, nu vă fie frică să adăugați condimente și ierburi acestor feluri de mâncare pentru a amplifica aromele și mai mult.

Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți pot fi o masă rapidă și un aliment nesănătos. Puteți cumpăra aproape de oriunde o porție de cartofi prăjiți calzi. Problema cu aceștia nu este că sunt cartofi, nici că sunt făcuți în ulei. Este calitatea cartofilor și calitatea uleiului. De asemenea, ar trebui combinați cu proteinele, pentru a fi un meniu echilibrat.

Cartofi prăjiți dulci organici, plini de nutrienți

Cartofii dulci sunt o versiune mai plină de nutrienți a cartofilor albi sau galbeni. Au mai multă aromă și pot fi un desert sau un meniu plin de savoare din cauza dulceții lor. Priviți cum puteți găti o porție de cartofi prăjiți dulci plini de nutrienți:

 • Tăiați doi cartofi dulci mari
 • Prăjiți la temperatură medie până are o culoare aurie
 • Combinați cartofii cu o porție de pui dacă doriți un aport de proteine.

sau

 • Pudrați scorțișoară pe deasupra pentru a avea parte de un desert plăcut.

2. Burger

La fel ca și cartofii prăjiți, burgerii se găsesc aproape peste tot în ziua de azi. Din păcate, majoritatea (dacă nu toți) burgerilor de la restaurante sunt făcuți din carne de calitate slabă.

Vacile de la care vine această carne au fost injectate cu hormoni ce stimulează producerea laptelui și le fac mai robuste. Deci, oferă mai multă carne per vacă.

Acesta nu este o metodă umană de a crește vaci. Din fericire, există multe ferme în care sunt hrănite cu iarbă, fără hormoni și sunt crescute în libertate. Asta înseamnă că vacile merg pe pășuni în libertate și mănâncă după pofta inimii, fără hormoni.

Aceste metode sunt bune pentru creșterea unor vaci sănătoase ce vor avea o carne bună și sănătoasă.

Un burger obișnuit include chifla, carnea și opțional legume/ condimente. Aveți aici o variantă de burger sănătos făcut în casă:

Burger Organic Hibrid

 • Folosiți o carne de la un animal hrănit cu iarbă, fără hormoni, crescut în libertate. O carne organică (ce devine din ce în ce mai accesibilă în piețele locale).
 • Combinați o doză egală de cereale sănătoase precum quinoa și amaranth cu vita, pentru a forma o chiftea aplatizată pe jumătate din carne și pe jumătate din cereale.
 • Gătiți după cum vă place
 • Adăugați legume organice, precum ceapa, salata romain și roșiile.
 • Folosiți o chiflă organică din cereale întregi. Optați pentru un burger fără chiflă dacă vreți un meniu mai ușor.

3. Chipsurile din cartofi

Optarea pentru o pungă de chipsuri drept gustare este plăcută de multă lume. Mărcile mari pe care le veți găsi în magazine sunt adesea pline de cartofi modificați genetici, ulei și sare de masă. La fel ca în cazul cartofilor prăjiți, nu cartofii sunt inamicii.

Calitatea cartofilor, a uleiului și a sării este partea importantă. Cartofii, ce sunt o legumă rădăcinoasă, oferă carbohidrați ce pot fi satisfăcători și tolerabili pentru persoanele ce suferă de intoleranță la gluten. Cu toate acestea, există variante de chipsuri cu mai mulți nutrienți din care puteți alege.

Chipsurile din mere sau banane

 • Tăiați câteva mere și câteva banane și răsfirați-le pe o bucată de folie de copt
 • Coaceți la 250 de grade pentru 45 de minute până când fructele au o culoare ușor maronie pe margini.
 • Pudrați scorțișoară pentru mai multă aromă.

4. Sucurile carbogazoase

Sucul este probabil cel mai nociv obicei al umanității. Nu numai că se găsește peste tot (fiind și mai tentant), dar este plin de zaharuri, conservanți, coloranți și ingrediente artificiale.

Eliminând sau reducând drastic doza de suc pe care o beți este o decizie foarte bună pentru sănătatea dumneavoastră.

Acestea fiind spuse, obiceiurile plăcute nu trebuie tăiate complet, ar trebui, de fapt, să fie schimbate în obiceiuri mai sănătoase. Este important să înțelegeți că sucul dietetic este la fel de nociv, dacă nu mai nociv decât sucul obișnuit.

Kombucha

Kombucha este o băutură acidulată, din ceai fermentat și ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, și încurajează detoxifierea. Este efervescentă în mod natural, fiind la fel de satisfăcătoare ca sucul.

Conține o doză mică de zahăr organic, ce se folosește la procesul de fermentare, venind împreună cu dulceața naturală de la sucul de fructe folosit. Kombucha este o băutură fantastică ce ajută la tranziția de la suc. Puteți găsi kombucha în mai multe magazine obișnuite.

Dacă tăiați alimentele nesănătoase abrupt, trebui să luați în considerare că această metodă poate funcționa numai în cazul anumitor persoane. Permiteți-vă o perioadă de tranziție dacă aveți nevoie de ea, și integrați ușor aceste alternative sănătoase pentru alimentele nesănătoase.

Veți fi prins alimentele sănătoase foarte repede, atât de repede încât veți dori să rămâneți la ele.

Citește și: Cele mai bune suplimente DIM (Diindolilmetan)

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc