Ce este margarina și de ce nu este o alegere sănătoasă

Cutit pe o cutie de margarina.

Dintre toate produsele nesănătoase create ca alimente procesate pentru supermarket și preluate în dietele noastre, margarina trebuie să fie una dintre cele mai proaste și, probabil, cele mai ciudate și mai bizare prin prisma procesului său de fabricație. Iată de ce, sperăm, că veți merge la frigider imediat după ce ați citit acest articol, veți arunca cutia de margarină în coșul de gunoi și nu o veți mai cumpăra

Ce este margarina exact și cum se face?

Pentru a face margarina și înlocuitorii vegetali care sunt folosiți într-o mare varietate de alimente din supermarket, fabricarea chimică pornește de la uleiuri vegetale extrase din soia, porumb, semințe de bumbac sau rapiță la căldură și presiune ridicate și cu solvenți toxici precum hexanul.

Uleiul urât mirositor este apoi tratat cu acizi și sodă caustică și decolorat pentru prima dată pentru a minimiza nuanța foarte neplăcută de gri închis, la care ajunge. Un al doilea proces de dezodorizare la temperatură ridicată distruge orice seamănă cu nutriția din ulei și crește probabilitatea ca acesta să devină complet rânced.

Apoi uleiul este amestecat cu un catalizator de nichel și hidrogen gazos într-un reactor de înaltă presiune. Acest lucru forțează atomii de hidrogen în moleculele de acizi grași, făcându-i mai solizi la temperatura camerei. Acest proces este cunoscut sub numele de hidrogenare și duce la crearea de grăsimi trans toxice, puternic legate de bolile cardiovasculare.

Din reactorul de înaltă presiune, grăsimea cenușie cu miros nociv rezultat anterior, este filtrată pentru a îndepărta nichelul, amestecată cu emulgatori și curățată din nou cu abur la temperatură înaltă.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Deoarece nimeni cu mintea întreagă nu ar mânca acest nămol gri dacă ar putea să-l vadă așa cum este produs, producătorii îl decolorează din nou și adaugă arome artificiale, vitamine sintetice și culoarea galbenă pentru a-l masca în unt.

Deci, așa se face margarina. Întrebarea este, de ce am mânca așa ceva vreodată? Niciun animal, pasăre sau insectă nu îl va atinge. Chiar și furnicile și muștele o evită și totuși am fost cumva convinși că margarina este alegerea sănătoasă. Foarte puține lucruri ar putea fi mai departe de adevăr.

Faptul că acest „aliment” periculos este încă recomandat ca „sănătos pentru inimă” este o dovadă a cât de puțină atenție dau anumite companii cercetării medicale actuale sau chiar bunului simț de bază atunci când sunt implicați bani pentru sponsorizare.

Untul provenit din laptele animalelor hrănite cu iarbă este alegerea mai sănătoasă

Untul de la vacile care pășunează iarbă, mai degrabă decât hrănirea cu deșeuri de porumb din producția de etanol, este cel mai sănătos tip de unt. În timp ce devine din ce în ce mai popular, este posibil să trebuiască să mergeți la un magazin mare de produse naturiste sau la un magazin specializat pentru a-l găsi. Dacă poți, merită să faci provizii pentru o aprovizionare consistentă.

Untul ”hrănit cu iarbă” este deosebit de bogat în nutriție solubilă în grăsimi, cum ar fi vitamina A, vitamina D, vitamina E și vitamina K. De asemenea, ajută la absorbția altor nutrienți solubili în grăsimi, cum ar fi β-carotenul sau pro-vitamina A din legume.

Acidul linoleic conjugat (CLA) este un nutrient despre care s-a dovedit că ajută la pierderea în greutate, iar untul provenit din laptele animalelor hrănite cu iarbă este considerat una dintre cele mai bune surse ale acestuia. Alți acizi grași benefici, cum ar fi acidul lauric, glicosfingolipidele și grăsimile omega 3, se găsesc în untul ”alimentat cu iarbă naturală” și, în general, sunt mult mai importante decât orice îngrijorare cu privire la câteva calorii în plus.

Alimentele naturale sănătoase, cum ar fi untul provenit din laptele animalelor hrănite cu iarbă, ne pot vindeca și hrăni corpurile. Nămolul gri toxic care iese din fabricarea chimică a margarinei este acum legat de boli cronice precum artrita, Alzheimer și cancer.

Recent, s-a demonstrat că înlocuirea grăsimilor saturate precum untul cu polinesaturați precum margarina crește riscul bolilor coronariene. Margarina alegerea sănătoasă? Chiar nu cred.

Știați cum se face margarina pe care ați întins-o pe pâinea dvs.? Acum, că știți, o mai puteți mânca? Mi-ar plăcea foarte mult să aud ce părere aveți despre produsele chimice create astfel, numindu-se mâncare și apoi vândute nouă ca fiind sănătoase.

Citește și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc