Cele mai bune multivitamine pentru femeile ce au trecut de vârsta de 50 de ani

Medicament ținut între degete de o femeie în prim plan.

În momentul în care o femeie ajunge la vârsta de 50 de ani, va experimenta cu siguranță anumite schimbări corporale. Multe sunt schimbări hormonale aduse de instalarea menopauzei, altele fiind reacții normale venite odată cu trecerea timpului.

Suplimentele alimentele pe care le folosiți trebuie să fie potrivite schimbărilor și nevoilor ce apar din cauza acestora – multivitaminele create special pentru genul și vârsta dumneavoastră poate ajuta la ameliorarea simptomelor și prevenirea posibilelor afecțiuni.

Am pus cap la cap câteva recomandări ce vă vor ajuta în alegerea unor multivitamine potrivite femeilor cu vârsta de peste 50 de ani.

Flacon de vitamine MegaFood – Women Over 40 One Daily.MegaFood – Women Over 40 One Daily
“Nu conține gluten, reface nivelul de fier pierdut prin menstruație. Este delicat – poate fi luat pe stomacul gol.”

 

Cutie cu vitamine Garden of Life – Vitamin Code 50 & Wiser Women.Garden of Life – Vitamin Code 50 & Wiser Women
“Probioticele ajută la păstrarea sănătății sistemului digestiv. Suplimentul este vegetarian, lipsit de gluten și de substanțe de umplutură.”

 

Cutie cu vitamine Nature`s Way – Alive! Once Daily Women`s 50+ Ultra Potency.Nature`s Way – Alive! Once Daily Women`s 50+ Ultra Potency
“Făcut din ingrediente sănătoase, acest supliment este 100%, sau chiar mai mult, din doza zilnică recomandată de vitamine.”

 

Flacon cu vitamine VitaFusion – Platinum 50+.VitaFusion – Platinum 50+
“Un supliment sub formă de drajeu gumat, este ideal pentru persoanele ce au o dificultate de înghițire. Are aromă naturală de piersici.”

 

Flacon cu vitamine NewChapter – 40+ Every Woman`s One Day Multi.NewChapter – 40+ Every Woman`s One Day Multi
“Include superalimente precum turmericul, schinduf și ghimbir, special selectate pentru sănătatea femeilor de peste 40 de ani.”

 

De ce trebuie femeile cu vârsta de peste 50 de ani să ia multivitamine?

Sunt câteva tipuri de schimbări corporale ce apar după împlinirea vârstei de 50 de ani. Prima schimbare este una complicată – nevoia de nutrienți crește, însă, în același timp scade nivelul de nutrienți asimilați în corp. (sursă)

Asta se aplică, în specia, în cazul vitaminelor B12 și D. Al doilea set de schimbări vine împreună cu menopauza, când ciclul menstrual încetează să mai apară, iar corpul încetează producția estrogenului.

Estrogenul este responsabil cu menținerea sănătății masei osoase și a sânilor. De asemenea, se ocupă și de menținerea stării de bine.

Apariția problemelor oculare este inevitabilă, precum și a memoriei și a nivelului de energie, odată cu înaintarea în vârstă. Acestea sunt părți obișnuite ale vieții, dar unii nutrienți pot ajuta la menținerea unei sănătăți optime pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ceea ce încercă să explicăm mai sus este că dieta dumneavoastră trebuie schimbată, deoarece riscul de a vă îmbolnăvi crește odată cu vârsta.

Desigur, este cel mai bine să vă luați necesarul de nutrienți din alimente, decât dintr-un supliment alimentar (corpul dumneavoastră le asimilează mai ușor), însă acest lucru nu este posibil mereu, așa că multivitaminele pot rezolva această problemă.

După ce să vă uitați când alegeți un tip de multivitamine pentru femeile de peste 50 de ani

Înainte de a alege cele mai bune multivitamine pentru femeile cu vârsta de peste 50 de ani, trebuie să luați în considerare care sunt nutrienții de care are nevoie corpul în această perioadă.

Este foarte important să vă imformați și să luați decizia corectă pentru a avea parte de cele mai bune rezultate pentru corpul dumneavoastră, fără a cheltui prea mult.

Trei linguri pline cu diferite medicamente.

Alegeți multivitaminele ce specifică faptul că sunt potrivite pentru vârsta de peste 50 de ani

Multivitaminele sunt făcute pentru a oferi nutrienți în momentul în care dieta dumneavoastră nu are conținutul necesar. În momentul în care ajungeți la o vârstă mai înaintată, ca și femeie, aveți nevoie de nutrienți față de o femeie tânără.

Spre exemplu, Institutul de Medicină recomandă o doză de 1200 mg calciu pentru o femeie de peste 50 de ani, și 1000 de miligrame femeilor sub 50 de ani.

Fier

Atunci când sunteți la menopauză, lipsa de fier provocată de menstruație dispare, deci este momentul să scădeți doza de fier pe care o luați.

Multivitaminele speciale pentru femeile tinere tind să aibă o doză crescută de fier pentru a reface fierul pierdut la menstruație.

Femeile la menopauză sau post-menopauză au nevoie de multivitamine cu un conținut scăzut de fier.

Calciu și Vitamina D

Producția scăzută de estrogen din corpul unei femei cu o vârstă mai înaintată duce la creșterea riscului de osteoporoză. Exerciții blânde cu greutăți ușoare și mâncărurile cu un nivel mai ridicat de calciu ce conțin lapte, iaurt, și somon pot ajuta la întărirea sistemului osos.

Căutați un supliment cu multivitamine ce va îndeplini nevoia corpului dumneavoastră de calciu și ce va conține, de asemenea, 400 IU (unități internaționale) de vitamina D pentru a ajuta la absorbția calciului.

B12

Atunci când ajungeți la o vârstă de peste 50 de ani, corpului dumneavoastră îi este mai greu să absoarbă vitamina B12 direct din alimente. Aceasta este urmarea scăderii nielului aciului gastric odată cu înaintarea în vârstă. 

Deficiența de vitamina B12 vă va face să vă simțiți obosită constant, de aceea fiind o componentă foarte importantă în multivitaminele creeate pentru femeile de peste 50 de ani.

Vitamina B12 ajută, în același timp, și la menținerea sănătății sistemului nervos, incluzând creierul, deci aceasta vă va menține memoria în formă.

Acidul Folic

Acidul Folic este cunoscut pentru importanța sa în cazul femeilor gravide, dar, știați că joacă un rol importan și în prevenirea afecțiunilor cardiece, atacurilor cerebrale și cancerul la persoanele mai în vârstă? Verificați ca multivitaminele dumneavoastră să conțină acest nutrient, pentru a beneficia de efectul său.

Vitamina A și Luteina

Aceștia sunt cei mai importanți nutrienți pentru menținerea vederii. Persoanele mai în vârstă au adesea probleme cu deteriorarea vederii, dar studiile arată că vitamina A scade riscul deteriorării oculare. 

Cumpărați numai de la branduri cu o reputație bună Încercați să găsiți o firmă ce face multivitaminele din ingrediente proaspete și organice, și verificați mereu data de expirare a produsului.

 

Lingură din lemn plină cu diferite medicamente.

Cea mai bună variantă de a lua multivitamine în cazul femeilor de peste 50 de ani

Multivitaminele se găsesc sub formă de tablete, capsule, suspensie orală sau pudră, fiecare variantă având un set de argumente pro și contra ce o urmează.

Alegeți varianta ce vi se potrivește cel mai bine – dacă aveți dificultate la înghițire, optați pentru o suspensie orală. O cutie cu pudră este inconvenientă în cazul în care călătoriți, o folie de pastile fiind mult mai ușor de transportat într-o geantă.

O doză unică zilnică este mult mai greu de uitat decât două doze sau trei doze pe zi, așa că verificați bine opțiunile oferite. Cel mai bine este să luați zilnic vitamina la aceiași oră, și nu dublați doza în cazul în care ați uitat de doza precedentă.

Beneficiile multivitaminelor se observă după un timp, la fel ca și beneficiile unei diete corespunzătoare, deci trebuie să fiți răbdătoare.

Efectele adverse precum constipația sau diareea pot apărea la început, dar sunt în general temporare și dispar după continuarea ingerării pastilelor. Dacă sunteți predispusă alergiilor verificați îndeamănunt eticheta și prospectul multivitaminelor de posibili alergeni.

Dacă aveți o boală cronică sau luați medicamente prescrise de un medic, trebuie să fiți foarte atent cu tipul de vitamine pe care îl luați. Suplimentele pot avea reacții adverse cu medicamentele pe care le luați, deci discutați amănunțit toate riscurile posibile ale multivitaminelor cu medicul dumneavoastră.

Medicul dumneavoastră poate să analizeze vitaminele și mineralele potrivite pentru dumneavoastră, iar dumneavoastră puteți alege un supliment bazat pe testul oferit de medic.

Menținând nivelul potrivit de nutrienți în corp poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar, acesta luptând cu posibilele boli, aceasta fiind varianta preferabilă tratării bolilor create de deficitul de nutrienți.

Puteți îmbunătăți efectul suplimentului prin adăugarea multor fibre, proteinelor ușoare, legumelor și grăsimilor bune în dieta dumneavoastră. Acest videoclip vă oferă câteva rețete ce vă pot ajuta în perioada menopauzei.

MegaFood 40+

Flacon de vitamine MegaFood – Women Over 40 One Daily.

Firma Mega Foods este un nume sonor în industria produselor naturale. Suplimentele lor conțin nutrienți din alimente procurate de la localnici și crescute în mod organic. Produsul de la Mega Food vine sub forma unui flacon cu 60 de capsule ce au garanția că nu au fost modificate genetic.

În afară de vitaminele A, complex B, C, și E, acest supliment conține antioxidanți și carotenoide ce îmbunătățesc sănătatea pielii și a ochilor. Trebuie luată o pastilă pe zi, față de alte tipuri de pastile de la alte firme ce trebuie luate de 3-4 ori pe zi.

Pro

 • Conține Vitamina D, E , A și complexul B
 • Necesită o singură doză pe zi

Contra

 • Există posibilitatea de reacții alergice
 • Are un gust puternic de plante

Verifică preț MegaFood 40+ aici!

Garden of Life – Garden of Life Vitamin Code 50

Cutie cu vitamine Garden of Life – Vitamin Code 50 & Wiser Women.

Vitamin Code 50 vin într-un flacon cu 240 de capsule ușor de digerat, cu un sigiliu ce oferă garanția că nu au fost modificate genetic. Conțin vitamina D și E, ce ajută la menținerea sănătății sânilor și vitaminele A, C, D, calciu, magneziu și zinc pentru întărirea oaselor și prevenirea afecțiunilor osoase. Complexul vitaminic B va ajuta la păstrarea sănătății cardiace.

Pro

 • Conține vitamina D, A, E, C și complexul B
 • Nu conține gluten și lactoză.

Contra

 • Capsulele pot fi greu de înghițit
 • Unii utilizatori au raportat apariția durerilor de cap
 • Posibile dificultăți cu adormitul

Verifică preț Garden of Life – Garden of Life Vitamin Code 50 aici!

Nature’s Way – Nature’s Way Alive 50+

Cutie cu vitamine Nature`s Way – Alive! Once Daily Women`s 50+ Ultra Potency.

Aceste suplimente extra potente vin în ajutorul femeilor de peste 50 de ani pentru a combate scăderea nivelului de energie, flaconul conține 60 de tablete. Pentru combaterea letargiei, produsul conține și vitamina B, enzime digestive din merișor și semințe de in.

Conține un mic de alimente verzi menite să ajute memoria, în timp ce mixul de fructe taie poftele tipice femeilor de peste 50 de ani.

Din păcate, aceste combinații sunt cunoscute și pentru faptul că înrăutățesc simptomele hipertiroidiei, deci este indicat să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați aceste multivitamine.

Pro

 • Ingrediente ce ajută la tratarea letargiei
 • Doză unică zilnică

Contra

 • Tablete foarte mari ce sunt greu de înghițit
 • Prea stimulatoare

Verifică preț Nature’s Way – Nature’s Way Alive 50+ aici!

Vitafuson – Vitafusion Platinum Gummy

Flacon cu vitamine VitaFusion – Platinum 50+.

Aceste suplimente de la Vitafusion vin în forma unor tablete masticabile gumate, ce sunt, de asemenea, aromate. Acest aspect face ușoară înghițirea lor pentru femeile ce au o dificultate la înghițire. Aceste multivitamine sunt create special pentru femeile de peste 50 de ani ce au probleme cu letargia.

Conțin carbohidrați și zaharuri, cu toate că așa v-ar putea crea o problemă în cazul în care suferiți de o afecțiune ce interzice zaharurile. Nivelul scăzut de fier face perfecte multivitaminele pentru femeile ce sunt postmenopauză, însă nu se recomandă femeilor premenopauză.

Pro

 • Are o aromă de piersică dulce
 • Menține un nivel optim de energie

Contra

 • Nu este potrivit pentru persoanele ce suferă de afecțiuni care interzic zahărul
 • Are un conținut scăzut de calciu

Verifică preț Vitafuson – Vitafusion Platinum Gummy aici!

New Chapter – New Chapter 40+

Flacon cu vitamine NewChapter – 40+ Every Woman`s One Day Multi.

Aceste suplimente, ce vin într-un flacon cu 40 de tablete sunt o altă variantă de tablete vegetariane și vegane, organice, ce nu conțin gluten. Sunt recomandat femeilor de 40 de ani, sau peste. Conțin complexul vitaminic B și probiotice ce ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv.

Aceste vitamine sunt perfecte pentru femeile la postmenopauză și au un conținut scăzut de fier. Mărimea tabletei poate fi inconfortabilă pentru anumite persoane.

Pro

 • Remediază deficiența de complex vitaminic B
 • Este bogat în probiotice.

Contra

 • Tablete mari
 • Nu sunt potrivite pentru femeile la premenopauză

Verifică preț New Chapter – New Chapter 40+ aici!

Concluzie

Din toate produsele analizate, consider că multivitaminele de la Mega Food`s 40+ sunt cele mai bune pentru femeile cu vârsta de peste 50 de ani. Respectă toate criteriile necesare, precum nevoia de mai mulți nutrienți, scăderea nivelului de fier.

De asemenea, are antioxidanți adăugați, ce mențin sănătatea pielii și cresc imunitatea, și frunză de Ginko ce ajută la îmbunătățirea memoriei și nivelului de energie.

Mega Food este o firmă bine cunoscută în industria produselor de calitate făcute din alimente naturale, deci nu trebuie să vă faceți griji că ați ingera ingrediente sintetice sau chimicale.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc