Care sunt cele mai bune suplimente cu Ashwagandha?

Două farfurii pline cu pudră și rădăcini de Ashwagandha văzute de sus.

Ashwagandha este o plantă incredibil de benefică din India ce ajută la menținerea unui corp sănătos, dar menține și mintea sănătoasă.

Ashwagandha are numeroase efecte benefice pentru sănătate cu proprietăți ce merg de la scăderea nivelului glicemiei, stimularea funcțiilor creierului, până la lupta cu anxietatea și depresia.

Suplimentele ce au la bază Ashwagandha se găsesc în SUA și au devenit recent cele mai căutate produse de pe piață pentru comunitatea de fitness datorită abilității sale de  a avea posibilitatea de îmbunătățire a compoziției corpului,

Când vine vorba de suplimente, alegerea produsului corect este complicată, mai ales când există o varietate atât de largă de produse ce se găsesc pe piață. Deci, care este cea mai bună marcă de suplimente cu Ashwagandha în 2020? Continuați să citiți, și veți afla.

Cele mai bune suplimente cu Ashwagandha

Flacon cu suplimente Organic India – Ashwagandha Herbal Suplement Certified Organic.Organic India – Ashwagandha Herbal Suplement Certified Organic
Un produs organic garantat, ce conține extract din planta Ashwagandha în variantă pură pentru o absorbție mai rapidă. Capsulele sunt potrivite și pentru vegani.

 

Flacon cu suplimente Nature's Way AshwagandhaNature’s Way – Standardized Ashwagandha Vcaps
Acest extract standardizat de Ashwagandha are 4% withanolide. O capsulă vegană cu o doză recomandată de 2-3 ori pe zi.

 

Flacon cu suplimente Pure Encapsulations – Ashwagandha Dietary Supplement.Pure Encapsulations – Ashwagandha Dietary Supplement
Ingredientele crude asigură proprietatea hipoalergenică a capsulei. Include Ashwagandha standardizată la 2,5% cu anolide.

 

Flacon cu suplimente NOW Foods – Ashwagandha 450mg.NOW Foods – Ashwagandha 450mg
NOW Foods folosesc 450mg de extract standardizat, cu un minimum de 2,5% withanolide. Doza zilnică este de 1-3 capsule.

 

Flacon cu suplimente Solary Ashwagandha Extract 470mgSolary Ashwagandha Extract 470mg
Capsulele cu 470mg de Ashwagandha, oferă 7mg (1.5%) withanolide. Sunt potrivite pentru persoanele vegane, capsulele fiind din celuloză vegetală.

 

Ce este Ashwagandha?

Ashwagandha este o plantă mică cu floricele galbene și este nativă în India și America de Nord. Este folosită în scop medical de peste 3000 de ani, fiind cunoscută pentru reducerea simptomelor create de stress și creșterea nivelului de concentrare. (sursă)

Numele ei înseamnă „mirosul calului” în sanskrită. Asta nu numai datorită mirosului său unic, ci și pentru că ajută la creșterea puterii.

Ashwagandha se găsește în suplimente, în forma unei pudre extrase din frunze sau din rădăcini.

Beneficiile Ashwagandhei

Scade nivelul glicemiei din sânge

Multe studii au fost făcute despre abilitățile Ashwagandhei de a reduce nivelul glicemiei din sânge.

Un studiu arată că această plantă poate crește nivelul secrețiilor de insulină și stimulează sensitivitatea insulinei în celulele musculare. (sursă)

Mai mult, într-un studiu ce a avut câțiva pacienți ce sufereau de diabet de tip 2, suplimentarea cu Ashwagandha pentru 30 de zile a scăzut nivelul glicemiei în sânge la fel de mult cât medicamentele orale pentru diabet. (sursă)

Poate reduce riscul de cancer

Studiile pe animale arată potențialul luptei împotriva cancerului ale ashwaghandei ce s-a descoperit că poate cauza „anihilarea programată” a celulelor cancerigene. (sursă)

Poate scădea nivelul cortizolului

Cortizolul este un hormon ce este eliberat de glandele suprarenale atunci când nivelul zaharurilor din sânge sunt prea scăzute sau ca un răspuns la stress. De aceea este des numit hormonul stresului.

Pentru unele persoane, atunci când nivelul stresului este foarte crescut, nivelul cortizolului din corp poate crește și el, crescând glicemia și depozitând mai multe grăsimi în corp. Cercetătorii au descoperit că Ashwagandha poate scădea nivelul cortizolului din corp. (sursă)

Poate reduce stresul și anxietatea

Numeroase studii arată că Ashwagandha dă roade când vine vorba de reducerea simptomelor cauzate de stres sau de anxietate. (sursă)

Un studio făcut pe persoanele ce suferă de stress cronic arată că cei ce iau suplimente cu Ashwagandha au avut parte de reducerea anxietății și insomniei cu 69%. (sursă)

Poate ajuta cu reducerea simptomelor depresiei

Cu toate că este nevoie de mai multe cercetări, studiile arată rezultate promițătoare când vine vorba de Ashwagandha și succesul acesteia în ameliorarea simptomelor depresiei. (sursă)

Un studio ce a durat 60 de zile bazat pe adulți sub influența stresului arată că cei ce au luat 600mg  pe zi au raportat reducerea cu 79% a simptomelor în depresia severă. Cu toate acestea, interesant este că grupul placebo a raportat o creștere de 10%. (sursă)

Ashwagandha poate îmbunătăți masa musculară și forța fizică

Ashwagandha a devenit foarte popular în comunitatea de fitness pentru posibilele beneficii când vine vorba de îmbunătățirea compoziției corporale. (sursă)

Un studio arată că persoanele ce folosesc suplimente cu Ashwagandha depun mai multă masă muscular și acumulează mai multă forță fizică. Mai mult, au avut mai mult decât o dublă reducție a procentului de grăsimi din corp, față de cei ce au luat suplimente placebo. (sursă)

Doza recomandată de Ashwagandha

Studiile plasează doza recomandată de Ashwagandha între 125-1,250mg zilnic. În majoritatea studiilor se susține că dozele mai mari au cele mai vizibile efecte.

Dacă doriți să încercați suplimentele cu Ashwagandha, cel mai bine este să vă uitați după capsulele ce conțin între 450-500mg de extract de rădăcină de Ashwagandha.

Care este cel mai bun supliment cu Ashwagandha?

Atunci când vine vorba despre alegerea unui supliment, poate fi complicat existând atât de multe variante pe piață și ne știind care marcă oferă cele mai bune produse.

Pentru a vă ajuta în această situație, am făcut o analiză ce vă va face mai ușoară alegerea celei mai bune cinci  variante de suplimente pentru dumneavoastră.

Am făcut o listă formată din argumente pro și contra pentru fiecare produs pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face alegerea corectă pentru dumneavoastră.

Organic India – Ashwagandha

Flacon cu suplimente Organic India – Ashwagandha Herbal Suplement Certified Organic.

Organic India aduce un produs ce conține 800mg de Ashwagandha. Făcute pentru a susține vitalitatea și nivelul de energie, calmând stresul și relaxându-vă corpul și mintea.

Acest produs are certificate de la USDA organic, este potrivit pentru persoanele vegane, nu este modificat genetic, de tip kosher și halal. Vine la un preț excelent.

PRO

 • 800mg de Ashwagandha per porție
 • Formă de capsulă
 • Preț bun
 • Certificat de la USDA organic
 • Vegan
 • Nemodificat genetic
 • Kosher
 • Halal

CONTRA

 • Poate cauza mâncărimi pe tot corpul

Verifică preț Organic India – Ashwagandha aici!

Nature’s Way – Nature’s Way Ashwagandha

Flacon cu suplimente Nature's Way Ashwagandha

 

Acest produs de la Nature’s Way oferă 500mg de Ashwagandha per porție. Vine în capsule vegane și vegetariene și oferă aprovizionarea pentru două luni la un preț rezonabil. Nu este modificat genetic și este făcut în SUA.

La fel ca la produsul precedent, problema acestuia este că mulți utilizatori au avut reacții adverse ce au provocat mâncărimi excesive pe întregul corp.

PRO

 • 500mg extract per porție
 • provizii pe 2 luni (60 de capsule)
 • Preț bun
 • Nemodificat genetic
 • Făcut în SUA

CONTRA

 • Unii utilizatori au experimentat reacții adverse după folosire

Verifică preț Nature’s Way – Nature’s Way Ashwagandha aici!

Pure Encapsulations – Ashwagandha

Flacon cu suplimente Pure Encapsulations – Ashwagandha Dietary Supplement.

Acest supliment cu Ashwagandha de la Pure Encapsulation conține 500mg extract per porție. Vine sub forma unor capsule potrivite și pentru vegetarieni cu o rezervă pentru două luni.

Acest produs nu are alergeni, nu este modificat genetic și este certificat vegan. Are două probleme, una dintre ele este mai mare, aceasta fiind prețul ridicat față de alți competitori, a doua se referă la câțiva utilizatori ce s-au plâns de reacții adverse neplăcute după folosirea produsului.

PRO

 • 500 mg extract per porție
 • Formă de capsulă
 • Rezervă pentru 2 luni (60 capsule)
 • Nemodificat genetic
 • Vegan
 • Nu conține alergeni

CONTRA

 • Preț ridicat
 • Unii consumatori au experimentat reacții adverse după folosirea produsului

Verifică preț Pure Encapsulations – Ashwagandha aici!

NOW Foods – Ashwagandha

Flacon cu suplimente NOW Foods – Ashwagandha 450mg.

Acest supliment cu Ashwagandha vine de la bine cunoscutul producător Now Foods. Fiecare capsulă conține 450 mg de extract de Ashwagandha. Acest produs nu este modificat genetic și este potrivit și pentru vegani și vegetarieni.

Există o problemă important cu acest produs aceasta fiind că mulți utilizatori s-au plâns de simptome neplăcute. Au fost reclamate mâncărimi după folosirea produsului.

Cu toate că nu este cert dacă produsul a provocat aceste mâncărimi, totuși, persoanele cu o piele sensibilă pot opta pentru o altă variantă.

PRO

 • 450 mg extract din rădăcină de Ashwagandha per porție
 • Formă de capsulă
 • Vegan
 • Nemodificat genetic
 • Făcut în SUA

CONTRA

 • Unii utilizatori au experimentat probleme

Verifică preț NOW Foods – Ashwagandha aici!

Solaray Ashwagandha

Flacon cu suplimente Solary Ashwagandha Extract 470mg

Acest supliment cu Ashwagandha sub formă de capsule este potrivit și pentru vegetarieni. Oferă 470mg de rădăcină  de Ashwagandha per capsulă și vine la un preț rezonabil.

PRO

 • Sub formă de capsule
 • 470 mg per porție
 • Preț bun

CONTRA

 • Capsule mari

Verifică preț Solaray Ashwagandha aici!

Alegerea noastră

Părerea noastră este că suplimentele cu Ashwagandha de la Organic India sunt cele mai bune. În primul rând, oferă cu aproape dublu mai multă potență față de alte suplimente. În al doilea rând, are certificarea de la USDA organic, ceea ce conferă încredere în calitatea produsului.

De asemenea, faptul că produsul este vegan, kosher și halal, ceea ce îl face acceptabil pentru majoritatea dietelor, ceea ce înseamnă că este potrivit pentru aproape toată lumea.

În concluzie, este un supliment excelent, cu un preț bun, și este o bună alegere pentru oricine dorește să încerce suplimentele cu Ashwagandha pentru prima dată.

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc