Ce să mănânci după o purificare cu suc a organismului

Diverse fructe si legume langa pahare cu sucuri.

De la antrenori renumiți de fitness pe Instagram la magazinele la modă de sucuri care apar la fiecare colț de stradă, este sigur să spunem că sucurile au câștigat o popularitate semnificativă în întreaga lume.

Este posibil să luați în considerare o cură cu suc, dar poate nu sunteți sigur cum să procedați. În cele din urmă, respectarea unei diete lichide ca detoxifiere instantanee este o intenție extraordinară, dar este nevoie de ceva pregătire și planificare.

 • Alimentele solide trebuie reintroduse treptat după cura cu suc
 • 5 zile reprezintă o perioadă optimă de timp pentru a introduce din nou alimente solide
 • Zilele 1 și a 2-a ar trebui să ofere mese ușoare de fructe și verdețuri
 • Ziua a 3-a ar trebui să încorporeze nuci și cereale fără gluten
 • Ziua a 4-a poate introduce proteine ​​animale organice, hrănite cu iarbă
 • Ziua a 5-a este un moment bun pentru a introduce din nou lactate și probiotice
 • A rămâne hidratat după o cură detox cu suc este incredibil de important

Cura detox cu suc este excelentă pentru corp și funcționează bine atunci când se face bianual. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare, cum ar fi pregătirea dvs. și tipurile de sucuri pe care doriți să le consumați.

Mai mult, este important să luați în considerare ce să mâncați după o astfel de cură. Nu uitați că trecerea de la lichide la solide fără a reintroduce treptat alimentele solide poate fi o eroare de începători.

Să aruncăm o privire mai atentă la cura cu sucuri și cum să o facem în mod corect.

Ce este o cură de purificare cu suc?

Detox cu suc este un program de detoxifiere în care, în esență, postim.

Poate dura de la câteva zile la o perioadă de câteva săptămâni, timp în care veți consuma doar sucurile de fructe și legume și vă veți abține de la toate celelalte alimente.

Luați aminte că aceasta nu este o opțiune pe termen lung. Mulți oameni sunt încântați de curățarea cu suc și raportează beneficii în sănătate, stare fizică și aspect după ce au urmat o scurtă astfel de dietă. Cu toate acestea, încercarea de a o urma pentru perioade lungi de timp nu este durabilă sau sănătoasă.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Cine ar trebui să urmeze o cură de curățare cu suc?

Orice persoană în formă rezonabilă și sănătoasă care dorește să încerce o dietă de purificare cu suc, nu ar trebui să aibă niciun motiv să nu o facă. Evident, dacă aveți afecțiuni medicale preexistente sau sunteți gravidă, ar trebui să renunțați la dietă pentru moment.

Este recomandat să urmați o dietă „oficială” de curățare. Prin aceasta înțelegem una care este concepută pentru un scop specific, care are documentate rețete de suc de urmat. Amestecarea oricăror sucuri vechi împreună într-un pahar, nu va produce neapărat rezultatele dorite.

De asemenea, este o idee bună să vorbiți cu un medic sau un nutriționist despre dieta de purificare cu suc, pentru a vă asigura că nu vă expuneți în niciun fel vreunui risc potențial.

Pro și contra unei diete cu suc

Există o serie de motive pentru care cineva ar putea dori să încerce o curățare cu suc, totuși există și unele dezavantaje pe care ar trebui să le cântăriți.

Argumente pro pentru dieta cu suc:

 • Este ușor să obțineți o doză zilnică de fructe și legume
 • Corpul tău va absorbi nutrienții în mod eficient
 • Veți obține un stimul nutritiv
 • Veți scădea din greutatea apei
 • Vă vindecă celulele
 • Veți pierde în greutate pe termen scurt
 • Ajută la identificarea intoleranțelor la substanțe precum glutenul sau lactatele

Argumente contra dietei cu suc:

 • Metabolismul dvs. va încetini, ceea ce poate duce la creșterea în greutate pe termen lung
 • Este posibil să vă simțiți deprimat, amețit și lipsit de concentrare
 • Veți pierde nutrienți importanți, cum ar fi proteinele și fibrele
 • Sucurile de fructe provoacă creșteri ale zahărului din sânge și duc la schimbări ale dispoziției
 • Veți fi înfometat!

Ce să mâncați după o dietă de curățare cu suc

Dacă decideți să continuați cu un astfel de program, nu este suficient să cântăriți pur și simplu argumentele pro și contra și să pregătiți toate ingredientele de care aveți nevoie pentru sucurile dvs. zilnice.

Postul și consumul unei diete numai din lichide vă vor face ravagii în sistemul digestiv dacă încercați să săriți imediat înapoi în planul normal de masă.

A termina rapid dieta din suc și a te îndrepta direct spre cea mai apropiată unitate de fast-food nu îți va aduce niciun favor, indiferent cât de mult îți dorești nuggets cu sos BBQ!

Trebuie să reintroduci încet alimentele solide pentru a oferi corpului tău timpul necesar pentru a reveni la normal.

Ar trebui să dureze aproximativ 5 zile după un detox cu suc, pentru a reintroduce alimentele solide – amintiți-vă, ritmul lent și constant este câștigător.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Zilele 1 și a 2-a după o curățare cu suc

În primele două zile după cură, ar trebui să începeți reintroducerea meselor ușoare, inclusiv fructe și verdeață.

Puteți începe cu un castron de fructe primul lucru dimineața, o salată verde ușoară la prânz și câteva verdețuri variate stropite cu suc de lămâie pentru masa de seară.

Este important să rămâneți hidratat. Consumul a opt pahare de apă pe parcursul zilei este optim.

Rămâneți la alimente ușoare, organice, care nu vă vor stresa imediat sistemul digestiv.

Ziua a 3-a după o curățare cu suc

Este bine să continuați cu mesele ușoare în acest moment, deși sunteți liber să începeți să introduceți nuci și cereale fără gluten precum quinoa, amaranth sau mei.

Ziua a 4-a după o curățare cu suc

Continuați dieta, cu toate acestea, dacă sunteți de obicei consumator de carne, poate doriți să începeți să introduceți niște carne organică în mesele dvs., cum ar fi carnea de vită, mielul, peștele sau carnea de pui.

Deoarece evităm glutenul în acest moment, alegeți animalele hrănite cu iarbă.

Păstrați-vă totuși mesele cât mai ușoare. În aceste zile inițiale după purificarea cu suc, este mai bine să apelați la mese ușoare pe tot parcursul zilei, decât să vă supraîncărcați stomacul prea devreme. De asemenea, nu uitați să țineți pasul cu hidratarea.

Ziua a 5-a după o curățare cu suc

Poate doriți să începeți din nou introducerea produselor lactate în acest moment. Cu toate acestea, încercați să alegeți lactate nepasteurizate, cum ar fi laptele crud. Mai mult, aceasta este o oportunitate excelentă de a vă stimula sistemul imunitar cu unele produse lactate probiotice, cum ar fi chefirul.

Este important să stați departe de alimentele rafinate și zahăr în aceste câteva zile după curățarea organismului cu suc. Cu toate acestea, acum că ați făcut un detox și ați învățat să trăiți fără ele, este o ocazie excelentă să aruncați cu totul cerealele rafinate și zahărul și să folosiți experiența ca pe o modalitate de a întrerupe obiceiurile proaste și de a nu vă întoarce vechile moduri de a mânca.

Citește și: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc