Care sunt beneficiile de sănătate ale ridichilor și sunt ele bune pentru dumneavoastră?

O legatura de ridichii, vazuta de aproape.

Cu toate că ridichile sunt un ingredient popular pentru mâncărurile din lume, nu se vorbește în general despre beneficiile lor de sănătate. M-am gândit că ar fi o idee bună să analizez beneficiile de sănătate ale ridichilor în detaliu. Poate veți fi surprinși și chiar entuziasmați să aflați despre ele – mai ales dacă suferiți de afecțiunile despre care se spune că le pot ameliora.

Sunt sigură că ați văzut – sau chiar ați mâncat – cea mai comună variantă de ridichi până acum. Sunt rotunde și roșii la exterior, și albe la interior. Cu toate acestea, există ridichi alte, negre și mov, și pot fi lungi sau cilindrice. Există variante de primăvară, vară, toamnă sau iarnă.

Beneficiile de sănătate ale ridichilor

Ridichile au un conținut crescut de apă și o varietate de vitamine, minerale și nutrienți esențiali, precum vitamina A și C, potasiu, fibre, magneziu, cupru, calciu, vitamina B6 și riboflavină. Au proprietăți antibacteriene și antifungice și au abilități de detoxifiere, și pot ajuta la tratarea mai multor afecțiuni medicale.

Mai jos vom analiza beneficiile specifice de sănătate ale ridichilor:

Beneficii respiratorii

Ridichile pot reduce congestiile, pot scădea nivelul de mucoasă și pot reduce iritațiile cauzate de infecții, alergii sau răceli. Ajută și la curățarea sinusurilor. (sursă)

În același timp, funcționează drept dezinfectant și sunt bogate în vitamine ce protejează sistemul respirator de infecții viitoare. Pot ajuta și la ameliorarea durerilor în gât și pot asista la ameliorarea simptomelor asociate cu bronșita și astmul.

Previn cancerul

Ridichile sunt înrudite cu broccoliul și varza, și conțin compuși antioxidanți asemănători. Mai mult, au un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale – cunoscute pentru reținerea dezvoltării de cancer. Cercetătorii au studiat și frunzele de ridiche, și au descoperit că sunt prezenți compuși ce pot ucide celulele cancerigene și pot preveni multiplicarea acestora. (sursă)

Luptă cu febra și infecțiile

Ridichile pot acționa în două moduri pentru ameliorarea simptomelor de febră. Reduc inflamația și au un efect de răcire asupra corpului. Anumiți consultanți sugerează că sucul de ridiche cu sare neagră poate fi o modalitate de tratare a febrei. Deoarece ridichile acționează ca un dezinfectant, pot lupta și cu febra apărută din cauza infecțiilor.

Îmbunătățesc condiția pielii

Proprietățile dezinfectante ale ridichilor ajută la curățarea pielii de afecțiuni precum pielea uscată și iritațiile. Ridichile au un conținut ridicat de apă și ajută la menținerea unui nivel sănătos de umiditate cutanată. Nu trebui să mâncați ridichea pentru a beneficia de proprietățile bune pentru piele. Ridichea sfărmată este bună pentru curățare și poate fi folosită ca mască facială.

Este o bună sursă de vitamina C

Numeroase studii au arătat că vitamina C este necesară pentru reconstruirea celulelor sanguine și a țesutului și pentru a menține o condiție optimă a danturii și oaselor. Această vitamină luptă și împotriva multor afecțiuni și ține la distanță radicalii liberi de celulele sanguine. Ridichile pot suplimenta aproximativ un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina C, crescând imunitatea corporală și ajutând în lupta împotriva multor tipuri de boli.

Scad presiunea arterială

Persoanele ce includ în dietă o doză moderată de ridiche săptămânal observă, în general, o îmbunătățire a circulației sanguine. Un motiv pentru care acest lucru se întâmplă este că ridichile sunt o sursă de potasiu, ce s-a dovedit a scădea presiunea arterială relaxând vasele de sânge și crescând fluxul sanguin.

Tratează icterul

Ridichea acționează în mai multe moduri pentru ameliorarea simptomelor icterului ( îngălbenirea pielii, a ochilor sau a membranei mucoase). Icterul apare când sângele produce prea mult pigment denumit bilirubină și se acumulează mai repede decât poate ficatul descompune. Astfel, apar blocaje ale tractului biliar, boli de ficat sau descompuneri ale celulelor roșii de sânge. (sursă)

Ridichea nu numai că elimină pigmenții de bilirubină, dar menține și nivelul de producție stabil. Reglează debitul bilei, enzimele și acidul, și protejează ficatul și vezica biliară de infecții. Au o puternică acțiune detoxifiantă, ceea ce înseamnă că elimină reziduurile și toxinele din corp, mai ales din stomac și ficat. Crescând resursele de oxigen din sânge, reduc numărul de celule roșii de sânge pierdute din cauza icterului.

Ridichea neagră și frunzele de ridiche sunt cele mai potrivite pentru tratarea icterului.

Pierderea în greutate

Ridichile vă ajută să mențineți un nivel scăzut de calorii consumate și conțin un nivel crescut de fibre, apă și carbohidrați comestibili.

Cercetătorii susțin că pot regla mișcările intestinale, datorită conținutului crescut de fibre. Ajută la obținerea unui abdomen mai plat.

Funcționarea tractului urinar

Ridichile sunt un diuretic natural, și îmbunătățesc producția de urină. (sursă) Sucul de ridiche ajută la tratarea inflamațiilor, și la reducerea senzației de arsură în cazul persoanelor ce suferă la urinare. Abilitatea lor de a curăța rinichii reduce posibilitatea de infecții și ajută la tratarea afecțiunilor urinare.

Sunt folositoare pentru persoanele ce suferă de diabet

Consumul de ridiche are un efect foarte scăzut asupra nivelului de glicemie din sânge, ce reprezintă o problemă majoră pentru persoanele ce suferă de diabet. Motivul este că au un index glicemic foarte mic. Mai mult, ridichile ajută la reglarea absorbției de zaharuri în fluxul sanguin. Ca rezultat, persoanele ce suferă de diabet își pot permite să se îngrijoreze mai puțin de posibilele creșteri sau scăderi din neant a nivelului de glicemie din sânge atunci când mănâncă.

Luați în considerare adăugarea ridichilor în dieta dumneavoastră

După cum vedeți, ridichile conțin multe vitamine și minerale, și antioxidanți puternici, ce pot fi foarte buni pentru corpul dumneavoastră. Acum că aveți în față dovezile, puteți lua în considerare adăugarea ridichilor în dieta dumneavoastră obișnuită. Sunt foarte potrivite pentru Sandwich-uri, salate, fiind crocante și aromate, ieșind în evidență și contribuind cu un plus de textură.

O porție constă în general în 100 de grame, sau o cană de ridichi tăiate. Puteți încerca această rețetă cu ridichi. Dacă aveți o parcelă cu legume, luați în considerare adăugarea ridichii printre plantele de acolo. Sunt ușor de crescut, nu ocupă mult spațiu, și sunt cele mai bune când sunt luate proaspete, direct din grădină, având o aromă mai proaspătă.

Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc