Care sunt cele mai bune multivitamine gumate pentru adulți în 2024?

Care-sunt-cele-mai-bune-multivitamine-gumate-pentru-adulti

Adevărul dureros este că dieta adulților nu conține esențialul necesar de nutrienți. Mulți oameni aleg din acest motiv să ia multivitamine sub formă de pastile, pentru a umple golurile. Găsirea unui supliment alimentar ce vă va fi prielnic poate fi complicată, mai ales dacă vă este greu să înghițiți tablete și capsule.

Din fericire, multivitaminele masticabile și gumate au devenit din ce în ce mai populare – nu numai pentru copii! În acest articol, vă voi explica ce trebuie să căutați, atunci când alegeți multivitaminele potrivite pentru dumneavoastră și vă voi spune părerea mea despre multivitaminele gumate ce au apărut acum pe piață.

Smarty Pants Gummy Vitamins – Vitamine zilnice complete pentru adulțiSticlă cu vitamine Smarty Pants Gummy Vitamins - Vitamine zilnice complete pentru adulți.
“Acesta sunt masticabile, și sunt bune pentru bărbați, dar și pentru femei. Ele conțin 13 nutrienți esențiali. Se iau 6 multivitamine gumate per doză.”

 

Nature Made – MultiPlus Omega 3 GummiesSticlă cu vitamine Nature Made - MultiPlus Omega 3 Gummies.
“Multivitamine gumate ce conțin și Omega-3, cu arome naturale de portocale, lămâie sau căpșuni. Au minimum între 1-3 grame de zahăr.”

 

Quality Nature – Multivitamine Gumate pentru AdulțiSticlă cu vitamine Quality Nature - Daily Multi-Vitamine Gumate.
“Arome naturale ce includ fructe tropicale, fructe de pădure mixte și căpșuni cu vitamine și minerale pentru o bună stare generală de sănătate.”

 

Kirkland Signature – Multivitamine Gumate pentru AdulțiSticlă cu vitamine Kirkland Signature - Multivitamine Gumate pentru Adulți.
“Arome naturale ce includ fructe tropicale, fructe de pădure și căpșuni amestecate cu vitamine și minerale pentru sănătatea generală.”

 

Dieta adultă obișnuită

Privind asupra regimului alimentar al adulților din ziua de azi, se vede clar că mult prea multe persoane nu mănâncă destul de multe alimente sănătoase, însă mănâncă în exces alimente ce le fac rău.

Peste 60% dintre indivizi nu îndeplinesc necesarul de legume, fructe, produse lactate și uleiuri recomandat. Fructele și legumele sunt o excelentă sursă de vitamine și minerale. O dietă superficială aduce cu ea un risc foarte crescut de deficiență de nutrienți.

Vitaminele hidrosolubile versus Vitaminele liposolubile

Vitaminele sunt de două tipuri: hidrosolubile (solubile în apă) și liposolubile (solubile în grăsimi). Vitaminele hidrosolubile includ complexul de vitamina B și vitamina C.

Ca și exemple de vitamine liposolubile avem vitaminele A, D, E și K. Diferența dintre aceste două tipuri de vitamine se află în disponibilitatea acestora în corpul uman.

Vitaminele hidrosolubile nu se depozitează în corp, pe când vitaminele liposolubile se depozitează în ficat și în țesuturile adipoase.

Practic, este nevoie să oferiți corpului dumneavoastră vitamine hidrosolubile zilnic, deoarece ele nu se setează în corp. Chit că în corpul dumneavoastră există rezerve de vitamine liposolubile, este nevoie ca, după o anumită perioadă, să oferiți organismului mai multe vitamine, pentru ca rezerva din corp să se poată reface.

Administrarea adecvată a vitaminelor liposolubile este la fel de importantă ca și administrarea corectă a vitaminelor hidrosolubile.

De ce ar trebui să luați Multivitamine?

Luând Multivitamine, vă asigurați, într-un mod convenabil, că aveți în corp necesarul de nutrienți, chiar dacă nu țineți cel mai sănătos regim alimentar.

Cu toate că știți, cel mai probabil, că fructele și legumele fac parte dintr-o dietă adecvată, costul acestora este, de multe ori, o problemă pentru multe persoane.

Un studiu făcut de Universitatea Harvard de Sănătate Publică, arată că o dietă sănătoasă este cu 1.50$ (pentru Romania diferența este în jur de 50 lei) mai scumpă decât una nesănătoasă. Dacă aveți un buget limitat, suma se va aduna în scurt timp. Multivitaminele pot ajuta la rezolvarea acestei probleme.

Dacă dieta dumneavoastră include multe alimente procesate, cel mai probabil, din această dietă lipsesc nutrienții. Convenabilitatea alimentelor procesate vine și ea cu un preț.

Prin procesare dispar anumiți nutrienți importanți, în special vitaminele hidrosolubile. Centrul Pentru Controlul Bolilor estimează faptul că 75% din aportul dumneavoastră de sodiu este luat din alimente procesate și mâncarea preparată de la restaurante.

Avantajele Multivitaminelor Gumate

Mulți oameni optează pentru multivitaminele ce includ minerale. Atunci când aveți nevoie de nutrienți, precum calciu, pastila pe care va trebui să o luați va fi mai mare.

Unele perosane au dificultate la îngițirea pastilelor mari din varii motive, medicale sau psihologice. Există alternativa de a lua multiple pastile mai mici, însă există mereu riscul de a uita de o doua sau a treia pastilă.

Puteți crede că pisarea sau înjumătățirea pastilelor este o bună soluție. Multe multivitamine au o eliberare temporizată a efectului, din cauza diferiților timpi de absorbție a nutrienților în corp.

Ceea ce înseamnă că pisarea sau înjumătățirea pastilelor duce la administrarea unor doze incorecte. Vitaminele gumate sunt o alternativă excelentă, și gustoasă.

Cum să alegeți cele mai bune Multivitamine Gumate Pentru Adulți

Multivitaminele nu au o componență egală. Necesarul de nutrienți recomandat și doza zilnică recomandabilă variază în funcție de vârstă. Nu este bine să luați aceleași vitamine ca și copii dumneavoastră. Doza zilnică recomandată crește odată cu vârsta.

Ce Vitamine?

Cel mai bine este să începeți prin a decide ce tip de multivitamine gumate vă pot fi prielnice, alegând unele ce conțin un complex format din cele 13 vitamine esențiale.

Un lucru important la multivitamine este să țineți numărul pastilelor pe care le luați pe zi la unul cât mai mic. Va reduce costul și vă va asigura că aveți parte zilnic de nutrienții esențiali.

Doza corectă

Verificați eticheta sau prospectul pentru a găsi doza zilnică recomandată a fiecărui tip de multivitamină. Mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bun.

Surplusul nu aduce rezultate mai bune, deoarece corpul secretă excesul. În cazul vitaminelor liposolubile, poate duce la un nivel nesănătos de vitamine stocate în organism.

În videoclipul făcut de Allied Services IHS se discută importanța unei nutriții corecte de-a lungul vieții.

Cele mai bune Multivitamine Gumate pentru Adulți

SmartyPants – SmartyPants Vitamine Gumate Complete pentru Adulți

Sticlă cu vitamine Smarty Pants Gummy Vitamins - Vitamine zilnice complete pentru adulți.

Din toate vitaminele pe care le-am luat în considerare, Vitaminele Gumate Complete de la SmartyPants este una dintre singurele două tipuri ce au toți cei 13 nutrienți esențiali. În plus, este greu să nu fiți impresionat de un produs ce dă un gust plăcut uleiului de pește.

Verifică preț SmartyPants Vitamine Gumate Complete pentru Adulți aici!

Nature Made – Nature Made Multi Plus Omega 3 Gummies

Sticlă cu vitamine Nature Made - MultiPlus Omega 3 Gummies.

Nature Made Multi Plus Omega 3 Gummies este unul dintre cele două produse ce conțin ulei de pește. Cantitatea de ulei de pește din aceste este doar jumătate din cantitatea pe care o au Multivitaminele de la SmartyPants. Doza de 2000 de unități de vitamina D iese în evidență, deoarece încă se discută dacă este sau nu adecvată doza de 600 de unități.

Verifică preț Nature Made Multi Plus Omega 3 Gummies aici!

Quality Nature – Daily Multi-Vitamine Gumate pentru Femei și Bărbați

Sticlă cu vitamine Quality Nature - Daily Multi-Vitamine Gumate.

Vitaminele Gumate Daily Multi sunt cea de-a doua variantă de vitamine ce conțin cei 13 nutrienți esențiali. De asemenea, aceasta a fost singura opțiune de tip Kosher.

La fel ca și SmartyPants, sunt mult mai scumpe decât alte variante. Vitaminele au ieșit în evidență și pentru recenziile despre gustul lor plăcut.

Verifică preț Quality Nature – Daily Multi-Vitamine Gumate pentru Femei și Bărbați aici!

Kirkland Signature – Multivitamine Gumate pentru Adulți

Vitaminele Gumate Adult Multi Gummies de la Kirkland Signature conțin toate vitaminele din complexul B. Ne-a atras atenția faptul că are certificare de la United States Pharmacopeia (USP).

Doza zilnică recomandată este acceptabilă pentru vitaminele liposolubile, cele 833 de unități de vitamina B12 au ieșit în evidență. La prețul pe care îl au, sunt o alegere bună dacă le comandați online și doriți să scăpați de costul de transport cumpărând mai multe.

Verifică preț Kirkland Signature – Adult Gummies aici!

Concluzii

Luând în considerare argumentele pro și contra de la toate variantele prezentate de multivitamine gumate, alegerea noastră este SmartPants Vitamine Gumate Complete pentru Adulți. Cu toate că sunt cele mai scumpe, au cel mai bun profil nutrițional și conțin ulei de pește.

Am fost, de asemenea, impresionați de faptul că vitaminele conțin zahăr organic din trestie de zahăr, în locul porumbului sau siropului de glucoză ce se găsește în celelalte produse.

Am rămas „jos pălăria” în fața unui produs ce a reușit să dea un gust bun uleiului de pește.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc